- 16 Ekim 2015
- 176
- 26
- 28
- 35
inşallah benımde rahat geçer canım bazen okuyorum millet neler neler yazmış özellıkle doguma girerken kaç cm acıldı diye bakıyolar ya o daha kötüymüşSenin beklenen doğum tarihin ne zaman canım?
Kanala da girer Meltem'ciğim. Telaş yapma. Hayırlısı ne ise o olsun.
Değildir canım. Afiyet olsun. Bebeğine yarasın.
@bebesel vemerweemrah
37.haftada yapıldığında hiç hissetmedim bile. Bugün 39.haftada tekrar yapıldı. Çok az acıdı. Öyle korkulacak birşey değil, merak etme
Sancı ve açılma hiç yok.Sanci ve acilma hiç mi yok? Ne kadar daha bekleyecek dr? Ya benm kontrol de yarın, sanciyi gectim kanala bile inmemiş cıkacakmiş gibi geliyo bana
De canım ne olacak.Napayım oyle :)
Simdi doktora "doktor hanm haftada 4-5 kez birlikte olsak bi işe yarar mi" mi diyeyım esimin yannda :)
insallah canm bu bebisi nasil dogurcam hicc bilmiyorum keske buda ilk dogumum gibi olsa ama yasayip gorcez :) insallah normal dogum bekleyen herkes bu kadar kolay dogum yaparAyyy ne güzeeeellll bayıldm hıkayene, bize de nasip olur inşallah.
Bi gece bi bakarız bi sancıyla uyanmişiz :)
Canım çok büyütme bunu aklında sadece badiş e kavuşman önemli gerisi teferruat zaten iki doğumunda dezavantajı olabiliyor ben sezeryana cok karşı değilim açıkçası inşaallah saglıkla gelsinler ben korkuyorum bir an önce kucağıma gelsinBen de normali cok istiyodum, bebek de dondu ama pek kanala grmiş gibi hava yok, agri sizi aknti yok, benm de sezeryan olacak gibi, ben de artık sağlkla gelsn de nasil olursa olsun modundayım
İnşallah canım. Gerçekten korkacak birşey yok. Zaten bu muayenede de açıklık var mı diye bakıyorlar. Benim çatım normal doğuma müsait, fakat henüz hiç açılma yok. Sadece 2 parmak sokuyorlar. Oradan bebek çıkacağı düşünülürse bu muayene hiçbirşey.inşallah benımde rahat geçer canım bazen okuyorum millet neler neler yazmış özellıkle doguma girerken kaç cm acıldı diye bakıyolar ya o daha kötüymüş
Aynen bunaldim koca göbekten eski günlerimi özledimBanada diyor kiz hicc ne kanala gelmis diyor ne bise masallah herseyide iyi suyu felan keyifli kwyifli takiliyor diyo gelsin ama ya ben huzursuzum gobegimle break dance yapcam ,)
Şu kanala inmeyen cocuklarin kulağindan tutup itikleye itikleye bak cocugum buraya kanal, in aşaği cabuk diyesim geliyo :))
Cok sert bi anne olucam snrm :)
Maşallah Canım güzel ve sağlıklı doğum olmuşDoğum Hikayem...
01 Aralık Salı günü akşam 07:30 gibi nişanım geldi. Doktorum sancını bekle olmazsa ertesi gün öğlen gel yatışını yapalım dedi. Çok hafif adet ağrısı şeklinde ağrım vardı. Duş aldım hiç ağrım kalmadı.
Gece saat 12:30 da koltukta otururken bir anda suyum geldi. Hemen doktoru aradık gelin dedi. Üstümü değiştirip hazırlanırken sancım gelmeye başladı. Saat 12:45 gibi sancılarım 3 dk aralıklarla başladı. Saat gece birde yola çıktık. Saat 2 de hastaneye vardık. Suyum gelmeye devam ediyordu. İlk muaynede açıklığım 1.5 cm di. Nst de sancım 70 lerdeydi. En zoru nst ye bağlıyken sancı çekmek. Saat 3 gibi tekrar muayene edildi açıklık 4 cm di. Epidural istedim. Anestezi uzmanı gelinceye kadar açıklığın çok ilerliyeceğini artık yapılamayacağını söylediler.
Saat 5 gibi ebe geldi muayne etti. Açıklık 7.5 cm olmuştu. Bende ıkınma hissi başladı. Hemen doğuma hazırlığa başladılar. Doğumhaneye aldılar. Doktorum açıklığın hızlı ilerlediği için doğuma zor yetişti. İlk doğumlarda bu kadar hızlı olmuyormuş.
Doğum sırasında sancılardan çok yorulduğum için ıkınmaya gücüm kalmamıştı. Ebe ve doktorum çok yardımcı oldu.
Şimdiye kadar bütün ultrason görüntülerinde bebeğin eli hep başının yanındaydı. Doktorum bu konu hakkında hep espri yapardı. Doğum sırasında kafasıyla beraber elide geliyordu. Eli de doğum kanalına girmişti. Doktorum bir süre ne yapacağını düşündü. Sonra çocuk doktorunu aradı sezeryana karar verildi.
Doktorlar beklenirken birden bende çok güçlü ıkınma hissi oldu. Bütün gücümle ıkındım. Doktorumda bebeğin elini kurtardı o sırada ve oğlum doğdu.
Hayatın en güzel şeyi..
Doğunca bütün sancılar bir anda kesiliyor.
