- 9 Aralık 2013
- 2.421
- 419
- 113
- 35
valla bende aynı seyı düşünüyorum bılgecım. su sonuçları alayımda cumaya konusucam zaten dr.la.
gerçi durum bariz belli( odemi görünce tuz u tamamen kesti ve sadece tuzu ekme kullanma olarak değil, tuzlu gıdalarıda kestı. ama bak 1 hafta oldu benım odem aynı ınmıyor tuz yemeyınce birde tansıyonum dusuk devamlı. evde yalnız banyoya gırmekten korkar oldum. bugun kahvaltı hazırlarken yıne bır dondu dünya
canım benım yaaa bende de aynıkılolar geldıkce ağırlaşma çoğalıyor galıba (( hem gobus hem kılo... ama napalım bilgecim her bünye farklı biz naparsak napalım aldırıyor sanırım bunyemız. az kaldı dıyıp duruyorum :))
muhtemelen tuz yeme der. benım dr. ayaklar neysede ellerinin şişmesi için erken demiştisenin de eller şiş
ay maşallah cok sevındım sonuçlarınasekerlik bir durumda kalmamış gozumuz aydın.
canım benımmmm sağolasın. sabah ıyı kalktım demın yıne dustu. bir iyi bir kotuyum bu tuz ve odem e ortak bır cozum bulmadıkça tansıyonum duzelmıcek gıbı
sen nasılsın. ilk siparişleri vermeye başladınmı :)
Kizlar cok yogunum insallah hepiniz minislerle iyisinizdir aksama 15kisilik bi arkadas grubumuz yemege gelcekler bize hazirlik yapiyorum simdiden yoruldum kocacim davet etmis bende bisi diyemedim galiba cok kilo almadim gobuste asiri buyuk degil ya bu kocam benim 8aylik hamile oldugumu unutuyor...hastalanan kizceler var gecmisi okuyamadim buffy ve papatyam gecmis olsun kendinize iyi bakin saglicakla :)
Kac haftalik canim bebegin
tabiii yüzyüze görüştüm .hatta form gbı bısı doldurup bı suru sey sordular.20. haftada ası olmaya gel dedıler.mesela sabah hemsıre ıle konustugumda telefonumu falan aldı pc kapalı bılgılerını kontrol edıp arıcam dedı hala aramadı kı bn asıyı ben alıyım getıreyım dedım bulamazsın ozelleerde kolay kolay yapmaz yapttıra bılıosan yaptr falan dedıı.sonra bende bısı sorcam bnm ıs yerınde baska arkadaslarımda var hamıle onların aıle hekımlerı pek ılgılı sureklı takıp yapıyorlar ama sız benı hıc aramadınız ası ıcın randevu bıle vermedınız dıyınce sağlık ocakları sadece 4 defa kontrol eder falan saçma sapan konusmaya başladııı bölee.allahtan kendı doktorum ıyı o yonden sanslıyım
canlarım sabah 9 u az geçiyordu televizyon seyrediyordum ki birden fenalaştım ama neye uğradığımı sasırdım bacaklarım bile tutmadı telefon yakındı komsuyu aradım hemen geldi yardım etti elimi yuzumu yıkadık zorla gittim bir ara beni yere indir dedim zira mumkun değil cok fenaydım carpıntı nefes problemi vs. simdi basım ağrıyor ama Dr.uma mail attım (değiştirmiştim ya Dr.umu yeni Dr.uma attım) hemen cevaplamış sagolsun kalsiyumda problem olabilir dedi veremedik ya dedi bol yoğurt yemeye calıs dedi eger tekrarlarsa olay yada kendini iyi hissetmezsen ara demiş ama bende acaba panik atakmıydı diyorum ay ne bilim oyle iste yeni yeni kendime geldim ama cok kouydu rengim felan sagolsun komsular yardım ettiler
canımcım geçmiş olsun yaaa hayırdır inş.dr nu aradın mı bi ara istersen ne bilim iş falan mı yaptın da kotu oldun tatlım dıkat et kendıne...
kızlar sizin de göbeğiniz arada titriyor mu içerden içerden :44::44::44::44: ????
