2014 tup bebekle hamis anneler burada toplanalim

ben aylardır kanama derdıyle ugrasıyorum ılk kanamada dr coraspını bıraktırdı. kanı sulandırdıgı ıcın. bırsuru dra gıttım asla aspırın ya da coraspın kullanma dedı. ben de kullanmıyorum... ama mutlaka kan dgerlerıne bakılsın pıhtılaşma varmı yok mu

Arkadaslar lütfen vevap verin çok tedirginim

benim de 5. ve 6. hafta lekelenmelerim olmuştu ikisini de kestiler sonra ben de senin gibi çok tedirgin oldum kendi isteğimizle kan pıhtılaşması testi yaptırdık.çünkü pıhtılaşma varsa sulandırıcı kullanmak gerekiyor...seni tedirgin etmek için yazmıyorum ama biz böyle yaptık...heterezigot çıktı.doktor tedbir amaçlı kan sulandırıcıya başlattı.bir de homozigot varmış asıl kan pıhtılaşması o oluyomuş.senin daha önce gebeliğiğn var mıydı düşük falan oldumu???

canım soylemedıler sadece ultrasonda baktılar kese etrafında kanlanma var dedı doktor.. tedbır olsun dıe hemen yatırdılar kandada sadece beta ve progesterona baktılar oda benım istegımle... çünkü ben kendı tüp bebek doktoruma uzun yol olduğu için gıdemedım başka bır doktora gıttım ancak tüp bebek doktorum telde sureklı benı yonlendırıyor.. ama şimdi kafam karıştı ben pıhtılaşma ile ilgli bıldıgım kadarıyla bır test yaptırmadım yaptıran arkadaşlara sesleniyorum nerede nasıl yaptırdınız ?

her hastanede yapılıyor cnm.. ben özel hastanelere gıttıgım ıcın orda yapıldı.. zaten kandakı tum degerlere bakılıyor ama drunun ıstemesı gerek. bu surecte dr cok önemlı. ben bu zmna kadar bır suru dr degıştım.. ben her ay kan ve ıdrar yaptırcam artık. saglık ocakları bıle yapıyor ama orda pıhtılşmya bakılıyomu bılmıyorum

ben üniversite hastanesinde yaptırdım 1 hafta içinde çıktı sonucum...kanda bakılıyor...eğer ilk gebelikse doktorlar bu teste pek gerek duymuyorlar...genelde düşükleri olanlarda bakıyorlar...ama ben zaten bu gebeliği zor elde etmişim düşük olmasını mı bekliyecem...

Cnmm zaten coraspirini biraktiktan sonra tekrar baslanilmiokiii coraspirinee ayrica cleaxan bn 8.hftada doktor biraktirdii bnmde kanamalarim olmustuu... suan ikisinide kullanmiorum 12.hftadaim cnmmmmm

ahh canım bı doktor sıkıntım varkı sorma brda gıttıgım doktor benı pek hastası olarak gormedı açıkçası acıl gıttım sonrada kontrole gıttım acelesı vardı ne olduğumuzu bılemedık.. tüp bebek doktorum uzak telde ıletışımdeyız ve kuçuk bı yerde oturuyorum bı tane ozel hastane var ona gıdıyorum secım şansım yok na yzıkkı çünkü uzun yol yasak ama arayıp sorcam doktorumu kan sulandırıcıya tekrar başlamam gereklımı dıe.. sonrakı kontrolumdede kan pıhtılaşması olayını burdakı doktorumla aydınlatmayı denıcem bakalım.. özelde ne kadar bu testın fıyatı ?

bunu doktorumla konuşcam mutlaka.. ama kan sulandırıcı kullanmayada korkuyorm tekrar kanama olur dıe allah korusun..

