- 14 Kasım 2013
- 2.234
- 1.759
- 168
- Konu Sahibi ayse1234512
-
- #32.781
Biberon ve emzik olayına bende bir türlü konstanre olamadım. ne bakasım var ne alasım neden bilmiyorum
aynen canım aynen bende öyle ben baya alışveriş yaptım ama şu hastane çantası biberonu tırnak makası burun bilmem nesi emzik falan bu tarz şeylerde tökezledim çantayı erteliyorum stres yapıyorum mesela orkidmi koycam ne koycam kendim için pijamadan başka bilemiyorum.bi dünya listeler çıkardım ama yani onlarda oku oku bitmiyor anam.Sen canını sıkıp bebeği de üzme canım bak gelişiyor neticede.. Muz, kivi, süt falan tüketmeye çalış.. Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına alacaksın inşallah..
Ben de kendimi çok cahil hissediyorum.. Duymadığım markalar, bilmediğim ürünler.. Hakim olmadığım bi alan olduğu için sonrasında pişman olmamak adına devamlı araştırıyorum ama henüz netice yokBir de iş yoğunluğu çok fazla internetten bi araştırıp sonra mağazadan bakayım diyorum ama fırsat kalmıyor ki.. Panikleceğim sonunda
Selam arkadaslar nasilsiniz? Hasta olan arkadaslar gecmis olsun Allah sifa versin. Ben bugun yine sabahtandir hastanedeydim yeni geldim muayane olduk bebegim oynamiyordu kalp atislari vardi ama hareketli degildi git biraz dolas gel dedi kendini katlamis gittim dolaştım cikolata yedim o zaman acmisti kendini hareketlerini hala hissetmiyormusun dedi yok dedim 2 haftaya kadar hissedebilirsin dedi bu sefer inşallah. bebegim 340 gram olmus 60gr almis doktor vitamin serumu takti daha cok dikkat et dedi :-( dikkat etmeye calisiyorum ama bu kadar oluyor :-(asagidan agrilarim oluyordu bebegin asagida oldugu icin baski yapiyor dedi magnorm diye bi ilac verdi ağrı için ignemide vurdum geldim ha bu arada 70 kilo olmusum toplamda 7kilo almisim haftaya da seker yüklemesi olacakmis.
kızzzzzzzzzzzzzz evhamlı hemşom yine panik hallerdesin napcaz biz senle bilemedim :)peki cnım biberon kaç tane alcaz benim kafam bu yüzden karışıyor avent ı bende duydum ama bi süt için bi su için bi cam bi plastikmi nası yani kafam duruyo ya? emzikte sonra doğuncamı alsam diyorum onuda bilemedim.
aynen canım aynen bende öyle ben baya alışveriş yaptım ama şu hastane çantası biberonu tırnak makası burun bilmem nesi emzik falan bu tarz şeylerde tökezledim çantayı erteliyorum stres yapıyorum mesela orkidmi koycam ne koycam kendim için pijamadan başka bilemiyorum.bi dünya listeler çıkardım ama yani onlarda oku oku bitmiyor anam.
kızzzzzzzzzzzzzz evhamlı hemşom yine panik hallerdesin napcaz biz senle bilemedim :)
tabikide cam sağlıktır m ümkünse cam al ama bulamasan bpa sız al plastik olanları. emziğide bir tane yeni doğan ıcın al ne olur ne olmaz dıye ıhtıyacın yoksa kullanmazsın
Selam arkadaslar nasilsiniz? Hasta olan arkadaslar gecmis olsun Allah sifa versin. Ben bugun yine sabahtandir hastanedeydim yeni geldim muayane olduk bebegim oynamiyordu kalp atislari vardi ama hareketli degildi git biraz dolas gel dedi kendini katlamis gittim dolaştım cikolata yedim o zaman acmisti kendini hareketlerini hala hissetmiyormusun dedi yok dedim 2 haftaya kadar hissedebilirsin dedi bu sefer inşallah. bebegim 340 gram olmus 60gr almis doktor vitamin serumu takti daha cok dikkat et dedi :-( dikkat etmeye calisiyorum ama bu kadar oluyor :-(asagidan agrilarim oluyordu bebegin asagida oldugu icin baski yapiyor dedi magnorm diye bi ilac verdi ağrı için ignemide vurdum geldim ha bu arada 70 kilo olmusum toplamda 7kilo almisim haftaya da seker yüklemesi olacakmis.
kim dedi kız cam sütü bozuyor diye ilk defa senden duydum o zaman sende süt saklama poşeti alırsın zaten sütü buzdolabında saklıcan bebeğin karnı acıkınca bakıcısı çıkartıp biberona koycak ordanda sıcak suyun ciçine ısıtacak sütü azcık bu kadar basit.YA kızım sen sakinsin nası bi kan var sende hiç laz kanı değil :))) bak mg arkadaşda aynı durumda benle :))) kız cam alcam tamamda yenidoğanda anne sütü cam oldumu bozuyo dediler. anam herkez yorumlarsa herşey olur bana. ben bi çok şeyi araştırdım aldım ama bu biberon emsik olayı manyağa bağladı beni.