canım tam olarak bu durumda ne yapmalı bilmiyorum açıkcası ama cekincelerinde haklısın bize bu kadar ihmal ediliyorsa bebişlerin aşı zamanı ne olucak sonuçta bebişler gelince bi telaş içinde olucaz sağlık ocağının takip etmesi lazım bize hatırlatması lazım
benim sağlık ocağı çok ilgili bu konuda hemşiremiz özellikle her ay görmek istiyo haaa görüyoda napıyo dersen her kan tahlili yapıyo orda kilo tansiyon vs. takibi yapıyo gitmediğim zamanlar ısrarla hergün arıyo gel görcem istiyorum seni diye buda insanın hoşuna gidiyor tabi
eğer sağlık ocağını değiştirme şansın varsa değiştir istersen benim evime yakın büyük bir sağlık ocağı var aslında orası aha çok hamile ve bebeklere bakıyor ama ben kendi dr ve hemşiremden memnun olduğum için değiştirmek istemedim çok küçük bi sağlık merkezi ama olsun ilgi önemli olan
Kilo ve ödemler arttıkça bayağı zorlanmaya başladım. Tırnaklarımı eğilip kesemediğim için hazır bir tanıdığın düğününe giderken kuaföre uğrayıp pedikür yaptırdım ve dipten kesmemesi için uyardım. Aradan bir iki gün geçince ödemlerim artınca baş parmağımda tırnak batık oldu, çünkü kuaför yanlış kesmiş tırnağı ya da ödemden bilemiyorum.... Ve şu anda acısı beynime zıplıyor.
Bir hafta sonra bu sabah dayanamadım bir genel cerraha gösterdim (artık işe parmak arası terlikle geliyorum) ve ilaç yazamaya başladı, ben antibiyotik kullanmamak için direnince bana bir pomad verdi geçmezse antibiyotik yoksa minik bir operasyon dedi. Doğum doktorum hamileler için antibiyotik var kullanabilirsin dedi de, bu tırnak uzayana kadar bir ay geçse ben bir ay antibiyotik mi kullanacağım...... Uffffff!!!!!!
İnşallah kimsenin başına gelmez, sakın tırnaklarınızı çok dipten bugünlerde hele kesmeyin.....
canım dediğin gibi bünyelerimiz kilo almaya müsait hamilelik öncesine göre çokta ekstra bişey yemiyorum ama devamlı kilo alıyorum 64 le başladım şimdi 80 oldum şaka gibi son 1,5 haftada hiç kilo almamış ona şaşkınım bende inş. oğluş alıyodur kilo
valla bende aynı seyı düşünüyorum bılgecım. su sonuçları alayımda cumaya konusucam zaten dr.la.
gerçi durum bariz belli( odemi görünce tuz u tamamen kesti ve sadece tuzu ekme kullanma olarak değil, tuzlu gıdalarıda kestı. ama bak 1 hafta oldu benım odem aynı ınmıyor tuz yemeyınce birde tansıyonum dusuk devamlı. evde yalnız banyoya gırmekten korkar oldum. bugun kahvaltı hazırlarken yıne bır dondu dünya
canım benım yaaa bende de aynıkılolar geldıkce ağırlaşma çoğalıyor galıba (( hem gobus hem kılo... ama napalım bilgecim her bünye farklı biz naparsak napalım aldırıyor sanırım bunyemız. az kaldı dıyıp duruyorum :))
muhtemelen tuz yeme der. benım dr. ayaklar neysede ellerinin şişmesi için erken demiştisenin de eller şiş
ay maşallah cok sevındım sonuçlarınasekerlik bir durumda kalmamış gozumuz aydın.
canım benımmmm sağolasın. sabah ıyı kalktım demın yıne dustu. bir iyi bir kotuyum bu tuz ve odem e ortak bır cozum bulmadıkça tansıyonum duzelmıcek gıbı
sen nasılsın. ilk siparişleri vermeye başladınmı :)
Kizlar cok yogunum insallah hepiniz minislerle iyisinizdir aksama 15kisilik bi arkadas grubumuz yemege gelcekler bize hazirlik yapiyorum simdiden yoruldum kocacim davet etmis bende bisi diyemedim galiba cok kilo almadim gobuste asiri buyuk degil ya bu kocam benim 8aylik hamile oldugumu unutuyor...hastalanan kizceler var gecmisi okuyamadim buffy ve papatyam gecmis olsun kendinize iyi bakin saglicakla :)
ilk sipariş mi o neeegerçek başlamadım daha ama bu hafat sonu mobilyayı halledicez beyendim zaten sonra haftaya internetten vermeye baslarım zaten bebekle ilgili birsey soylemicem şampuanına kadar ablacıgım hallediyor ben keyfine bir kac takım alıcam o kadar sonra hediyeliklerin hazırlıkları hediyelikler abowwww sanki yetistiremicem bak heycan oldum en zoru bebek alışverişidir dimi onuda ben yapmicam zaten uyku setinide internetten beyendim cabuk biter yaaa dimii biter biter internetten tıkla olsun(moral verme nasıl kendi kendime)
bayag cins bir asmye denk gelmişsin açıkçası ne diyim. benım hemşire dedim ya istersen al eczaneden al dedı. hangı devırde yasıyoruz da tetonoz asısı bulunmayacak. o bariz savsaklama olmuş...
