- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
ben en cok esımın tepkısını merak edıyorum cok sulu gozdur normalde
Tatlım onlar ihtimaller sanırım değil mi?
Onları da doktorların söylemesi gerekiyor ama söylemenin de bir adabı vardır yani. İnsanın psikolojisini bozacak şekilde söylenmemesi gerekiyor.
Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım. Bende doktor konusunda yardımcı olamıyorum ama sayfa kalabalığı yaptığını düşünmeni kesinlikle istemem. Hamilelik zaten zorlu bir süreç, birbirimize destek olmak için buradayız.
Dilerim en kısa zamanda Yürekten güvenebileceğin iyi bir doktor bulursun. En kötü senaryoları anlatmak zorundalar, sen iyi düşün, kendini güzele hazırla... Biliyorum çok zor ama teslim ol... Bedenine güven, bebeğine güven, yaradana güven... dularımız seninle...
açılma tamamlandıktan sonra ıkınma evresı başlıyo eforun yuksekse 4 5 ıkınmada bebek gelıo ilk dogum ıcın bu ıkıncı felansa daha cabuk gelıo benım kucuk oglum ıkıncı ıkınmada kafası ucuncude vucudu cıktıpınarcım eger sancı ve acılmayı bekleme suresınden korkmuyorsan dusunme epıduralı bence, neden dersen cok normal dogum hıkayesı okudum, acılma tamamlanıp da dogumhaneye gectıkten sonra bebegın gelısı cok kısa suruyomus ve acısı daha az oluyormus.
Dıkıs sırasında da bıldıgım kadarıyla uyusturuyolarmıs.
valla benım en odun dedıgım bırı var o bıle aglamıs adam o kadar ökuzkibenım esımın de hemen gozlerı dolar, kesın aglar bence. Ya da dayanamaz daha dogum olmadan cıkar gıbı gelıyo :)
inş kuzum, bız aralık annelerı olarak sana ve bebıse guvenıyoruz :)
Ben de çok kalkiyorum geceleri doktorum demişti ki annelige hazırlanıyorsun Allahın bi lütfu demişti gerçekten de öyle bence. Benim ayakkabılarımı coraplarimi eşim giydiriyor valla egilemiyorum çünki. :) Gece yatarken de sadece sola yatıyorum sağ tarafa yatınca rahatsız oluyorum. Doktorum dedi ki bebeğin sırtı nerdeyse o tarafa yatınca rahat uyursun demişti gerçekten de öyle benimkinin sırtı solda kafası ve ayakları sağ tarafimda kalıyo. Sırt üstü kesinlikle yatma dedi. Kabızlık çok zor ama sukur hiç çekmedim kabızlık hamilelikte. Hastane çantasına ne koydun ?
Hım dogru diyorsun canım bu hafta olmazsa hazırlayayım,, Neler koydun haastane çantana?[/QUOTE]@dengesizim bizim tahmini doğum tarihimiz aynı. 30.haftada hastane çantamı hazırlayım dedim, cumartesi günü yeni hazırlayabilidim. 34+3 de :)
Bence sen de artık hazırla. Ne olur ne olmaz. Tedbirli olmak lazım.
günaydın kızlar,
hepinize enfes bir gün diliyorum, birazcık foruma göz gezdirdim karnım taş gibi diyen bir arkadaş vardı
dr bu duruma normal demişti doğuma hazırlık süreciymiş, ama uzun sürerse hemen gel demişti
duşu çok sıcak suyla almamak gerekiyormuş:) rahim fazlasıyla rahatlayıp doğumu başlatabiliyormuş, işin kötü tarafı ben de sıcak suyla yıkanmayı çok seviyorum.
yani sertleşme olmuşsa önce biraz uzanıp dinlendikten sonra, hemen duş alıp tekrar uzanınca rahatlıyormuşsun
ya da hemen uzanmak gerekiyormuş duş şart değil
bir de hurma meselesi var şekeri olan gebeler için fazlasıyla ofsayt kızlar aman dikkat edin
15 gün önce komşum annesinde kalıyorken aniden sancısı tutmuş, maalesef kendi dr una gidemeden en yakın devlet hastanesine gitmiş (çiğli devlet) ordaki dr ve ebeler kızmışlar doğum moğum yok git eve.. yazık bizim ki ağlamış çocuk geliyor demiş dr azarlamış yapacağımız bişey yok doğum başlamamış sancıdır o :)
bizimki arabaya binmiş biraz gitmişler bebek araba da doğmuş araba kandan battı diyor, tekrar dönmüşler hastaneye
göbek bağı arabada kesilmiş, bi kızı oldu çok şükür ki sağlıklı. hastaneye dava açacaklardı
ben duyduğumda çok üzüldüm
eşim halen daha doğumun bu kadar kolay olmasına şaşkın:)
Bana da öyle geliyor.canım doğduktan sonra da ahhh içimdeyken daha kolaydı diyor uykusuz ve çaresiz anneler:))))
Öyleyse çok iyi olur bir de onunla uğraşmayıźkamuda calışanalrın direk maaş hesabına yatıyor gibi bişi duymustum diye hatırlıyorum ama öğrenmemız lazım .