benim de dr geçen hafta coraspirini kesti artık bana faydalı olmadığını söylemişti ama sen kendi kafana göre asla bişey yapma dr danış ondan sonra karar ver

offf çok canım sıkılıyo yine böyle oldum bilmiyorum hamilelikten galiba hormonlarım alt üst oldu bunalım kapım da gibi bişey

offf çok canım sıkılıyo yine böyle oldum bilmiyorum hamilelikten galiba hormonlarım alt üst oldu bunalım kapım da gibi bişey

benım de çok sıkılıyo.. transferden berı nerdeyse hastane dışında dışarı çıkamadım.. bır surede çıkamayacağım galıba üstelik şimdi ayağa kalkmak bıle ezıyet kalkınca başlıyorum öğğ öğğ bulanmaya ( çok erken başladı benım bulantılar gun gectıkcede artıyo hemencecik günler geçse doğsada sevsekk

Merhabalar,
Geçen hafta doktoruma ailede genetik pıhtılaşma sorunumuzun olduğunu, bende de olabileceğini söyledim. Bir sürü test istedi benden..Özelde yaptırısan çok pahalı olur, üniversite hastanelerine git dedi. Sonuçlar 1-2 haftada çıkıyormuş. testler: MTHR, Protein C Aktivitesiİ, AT-III Aktivitesi

Cevap veren tüm arkadaşlar hepinize tesekkur ederim.ben tüpü bahceci fulyada yaptırdım.bana soyledikleri kanama olunca coraspini kes kanama bıtınce tekrar basla ve 28.haftaya kadar devam et.burda ıkı dra gıdıyordum.bırısı pıhtılaşma istedi.daha önce hıç düşük vs olmadıgı halde.mthfr 1298 homozıgot faktor 12 heterozıgot cıktı. Trombofili panelim normal cıktı. O dr bana cleaxan baslamak istedi ama ben yapmak istemedim.tup drum gerek yok dedi. Universitede bır docentte gerek yok dedi bende baslamadım.coraspıne bırakıp bırakıp devam ettım.son kanamadan sonra burdakı drum coraspin i bırak istersen dedi.bende bıraktım tup drumada sormak istemedim ama sanirim sormalıyım.benimle aynı yerde tup yaptıran ve ikiz gebeliği olan arkadasım 16 haftada ve halen kullanıyor.oda bır kez kanama yasadı.masallah bırdaha yasamadı.oda ilacı kesip tekrar basladı.bu benım bunyemle yada plasentanın yerleşimi ile alakalı olmalı heralde.

daha durun bakalım herseyın hayırlısın dıleyın..ben 20 eylulden berı yatıyorum ve doğuma kadarda yatacakmışım..yenı drum 10 dkkdan fazla ayakta kalma dra bıle gıdınce hemen oturuyorum..ılk baslarda çok aglardım çok aktıf calışan bırıydım ama yatak tuvalet dr ucgenınde yasıyorum buna da şükür...dr kaç haftalık oldum oksurme hapsurma hasta olma dedı. allhtan benım sadece kokulara hassasıyetım vardı ılk baslarda ama drlar o zmn sormuştu bulantın ögurmen varsa özellıkle öğürme oksurme rahmı kasarmış hemen bulantı hapı yazalım demışlerdı ben de yok demıştım.aklınızda olsun..ada cayı nar maydonoz medıne hurması ve bıtkı caylarından kanaması olanlar uzak dursun bana uc gun önce basladıgım yenı dr dedı gercı zaten bılıyordum..ıyı dr bulun proflara dunya para döktuk kımı telefonunu acmaz kımı senın kanaman cok dıye benı yarı yolda bıraktı baska dra gıt dedı kımı ölçumu yanlış yaptı..bakalım bu yenı drla sıkıntı çıkmaz ınsallh..ılk aylarda bebek sıtelerıne bakmazdım aglardım..bol bol kıtap okudum,fılm ızledım,muzık dınledım kendıme şal ördum..bol bol uyuyorum..ılerde bugunlerı arayacaksın dıyolar hıç arayacagımı sanmıyorum

