- 12 Eylül 2014
- 1.584
- 2.884
- 158
- 36
Gecmis olsun canim. Allahim hakkinizda hayirli olani saglikli olani nasip etsin insallahayy bak boyle diyince hevese geldim kucaga almak filan :) ins. Canim ins. Hayirlisiyla o da olacak . Rabbim onlari da nasib etsin hepimize
Canim benim uzuldum senin adina. Ama dedigin gibi yine de bi tesellin var. insan uzulur tabiki ama karnindaki bebisi dusun olur mu sen ne yasarsan hissedecek ve etkilenecek. Uzme annesi onuAmin canım! O benim için çok değerli. Allah hepimizin bebeklerini bizlere bağışlasın.
Aslında çok üzüldüm diğerine. Detaylı yazmıyorum depresif bir ruh hali oluşturmamak için. Şükürler olsun ki tesellim var.
Sağol canım benim. Haklısın hayırlısı olsun. Evet çok yoğun ve iyi bir kariyerim var. Ama bütün imkanlarıma rağmen ben bebeğim doğunca ayrılmayı düşünüyorum. Adem Güneş okuyorum. İlk 4 sene bebeğin annesine ihtiyacı olduğundan bahsediyor. Dünyadaki hiç bir iş bebeğimin maddi ve en önemlisi manevi ihtiyaçlarını gidermekten önemli olamaz. Ben onu iyi yetiştirmek için senelerdir kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Allah kısmet ederse iyi bir kul, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek istiyorum. Karakter gelişimi için ilk 4 sene çok önemli diyorlar. Onu kimseye emanet edemem. Bizzat ilgilenmek isterim. Bunca yıl ben bebek hasreti ile yandım. Beni ne uykusuz geceler ne de süreki bir koşuşturma içinde olmak yorabilir. Ben bebeği olmadığı için ağlamaktan uyuyamadığım geceleri hiç unutmayacağım. Bebeğim ile ilgilenmek için uyumamak benim için dünyanın en büyük keyfi. O sebeple 2 taneye de bakardım. Ama dediğin gibi Allah bilir. Belki de yapamayacaktım. Bir de sağlıklı değildi demek ki. Belki diğerini etkileyecekti. Allah böyle uygun gördü. O sebeple bunu da kabul edip hamd ediyorum. Yinede bugün yüzüm biraz zor gülüyor
Canım senin durumunu da anladım. Çok şükür gebeliğin ilerlemiş. Şu saatten sonra ne kadar dururlarsa kardır. Ne zaman ki doktor bebekler veya senin için bir tehdit görürse müdehale edecek anladığım kadarıyla. Doktorun her şeye hazırlıklı olması, seni böyle iyi takip etmesi hoşuma gitti. İnşallah böbreğin büyümez ve bebişlerini mümkün olduğunca tutarsın. Dualarım seninle olacak.
Ya bise sorcam canm bobrekteki buyume icin dr un daha once ciddi bise demismiydi. Benim de sol bobrek biraz buyumus ama dr cok da onemli deil demisti 16. Haftada filandi.ayy bak boyle diyince hevese geldim kucaga almak filan :) ins. Canim ins. Hayirlisiyla o da olacak . Rabbim onlari da nasib etsin hepimize
Hic karistirma canim kafani.hastane cantani hazirladin zaten.hayirlisi artik.onlar gelmek istedi mi gelecekler.sen aynen dinlenmeye devam et.bizimkilerde 2 kilo dogsun.yrter ki saglikla kucagimiza alalim.disarida buyuturz artik.ikiz annesi bi arkadasim 28.haftasinda dogum yapmisti.2 ay kadar kuvezde kaldi cocuklari.tabii o donem cok kotuydu ama simdi bana en az bi hafta kuvozde kalsinlar.bak sakin uzulme orada cocuklar duzeni ogreniyo diyor.catlakca bi fikir di mi?sen simdi bana kizacaksin ama dogunca anlayacaksin beni diyor.Biz geldiik, ama kafamiz iyice karisti. Iki dr.a gitmekle hata mi yaptim bilmiyorum. Sabah gittigim kadin dogumcu bobregimin iyi durumda oldugunu bizi rahat 38 lere goturecegini soyledi.bebekler icin birinin karin cevresi geriligini 10 gun kadar oldugunu digerinde ise gerilik olmadigini soyledi. Hatta kilolarina birine 2300 dedi (bir hafta once 1750 demisti kendi dr.um) digerine 1900 dedi.