Yeniden doğmuş gibi oluyorsun.
Onu kucağıma verdiler kokladım..
Tarifsiz bir duygu..
Saat tam 06:20 de dünyaya geldi.
Yaklaşık beş buçuk sancı çektim.
Son 1 saat zor oldu. Ama dayanılmayacak gibi değil. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum..
Hemen sütüm geldi. Bebeğimle ilgilendim. Oturup kalkmam yürümem çok kolay oldu.
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah..
Maşallah canım, çok çok güzel hikayen. Sağlıkla mutlulukla büyüt oğluşunuDoğum Hikayem...
01 Aralık Salı günü akşam 07:30 gibi nişanım geldi. Doktorum sancını bekle olmazsa ertesi gün öğlen gel yatışını yapalım dedi. Çok hafif adet ağrısı şeklinde ağrım vardı. Duş aldım hiç ağrım kalmadı.
Gece saat 12:30 da koltukta otururken bir anda suyum geldi. Hemen doktoru aradık gelin dedi. Üstümü değiştirip hazırlanırken sancım gelmeye başladı. Saat 12:45 gibi sancılarım 3 dk aralıklarla başladı. Saat gece birde yola çıktık. Saat 2 de hastaneye vardık. Suyum gelmeye devam ediyordu. İlk muaynede açıklığım 1.5 cm di. Nst de sancım 70 lerdeydi. En zoru nst ye bağlıyken sancı çekmek. Saat 3 gibi tekrar muayene edildi açıklık 4 cm di. Epidural istedim. Anestezi uzmanı gelinceye kadar açıklığın çok ilerliyeceğini artık yapılamayacağını söylediler.
Saat 5 gibi ebe geldi muayne etti. Açıklık 7.5 cm olmuştu. Bende ıkınma hissi başladı. Hemen doğuma hazırlığa başladılar. Doğumhaneye aldılar. Doktorum açıklığın hızlı ilerlediği için doğuma zor yetişti. İlk doğumlarda bu kadar hızlı olmuyormuş.
Doğum sırasında sancılardan çok yorulduğum için ıkınmaya gücüm kalmamıştı. Ebe ve doktorum çok yardımcı oldu.
Şimdiye kadar bütün ultrason görüntülerinde bebeğin eli hep başının yanındaydı. Doktorum bu konu hakkında hep espri yapardı. Doğum sırasında kafasıyla beraber elide geliyordu. Eli de doğum kanalına girmişti. Doktorum bir süre ne yapacağını düşündü. Sonra çocuk doktorunu aradı sezeryana karar verildi.
Doktorlar beklenirken birden bende çok güçlü ıkınma hissi oldu. Bütün gücümle ıkındım. Doktorumda bebeğin elini kurtardı o sırada ve oğlum doğdu.
Hayatın en güzel şeyi..
Tarifsiz bir duygu..
Son 1 saat zor oldu. Ama dayanılmayacak gibi değil. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum..
Oy kuzuu maşallah 12 gün küvezde kalması gobek bağinin düşmesine yaramış canım desene o zaman 15 e kadar yolu var diye bekleyecez artik ne yapalım o kadar kurumuşken ıslatarak tekrar yumuşamasını istemiyorumo sorun hiç olmadı bizim bebiş 15. gününde yıkadık zaten 12 gün küvezdeydi orda göbeği düşmüş. 32 derecenin altında normaldir. bütün verniksi emmiş vücudu ooh miişş yumuşacık sonra göz damlasına başladık çapaklanıyor 5 gün yıkamadık şimdi gün aşırı bi su döküyoruz nasıl seviyor suyu küveti dolduruyorum ensesinden tutuyorum içinde yüzüyor ara sıra bırakıyorum suyun üstünde kalıyordaldırmak istiyorum suya ama cesaret edemedim ona hala işeyebilir suyuna malum bizimki çok pis
Elbette cnm gelsinde mis kokusunu icime cwkwyim offf varta cok sabirsizlaniyorumAman bosver cnm deger onlr iyi olsnlrds herseye deger
Hahaaa o sekilde sorulmaz tabikide birliktelik normal dogumu kolaylastiriyormu diyebilirsin ben oyle demistim ,))))Napayım oyle :)
Simdi doktora "doktor hanm haftada 4-5 kez birlikte olsak bi işe yarar mi" mi diyeyım esimin yannda :)
Ne güzel anlatmışsın canım. Umarım hepimiz kolay doğumlar yaparız. Bebeğini sağlıkla büyütmeni dilerim.Doğum Hikayem...
Hayatın en güzel şeyi..
Tarifsiz bir duygu..
Etti alti kiz cok ileriymis hee benden 1 gn sonrasinBen varım yahu daha sizi uğurlayacağım :) Günüm sizden ilerde :)
Hahaaa sende bizdensin bizim sipalarda oyle ver coskuyu yapiyor ,))) tey tey teyyy diye halaya duruyor icerde arada hoptek felanYa bu NST sevme olayı benimkinde de var:) Henüz bizim doktor hiç NST'ye sokmadı ama ben hareketleri az diye 3 defa gidip kendim girdim :) Ya saatlerce hareket etmeyen, yediğim onca şeye tepki vermeyen velet ne zaman alete bağlansa coşuyor :) Ama ne coşmak :)
Aynen ya bende ya gelsin gobegimi heryere carpiyorum yoksa valla sandalyeye masaya alisamadim gobekli kendimeAynen bunaldim koca göbekten eski günlerimi özledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?