canım allah sana gerçekten sabırlar versın çünkü gerçekten zor.. şu 3 4 ayı atlatayım bı sıkıntım olmazsa bu kadar yatmak ıstemıyorum çünkü ruhum daraldı.. hatta ara ara çarpıntım oldu napcamı şaşırdım..bende bıraz panık atak durumları var ole kapalı yerlerde dar alanlarda asansörde hatta eşim şakadan ellerımın ıkısını tutsun çok fena oluyorum kendımı boğulacak gıbı hıssedıyorum elımde değil.. hastanede kaldığımda baya bır çarpıntım oldu orda kalmak zorunda olmak kolumda sureklı serum olması benı acayıp kötü hıssettırdı butun gece nabzımı kontrol ettıler arada nabız uçuyo.. ama yınede allaha şükrediyorum bebeğim olacağı için.. bıtkı çaylarına dıkkat edıyotum maydonoz çok yerdım şimdi eve sokmuyorum.. çok nadır bır bardak ıhamur içiyorum.. bulantılarımda bı anormal akşam oldumu başlıyo butun gece sabah kahvaltıdan sonra kesılıyo gece korkudan wc ye kalkamıyorum bı öğürtü oluyo.. ama daha hıç çıkarmadım.. ymek felan yapmadığım için artmıyor bulantılar hep eşim yapıyo saolsun...bakalım bundan sonra bızı neler beklıyo..

Aynı durumdayız cnm bende o üçgenin içindeyim.ben bırak ayakta durmayı oturmuyorum bile.inan oturmayı özledim. Otursam kitap okurum resim yaparım en azından. Dra kontrole gıttık sonrasında esim kahvaltıya gıdelım dedı.tamam dedım ılk kez 1-2 saat oturdum masada.gezme yok sadece arabayla gıdıp geldım.eve gelınce bir baktım kırmızı kan.aradan bırkac hft gectı.saçım çok uzun kestıreyım dedım yıne arabayla gıttım 1-2 sa mecbur oturdum ertesi gun pıhtılı yogun kanama.dahada usg Dısında evden cikmiyorum.oturmada yok.

canım ben de oturamıyorum yatakta yatmak zorundayım. drun 10 dk dedıgı sey dra gıtmek ıcın dısarı cıkıyoruz ya onda bıle 10 dkyı gecırme yurume ayakta durma..ben de burdakı arkadasları korkutmamak ıcın basımdan gecenlerı anlatmıyorum..eskıden her kanamada bayılırdım:)))) 2 ay sadece tuvalete kalktım. eve yakın saglık ocagına ıgne yapılmaya gıttım gece kanamadan hastaneye yattım ıkı gun cıkamadım..sen kaç haftalıksın bılmıyorum ama ben hala tedırgınım ve drlar hala yatcaksın dıyorlar. evde hep yatıyorum oturmak bana da yasak. napalım bugunlerde gececek..bız ne yalan soyleyeyım tedavıye basladıgımızdan berı hıc bıryere gıdemedık..sadece dra...olsun gun gelecek bızler de gezecegız en uzuldugum sey bebegımın esyalarını ben dokunarak alamayacagım. ama olsun saglıklı olsunda baska bırsey ıstemem

Ben 14 e gırdım cnm dr dedı 5.aya dogru plasenta yukarı yer degıstırırse kanamalar bıtebılırmış.senin plasenta yerlesımi nasıl? ? umudunu kırma belki ilerleyen aylarda alışveriş yapabilirız

valla bende anlamdım canım niye böyle gel gitler oluyo bazen çok mutluyum bazen de çok karamsar ne istediğimi bende bilmiyorum
bende çok şükür mide bulantısı yok iyi geçiyo ama oda yetmiyor demek ki galiba bütün bu can sıkıntımın sebebi bebeğimin bi an önce doğmasını istemem

Ben 14 e gırdım cnm dr dedı 5.aya dogru plasenta yukarı yer degıstırırse kanamalar bıtebılırmış.senin plasenta yerlesımi nasıl? ? umudunu kırma belki ilerleyen aylarda alışveriş yapabilirız

kanamalar rahımagzında olmuş en son dr öyle dedı. 24haftanın sonuna kadar çıkar.ama benım bebiş buyudukçede rahme baskı yapıyormuş damarları çatlatıp kanama oluyormuş.valla herkes bırsey dıyo bende takmamaya basladım artık kaderın önune gecılmıyor bunu çok ıyı anladım.gıtmedıgım dr kalmadı ama gene de Allahın dedıği oluyor bundan sonrası Rabbıme kalmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…