kötüymüş gerçekten işiniz zor :/Maalesef öyle canım ama trafik yüzünden insanın gezme isteği bile kursaginda kalıyor
Gecmis olsun tatlim,neler olmus oyke,doktorun neden oyle birsey yaptiki vardir bir aciklamasi demekki kendine ve hastaneye guvenmiyor size iyilik olsun diye gondermistir acik acik biz beceremeyiz diyemezki.izmirdesin sanirim hastane ve doktor adi verirsen aramizda giden varsa tedbirli olalim en azindan.Günaydın güzel anneler , 21 kasımda çalışabilir raporu almak için doktoruma gittim ve kontrolüm vardı. Önce bi nstye sokalim dedi. Raporumu hazırladı. Ama hiç tahmin etmediğim bir şekilde sancim çıktı hemde çok yüksek. 90 lara 100 lere kadar uçtu gitti. Hazırladığı raporu elimden aldı ve çalışabilir değil calisamaz yazabilirim bu durumda ve acil yatış yapmamız lazım dedi. Ve bu hastane değil başka hastane ye gitmen lazım dedi. Neden dediğimde kuvoz yok dedi. Ki inanmıyorum kuvoz varmış. Ve ben bunu sonradan öğrendim 3 gün boyunca başka ozel bir hastanede kaldım. Doktorumun beni yüz üstü bırakıp yalan konuştuğuna mi üzüleyim bebeğimin erken doğma riskiyle karşı karşıya geldiğine mi üzüleyim. Bişey de ispat edemiyorum. Kendi isteğimle hastaneden ayrıldigima dair benden imza aldilar bilseydim atmazdim o imzayı. 2 tane ciger geliştirici igne aldım erken dogarsa diye. Progestan ve adalat kullaniyorum kasilmayi onleyici. O günden beri bebegime bişey olmasın diye dua ediyorum. Sabret oğlum diye konuşuyorum onunla. Ve yeni bi doktor arayışına girdim. Buldum. Erken doğum tehlikem devam ediyor. Bebek doğum pozisyonunda suan başı asagida imiş baya. 32+4 de gittigimde kilosu 2.000 kg boyu 46 cm idi. Bebisimi cok kucukken anneannesine birakip gidicem. Icim yaniyor. Sag salim doğsun da buna da katlanilir elbet. herkese dua ediyorum. Sizde bana dua edin. İyi ki varsınız kızlar. Buraya döktüm içimi.
Teşekkür ederim hepimiz Sağ salim sağlıklı kucağımıza alırız inşallahSağlıkla kucağına almanı dilerim.
İlk üç ay çok çok onemli. Bebeginizden mümkün mertebe ayrılmayın. Gözünü açtığında ilk gördüğü siz olun. Bu üç ay kurulan güven kolay kolay zedelenmez. Terkedilmesi korkusuyla yaşıyor birçok bebek bu nedenle anneye yapisiyorlar. Yabancılardan çekiniyorlar.O bağ ilk anne karnında kurulmaya başlıyor zaten allahın bir mucizesi gibi, bebeşlerimiz biz mutluyken mutlu, yorgunken yorgun sesssiz, üzüntülüykrn maalesef huzursuz oluyor .. Bebek büyütmek hakkında birçok kitap okudum, inşallah bende senin gibi davranmayı planlıyorum bebeğime , onu mutlu, huzurlu, sağlıklı bir birey olarak yetiştirebilmek için elimden geleni yapacağım inşallah:)
Sagol canim evet izmirdeyim. Surekli dinleniyorum ama cok sıkıldim evde. Calisma hayatina alismisim.Doğru diyosun açıklaması kuvoz yok dedi bana ki varmış. Dediğin gibi beceremicegini düşündü sanırım. Gözde hastanesi Feyza ağaca. Sen hangi hastaneye gidiyorsun?Gecmis olsun tatlim,neler olmus oyke,doktorun neden oyle birsey yaptiki vardir bir aciklamasi demekki kendine ve hastaneye guvenmiyor size iyilik olsun diye gondermistir acik acik biz beceremeyiz diyemezki.izmirdesin sanirim hastane ve doktor adi verirsen aramizda giden varsa tedbirli olalim en azindan.
