- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
çatı muyanesı normal dogum kendını ne kadar rahat bırakırsan o kadar rahat oluyo canım ben herzaman dedıgımdeyım hıc korkmayın valla korksakta yaşıycaz bunları kokrkmasakta sakin olursak acısız geçcecek bi süreç
senkı tırnak cektırmeye dayanmıssın normal dogum senın ıcın cok kolay olcak canım ağrı eşığın yuksek sanırım senınsana güvenıyorum walla elifcım, ben de rahatım sayende. Bekledıgımden daha sıddetlı agrım da olursa cekıcem napayım.
Aynen öyle, vücudumuz şu an öyle bir mekanizma ki bebek doğduktan sonraki durumlar için bile hazırlık yapıyor. seninde söylediğin gibi gece sık sık uyanmalarımız, göğüs uçlarımızın büyüyüp rengi koyulaşıp bebeğin görüşüne ve emmesine uygun hale gelmesi hep miniklerimiz içinKesinlikle katılıyorum. Şu an bile gece sık sık rahatsız olup uyanmamiz uykusuz kalmamiz bile bizim bebek dogunca duruma alismamiz için tabiat geregi yasadigimiz bir durum bebegin hic gaz problemi aglama krizleri vs olmasa bile geceleri 2 saatte bir emzirmek için kalkacagimiz için doğa anneyi bu şekilde haxirliyomus
Aynen öyle, vücudumuz şu an öyle bir mekanizma ki bebek doğduktan sonraki durumlar için bile hazırlık yapıyor. seninde söylediğin gibi gece sık sık uyanmalarımız, göğüs uçlarımızın büyüyüp rengi koyulaşıp bebeğin görüşüne ve emmesine uygun hale gelmesi hep miniklerimiz için
senkı tırnak cektırmeye dayanmıssın normal dogum senın ıcın cok kolay olcak canım ağrı eşığın yuksek sanırım senın
yormuşsun kendini omdan olabilir canım beni işleri eşime bıraktım 30. haftadan sonra hiç yapamadım sadece yemek toparlama işleriDoktoruna danistin mi canim? Benim randevuma cok var3 gündür esimle temizlik yapiyoruz ondan midir bilemedimm
daha kolay kolay geri doncenı zannetmıyorum canım doğum pozısyonuna gelınce pek donmuyolar kız 40 gunumuz kaldı kız cocukları 1 hafta 10 gun erken dogar dıyolar 1 ayımız varbakalım,sıpa kafasını bıdaha yukarı kaldırmaz da normal dogum olursa, onu doğum sırasında gorucez canm :)
Ben de çok kalkiyorum geceleri doktorum demişti ki annelige hazırlanıyorsun Allahın bi lütfu demişti gerçekten de öyle bence. Benim ayakkabılarımı coraplarimi eşim giydiriyor valla egilemiyorum çünki. :) Gece yatarken de sadece sola yatıyorum sağ tarafa yatınca rahatsız oluyorum. Doktorum dedi ki bebeğin sırtı nerdeyse o tarafa yatınca rahat uyursun demişti gerçekten de öyle benimkinin sırtı solda kafası ve ayakları sağ tarafimda kalıyo. Sırt üstü kesinlikle yatma dedi. Kabızlık çok zor ama sukur hiç çekmedim kabızlık hamilelikte. Hastane çantasına ne koydun ?nicki nick
Evet bence de biz beceremeyiz diyememiş, kendini riske atmamış. Ne güzel yorumlamışsın. Aslında bebek ve annenin iyiliğini düşünmüş.
35ebrus35 ben 37.hafta sonunda kadar çalışmayı planlıyorum. Seçim dolayısıyla bugün tatildim. Çok iyi geldi. Sabahtan beri sancım vardı. Şimdi iyiyim. Gece de durmadan kalktım. Kabızlık sorunu yaşıyorum Aynı zamanda gaz problemim oldu. Sabah da çok hafif adet sancısı oldu.
Yatakta dönmek gerçekten artık zor. Hatta oturup kalkarken bile zorlanıyorum. Çorap ve ayakkabı giymek tam bir işkence.
Ama yine de çok şükür iyiyim.
dengesizim bizim tahmini doğum tarihimiz aynı. 30.haftada hastane çantamı hazırlayım dedim, cumartesi günü yeni hazırlayabilidim. 34+3 de :)
Bence sen de artık hazırla. Ne olur ne olmaz. Tedbirli olmak lazım.
