2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Gecmis olsun tatlim,neler olmus oyke,doktorun neden oyle birsey yaptiki vardir bir aciklamasi demekki kendine ve hastaneye guvenmiyor size iyilik olsun diye gondermistir acik acik biz beceremeyiz diyemezki.izmirdesin sanirim hastane ve doktor adi verirsen aramizda giden varsa tedbirli olalim en azindan.
peki simdi nasilsin

Kızlar kimler ise devam ediyor. Kimler ne zaman çikcak izne? Zor oluyordur ben artık yatakta bile zor yatıyorum donemiyorum yattigim yerde :)

İlk üç ay çok çok onemli. Bebeginizden mümkün mertebe ayrılmayın. Gözünü açtığında ilk gördüğü siz olun. Bu üç ay kurulan güven kolay kolay zedelenmez. Terkedilmesi korkusuyla yaşıyor birçok bebek bu nedenle anneye yapisiyorlar. Yabancılardan çekiniyorlar.
Oğlum uzantım gibiydi ilk üç ay. Suan bir birey. Kendi kendine takılır. Tek başına odasında kendi kendine uyur. Yabacılama huyu yoktur. Beni gözü arasa da bensizken korkmaz bilir ben onu terketmem. Oğlum böyle doğmadı. Hepsi emekle oldu.
Karakterin %20 si doğuştan geliyormuş. Yani bebeğin hamurunu asıl yoguran mayasini veren bizleriz. Boşuna demiyorlar. Çocuklar anne babanın aynasıdır diye. Bebektir anlamaz diye asla düşünmemeli, tavirlarimiza çok dikkat etmeliyiz. Bu bebekler Allahın emaneti bize bu sorumlulukla elimizden geleni yapmalı bir sure onceligimiz bebeklerimiz olmalı. Yaşantım bitti, özgürlüğüm gitti diye düşünmek baba göre bencilce bir tavır. Bebek kararı alındığında bazı şeylerin farkında olmalı , neyin bizi beklediğini az çok görüp bunu göze almalıyız.

Sagol canim evet izmirdeyim. Surekli dinleniyorum ama cok sıkıldim evde. Calisma hayatina alismisim.Doğru diyosun açıklaması kuvoz yok dedi bana ki varmış. Dediğin gibi beceremicegini düşündü sanırım. Gözde hastanesi Feyza ağaca. Sen hangi hastaneye gidiyorsun?

Bende halen hiçbirşey yıkayıp ütülemedim ... 37. haftada yaparım diyom ama geç kalırım heralde.. Birde şimdi çalışıyorum dolapta gelmedi daha,,, Ama hazırlamam lazım galiba..

cogu ozel hastanede kuvoz olsada tam tesekkullu degil.asamayacaklari bir durum oldugunda universite hastanesine yolluyorlarmis.ben cinarliyla gorusmustum oyle soylemislerdi.ben gaziemir sifa hastanesine gidiyorum.gozde hastanesini hic duymamistim nerede yeri

İstanbul beton şehir bile değil etten şehir her taraf insan insan insan boğuluyorsun ama ailem akrabalar burda en cok bahcesehir e kaçabildik gerci bi kac yıl kaçarız belki
o kadar bunaltıcı durumda yani bende sabahları metroya binerken ayy ne kalabalık diyordum bundan sonra susarım utandım ya düşündüklerime umarım heryer yaşanılacak kadar temiz güzel ve güvenilir olur bebeklerimiz bunu hak ediyor

Kızlar kimler ise devam ediyor. Kimler ne zaman çikcak izne? Zor oluyordur ben artık yatakta bile zor yatıyorum donemiyorum yattigim yerde :)
ben calısıyorum daha 3 haftam var ama sukur agrım sızım yok, gunluk yuruyuslerıme bıle devam edıyorum canım :)
sen yat zaten kalkma bi zahmet :)

bende ilk defa duydum bu hadtaneyi sanırım küçük çaplı kötü bir hastane arkadaşımızı yarı yolda bırakmışlar demekki tercih edilmeyecekler arasında umarım 35ebru35 de hemen iyileşir kötülük etmişler kıza resmen

Yok Canım İzmir e dua et Gerci herkes İzmir e kaçmak istiyor doldurmasak iyidir :)

Bende halen hiçbirşey yıkayıp ütülemedim ... 37. haftada yaparım diyom ama geç kalırım heralde.. Birde şimdi çalışıyorum dolapta gelmedi daha,,, Ama hazırlamam lazım galiba..

en azından hastaneye gotureceklerını yıka utule, mınık bı hurcta hazır et tatlım, Benım dolap geldı ama kokusu cıkmadı ben kendı dolabımda hurcta saklıycam hepsını

Gecen sene istanbula gittihimde metrobuse binecektim aman Allahim o nasil bir kalabalik dakika basi metrobus geliyor durak bosaliyor dakikasinda geri doluyor.saskin saskin saga sola bakinmaktan 7-8 metrobuse binemedim bide itip kakiyorlar.dusun yani buyuk sehirde dogup buyumus biri olarak koyden indim sehre gibi oldum.izmirin gozunu seveyim

Tepecik hastanesinin karşı çaprazinda bi hastane canım. Şifa hastanesinde doğum ne kadar?

Ar
Bebeğin anneye yapışık ikiz olması ile birey olabilmesi arasında incecik bir çizgi var, önemli olan bu dengeyi kurabişmek sanırım. Ben bebeğimi odamızdada yatırmayı düşünmüyorum, o yüzden park yatak, beşik vs yerine direkt odasını aldık. zaten hemen yanımızdaki oda en ufak sesinde yanında olurum , yanımızda yatmaya alışsın istemiyorum, sonrasında odasına bırakmak hem bizim için hem bebişimiz için daha zor olur diye düşünüyorum, umarım uygulayabilirim :)) kucak çocuğu olmasın sık sık kucağınıza almayın diyorlar ama ilk 3 ay bu tavsiyeye uyacağımı sanmıyorum, ilk aylar seninde dediğin gibi bebeğin ilgiye, aile sıcaklığına, özellikle anne baba kucağına ihtiyacı olduğu, güven aradığı dönemler. düşünsenize anne karnında tamamen güvenli, annesine bağımlı bir hayattan , dünyaya geliveriyor ve o dünyada sesinden kokusundan tanıdığı sadece biziz, bizde yok alışmasın kucak çocuğu olmasın vs gibi anlamsız düşüncelerle uzak durursak , sevgimizi göstermezsek nasıl güven kazanacak nasıl sevgi hissedecek o bebek.
tabi şu anda bir bilinmez içindeyiz, bebeklerimiz doğduğunda bizi neler bekliyor çok iyi bilmiyoruz. ama söylediğin gibi yaşanabilecek herşeye karşı hazırlıklı olmalıyız, uykusuz geceler, durduk yere ağlayan ve derdini anlayamadığımız bebekler :) napalık sonuçta bebişleri biz istedik , her türlü zorluğuna katlanacağız elbet.. bir bakışlarıyla,gülüşleriyle eriyecek olan da biziz hem .)

Sancıyı hiç hissetmedim. Sadece karnimin bi tarafi sertlesip sisiyordu ondan sancim cikti. İşe baslicagim için öyle dedim canım
ay zaman yaklaştıkça insan korkuyor.benim de öyle oluyor ama daha girmedim nstye.ne güzel annelerimz var da yardımcı olcaklar,öyle düşün cnm ,olumlu seyler düşün.. bizi de haberdar et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…