peki simdi nasilsin
Bende halen hiçbirşey yıkayıp ütülemedim ... 37. haftada yaparım diyom ama geç kalırım heralde.. Birde şimdi çalışıyorum dolapta gelmedi daha,,, Ama hazırlamam lazım galiba..tatlım bende yenıdogan, 0-3 ay, 3-6 ay, 6-9 grupları var ve bahsetmıstım her bırı buyuk cop posetının ıcınde dıe, her bırı 2 makınaya sıgıyo, ben onların hepsını yıkayacagım dıe ınat etsem doguma ancak yıkanmıs olur :) oyuzden en azından yenıdoğan grubunu bıtıreyım de ıcım rahat etsın, e artık 35 haftalık olduk, çantanın da hazır olması lazım.
İstanbul beton şehir bile değil etten şehir her taraf insan insan insan boğuluyorsunkötüymüş gerçekten işiniz zor :/
cogu ozel hastanede kuvoz olsada tam tesekkullu degil.asamayacaklari bir durum oldugunda universite hastanesine yolluyorlarmis.ben cinarliyla gorusmustum oyle soylemislerdi.ben gaziemir sifa hastanesine gidiyorum.gozde hastanesini hic duymamistim nerede yeriSagol canim evet izmirdeyim. Surekli dinleniyorum ama cok sıkıldim evde. Calisma hayatina alismisim.Doğru diyosun açıklaması kuvoz yok dedi bana ki varmış. Dediğin gibi beceremicegini düşündü sanırım. Gözde hastanesi Feyza ağaca. Sen hangi hastaneye gidiyorsun?
o kadar bunaltıcı durumda yani bende sabahları metroya binerken ayy ne kalabalık diyordum bundan sonra susarım utandım ya düşündüklerime umarım heryer yaşanılacak kadar temiz güzel ve güvenilir olur bebeklerimiz bunu hak ediyorİstanbul beton şehir bile değil etten şehir her taraf insan insan insan boğuluyorsunama ailem akrabalar burda en cok bahcesehir e kaçabildik gerci bi kac yıl kaçarız belki
ben calısıyorum daha 3 haftam var ama sukur agrım sızım yok, gunluk yuruyuslerıme bıle devam edıyorum canım :)Kızlar kimler ise devam ediyor. Kimler ne zaman çikcak izne? Zor oluyordur ben artık yatakta bile zor yatıyorum donemiyorum yattigim yerde :)
bende ilk defa duydum bu hadtaneyi sanırım küçük çaplı kötü bir hastane arkadaşımızı yarı yolda bırakmışlar demekki tercih edilmeyecekler arasında umarım 35ebru35 de hemen iyileşir kötülük etmişler kıza resmencogu ozel hastanede kuvoz olsada tam tesekkullu degil.asamayacaklari bir durum oldugunda universite hastanesine yolluyorlarmis.ben cinarliyla gorusmustum oyle soylemislerdi.ben gaziemir sifa hastanesine gidiyorum.gozde hastanesini hic duymamistim nerede yeri
Yok Canım İzmir e dua et Gerci herkes İzmir e kaçmak istiyor doldurmasak iyidir :)o kadar bunaltıcı durumda yani bende sabahları metroya binerken ayy ne kalabalık diyordum bundan sonra susarım utandım ya düşündüklerime umarım heryer yaşanılacak kadar temiz güzel ve güvenilir olur bebeklerimiz bunu hak ediyor
Bende halen hiçbirşey yıkayıp ütülemedim ... 37. haftada yaparım diyom ama geç kalırım heralde.. Birde şimdi çalışıyorum dolapta gelmedi daha,,, Ama hazırlamam lazım galiba..
