2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Kizlar bende sizler gibi temmuz da dogum yapacagim kismetse. 2. Cocugum bu da erkek. Dun perinatalojiden son raporumu aldim kafasinin iki tarafinda bosluklar var. Down sendromu dendi. Moralim cok bozuk.

Sizi çok iyi anlıyorum ben de 22. haftamda yaptırdığım ayrıntılı ultrasonda benzer bir durumla karşılaştım. Benim bebeğim de erkek, böbreğinde genişleme ve kalbinde kireçlenme tespit edildi, bu belirtiler tek başına bir anlam ifade etmemekle birlikte birden fazla olunca down sendromu riskini artırıyormuş. İkili ve üçlü testim çok iyi çıkmıştı. Çok üzüldük, sonra doktorumuzun önerdiği bir test vardı onu yaptırmaya karar verdik, amniyosentez gibi risk içermeyen bir test. Kesinlikle bebeğimizi aldırmak gibi bir düşünceyle değil, sadece içimizi rahatlatmak ya da duruma kendimizi hazırlamak adına yaptırdık bu testi. Test sonucu gelene kadar geçen 16 günlük süre bile çok zordu, 3- 3,5 ay belirsizlikle yaşamak çok daha zor olacaktı. Bu test anneden alınan 2 tüp kan içerisinde bebeğin dna sının araştırılması şeklinde yapılıyormuş, annenin kanının % 10 u bebeğe aitmiş. Biz Ankara'da oturuyoruz bu işlem için doktorumuz 2 yer tavsiye etti biri HRS kadın has.merkezi diğeri denge tıp lab. Biz testi HRS de yaptırdık, benden 2 tüp kan aldılar sadece, ancak bu test Türkiye'de yapılamadığı için yurt dışına gönderiliyor kan ve bu nedenle biraz pahalı yaklaşık 2000 tl tuttu. Test sonucu 16 günde geldi. Allaha şükür bir sorun çıkmadı testte. Testin çeşitli isimleri var harmony prenatal test, NIFTY vb. araştırmak isterseniz. Bizim yaptırdığımız NIFTY testiydi. 25. haftada böbrek genişlemesi fena değil dedi doktorumuz 5.43 mm den 5.7 mm ye çıkmış, 10 mm nin altında olması risk teşkil etmiyormuş. Bundan sonra sürekli takipte olucaz. Kalbindeki kireçlenme durmaya devam edecekmiş, doğumda geçmesi bekleniyor. Moralinizi bozmayın, çok araştırdım, çok zor biliyorum, kesin bir sonuç olmasa bile insan çok üzülüyor, beni en çok çok tedirgin edende ben olmazsam, babası olmazsa kim bakacak sorusu oldu, insan en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. Böyle bir testin varlığından bilginiz olsun istedim, inşallah bebeğiniz ve hepimizin bebeği sağlıkla dünyaya gelir.

çok şükür canım az bi eksiğimiz kaldı inş. onlarıda en yakın zamanda tamamlarız.
canım horloma konusu dün bizim evde de vardı eşim çok horladığımı sölüyo yastığını düzeltiyorum diyo ama kaldırıyosun tekrar başlıyosun horlamaya diyo eşimi uyandırcak kadar ses çıkartıyomuşum napalım be gülüm idare etcez artık 3 ay kaldı şurda bide benim uykum çok bölük gece çok uyanıyorum kesintisiz uykuya hasret kaldım abartıyorum nerdeyse yarım saatte bir uyanıyorum sanırım bundan sonrası böle olucak çalıştığım için de sabah 7 de kalkıyorum uykumu hiç alamıyorum evde olsak yine gece uyuyamasakta gündüz şekerleme yaparsın uzanırsın vs. iyi gelirde neyse isyan yok az kaldı

günaydın nagim kesinlikle sana katılıyorum çok üzücü ve can sıkıcı bir durum

Son düzenleme:
günaydın kızlar diyeceğim ama kimin kız kimin erkek olduğunu bilemiyorum şuanda . geçmiş sayfada ki durum itici.