Bobrek icin bir docentten randevu almistim. Kadin boyle guzel konusunca uroloji muayenesine gitmedim.
Sonra kendi dr.uma muayeneye gittim. o da bobregin birazcik buyumus oldugunu cok oyle 3 4 hafta goturemeyebilecegini soyledi. Kilolari icin 1900 ve 1800 civari dedi. Yani ortalama 150 ser gr almislar. gerilik icin de stabil kalmis ilerlememis.
yani kafam iyice karisti. Artik yasayip gorecez heralde. Yapacak birsey yok.
Bir de bana ortalama gun verdi kizlar yaa korkuyorum. Bu ayin 21 inden bahsediyor. Ben en azindan 28 i bari olsun dedim bakariz o hafta dedi. Beni korku basti.
Üzülme canım Rabbim diğerini sana bağışlasın. Benimde ikizdi ama biri 6+4 günlük kalbi durdu.Arkadaşlar selamlar. Biz bir iyi bir de kötü haberle geldik doktordan.
İyi haber bebeklerimden birisi maşallah sağlıklı güzel güzel büyümeye devam ediyor. 9 hafta 2 günlük aslında ama 9 hafta çıktı. 2 günden bir şey olmazmış.
Kötü haber de diğerinin kalbi durmuş.
N'apalım hayırlısı buymuş.
Canım hiç bir şey olmaz. Yürüyünce kasık ağrısı olur. Kan dolaşımın hızlanmıştır, iyi olmuştur.
Canım hakkınızda hayırlısı olsun. Dediği hafta gittiğinde belki iyi gidiyor devam edelim diyecek. Kilo almaya devam ediyorlarsa neden acele ediliyor anlamadım. Böbreğindeki durum ne canım senin? Kan tahlili ile takip edilmez mi genelde böyle şeyler.
Maşallah canım Rabbim nazarlardan saklasın.Günaydın güzel anneler.Günler geçtikçe ağırlaşıyoruz, artık oturup kalkmalar zorlaştı. Bazen konuşurken bile nefes nefese kalıyorum. Ama beni en çok zorlayan göğüslerimin altındaki ağrılı acı. Resmen yara gibi dokununca bile acıyor Neyse ki mutlu sona az kaldı Benim oğluşum 1650 gr olmuş. Doğum pozisyonunu almış, her şey yolunda çok şükür. 2 hafta sonra tekrar randevumuz var.
Olabilirya o bende hep vardi kizlar. Bekarken de vardi. Onun icin sordum ozellikle. Hamilelikte sadece bikini bolgesinden asagiya dogru devam etti.
bir arkadasim gormustu bekarken cok sasirmisti bu sadece hamilelikte olur diye. Sanirim dogustan annelige hazirim :))))
Saol canim. Allah razi olsun. Ilk 3 ay hic kalkmamisti o gunlerde canlarim cikiyordu. Cook sukur atlattik.odun modun kazulet gibi bise ama Allahim yoklugunu gostrmesin insallah
Canim Allah hayırlısıni versin.Keske tek doktora gitsen insanın kafasını cok karistırıyor birden fazla doktor olunca.Biz geldiik, ama kafamiz iyice karisti. Iki dr.a gitmekle hata mi yaptim bilmiyorum. Sabah gittigim kadin dogumcu bobregimin iyi durumda oldugunu bizi rahat 38 lere goturecegini soyledi.bebekler icin birinin karin cevresi geriligini 10 gun kadar oldugunu digerinde ise gerilik olmadigini soyledi. Hatta kilolarina birine 2300 dedi (bir hafta once 1750 demisti kendi dr.um) digerine 1900 dedi.
Bobrek icin bir docentten randevu almistim. Kadin boyle guzel konusunca uroloji muayenesine gitmedim.
Sonra kendi dr.uma muayeneye gittim. o da bobregin birazcik buyumus oldugunu cok oyle 3 4 hafta goturemeyebilecegini soyledi. Kilolari icin 1900 ve 1800 civari dedi. Yani ortalama 150 ser gr almislar. gerilik icin de stabil kalmis ilerlememis.
yani kafam iyice karisti. Artik yasayip gorecez heralde. Yapacak birsey yok.