Meltem sen epidiralli mi epiduralsiz mi dogum yapmayi dusunuyorsunbakalım,sıpa kafasını bıdaha yukarı kaldırmaz da normal dogum olursa, onu doğum sırasında gorucez canm :)
daha kolay kolay geri doncenı zannetmıyorum canım doğum pozısyonuna gelınce pek donmuyolar kız 40 gunumuz kaldı kız cocukları 1 hafta 10 gun erken dogar dıyolar 1 ayımız var
ayy elifcim dogsunlar artık cıdden ya, ben boyle karnımın ıcındeyken, acaba ıyı mı, acaba bı yerın mı agrıyo, cok kıpırdadı, az kıpırdadı dıye dusunmektem sıkıldım. Doğsunlar gözümüzün onunda olsunlar :)
ben cok duygusuz bı ınsanımdır, dun bebısın ılk camasırlarını yıkadım, hastane cıkısındakı mınık ıc zıbına, atlete baktım nasıl duygulandım anlatamam, ağlayacaktım nerdeyse.
Alıntı yaparken hata yapmışsın :)35ebrus35 ben 37.hafta sonunda kadar çalışmayı planlıyorum. Seçim dolayısıyla bugün tatildim. Çok iyi geldi. Sabahtan beri sancım vardı. Şimdi iyiyim. Gece de durmadan kalktım. Kabızlık sorunu yaşıyorum Aynı zamanda gaz problemim oldu. Sabah da çok hafif adet sancısı oldu.
Yatakta dönmek gerçekten artık zor. Hatta oturup kalkarken bile zorlanıyorum. Çorap ve ayakkabı giymek tam bir işkence.
Ama yine de çok şükür iyiyim.
ben de dayanabilrsem 37. haftaya kadar çalışacam inş canım ha gayret ikimize çalışan hamişlerekaldı iki haftam
aynı dusuncedeyız canım bende gozumun onunde olsun ıstıyorum anne karnı kapalı kutu mısali ne olup bıttıgını bılmemek kotu keske karnımız şeffaf olsaydıayy elifcim dogsunlar artık cıdden ya, ben boyle karnımın ıcındeyken, acaba ıyı mı, acaba bı yerın mı agrıyo, cok kıpırdadı, az kıpırdadı dıye dusunmektem sıkıldım. Doğsunlar gözümüzün onunda olsunlar :)
ben cok duygusuz bı ınsanımdır, dun bebısın ılk camasırlarını yıkadım, hastane cıkısındakı mınık ıc zıbına, atlete baktım nasıl duygulandım anlatamam, ağlayacaktım nerdeyse.
Meltem sen epidiralli mi epiduralsiz mi dogum yapmayi dusunuyorsun
günaydın kızlar,
hepinize enfes bir gün diliyorum, birazcık foruma göz gezdirdim karnım taş gibi diyen bir arkadaş vardı
dr bu duruma normal demişti doğuma hazırlık süreciymiş, ama uzun sürerse hemen gel demişti
duşu çok sıcak suyla almamak gerekiyormuş:) rahim fazlasıyla rahatlayıp doğumu başlatabiliyormuş, işin kötü tarafı ben de sıcak suyla yıkanmayı çok seviyorum.
yani sertleşme olmuşsa önce biraz uzanıp dinlendikten sonra, hemen duş alıp tekrar uzanınca rahatlıyormuşsun
ya da hemen uzanmak gerekiyormuş duş şart değil
bir de hurma meselesi var şekeri olan gebeler için fazlasıyla ofsayt kızlar aman dikkat edin
15 gün önce komşum annesinde kalıyorken aniden sancısı tutmuş, maalesef kendi dr una gidemeden en yakın devlet hastanesine gitmiş (çiğli devlet) ordaki dr ve ebeler kızmışlar doğum moğum yok git eve.. yazık bizim ki ağlamış çocuk geliyor demiş dr azarlamış yapacağımız bişey yok doğum başlamamış sancıdır o :)
bizimki arabaya binmiş biraz gitmişler bebek araba da doğmuş araba kandan battı diyor, tekrar dönmüşler hastaneye
göbek bağı arabada kesilmiş, bi kızı oldu çok şükür ki sağlıklı. hastaneye dava açacaklardı
ben duyduğumda çok üzüldüm
eşim halen daha doğumun bu kadar kolay olmasına şaşkın:)
Sagol canim benim adet agrim da acillik oluyorum onu gecmez herhaldecanım valla, bak çatı muyenesıne de felaket bı agrı oluyo dıyolar amaelifeva o kadar da degıl dıyor, hatta esınızle bırlıkte oluyorsanız acı olmuyor dıyor. Dusun sonucta vajına gırısı elastık bı yapıda, esınle bırlıkte olurken kendını kasarsan cann yanıyo, rahat olup kasmazsan bolge genıslıyo. Bi de mılletın canı cok kıymetlı masallah, ben ıkı kere ayak tırnak cektırdım, cekmeden bıkac farklı yerden ıgne yapılıyo parmaga, gıkım cıkmadı.
Kısacası herkesı dınleme, rahat ol, ve "acımayacak kı, altı ustu adet sancısı gıbı olacak" de, en azından kendını rahatlatmıs olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?