- 6 Nisan 2015
- 99
- 52
- 3
- 35
kamuda calışanalrın direk maaş hesabına yatıyor gibi bişi duymustum diye hatırlıyorum ama öğrenmemız lazım .Dıger anneler gibi başvurmamız gerekiyor diye biliyorum canım hiç hesaba yatanını duymadım
sağol cnm.Allah yardımcın olsun su gibi akıp geçsin zaman inş :)
yok canım cok sukur devamı gelmedıCanım ne Yaptın kontrol ettin mi? Devam ediyor mu, yoksa uydun mu? Dilerim sıkıntı yoktur. Haberdar et bizi lütfen
Erken korkmaya basladim aci ama nasil bir aci siddeti nasil bilmedigim icin a latilanlara bakinca hayal ettigim bildigim tattigim acilardan daha fazla diye korkuyorum. Rahim filmi cekilmistim hsg burdaki arkadaslar oyle bir anlatmislar ki bacaklarim titreyerek ciktim o hsg masasina gunlerce uyuyamamistim korkudan evet zor du ama dayanilamayacak anlatildigi gibi degildi. Dogum aancisina benzetti bir arkadasim o sanciyi eger onun gibiyse cok korkulcak bir sey degilşimdıden dusunme canım, hayırlısı de bekle. Sancıysa sancı, kımınde az kımınde sıddetlı oluyomus, kaderımızde ne varsa cekıcez. Unutmma sancı cekılse bıle ardından cok rahat edecegımız ve bebegımıze kavusacagımız anlara dırek gecıs yapacagız.
Günaydın güzel anneler , 21 kasımda çalışabilir raporu almak için doktoruma gittim ve kontrolüm vardı. Önce bi nstye sokalim dedi. Raporumu hazırladı. Ama hiç tahmin etmediğim bir şekilde sancim çıktı hemde çok yüksek. 90 lara 100 lere kadar uçtu gitti. Hazırladığı raporu elimden aldı ve çalışabilir değil calisamaz yazabilirim bu durumda ve acil yatış yapmamız lazım dedi. Ve bu hastane değil başka hastane ye gitmen lazım dedi. Neden dediğimde kuvoz yok dedi. Ki inanmıyorum kuvoz varmış. Ve ben bunu sonradan öğrendim 3 gün boyunca başka ozel bir hastanede kaldım. Doktorumun beni yüz üstü bırakıp yalan konuştuğuna mi üzüleyim bebeğimin erken doğma riskiyle karşı karşıya geldiğine mi üzüleyim. Bişey de ispat edemiyorum. Kendi isteğimle hastaneden ayrıldigima dair benden imza aldilar bilseydim atmazdim o imzayı. 2 tane ciger geliştirici igne aldım erken dogarsa diye. Progestan ve adalat kullaniyorum kasilmayi onleyici. O günden beri bebegime bişey olmasın diye dua ediyorum. Sabret oğlum diye konuşuyorum onunla. Ve yeni bi doktor arayışına girdim. Buldum. Erken doğum tehlikem devam ediyor. Bebek doğum pozisyonunda suan başı asagida imiş baya. 32+4 de gittigimde kilosu 2.000 kg boyu 46 cm idi. Bebisimi cok kucukken anneannesine birakip gidicem. Icim yaniyor. Sag salim doğsun da buna da katlanilir elbet. herkese dua ediyorum. Sizde bana dua edin. İyi ki varsınız kızlar. Buraya döktüm içimi.
K kubra010101 bu konuda bir bilgim yok. Ama tahminimce gerek yoktur. Öğrenince beni de haberdar eder misin?kızlar günaydın..:))
benim gibi öğretmen annelere bir sorum olcaktı? forumda daha önce konusu gecti mi bilmiyorum ama sorayım gene de istedim. şu doğum paraları için bizim biryere basvurmamız gerekmiyor sanırım .direk hesaba yatıyor mu ? yoksa bizim de diğer anneler gibi şu asvurulan yere gitmemiz mi gerekiyor? teşekkür ettim şimdiden:)
cok sukur devamı gelmedı canım kanınBizi de haberdar et Allah a emanet olun
Sagol canm yarinda devam ederse gidecem doktoraGeçmiş olsun tatlım salgın var çok fena dikkat etmek lazım ama yine de Dr a git istersen kusma da eşlik ediyosa baya kötü olmuşsun
ıyım cok sukur canım kanın devamı gelmedı yınede bu saattebn sonra sureklı ped kullancam olursa yakalamak ıcınSonuç ne oldu? Bir gelişme var mı?
Tamam canım haberdar ederim. Tsk ederim. Bir iki hafta sonra doktora gidicem tekraray zaman yaklaştıkça insan korkuyor.benim de öyle oluyor ama daha girmedim nstye.ne güzel annelerimz var da yardımcı olcaklar,öyle düşün cnm ,olumlu seyler düşün.. bizi de haberdar et
Ah ah anlatmiycamda mal mudurum sagolsun tepeme dikti gelde anlatma proje yerlerini felan gosterdim iste bn calisrken karisp duruyor soyle yapsan daha iyi felan filan ; ( isyaaaaan diyecegim artikbosver anlatma sen de yapamasın salak :)
21 ekim olucakti yanlış yazmışım.:) tsk ederim inş sizlerde sağ salim kucaginiza alırsınız. Oturmaktan sıkıldım valla.35ebrus35 geçmiş olsun canım. Sanırım 21 kasım değil 21 ekim yazacaktın. Neyseki henüz doğum olmamış. Sen bol bol dinlen, içini ferah tut. Doğum olsa bile artık kritik zamanları atlattık. Tabi ne kadar çok dururlarsa o kadar iyi. Maşallah kilosu da boyu da çok iyi.