Bir de bana ortalama gun verdi kizlar yaa korkuyorum. Bu ayin 21 inden bahsediyor. Ben en azindan 28 i bari olsun dedim bakariz o hafta dedi. Beni korku basti.
Canım benim de ikiz embrioydu kesesini gördük kendimi.ikiz.annesi gibi alıştirmiştom sonra bir kanama yaşadim ve ikizlerden birinin kalbinin oluşmadığını öğrendim.Ama güzeller güzeli kizımla.31. Haftamiza girdik.Darısi başina üzulme 3 yıl sonra bir tane daha yaparsın bende oyle yapicam dondurulmis var bizim 2.embriyo daha...Arkadaşlar selamlar. Biz bir iyi bir de kötü haberle geldik doktordan.
İyi haber bebeklerimden birisi maşallah sağlıklı güzel güzel büyümeye devam ediyor. 9 hafta 2 günlük aslında ama 9 hafta çıktı. 2 günden bir şey olmazmış.
Kötü haber de diğerinin kalbi durmuş.
N'apalım hayırlısı buymuş.
Canım hiç bir şey olmaz. Yürüyünce kasık ağrısı olur. Kan dolaşımın hızlanmıştır, iyi olmuştur.
Canım hakkınızda hayırlısı olsun. Dediği hafta gittiğinde belki iyi gidiyor devam edelim diyecek. Kilo almaya devam ediyorlarsa neden acele ediliyor anlamadım. Böbreğindeki durum ne canım senin? Kan tahlili ile takip edilmez mi genelde böyle şeyler.
canim 26 da farkedildi. Ne tarafta ise o tarafa yatma bol su ic dedi dr. kadin dogumcu cok onemli degil riskli hale gelirse 32 de aliriz demisti. Ben de almasin dikkat edeyim dedim urologa gittim o hepten korkuttu. Bobrek fonksiyonunu yitirebilir cok ciddi olursa filan dedi. Bazen yavas yavas buyuyormus bazen hep stabil kaliyormus bazen de bir anda cok ciddi boyutlara gelebiliyormus. Urologun yalancisiyi. 32 ye kadar sabitti ama 3w den sonra biraz kotu olmaya baslamis. Stend takal8m dedi cozumu var basit bisey dedi. Ben istemedim zaten kalmis surda hepi topu 3 hafta dr.umla konusayim dedim kactim urologdan :))Ya bise sorcam canm bobrekteki buyume icin dr un daha once ciddi bise demismiydi. Benim de sol bobrek biraz buyumus ama dr cok da onemli deil demisti 16. Haftada filandi.
aynen canim. Ben bugun iyice dusundum de galiba dogum sonrasi ne yapacagimi bilememenin korkusu var. Sanki erteledikce vahiy gelecek :)Hic karistirma canim kafani.hastane cantani hazirladin zaten.hayirlisi artik.onlar gelmek istedi mi gelecekler.sen aynen dinlenmeye devam et.bizimkilerde 2 kilo dogsun.yrter ki saglikla kucagimiza alalim.disarida buyuturz artik.ikiz annesi bi arkadasim 28.haftasinda dogum yapmisti.2 ay kadar kuvezde kaldi cocuklari.tabii o donem cok kotuydu ama simdi bana en az bi hafta kuvozde kalsinlar.bak sakin uzulme orada cocuklar duzeni ogreniyo diyor.catlakca bi fikir di mi?sen simdi bana kizacaksin ama dogunca anlayacaksin beni diyor.
Canim Allah hayırlısıni versin.Keske tek doktora gitsen insanın kafasını cok karistırıyor birden fazla doktor olunca.