4 defa sacmalıgınıda ılk defa onlardan duyuyorum... adı ustunde aile hekımı... sayısı mı olurmuş bunun... Dr.una anlat ıstersen bu alakasızlığı o da sağlıkçı sonuçta senı yonlendırır belkı.
( canım gecmıs olsun. atak mı bılemedım. ben annemı kaybettiğimden beri ara ara oluyor atak. çarpıntı, nefes kesilmesi evet.. ama hamıleyız anlamıyoruz ne neyden oluyor. belkı dr.un dediği gıbı kalsiyum.. belkı hastane vs son olayları cok ıcıne attın..
sen hep cok pozitifsin ama içine atıyorsan atma lütfen. bana da herkes ne güzel ne kadar pozıtıfsın der ama bırde ıcımı gor..
ama su donemde iç-dış pozitif olmamız lazım :) hiç demoralize olma lütfen. hamıleyız bız ayol basımızda döner fenalıkta gecırırz :)))) muhım olan herseyı Dr.larımıza ıletmek once Allaha sonra Dr.larımıza emanetiz. sen zaten hemen soylemıssın Dr.una.
sağol sevgicim 1 haftadır tuzu kesınce yoğunlaştı bu dusuk tansıyon. (hoş normaldede cok dusuktur tansıyonum ama tuzla dengelerdim)
cuma asm.den sonuçları alınca konusucam Dr.umla 1gun daha beklıyım dedım.
sen nasılsın fıstığım. oğluş nasıl? yerim onu ben:)
bende de oluyor. en son kontrolde usg.de uyurken elleri kolları ıle cılvelenır gıbı gerınır gıbı hareketler yapıyordu. belkı mınnosların o hareketı bize titreme veriyordur. buyudululer yaa herseylerını hıssedıyoruz galıba :)
canım dediğin gibi bünyelerimiz kilo almaya müsait hamilelik öncesine göre çokta ekstra bişey yemiyorum ama devamlı kilo alıyorum 64 le başladım şimdi 80 oldum şaka gibi son 1,5 haftada hiç kilo almamış ona şaşkınım bende inş. oğluş alıyodur kilo
evde yanlızken banyoya girme zaten ben girmiyorum bekliyorum eşim gelsin ne olur ne olmaz canım ya zaten fazlasıyla kilo aldık denge kaybımız var birde banyoda ayağımız kayar bişey olur Allah korusun evde biri olmalı
tuzu kestiğin için o zaman tansiyonun düşüyo desene dr mutlaka danış ama bu seferde tansiyon hep düşük de en azından o gibi durumlarda ne yapman lazım onu öğrenmiş olur
valla ben öyle bir bitkinim ki bugün anlatamam sana dün gece de baya geç yattım midem berbattı yanmasını geçtim nasıl mide ağrısı böle bişey midemi sıktı durdu fenalık getirdi buda tabi acile gitcek pozisyona geldim de acillerden de hep korkuyorum şmdi bide hamile olunca yanlış bişey yaparlar vs. diye gitmedim biraz daha kötü olsaydım gitcektim ama ayıptır sölemesi akşam yemeğin yanında kuru soğan yedim pis diceksiniz ama ben çok severim yemeğin yanında soğanı :S çok canım çekti yedim soğan mahfetti tabi bugünde uykusuzluk bir yandan havalar bir garip zaten yazımı yaşıyoruz kışımı yaşıyoruz belli değil iice sersemletti dört gözle bu haftanın bitmesini bekliyorum
şaka mı ya ne misafiri.. hemde 15 kişi.. pes valla.. benım caya kahveye gelecek bır ınsana tahammulum yok..
hadi eşin erkek beynı düşünememiş.. o gelenlerın arasında kadın yok mu. ben olsam hamılenın evıne ne yemeğe gitmesi derim...
sağol canım. lakin sende dikkat et kendıne.. yemek muhabbetine paralama kendını..