Benim acı eşiğim düşük. Normal doğum istiyorum. Doktorumla konuştuk. Epidural yaparız dedi. Epidural 4cm.den sonra yapılıyor dedi. Tamamen acısız olmasa da baya hafifler dedi.walla bılmıyorum kı canım, epıduralı baya acılma olduktan sonra verıyolarmıs 4-5 cm gıbı, dayımın esı de genc bı ebe, konustuk da "o saatten sonra epıdural alma, artık doguma bısıcıkler kalmamıs oluyo, guzelce ıkınırsın epıdural almazsan" dedı Ama bu konuyu doktorumla konusmadık daha.
Canım ben ilkini yurt dışında doğurdum 8 yıl gećti aradanPeki okula mı başvuracağız? Senin ilk bebeğinde nasıldı? O zaman yok muydu?
açılma tamamlandıktan sonra ıkınma evresı başlıyo eforun yuksekse 4 5 ıkınmada bebek gelıo ilk dogum ıcın bu ıkıncı felansa daha cabuk gelıo benım kucuk oglum ıkıncı ıkınmada kafası ucuncude vucudu cıktı
Benim için:Hastane çantasına ne koydun ?
valla benım en odun dedıgım bırı var o bıle aglamıs adam o kadar ökuzkidaha karısı 1 haftalık sezeryanken kıza tekme atmaya kalkmıstı oyle bı okuz agladıysa bızımkılerı dusunemıom .d
Benim için:
2 gecelik- sabahlık, 1 pijama takımı, 2 emzirme atleti, 2 lohusa kilodu, 2 çorap, terlik, 1 paket ped, lohusa tacı, göğüs ucu kremi, göğüs kalkanı ve göğüs ucu koruyucu
Bebeğim için:
1 adet 10 lu hastane çıkışı, 1 adet 5 li hastane çıkışı, 1 adet kalın pofuduk battaniye, 1 adet penye battaniye(10lu hastane çıkışında vardı, ayrıca almadım), 10 adet bez, 3 adet kullan adet alt açma, 1 paket ıslak mendil, 1 adet biberon-mama kaşığı-tabağı(hastaneden istediler, süt gelmezse diye)
aminn ınsallah canım rabbım cok cektırmeden kurtarsın hepımızı çatır çatır doguralımayy elıfcım cok cesaretlendırıyosun valla, ıns bı avazda dogumlar nasıp olsun bızlere de.
Benim acı eşiğim düşük. Normal doğum istiyorum. Doktorumla konuştuk. Epidural yaparız dedi. Epidural 4cm.den sonra yapılıyor dedi. Tamamen acısız olmasa da baya hafifler dedi.
ökuz işteçüşşş hayvan herif, o nasıl bi insanmış öyle !!!
ökuz işte
10 tane bez az olabilir canim,arabaniz varsa paketi bagaja koyun,gerekirse ordan alirsiniz.dun markette bebek bezi fiyatlarina bakarken yeni anne olmus bir bayanla konustuk.1 numaradan kac tane alayim diye sordum.2 tane kesin al dedi daha yeni 45 gunluk olmuslar 2ye yeni gecmisler.bir seferde 4 bez degistirdigimj biliyorum surekli yapiyor diyorBenim için:
2 gecelik- sabahlık, 1 pijama takımı, 2 emzirme atleti, 2 lohusa kilodu, 2 çorap, terlik, 1 paket ped, lohusa tacı, göğüs ucu kremi, göğüs kalkanı ve göğüs ucu koruyucu
Bebeğim için:
1 adet 10 lu hastane çıkışı, 1 adet 5 li hastane çıkışı, 1 adet kalın pofuduk battaniye, 1 adet penye battaniye(10lu hastane çıkışında vardı, ayrıca almadım), 10 adet bez, 3 adet kullan adet alt açma, 1 paket ıslak mendil, 1 adet biberon-mama kaşığı-tabağı(hastaneden istediler, süt gelmezse diye)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?