sordum canım ilaç tedavisi yokmuş takibe alacağız dedi sadece doğumdan sonra geçmemiş olursa tedavi yapılıyor anne karnında ilacı yokmuş..
Allah ım bu kocalar ne enteresanlar böyle ya bende evde üstümü kaldırıyorum karnım açık duruyorum napıyon sen üşütcen oğlumu diyo aslında varya kocalar bizden daha piypiriklilerde fazla belli etmemeye çalışıyolar galiba ona rağmen enteresan halleri oluyo bütün gece nöbet tutuyo başımda sağa yada sırt üstü yattım mı döndürüyo benide uyandırıyo bazen lafı yiyo aman naparsan yap o zaman diyo yarım saat geçmiyo yine döndürmeye çalışıyo
sabahta kalkıyo bütün gece uyutmadınız beni yine diyo hangimiz hangimizi uyutmuyosa anlamadım bende
allahtan hamilelik kadınlara verilmiş yoksa halimiz haraptı 9 ay yatardı bunlar hamileyim diye grip olduklarında bile nazlarından geçilmezken düşünemiyorum hamile olsalardı neler yaparlardı burnumuzdan getirirlerdi kııııııız
aynen valla canım daha hamileyken annelik başladı geçende annem dediki bak nasılmış daha küçücük karnında oğlun ama her kontorle gittiğinde titiriyosun onun tırnağına zarar gelsin istemezsin demi şimdiden daha ddi gerçektente aklımız gidiyo onlara bişey olcak diye kontorollerde dr kötü bişey dicek diye nasıl korkuyoruz herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz hepimizde elimizden geldiğince Rabbim evlatlarımızı korusun
kremide not ettim bi bakayım büyük marketlerde vardır sanırım dimi
çok sağol canım benim ,valla bu durumda öle bi moral oldu kiiitu tu tuuuuuu masallahhhhhhhh size iki şeker. daha doğrusu bir şeker birde şeker parçası
amannn bosver sivilceymiş suymuş buymuş... hep dıyorlar kız bebekte anne çirkinleşiyor diye. evet sivilce vs bı suru sey oluyor ama eminim yüzümüzdeki o mutluluğun ışığı bize giden güzelliği veriyordur. Canımızı kanımızı veriyoruz be :) azcık sivilceyi mi takıcaz :))
Rabbim nazarlardan saklasın siziiiii......
canım buyuk marketlerde bakmadım ama ben klasık bır kozmetık mağazandan aldım. bebişler için gittiğimiz mağazalarda da anne bolumunde muhakkak vardır.
Hemde nasıl.. Şuan nasıl kitlendim detaylıya anlatamam dicem ama zaten gecen hafta beklerken sende yaşadın işte :)
Hem 1 ay olması. hemde detaylıda cok sey duyacak ve görecek olmak... sureklı aklımda ellerim buz kesiyor.
Ya aslında başımızda da bir dert var ki onun kabusları yüzünden bebişimin bile tatlı heyecanını yaşayamıyorum. nisanda bir davamız var ve ben suraklı kendıme telkın verıyorum yıpranmamak ıcın. aklım çıkıyor bebişe bişey olucak diye. günlerce ağladım cunku bu olay yüzünden ve cok kotu oldum.
Artık bol bol dua ediyorum Rabbim sen bize yardım et diye..
canım benim ya Allah korusun bebişe bişeycik olmaz ayrıntılında en güzelinden geçicek inş. görürsün bak
konu nedir bilemeyiz tabi seni ne derece üzücek yıoratıcak bir olaydır ama dava zamanı sölersin bizlerde dua ederiz sizin için
hiçte ağlama herşey hayırlısıyla olucanı varır ağlayıp kendini de prensesi de üzme tabi bu dönemde çok dha duygusal oluyoruz ama
duygusala bağladığın an başka şeylere yönlen bazen bende de oluyo bağıra bağıra ağlayasım geliyo sonra kafamı dağıtıyorum
Allah korusun ağlamak ağlamayı getirir Rabbim dermansız dert vermesin
geçmiş olsun canım Rabbim hödüklerin eline düşürmesinCanlarım saatlerdir yoktum size anlatim de rahatliim bari,dünden beri devam eden kasık ağrılarım bu öğlen arttı,ben de ağlamaya başladım,doktorumu aradım,bugün operasyon günüm,yarın gel yada acilden gel,baksınlar,gerekirse bize dönsünler dedi,iyi dedim,taksiye bindim,yalnızım zaten,eşim iş için ilçedeydi bugün,acile gittim,bekledim,zırt bi dr geldi diyalog aynen şu
-evet
-kasıklarımda ağrı var 20 haftalık hamileyim
-serum takalım
-peki neyim var
-nerden bileyim git kadın doğumcuya görün
-e peki serum ne için
-ben ağrını keserim gerisine karışmam
-ben yılmaz beyin hastasıyım aramızda geçen konuşma bu şekilde diyip anlatıyorum
-hıııı sen kolay yoldan ultrasona girmeye çalışıyon,bence durumun acil değil vss.