Benm aldığımda pamuk ve su hazır hali ıslak mendik değil.ilk ay bu aldığım markanın temizleme pamuğu var bide ondan alıcam suyla temizlicem.2. aydan itibaren hazır ıslak pamukla temizlicem,hatta direk banyoya sokarım ben su kuşu olsun oğluşum...bilmeyince herşey zor geliyo gözümde büyüyüo ama öğrenicez inşCANIM ilk günler sadece pamuk ve suylamı silecekmişiz geçen öyle dediler yenidoğan ıslak mendil alcaktım aa pamuk su yapcan öyle olmaz dediler. çok büyük cahilllikmiş bu çocuk işi yahiç bişeye benzemiyor
valla öyle dediler anam diyorum ya bıktım usandım herkez bişe diyor ne diyim bilmiyorumkim dedi kız cam sütü bozuyor diye ilk defa senden duydum o zaman sende süt saklama poşeti alırsın zaten sütü buzdolabında saklıcan bebeğin karnı acıkınca bakıcısı çıkartıp biberona koycak ordanda sıcak suyun ciçine ısıtacak sütü azcık bu kadar basit.
Sen benden baya iyi durumdasın canım bana bak moralin yerine gelsinaynen canım aynen bende öyle ben baya alışveriş yaptım ama şu hastane çantası biberonu tırnak makası burun bilmem nesi emzik falan bu tarz şeylerde tökezledim çantayı erteliyorum stres yapıyorum mesela orkidmi koycam ne koycam kendim için pijamadan başka bilemiyorum.bi dünya listeler çıkardım ama yani onlarda oku oku bitmiyor anam.
ben şöyle yaptım canım ilk 6 ay nukun cam biberonunu aldım nolur nolmaz mama takviyesi gerekirse diye.6 aydan sonrada avent natural aldım hem su hem meyve suyu işte ne içirirsen.toplamda iki tane aldım şimdilik yeter bence.emzikte hem nuk hem avent aldm hangisini beğenirse sıpapeki cnım biberon kaç tane alcaz benim kafam bu yüzden karışıyor avent ı bende duydum ama bi süt için bi su için bi cam bi plastikmi nası yani kafam duruyo ya? emzikte sonra doğuncamı alsam diyorum onuda bilemedim.
Canım çok geçmiş olsun umarım bi an önce iyileşirsin şeker için de önceden tecrüben var sanırım diyetle kontrol edersinSelam kızlar buraya yazamadım şeker yükleme sonucum yüksek çıktı bu hafta endokrinolojiye gideceğim oğlum iyi çok şükür ama bende durumlar vahim kum döküyorum çok ağrım oluyor birde şeker çıktı canım sıkılıyor
arkadaşlar o kadar telaşa gerek yok. bebek emerse biberona bile gerek yok. bakıcıya bırakana kadar. biz bebk emememişti o zaman minnacık bir biberon almıştık. zaten bebeğin içtiği 30 cc oluyor. daha sonra ihtiyaç olunca chicco dan kaucuk emzikli biberon almıştık. Önce plastik kullandık çünkü cam ağır hem anne için hemde ilk tutmayı öğrendiğinde bebek için zor oluyor. daha sonra cama geçtik. Lütfen o kadar kendinizi sıkmayın her şey olur. emzikte almıyor sıpalar ilk zaman. Kaç tane emzik değiştirdik. Hatta bakkallarda satılan emziklerden bile aldık ama hiç birini beğenmemişti.kim dedi kız cam sütü bozuyor diye ilk defa senden duydum o zaman sende süt saklama poşeti alırsın zaten sütü buzdolabında saklıcan bebeğin karnı acıkınca bakıcısı çıkartıp biberona koycak ordanda sıcak suyun ciçine ısıtacak sütü azcık bu kadar basit.
Sen benden baya iyi durumdasın canım bana bak moralin yerine gelsinBen zamansızlıktan çıkıp bakamıyorum ona da çok canım sıkılıyor.. Gittikçe hareketlerim ağırlaşıyor, sıcaklar geldi, ortada bişiy yok yidim ben ayvayı Bi gün KK'ya girip ben de şunları şunları aldım diyeceğim günleri ne zaman göreceğim acep
kız varya ben sana ne diyim oyle kulaktan dolma bilgilere inanacağına git doktoruna sor ondan bılgı al yavrum. sana en dogru bılgııyı verır.valla öyle dediler anam diyorum ya bıktım usandım herkez bişe diyor ne diyim bilmiyorum
canım bebeği güzel oyalıyormuş.evde duruyo bunlar müzikli titreşimli fln oyuncaklar var hem uyutuyo hemde yatıyorlarmış.almak şart değil tabiki isteğe bağlı ben almayı planlıyorumYa offf bu ana kucağı ne işe yarıyo ya ne yapıyoruz nerde kullanıyoruz onu bebek arabasından farklı bir şey demi bu amacı ne bunun? Almak şart mı bunu? Hiiiiç anlamıyorum ben bu işlerden nasıl olacak bilmiyorummm not alıyorum kim ne almışsa yazıyorum şimdilik
canım gene maşallah kuzuna bak ne güzel kilo alıyor gelişiyor. bence 1 haftaya ufak ufak hissedersin cünkü benimkide asagı yukarı seninki gibiyken hissettim..Ediyorum valla beslenmeme dikkat ediuorum dr diyor etseydin 100gr almasi gerekiyordu:-( ama ben ne yapayim ondan üzüldüm biraz neyse bundan sonrasi iyi olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?