:)) e kuşum netten alışveriş olunca hemencık bıter. başından berı netten alacağın ıcın sana hıc al artık ama demedım :)
dısarda ıs uzun suruyor ama nette dediğin gibi tık tıkk :))))
amann ben cok erken hazır oldum hesapta ama emının eksıkler çıkacak.. artık sallamıyorum da napalım canım minnoşlarımız sağlıkla gelsınde gerısı bos...
bayag cins bir asmye denk gelmişsin açıkçası ne diyim. benım hemşire dedim ya istersen al eczaneden al dedı. hangı devırde yasıyoruz da tetonoz asısı bulunmayacak. o bariz savsaklama olmuş...
4 defa sacmalıgınıda ılk defa onlardan duyuyorum... adı ustunde aile hekımı... sayısı mı olurmuş bunun... Dr.una anlat ıstersen bu alakasızlığı o da sağlıkçı sonuçta senı yonlendırır belkı.
valla sorma ya hemde ne cinsler böle ınsanlar doktor hemsıre oluolar ıste bızde mecburıyetten muhtac oluyoruz. yazık aldıkları paraya.doktora meıl attım o bıle sasırdı allahtan cuma kontrolum varda ası ısımıde doktorum halledıcek ama 2. doz zamanı gelınce napcam bılmıyorum.ben kendımı gectım de bebeğim dogdugundada aynıları olursa dıye dusunuyorum.allah yardımcım olsun
Masallah bebegine canim bizde en son 28+6 gunlukken gittik 1400 kilosu boyida 41 cm boyuna uzun dedi ama kilosu az gibi sanki30+2 canım bebeğim
evde yanlızken banyoya girme zaten ben girmiyorum bekliyorum eşim gelsin ne olur ne olmaz canım ya zaten fazlasıyla kilo aldık denge kaybımız var birde banyoda ayağımız kayar bişey olur Allah korusun evde biri olmalı
tuzu kestiğin için o zaman tansiyonun düşüyo desene dr mutlaka danış ama bu seferde tansiyon hep düşük de en azından o gibi durumlarda ne yapman lazım onu öğrenmiş olur
valla ben öyle bir bitkinim ki bugün anlatamam sana dün gece de baya geç yattım midem berbattı yanmasını geçtim nasıl mide ağrısı böle bişey midemi sıktı durdu fenalık getirdi buda tabi acile gitcek pozisyona geldim de acillerden de hep korkuyorum şmdi bide hamile olunca yanlış bişey yaparlar vs. diye gitmedim biraz daha kötü olsaydım gitcektim ama ayıptır sölemesi akşam yemeğin yanında kuru soğan yedim pis diceksiniz ama ben çok severim yemeğin yanında soğanı :S çok canım çekti yedim soğan mahfetti tabi bugünde uykusuzluk bir yandan havalar bir garip zaten yazımı yaşıyoruz kışımı yaşıyoruz belli değil iice sersemletti dört gözle bu haftanın bitmesini bekliyorum
ayy canım benım yaaaa deiğin gibi olabilir tatlım kız bu arada bu dr nasıl şuan için memnunsun gibi ama ...kız bnde artık işe mişe gelmiek istemiyorum az önce bi uyku bastı benı ama bi gorsen masaya yıgıldım kaldım hepi topu iki dk.kapatmısımdır gozlerimi bi zıpladım korktum varya 2 dk da ruya gormusum balkondan düşüyordum tövbeeee..
oğluş da iyi cnm salı gunu gelseden boyunu kilosunu ögrensem kızz dayanamıyorum bn buna varya karnımı nasıl seviyorum çıglık atıyorum ofiste benim kuzuzcugum diye duyan olsa bu deli ne diyo dereee benım tontik gelinim nasıllmışş
sen bana yazma zaten verme selam hıh
aynen dengem bozuk benimde valla bide bizim babamlar üst katta ya in çık in çık eşim tutuyo merdivenlerde düşcen diyo ne biçin iniyon :Svalla aynı miktarda kılo almışız. işte insanı bır anda o kadar kılo ağırlaştırıyor ve dedıgın gıbı dengemızı bozuyor. ben duz yolda yalpalıyorum bazen :) sana da oluyordur kesın. eşim korkuyor ne oldu basın mı dondu dıyor. yok dıyorum dengemı sasırdım. :) gulermısın aglarmısın..
en son kaçıncı haftada kaç kıloydu ruzgar? gecen gun dusun dusun aklıma gelmedı son kılosu..