ben cahilce dinliyom,hafızaya alıyom,söylemek istemedim ama sgk da hastane ve eczane denetim memuruyum,arkamı dönüp kantine indim.kantinci kız karşı komşum,her neyse başhekim ve müdür yerinde yok,hasta haklarına gidip yazdım dilekçemi,ve bana yardımcı olamadılar,ısrarla kendi doktorumu arıyolar,adam ameliyatta,demek bu kadar çaresizsiniz dedim çıktım,acildeki zırtonun yanına gittim,gerekli yerlere iletcem senin aldığın para haram dedim çıktım,hastanesin karşısında cami var gittim önünde oturdum eşimi aradım,hala muayene olamadığımı söylüyom,ağlıyom bi yandan...
kantinci kız beni arıyo doktorum ameliyattan çıkmış kantine gitmiş hemen gel dedi,ben ağrıyı unutup hoplaya zıplaya gidiyom,suratım ağlamaktan şahane,doktoruma kavuşuyorum,adam sen doğumhaneye çık ultrason bakalım dedi,neyse bizim sıpa ayakta duruyo baya,üstelik çok az su içtiğimi söledi idrar yolları vs sebeplerden bi ilaç yadı,al 2,5 lt su iç gerekirse yarın görüşürüz dedi.mesele bu,Allah korusunzor durumda oluğp doktoruna ulaşamayan insanlar var,ne iştir yaa
Kızlar merhaba nasılsınız?
Çok yazamasam da yazdıklarınızı okuyorum. Muhabbetiniz pek hoş, sayenizde biraz olsun vakit geçirebiliyorum evde.
Birkaç bir şey soracaktım sizlere.
Gün içinde ne kadar su içiyorsunuz? 1,5 lt falan içiyorum ben aşağı yukarı az mı sizce?
Geceleri uyuyamama sorunu yaşayan var mı? Karnım çok geriliyo ne tarafa yatarsam yatıyım uyuyamıyorum. Ancak eşimi 6 da gönderince yani yatak tamamen bana kalınca :) zar zor uyuyabiliyorum.
Bebek hareketleri konuşulmuş da haftası benden az olanlar hissetmeyince canınızı sıkmayın sakın. Kızım 3 gündür falan çok net tekme atıyo, öncesinde çok çok az hissetmiştim. Yani 22. Hafta sanırım hareketler için daha doğru bir zaman. İnşallah hepimiz bundan sonra bol bol hissedelim bebişlerimizi
ben 2-2.5 litre içiyorum drlerinde önerdiği en az 2 litre bu dönemde bebeğin suyu yenileniyomuş sanırım. bol su içilmesi gerekiyo emin olamamakla birlikte biraz daha su içmeni tavsiye edebilirim :) uyku sorunu eşim yanımda yatınca bende de oluyo çok hareketli sağa sola dönüp durdukça rahatsız oluyorum karnım acıyobende isyan edip yataktan kanepeye transferini yapmak zorunda kaldım yatak bana kaldı
Su konusunda beklediğim cevabı verdin canımaz olduğunu hissediyodum zaten normalde su içmeyi severdim ama şimdi midemi bulandırıyor zorla içiyorum resmen. Ama 2 lt ye çıkarayım bari..
