2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
inşallah benımde rahat geçer canım bazen okuyorum millet neler neler yazmış özellıkle doguma girerken kaç cm acıldı diye bakıyolar ya o daha kötüymüş

Sanci ve acilma hiç mi yok? Ne kadar daha bekleyecek dr? Ya benm kontrol de yarın, sanciyi gectim kanala bile inmemiş cıkacakmiş gibi geliyo bana
Sancı ve açılma hiç yok.
Ama kanala inmiş.
10 aralıkta gel konuşalım dedi. Geçen hafta, "fazladan 1 hafta bekleriz, sonra müdahale ederiz" demişti.

Napayım oyle :)
Simdi doktora "doktor hanm haftada 4-5 kez birlikte olsak bi işe yarar mi" mi diyeyım esimin yannda :)
De canım ne olacak.

Eşin değil mi? Doktora sorarken iyi, eşin duyunca mı kötü?

Ayyy ne güzeeeellll bayıldm hıkayene, bize de nasip olur inşallah.
Bi gece bi bakarız bi sancıyla uyanmişiz :)
insallah canm bu bebisi nasil dogurcam hicc bilmiyorum keske buda ilk dogumum gibi olsa ama yasayip gorcez :) insallah normal dogum bekleyen herkes bu kadar kolay dogum yapar

kızlar sancınızın gelmesi ve açılmanızın daha kolay olması için yaptıgınız seyler varmı benim bildiğim merdiven cıkmak ve hurma açılmaya iyi geliyormuş

Ben de normali cok istiyodum, bebek de dondu ama pek kanala grmiş gibi hava yok, agri sizi aknti yok, benm de sezeryan olacak gibi, ben de artık sağlkla gelsn de nasil olursa olsun modundayım
Canım çok büyütme bunu aklında sadece badiş e kavuşman önemli gerisi teferruat zaten iki doğumunda dezavantajı olabiliyor ben sezeryana cok karşı değilim açıkçası inşaallah saglıkla gelsinler ben korkuyorum bir an önce kucağıma gelsin

Doğum Hikayem...
01 Aralık Salı günü akşam 07:30 gibi nişanım geldi. Doktorum sancını bekle olmazsa ertesi gün öğlen gel yatışını yapalım dedi. Çok hafif adet ağrısı şeklinde ağrım vardı. Duş aldım hiç ağrım kalmadı.
Gece saat 12:30 da koltukta otururken bir anda suyum geldi. Hemen doktoru aradık gelin dedi. Üstümü değiştirip hazırlanırken sancım gelmeye başladı. Saat 12:45 gibi sancılarım 3 dk aralıklarla başladı. Saat gece birde yola çıktık. Saat 2 de hastaneye vardık. Suyum gelmeye devam ediyordu. İlk muaynede açıklığım 1.5 cm di. Nst de sancım 70 lerdeydi. En zoru nst ye bağlıyken sancı çekmek. Saat 3 gibi tekrar muayene edildi açıklık 4 cm di. Epidural istedim. Anestezi uzmanı gelinceye kadar açıklığın çok ilerliyeceğini artık yapılamayacağını söylediler.
Saat 5 gibi ebe geldi muayne etti. Açıklık 7.5 cm olmuştu. Bende ıkınma hissi başladı. Hemen doğuma hazırlığa başladılar. Doğumhaneye aldılar. Doktorum açıklığın hızlı ilerlediği için doğuma zor yetişti. İlk doğumlarda bu kadar hızlı olmuyormuş.
Doğum sırasında sancılardan çok yorulduğum için ıkınmaya gücüm kalmamıştı. Ebe ve doktorum çok yardımcı oldu.
Şimdiye kadar bütün ultrason görüntülerinde bebeğin eli hep başının yanındaydı. Doktorum bu konu hakkında hep espri yapardı. Doğum sırasında kafasıyla beraber elide geliyordu. Eli de doğum kanalına girmişti. Doktorum bir süre ne yapacağını düşündü. Sonra çocuk doktorunu aradı sezeryana karar verildi.
Doktorlar beklenirken birden bende çok güçlü ıkınma hissi oldu. Bütün gücümle ıkındım. Doktorumda bebeğin elini kurtardı o sırada ve oğlum doğdu.
Hayatın en güzel şeyi..
Doğunca bütün sancılar bir anda kesiliyor.
Yeniden doğmuş gibi oluyorsun.
Onu kucağıma verdiler kokladım..
Tarifsiz bir duygu..
Saat tam 06:20 de dünyaya geldi.
Yaklaşık beş buçuk sancı çektim.
Son 1 saat zor oldu. Ama dayanılmayacak gibi değil. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum..
Hemen sütüm geldi. Bebeğimle ilgilendim. Oturup kalkmam yürümem çok kolay oldu.
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah..

inşallah benımde rahat geçer canım bazen okuyorum millet neler neler yazmış özellıkle doguma girerken kaç cm acıldı diye bakıyolar ya o daha kötüymüş
İnşallah canım. Gerçekten korkacak birşey yok. Zaten bu muayenede de açıklık var mı diye bakıyorlar. Benim çatım normal doğuma müsait, fakat henüz hiç açılma yok. Sadece 2 parmak sokuyorlar. Oradan bebek çıkacağı düşünülürse bu muayene hiçbirşey.

Yeter ki rahat ol, kasma kendini. Ben 37.haftadaki muayenede kendimi kasmama rağmen hiçbir şey hissetmedim. Umarım senin de çok kolay geçer.

Maşallah Canım güzel ve sağlıklı doğum olmuş darısı başımıza ınş normal doğum yaparız

Maşallah canım, çok çok güzel hikayen. Sağlıkla mutlulukla büyüt oğluşunu

Oy kuzuu maşallah 12 gün küvezde kalması gobek bağinin düşmesine yaramış canım desene o zaman 15 e kadar yolu var diye bekleyecez artik ne yapalım o kadar kurumuşken ıslatarak tekrar yumuşamasını istemiyorum

Ne güzel anlatmışsın canım. Umarım hepimiz kolay doğumlar yaparız. Bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim.

Hahaaa sende bizdensin bizim sipalarda oyle ver coskuyu yapiyor ,))) tey tey teyyy diye halaya duruyor icerde arada hoptek felan

Artik sabrim tahammulum kalmadi 3 cuma oncesini hatirliyorum bebek cok asagidaydi goren 2 gune dogurursun sen diyordu olmuyo sancim gelmiyo ustune birde grip oldum hic halim yok hic gucum yok kendi kendime bakip agliyorum karnim cok asagida artik bebek icinde endise ediyorum.sabah esim ise giderken beni optu ben tirlatmis gibi hic aklimdan cikmiyo diyerek aglamaya basladimnedir aklindan cikmayan diye sordu doguramiyorum ben dedim sabaha kadar gun saydim su kadar gunum kaldi nisan gelmedi sancim gelmiyo diyerek kendi kendime konustum uykumda

Sanirim bunalima girdim

Kusura bakmayin bunlari kimseye anlatamazdim kimseye yasadiklarimin ne denli oldugunu hissettiremezdim. Belki beni anlayabilirsiniz diye buraya yazmaknicimi dokmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…