Dualarımız seninle ve bebeğinle. İnşaallah zamanında ve sağlıkla gelir bebeğin.
K kubra010101 bu konuda bir bilgim yok. Ama tahminimce gerek yoktur. Öğrenince beni de haberdar eder misin?
Peki okula mı başvuracağız? Senin ilk bebeğinde nasıldı? O zaman yok muydu?Dıger anneler gibi başvurmamız gerekiyor diye biliyorum canım hiç hesaba yatanını duymadım
Erken korkmaya basladim aci ama nasil bir aci siddeti nasil bilmedigim icin a latilanlara bakinca hayal ettigim bildigim tattigim acilardan daha fazla diye korkuyorum. Rahim filmi cekilmistim hsg burdaki arkadaslar oyle bir anlatmislar ki bacaklarim titreyerek ciktim o hsg masasina gunlerce uyuyamamistim korkudan evet zor du ama dayanilamayacak anlatildigi gibi degildi. Dogum aancisina benzetti bir arkadasim o sanciyi eger onun gibiyse cok korkulcak bir sey degil
bilmiş salak :SAh ah anlatmiycamda mal mudurum sagolsun tepeme dikti gelde anlatma proje yerlerini felan gosterdim iste bn calisrken karisp duruyor soyle yapsan daha iyi felan filan ; ( isyaaaaan diyecegim artik
Ayyy ne güzel zamanında geleceğini biliyorsun. Anneler hisseder zaten. İnşallah zamanında sağlıkla bebeğine kavuşursun. Kötü günler geride kalmış, geçmiş olsun tekrar.Beni o kadar panikletti ki o doktor karşısında ağlamaya başladım tutamadim kendimi. Baska bi doktora gidiyorum simdi.Zor günler geçirdim kaç gündür. Eşim başımda bekledi sabahlara kadar ayakta. Ben inanıyorum ki yavrum zamanında gelicek annesini uzmucek.
çatı muyanesı normal dogum kendını ne kadar rahat bırakırsan o kadar rahat oluyo canım ben herzaman dedıgımdeyım hıc korkmayın valla korksakta yaşıycaz bunları kokrkmasakta sakin olursak acısız geçcecek bi süreçcanım valla, bak çatı muyenesıne de felaket bı agrı oluyo dıyolar amaelifeva o kadar da degıl dıyor, hatta esınızle bırlıkte oluyorsanız acı olmuyor dıyor. Dusun sonucta vajına gırısı elastık bı yapıda, esınle bırlıkte olurken kendını kasarsan cann yanıyo, rahat olup kasmazsan bolge genıslıyo. Bi de mılletın canı cok kıymetlı masallah, ben ıkı kere ayak tırnak cektırdım, cekmeden bıkac farklı yerden ıgne yapılıyo parmaga, gıkım cıkmadı.
Kısacası herkesı dınleme, rahat ol, ve "acımayacak kı, altı ustu adet sancısı gıbı olacak" de, en azından kendını rahatlatmıs olursun.
Ar
Bebeğin anneye yapışık ikiz olması ile birey olabilmesi arasında incecik bir çizgi var, önemli olan bu dengeyi kurabişmek sanırım. Ben bebeğimi odamızdada yatırmayı düşünmüyorum, o yüzden park yatak, beşik vs yerine direkt odasını aldık. zaten hemen yanımızdaki oda en ufak sesinde yanında olurum , yanımızda yatmaya alışsın istemiyorum, sonrasında odasına bırakmak hem bizim için hem bebişimiz için daha zor olur diye düşünüyorum, umarım uygulayabilirim :)) kucak çocuğu olmasın sık sık kucağınıza almayın diyorlar ama ilk 3 ay bu tavsiyeye uyacağımı sanmıyorum, ilk aylar seninde dediğin gibi bebeğin ilgiye, aile sıcaklığına, özellikle anne baba kucağına ihtiyacı olduğu, güven aradığı dönemler. düşünsenize anne karnında tamamen güvenli, annesine bağımlı bir hayattan , dünyaya geliveriyor ve o dünyada sesinden kokusundan tanıdığı sadece biziz, bizde yok alışmasın kucak çocuğu olmasın vs gibi anlamsız düşüncelerle uzak durursak , sevgimizi göstermezsek nasıl güven kazanacak nasıl sevgi hissedecek o bebek.
tabi şu anda bir bilinmez içindeyiz, bebeklerimiz doğduğunda bizi neler bekliyor çok iyi bilmiyoruz. ama söylediğin gibi yaşanabilecek herşeye karşı hazırlıklı olmalıyız, uykusuz geceler, durduk yere ağlayan ve derdini anlayamadığımız bebekler :) napalık sonuçta bebişleri biz istedik , her türlü zorluğuna katlanacağız elbet.. bir bakışlarıyla,gülüşleriyle eriyecek olan da biziz hem .)
Gecmis olsun tatlim,neler olmus oyke,doktorun neden oyle birsey yaptiki vardir bir aciklamasi demekki kendine ve hastaneye guvenmiyor size iyilik olsun diye gondermistir acik acik biz beceremeyiz diyemezki.izmirdesin sanirim hastane ve doktor adi verirsen aramizda giden varsa tedbirli olalim en azindan.
peki simdi nasilsin
Kızlar kimler ise devam ediyor. Kimler ne zaman çikcak izne? Zor oluyordur ben artık yatakta bile zor yatıyorum donemiyorum yattigim yerde :)
Bende halen hiçbirşey yıkayıp ütülemedim ... 37. haftada yaparım diyom ama geç kalırım heralde.. Birde şimdi çalışıyorum dolapta gelmedi daha,,, Ama hazırlamam lazım galiba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?