Canim tedavin hayirli olsun. Ben oyle kur filan yapmadim ama transferden sonra ananas yemistim bol bol. Bide bimden aldigIm ananas suyu ictim. Bebegin tutunmasini kolaylastiriyor diye duymustum. Onun disinda transferden once ve sonra saglikli beslenmeye calistim. Insallah olumlu sonuc Alirsiniz.Hamişlerr selamlRr bnde tupp bebek tedavisine baslayacam Allah in izni ile ilk deneme olacagi icin hic bi tecrubem yok tedavii oncesi ve sonrasi icin ypilann kürler neler nelere dikkat edilmeli lutfen yardimci olun bize pgt uygulanacak saglikliii embriyolarr blunmasii gerekiyorr Allah hpimizin yardmcisi olsunn.. saglikk sihhatlaa bebislerinizii kucaginiza alirsinizz insaallah..
ay canım benim kusura bakma sana baştan anlattırdım bilmediğim için konuyu...Canim aslinda gecici ama cok yavas ilerliyo dr zaten uzun yillar alir duzelmesi demisti. Gecen yil ekim ayinda av tufegiyle kazara kuzeni ateslemis tufegi bacagina denk gelmisti. Daha once de yazmistim. O da tam ana atar damara denk gelmis. Damari koparmis. Damarinda stent takili sinirlerinde de yanikla olusmus tahribat var merminin alevinden. Sinirlerin iyilesmesi zaten zormus yanik olmasi da daha zorlastiriyormus. Olay sirasinda kalbi durmustu. Bacakla cok ugrasamamis dr lar. Direk hayata dondurmeye cabalamislAr. Zaten mudahale eden drlar acikca yasamasi icindeil de yapmamiz gereken mudaheleyi yapalim dedik deDileR yani yasamasindan umut kalmamisti. Buna sukur tabiki. Ama dedigin gibi sanirim esim bazen kullaniyo bu durumu. Agrisi vardir illaki yok deildir ama bazen abartiyo. Bide isine gelmeyen durumlarda daha cok agriyopsikolojisi de normal deil bence bu olaydan sonra cok degisik bi adam oldu kendiSi. O yuzden ne kadar kizsam da sinirlensem de seviyorum kocami diyorum hep
Tesekkur ederim Cvb verdiginiz icin. Ilk tedavi olacagi icin cokk korkuyorum endiseliyim cokdaa stresliyimmCanim tedavin hayirli olsun. Ben oyle kur filan yapmadim ama transferden sonra ananas yemistim bol bol. Bide bimden aldigIm ananas suyu ictim. Bebegin tutunmasini kolaylastiriyor diye duymustum. Onun disinda transferden once ve sonra saglikli beslenmeye calistim. Insallah olumlu sonuc Alirsiniz.
ortadaki çizgi ise o doğum çizgisi. hamilelikle birlikte çıkıp sonra da geçiyor. ama çatlaklar için aynı şeyi söyleyemeyeceğimCnm gece kaniyo donuyo burnumda gunduz oyle kanamiyo dr normal diyo damarların genislemesi falan..
cizgi cikti bende ama koyu degil hafif renklendi
işte enine bir bakmak lazım canım. en ölçüsünü bilmiyorum ama internetten bulursun sanırım.kapatinca tum bastonlar sigar da ben kapatmadan inip cikmak istiyorum. Hadi arabayi kapattim iki bebegi ne edim, bunun cantasi var esyasi var derken yok ben vazgectim cikmiyorum disari. Ev iyidir :))
cizgi dediginiz nedir kizlar. Catlaklara mi diyorsunuz, gobekten asagiya dogru olan koyu renk cizgiden mi bahsediyorsunuz
Aslinda hemen hamile kalabiliyorum fakat bir skntimiz var bebeklerim hasta doguyor ve kaybediyoruz ve bu yuzden bizim icin onmli olan sagliklii bulunmasi ondan sonrasindaa tutmasi icin. sizlerr hamişsiniz banada dua edin nolurr Hamis duasi kabull olurr diyorlarrCanim tedavin hayirli olsun. Ben oyle kur filan yapmadim ama transferden sonra ananas yemistim bol bol. Bide bimden aldigIm ananas suyu ictim. Bebegin tutunmasini kolaylastiriyor diye duymustum. Onun disinda transferden once ve sonra saglikli beslenmeye calistim. Insallah olumlu sonuc Alirsiniz.
yani şöyle bende daha önce hiç olmadığından ilk bir panikledim. doktoru aradım o da hamilelikte olabilir daha önce olmadı mı hiç sizde dedi ben yok dedim. öyle deyince bir gözlemleyelim çok artarsa ve sıklaşırsa kbb ile bir değerlendiririz dedi.Allah allah... Çok geçmiş olsun canım ya...bende sadece sümkürmeyle oluyo ve o anlık geçiyo hemen.napmak lazımmış acaba,sordunmu hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?