Allah yardımcın olsun su gibi akıp geçsin zaman inş :)ben calısıyorum daha 3 haftam var ama sukur agrım sızım yok, gunluk yuruyuslerıme bıle devam edıyorum canım :)
sen yat zaten kalkma bi zahmet :)
Gecen sene istanbula gittihimde metrobuse binecektim aman Allahim o nasil bir kalabalik dakika basi metrobus geliyor durak bosaliyor dakikasinda geri doluyor.saskin saskin saga sola bakinmaktan 7-8 metrobuse binemedim bide itip kakiyorlar.dusun yani buyuk sehirde dogup buyumus biri olarak koyden indim sehre gibi oldum.izmirin gozunu seveyimo kadar bunaltıcı durumda yani bende sabahları metroya binerken ayy ne kalabalık diyordum bundan sonra susarım utandım ya düşündüklerime umarım heryer yaşanılacak kadar temiz güzel ve güvenilir olur bebeklerimiz bunu hak ediyor
Tepecik hastanesinin karşı çaprazinda bi hastane canım. Şifa hastanesinde doğum ne kadar?cogu ozel hastanede kuvoz olsada tam tesekkullu degil.asamayacaklari bir durum oldugunda universite hastanesine yolluyorlarmis.ben cinarliyla gorusmustum oyle soylemislerdi.ben gaziemir sifa hastanesine gidiyorum.gozde hastanesini hic duymamistim nerede yeri
Normal sezeryan farketmiyor 1200tl,epidural ignesi istersen yapilirsa 1500tl oluyormus.kredi kartina taksitede boluyorlarmisTepecik hastanesinin karşı çaprazinda bi hastane canım. Şifa hastanesinde doğum ne kadar?
Bebeğin anneye yapışık ikiz olması ile birey olabilmesi arasında incecik bir çizgi var, önemli olan bu dengeyi kurabişmek sanırım. Ben bebeğimi odamızdada yatırmayı düşünmüyorum, o yüzden park yatak, beşik vs yerine direkt odasını aldık. zaten hemen yanımızdaki oda en ufak sesinde yanında olurum , yanımızda yatmaya alışsın istemiyorum, sonrasında odasına bırakmak hem bizim için hem bebişimiz için daha zor olur diye düşünüyorum, umarım uygulayabilirim :)) kucak çocuğu olmasın sık sık kucağınıza almayın diyorlar ama ilk 3 ay bu tavsiyeye uyacağımı sanmıyorum, ilk aylar seninde dediğin gibi bebeğin ilgiye, aile sıcaklığına, özellikle anne baba kucağına ihtiyacı olduğu, güven aradığı dönemler. düşünsenize anne karnında tamamen güvenli, annesine bağımlı bir hayattan , dünyaya geliveriyor ve o dünyada sesinden kokusundan tanıdığı sadece biziz, bizde yok alışmasın kucak çocuğu olmasın vs gibi anlamsız düşüncelerle uzak durursak , sevgimizi göstermezsek nasıl güven kazanacak nasıl sevgi hissedecek o bebek.İlk üç ay çok çok onemli. Bebeginizden mümkün mertebe ayrılmayın. Gözünü açtığında ilk gördüğü siz olun. Bu üç ay kurulan güven kolay kolay zedelenmez. Terkedilmesi korkusuyla yaşıyor birçok bebek bu nedenle anneye yapisiyorlar. Yabancılardan çekiniyorlar.
Oğlum uzantım gibiydi ilk üç ay. Suan bir birey. Kendi kendine takılır. Tek başına odasında kendi kendine uyur. Yabacılama huyu yoktur. Beni gözü arasa da bensizken korkmaz bilir ben onu terketmem. Oğlum böyle doğmadı. Hepsi emekle oldu.
Karakterin %20 si doğuştan geliyormuş. Yani bebeğin hamurunu asıl yoguran mayasini veren bizleriz. Boşuna demiyorlar. Çocuklar anne babanın aynasıdır diye. Bebektir anlamaz diye asla düşünmemeli, tavirlarimiza çok dikkat etmeliyiz. Bu bebekler Allahın emaneti bize bu sorumlulukla elimizden geleni yapmalı bir sure onceligimiz bebeklerimiz olmalı. Yaşantım bitti, özgürlüğüm gitti diye düşünmek baba göre bencilce bir tavır. Bebek kararı alındığında bazı şeylerin farkında olmalı , neyin bizi beklediğini az çok görüp bunu göze almalıyız.
ay zaman yaklaştıkça insan korkuyor.benim de öyle oluyor ama daha girmedim nstye.ne güzel annelerimz var da yardımcı olcaklar,öyle düşün cnm ,olumlu seyler düşün.. bizi de haberdar etSancıyı hiç hissetmedim. Sadece karnimin bi tarafi sertlesip sisiyordu ondan sancim cikti. İşe baslicagim için öyle dedim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?