Benim eşim de çok hareketli, dönerken bana çarpacak diye korkuyorum. Ayrı yatmayalım diye direniyorum resmen ama çok sıkıntı olunca bazen o koltukta yatıyor bazen ben. Sonraki aylarda ne yapıcaz hiç bilemiyorum.
maşallah size canım benim Rabbim nazarlardan korusun ikinizide
bizde p.tesi gittiğimizde üç farklı dr hepside ayrı kilo söledi kendi dr 360 gr dedi
renkli depplor yapan 380 gr dedi
ayrıntılı dr da 386 gr yaklaşık grlar sanırım bunlar sizinkide maşallah kilosu falan gayet iyi çıkmış ne mutlu
ay bizimkide 12. haftadan beri her kontorlde açıveriyo pipiyi hiç utanma yok bizim oğluşlarda
açken içince benimde midemi bulandırıyo yemek aralarında çok içiyorum. midem de yanma var bide suya doyamıyorum içiyorum içiyorum sonrası malum mide bulantısırahatıma düşkünüm biraz hele uyurken ben yolladım uykum düzene girdi 4 ay sonra tekrar yanıma gelir nolcak azcık sabretsin napayım
sağol bilgecim
konuda oyle adice bir durum ki. eşimin eski iş yeri iftira ile dava açmış. ya gecesini gunduzune kattı orda verdiği emeğin haddi yok.
ki o donemde bıle bu yüzden tartışırdık. ''bu kadar emek verme yazık'' derdim..
ama onlar fazla mesaileri ve kıdemi vermemek ıcın rezil bir iftira atıp dava ettiler. çalışanlardan da birkaç kişiye terfi verip istediklerini söyletiyorlar.
işten çıkarırken bile biz çıkışını yaptık dıyıp yapmamışlar meğer 3 gunu beklıyıp haklı cıkıs yapmak ıcın.. art nıyete bak..
bu kadar uzulmem onlar buyuk sırket, biz kendi halimizde insanlar. çalışanlardan şakşakçılarda bulmuşlar. avukat tutmak ıcın bıle şu donemde araba sattık.. oyle bır duruma dusurdulerkı bızı Rabbım layıklarını versın dıyorum. dusunmemeye çalışıyorum ama bır yandan da düşünmek zorundayım.
yuhhh ya ne enteresan insanlar var Yarabbi sen akıl fikir ver hamile kadın a yaptına bak manyak adamınCanlarım saatlerdir yoktum size anlatim de rahatliim bari,dünden beri devam eden kasık ağrılarım bu öğlen arttı,ben de ağlamaya başladım,doktorumu aradım,bugün operasyon günüm,yarın gel yada acilden gel,baksınlar,gerekirse bize dönsünler dedi,iyi dedim,taksiye bindim,yalnızım zaten,eşim iş için ilçedeydi bugün,acile gittim,bekledim,zırt bi dr geldi diyalog aynen şu
-evet
-kasıklarımda ağrı var 20 haftalık hamileyim
-serum takalım
-peki neyim var
-nerden bileyim git kadın doğumcuya görün
-e peki serum ne için
-ben ağrını keserim gerisine karışmam
-ben yılmaz beyin hastasıyım aramızda geçen konuşma bu şekilde diyip anlatıyorum
-hıııı sen kolay yoldan ultrasona girmeye çalışıyon,bence durumun acil değil vss.
ben cahilce dinliyom,hafızaya alıyom,söylemek istemedim ama sgk da hastane ve eczane denetim memuruyum,arkamı dönüp kantine indim.kantinci kız karşı komşum,her neyse başhekim ve müdür yerinde yok,hasta haklarına gidip yazdım dilekçemi,ve bana yardımcı olamadılar,ısrarla kendi doktorumu arıyolar,adam ameliyatta,demek bu kadar çaresizsiniz dedim çıktım,acildeki zırtonun yanına gittim,gerekli yerlere iletcem senin aldığın para haram dedim çıktım,hastanesin karşısında cami var gittim önünde oturdum eşimi aradım,hala muayene olamadığımı söylüyom,ağlıyom bi yandan...
kantinci kız beni arıyo doktorum ameliyattan çıkmış kantine gitmiş hemen gel dedi,ben ağrıyı unutup hoplaya zıplaya gidiyom,suratım ağlamaktan şahane,doktoruma kavuşuyorum,adam sen doğumhaneye çık ultrason bakalım dedi,neyse bizim sıpa ayakta duruyo baya,üstelik çok az su içtiğimi söledi idrar yolları vs sebeplerden bi ilaç yadı,al 2,5 lt su iç gerekirse yarın görüşürüz dedi.mesele bu,Allah korusunzor durumda oluğp doktoruna ulaşamayan insanlar var,ne iştir yaa
hemen hemen aynı canım hepimizin gramları sağlıklı olsunlar inş.
ağzını açıp kapaması ne tatlıydı pipide meydanda utanma yok anam bizimkilerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?