ÖNcelikle Herkeze günaydın geçmişi okuyunca bende şook oldum ki bazen oluyor ki mahrem şeylerden söz geçebiliyor tek diyebileceğim çok terbiyesizce bir şey ...neyse kızlar bu arada benim geceleri diz kapağımın arkasına bi ağrı saplanıyor be bağırarak uyanıyorum damarlarım kopuyor gibi masaj yapınca biraz hafifliyor neden olur acaba magnezyum içiyorum günlük muzda yogurt falanda tüketiyorum bilgisi olan varmıı

bizde dün ebebeğe gittik,çamaşırları yıkamak için deterjan,yumuşatacı,leke çıkarıcı aldım,sonra 3 paket 3lüıslak mendil aldık chicco marka,alt açma aldım,göğüs pedi,süt saklama kabı bir tane emzik aldım,abimize banyo arkadaşı aldık :)

bunları neden şimdiden aldın derseniz yıkama malzemelerini almak için gitmiştim diğerleride fiyat olarak uygundu ve ilk bebeğimde fazlasıyla kullanmıştık toplamda 98 tl tuttu ufak tefek eksiklerimiz kaldı

ohhh iyi yapmışsınız canım güle güle kullansın kızçemiz
bizde c.tesi pazar gezdik durduk oğluşumun giyim yönünde tüm eksiklerini tamamladık çok şükür
bakım ürünleri biberonlar araba park yatak halı perde bunlar kaldı eksiğimiz
süt sağma makinası baktım kraft ın 99 tl di henüz onları araştırmadığım için almadım
gelcek hafta sonu da park yatak ve arabasını alıcaz nasip olursa en son bakım ürünleri biberonu bırakıcam
çünkü halan tam doğru bilgiye sahip değilim biraz araştırmamız gerekicek sanırım

Günaydın arkadaşlar, durum etik pek etik değil. Demek ki yazdıklarımıza biraz daha fazla özen göstereceğiz. çok şükür cumartesi günü van'a gidebildik ve kendime iyi bir doktor buldum. çok ilgilendi, ayrıntılı usg'yi çektirdim, sonuçlar güzel çıktı. Bir sıkıntımız yok... Doğum hakkında bile konuştuk, biliyorsunuz benim bel fıtığım var, haaa birde plesanta rahme yakın olduğu için yüksek ihtimalle sezaryan yolu gözüküyor bana. Odaları bile gezdim, fiyatlarda gayet uygundu. Hemşireler gayet ilgiliydi. Içim nasıl rahatladı anlatamam. Bu hafta içi de şeker yüklemem var, inşallah bunda da bir sıkıntı çıkmaz da kafamız rahatlar. Herkesin bebeğini rabbim korusun, sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin amiiiin.....

Geçmiş olsun. Ay umarım diyetle geçerse insuline ihtiyaç duymam. Habire yedim durdum sonuç da böyle oldu. Boğazını tutsaydim belki böyle olmazdi.

günaydın canım hoş geldin
çok sevindim iyi bir doktor hastane bulmuş olmana gözün aydın inş. herşey yolunda gider şeker sonuçlarında güzel gelir
her zaman güzel haberle gelelim inş.

Geçmiş olsun. Ay umarım diyetle geçerse insuline ihtiyaç duymam. Habire yedim durdum sonuç da böyle oldu. Boğazını tutsaydim belki böyle olmazdi.

canım bnmde geçen hafta 50 lik sınırın biraz üstü çıktı bir hafta diyet verdi dr perşwmbe günü 100 lük bakılcak inş iyi çıkar sonuçlarımız hamilelikte diyet çok zor insanın canı inadına tatlı istiyo yesende yemesende kendini suçlu hissediyosun Allah yardımcımız olsun ne diyelim

canım senin adına sevindim,geçen hafta ne karamsardın bu konuda Rabbim,kolaylıkla,sağlıcakla evlatlarımızı kucağımız aalmayı nasip eder inşallah

günaydın canım hoş geldin
çok sevindim iyi bir doktor hastane bulmuş olmana gözün aydın inş. Herşey yolunda gider şeker sonuçlarında güzel gelir
her zaman güzel haberle gelelim inş.
teşekkürler canım hastane ve doktor çok şey demekmiş bir kez daha anladım, rabbim kimseyi olanaksız bırakmasın. Inşallah senin şekerinde düşer, haftaya güzel haberlerle gelirsin...

canım senin adına sevindim,geçen hafta ne karamsardın bu konuda rabbim,kolaylıkla,sağlıcakla evlatlarımızı kucağımız aalmayı nasip eder inşallah

evet canım ya geçen hafta karamsardım, belirsizlik çok kötü bir durum. Inan kafam nasıl rahatladı anlatamam, başından beri ne çekmişim beeee!...

