2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynen canım aynen bende öyle ben baya alışveriş yaptım ama şu hastane çantası biberonu tırnak makası burun bilmem nesi emzik falan bu tarz şeylerde tökezledim çantayı erteliyorum stres yapıyorum mesela orkidmi koycam ne koycam kendim için pijamadan başka bilemiyorum.bi dünya listeler çıkardım ama yani onlarda oku oku bitmiyor anam.

Senin kuzu ağır ama emin adımlarla ilerliyor sakın takılma olumsuz şeylere. Muz, yoğurt, ceviz mümkün olduğunca çok yemeğe çalış. Güzel düşünelim güzel olsun canım :))

Mutlaka Gerekenler

Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.

İnce detaylar

Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.

Güzel görünmek sizin de hakkınız

Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz.

Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.

Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.

kızzzzzzzzzzzzzz evhamlı hemşom yine panik hallerdesin napcaz biz senle bilemedim :)

tabikide cam sağlıktır m ümkünse cam al ama bulamasan bpa sız al plastik olanları. emziğide bir tane yeni doğan ıcın al ne olur ne olmaz dıye ıhtıyacın yoksa kullanmazsın

orkidde koy fakat hasta bezi aldırıyorlarmş çoğu yerde ilk baslarda kuzum

YA kızım sen sakinsin nası bi kan var sende hiç laz kanı değil :))) bak mg arkadaşda aynı durumda benle :))) kız cam alcam tamamda yenidoğanda anne sütü cam oldumu bozuyo dediler. anam herkez yorumlarsa herşey olur bana. ben bi çok şeyi araştırdım aldım ama bu biberon emsik olayı manyağa bağladı beni.

magnorm magnezyum ben de kullanıyorum erken doğumu da önlüyormuş bildiğim kadarıyla erken doğum tehlikesi olanlar bazen günde 2 defa da kullanıyormuş onu ihmal etme ayrıca 340 gr çok güzel bir gelişme büyüyor yani hareketlerini de inşallah bir an evvel hissedersin benim de belli olmuyor bazen hareket ediyor bazen telaşta bırakıyor insanı hiç hareket etmeyerek inşallah sağlıkla kucağımıza alacağız kuzularımızı...

kim dedi kız cam sütü bozuyor diye ilk defa senden duydum o zaman sende süt saklama poşeti alırsın zaten sütü buzdolabında saklıcan bebeğin karnı acıkınca bakıcısı çıkartıp biberona koycak ordanda sıcak suyun ciçine ısıtacak sütü azcık bu kadar basit.

Benm aldığımda pamuk ve su hazır hali ıslak mendik değil.ilk ay bu aldığım markanın temizleme pamuğu var bide ondan alıcam suyla temizlicem.2. aydan itibaren hazır ıslak pamukla temizlicem,hatta direk banyoya sokarım ben su kuşu olsun oğluşum...bilmeyince herşey zor geliyo gözümde büyüyüo ama öğrenicez inş

valla öyle dediler anam diyorum ya bıktım usandım herkez bişe diyor ne diyim bilmiyorum

Ya offf bu ana kucağı ne işe yarıyo ya ne yapıyoruz nerde kullanıyoruz onu bebek arabasından farklı bir şey demi bu amacı ne bunun? Almak şart mı bunu? Hiiiiç anlamıyorum ben bu işlerden nasıl olacak bilmiyorummm not alıyorum kim ne almışsa yazıyorum şimdilik

Sen benden baya iyi durumdasın canım bana bak moralin yerine gelsin Ben zamansızlıktan çıkıp bakamıyorum ona da çok canım sıkılıyor.. Gittikçe hareketlerim ağırlaşıyor, sıcaklar geldi, ortada bişiy yok yidim ben ayvayı Bi gün KK'ya girip ben de şunları şunları aldım diyeceğim günleri ne zaman göreceğim acep

ben şöyle yaptım canım ilk 6 ay nukun cam biberonunu aldım nolur nolmaz mama takviyesi gerekirse diye.6 aydan sonrada avent natural aldım hem su hem meyve suyu işte ne içirirsen.toplamda iki tane aldım şimdilik yeter bence.emzikte hem nuk hem avent aldm hangisini beğenirse sıpa ben hemen vericem yoksa almıyolarmış ilk başta aldı aldı yoksa zor oluyomuş.o yüzden hastane çantasına koycam nolur nolmaz

Canım çok geçmiş olsun umarım bi an önce iyileşirsin şeker için de önceden tecrüben var sanırım diyetle kontrol edersin

arkadaşlar o kadar telaşa gerek yok. bebek emerse biberona bile gerek yok. bakıcıya bırakana kadar. biz bebk emememişti o zaman minnacık bir biberon almıştık. zaten bebeğin içtiği 30 cc oluyor. daha sonra ihtiyaç olunca chicco dan kaucuk emzikli biberon almıştık. Önce plastik kullandık çünkü cam ağır hem anne için hemde ilk tutmayı öğrendiğinde bebek için zor oluyor. daha sonra cama geçtik. Lütfen o kadar kendinizi sıkmayın her şey olur. emzikte almıyor sıpalar ilk zaman. Kaç tane emzik değiştirdik. Hatta bakkallarda satılan emziklerden bile aldık ama hiç birini beğenmemişti.

kuzum inan herşey bende kendiliğinden gelişti o aldı bu aldı bide durumum sıkışır diye ben nakit aldım ucuzlukdan nerdeyse bitti. ama daha var benim ufak angaryalar bişeyler.bu ufaklar kafamı karıştırıo bide 28 haftadan sonra çantanı en azından hazır etki allah korusun hazır ol kuzum.

valla öyle dediler anam diyorum ya bıktım usandım herkez bişe diyor ne diyim bilmiyorum
kız varya ben sana ne diyim oyle kulaktan dolma bilgilere inanacağına git doktoruna sor ondan bılgı al yavrum. sana en dogru bılgııyı verır.

yada eger cocugu olan arkadasın varsa ıllakı cocuk doktoruna götürüyordur cocugunu rica et senın için o sorsun :)

kendini yalandan yere strese sokma bebeğim

canım bebeği güzel oyalıyormuş.evde duruyo bunlar müzikli titreşimli fln oyuncaklar var hem uyutuyo hemde yatıyorlarmış.almak şart değil tabiki isteğe bağlı ben almayı planlıyorum

Ediyorum valla beslenmeme dikkat ediuorum dr diyor etseydin 100gr almasi gerekiyordu:-( ama ben ne yapayim ondan üzüldüm biraz neyse bundan sonrasi iyi olur inşallah
canım gene maşallah kuzuna bak ne güzel kilo alıyor gelişiyor. bence 1 haftaya ufak ufak hissedersin cünkü benimkide asagı yukarı seninki gibiyken hissettim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…