ya kışın bıle haftada 4-5 kere dus alan ben hafta da 2 zorla gırıyorum yaa. oyle zor geliyor kı banyo yapmak. ki bayılırım banyo yapmaya.
mide boğaz yanması ıcın en son kontrolde yenı dr. surup verdı bana. maşallah cok ıyı geldı. gercı cok aşırı olmadıkça kullanmadım. 2 sefer kullandım ama cok memnun kaldım. kontrolde bır soylesen o yanmayı.
valla en ıyısını yapıyorsun bende cok cok zora dusmedıkce acile gıtme yanlısı değilim guvenmıyorum.
ne pisi canım soğan sofralarda olmayan sey değil :))) canın cekmıs yemıssın ohhh ne de sağlıklı var ya ciğ soğan. bende severim ama hamılelıkte hıc yıyemedım.. az kaldı be canım bugünde bıttı kaldı 2 gun.
bu arada bugun hafta yenıledık :) 31-32 :)
kızzzzz deliiii ben seni bugün daha yeni görüyommm hemde sende baan yazmadım hııhhhh
neyse tamam hamişliğimize verek o zaman rüzgarın hatrı var arada işte :)))))))) napıyon tatlıkom bnde işleri toparlıyom ya bunlar benı cıkarmayı düşünmüyorlar hiç varya nefret ettim haaa valla artık gelemiyorum sabah zor yuruyorum elim ayagım uyusuy bıde sabahlrı aksam desen uykum gelıyo agırlasıyorum zor dayanıyom bilgem çok zooorr valla c.tesi gelmiycem
şaka mı ya ne misafiri.. hemde 15 kişi.. pes valla.. benım caya kahveye gelecek bır ınsana tahammulum yok..
hadi eşin erkek beynı düşünememiş.. o gelenlerın arasında kadın yok mu. ben olsam hamılenın evıne ne yemeğe gitmesi derim...
sağol canım. lakin sende dikkat et kendıne.. yemek muhabbetine paralama kendını..
:)) e kuşum netten alışveriş olunca hemencık bıter. başından berı netten alacağın ıcın sana hıc al artık ama demedım :)
dısarda ıs uzun suruyor ama nette dediğin gibi tık tıkk :))))
amann ben cok erken hazır oldum hesapta ama emının eksıkler çıkacak.. artık sallamıyorum da napalım canım minnoşlarımız sağlıkla gelsınde gerısı bos...
ayy canım benım yaaaa deiğin gibi olabilir tatlım kız bu arada bu dr nasıl şuan için memnunsun gibi ama ...kız bnde artık işe mişe gelmiek istemiyorum az önce bi uyku bastı benı ama bi gorsen masaya yıgıldım kaldım hepi topu iki dk.kapatmısımdır gozlerimi bi zıpladım korktum varya 2 dk da ruya gormusum balkondan düşüyordum tövbeeee..
oğluş da iyi cnm salı gunu gelseden boyunu kilosunu ögrensem kızz dayanamıyorum bn buna varya karnımı nasıl seviyorum çıglık atıyorum ofiste benim kuzuzcugum diye duyan olsa bu deli ne diyo dereee benım tontik gelinim nasıllmışş
İnan bende sizlerin alışverişlerinizle keyif aldım cunku hep sağlık sıkıntılarıyla uğraşıyorum biliyorsun o yüzden eksik gedigede takılmıyorum cunku herseyin bası sağlık bebişim ve be iyi olim diyorum ama artık hevesde ediyorum artık baslim diyorum ama ne bilim su sağlık sıkıntıları bir turlu başlatmadı ama artık kafamı o yöne dagıtıcam
dun kv. ile ilgili birseyleri taktım kafaya hatta ama ne takmak cunku kp. aramış kv.demden bahsediyor annende iyi işte annende soyle annende bilmem ne bende iyi dedim sadece ne selam söyleyin dedim ne birsey o beni arasın kp. benim aramamı istiyor sinir oldum yaa neyse kafanı sisirmim
valla sorma ya hemde ne cinsler böle ınsanlar doktor hemsıre oluolar ıste bızde mecburıyetten muhtac oluyoruz. yazık aldıkları paraya.doktora meıl attım o bıle sasırdı allahtan cuma kontrolum varda ası ısımıde doktorum halledıcek ama 2. doz zamanı gelınce napcam bılmıyorum.ben kendımı gectım de bebeğim dogdugundada aynıları olursa dıye dusunuyorum.allah yardımcım olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?