bilgecim bende biberon almıcam baktık baktık karar veremedik,eşimde acil lazım olursa ben alırım hemen dedi almamaya karar verdik
bakım malzemeside almıcam abimizden şampuan vs var,pişik kremi olarakta sudokrem ve hametan alıcam oğlumda kullanmıştım uçuk fiyatlar vermeye gerek yok sonuçta etkisinden memnundum
süt sağma makinası içinde bekle cnm doğsun alırsın ben işe başlamadan 2 ay önce almıştım süt biriktirmek için onuda lansinohun manuelini aldım hem uygundu fiyatı hemde çok memnun kaldım tansiyem pompalı olmasın hani şu tansiyon aletine hava basab pompalardan onlar sağmıyo malesef

gözün aydın cnm sonunda aklına yatan bir dr bulabildin bebişinde iyiymiş daha ne olsun

tünaydın iyi çalışmalar herkese saat kaç olmuş hızlı girdik haftaya.
önceki sayfalardaki durumu okudum baya sinir oldum beni asıl sinirlendiren neden bizlere açıklama yapma gereği duyduğu biz sonuçta tanımıyoruz şimdide yorumları okuyodur .

canım pişik kremi için sölediğin isimleri not aldım sanırım onları eczaneden bulabiliriz bu konuda çok bilgisizim o yüzden acele etmek istemiyorum bende almak için ve daha öncede demiştim ya çok ucuk rakamlar ödemeye gerek varmı sebamettin pişik kremine baktım dün 25 tl dedi parça parça topladın mı rakamlar çok yüksek gerçekten süt sağma makinası içinde hemen almıcam bende rapora bi çıkayım büyük ihtimalle işe gei dönicem ama belkim dönmicek olursam boşuna para vermeyelim biberonlar konusunda da yeni doğan için neler gerekli hiç bir bilgim yok o yüzden alamadım halan bişey bir iki 125 ml alsak yeterli olur diye düşünüyorum ama bakalım bilmeden almayalım

yanında bulunsun istiyosan 125 ml yeterli

bişey itiraf edeyim ben oğlumda weenin paketini almıştım içinde 2 biberon,1 emzik,1 dişlik ve bir önlük vardı halende var o şekilde paketler bebedorda çıkarmış,tabi o zamanlar bişey bilmiyodum ve etrafımdaki insanlarda bu konularda bişey demedi biberon ben işe başlayıncaya kadar kullanmadık ama emziği aldı sonrasında biberonda da sıkıntı yaşamadım acemi şansı diyelim bazen bilmemek en iyisi sanırım

birde en iyisi bile olsa biberon ve emzik en sık değiştirilen ürünler aklınızda olsun unutmadan anne sütü kullanılacaksa cam biberon önerilmiyomuş bunuda yeni öğrendim :44:

Ben emzik de biberon da kullanmayi dusunmuyorum, calismiyorum da zaten bas edebilirim diye dusunuyorum. Ne dersin nagi:44: mumkun olabilir mi boyle bisey

haklısın aslında bilmemek daha iyi oluyor bazı durumlarda bakalım bizler daha neler öğrencez
geçen annemle konuşuyoruz sana nuk vardı diyo onu kullanıyoduk diyo çokta bi marka falan yokmuş tabi 26 sene öncesinden bahsediyoruz. bi ucuzlar varmış bide kaliteli nuk varmış sanırım o zamanlar bi çoğu özellik olarak aynı ne varki marka yapmış olanlar için marka farkı ödüyoruz sanıyoruz ki en pahalısı en iyisi bakım ürünleri içinde sabah bi arkadaşla konuştuk onların bebişin cildi alerjikmiş her türlü herşey kullanamıyorduk diyo ama bakım rüünlerini en baştann dalin in setini almıştık diyo alerjik olmasına rağmen dalin iyi gelmişti bi sıkıntı yaşamamıştık diyo bende ya dalin yada chico almayı düşünüyorum pişik içinde bepanten önerdi bi kaç kişi senin sölediklerini de not ettin onlardan birini alıcam artık yaza denk geldiğimizden pişikten korkuyorum açıkcası.
bide şu var bu tür heaspları yaparken bazen kendime kızıyorum oğluş için en iyisi olsun diyorum neden bunların hesabını yapıyorum ki gibisine ama bizde herkez gibi gücümüz yettiğince herşeyi yapmaya çalışıyoruz herşeyin iyisi olsun diye de fazla fazla paralar ödemeyelim dimi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…