- 27 Kasım 2014
- 3.672
- 3.994
- 333
Canım,olabilir böyle durumlar.özellikle lohusalıkta çok yoğunlaşır.hassas bi dönemdeyiz,zayıf olduğumuz anlarda yakalar daha çok.yatarken mutlaka felak,nas,kevser fe fatiha okuyarak,hatta biliyosan ateyel kürs-i yi oku kendine ve odaya.hoca moca ne gerek var.banada oluyordu bi ara,eşimin koluna sarılıp yatıyodum,o zaman olmuyodu.zaten olursa kolunu sıkıp uyandırıcaktım onuda.alarm sistemi bir neviKizlar gunaydin... hic uyuyamadim bugunalbasmasi ve karabasan dedikleri meret oluyo bana son gunlerde cok kotu oluyorum. Ozellikle canim sikkin oldugunda kafaya bise taktigimda oluyo iki kez oldu bu gecede uyumamaya calistim zorla. uyursam yine olur diye yuzumu yikadim evin icinde dolastim durdum. Bebise bise olur diye korkuyorum cunku kendimi cok sıkıyorum o an. Bide kendime geliyorum bilincim yerinde oluyo dualar okuyorum Allahim nolur esim duysun inlemelerimi uyandirsin diyorum yine gecmiyo. Esime dedim sabah hocaya filan gidelim siklasti iyce diye. Paranoyak oldum yatagi kontrol ettim bazasini yatagin altini filan bise var mi diye ekmek kirigi filan mi var diye ama iki uc gune bir carsafi nevresimi yastiklerin kilifini degistiriyorum zaten. Bise cikmiyo
Canim hepsini okuyorum hatta olay ani bile ayetel kursiyi okudum yine gitmedi. Bana hamilelikten oncede oluyordu ama artti artik. Zaten esimle elimizi karmima koyup her gece nerdeyse hatim indirecez elim karnimda 66 kez Allah diyorum 3 ihlas bi fatiha bi felak bi nas bi ayetel kursi okuyorum sonra elimle once esimi sonra kendimi sivazliyorum Transfer sonrasindan beri duasiz yattigimiz gece yok diyebilirim. Tabi oyle kanepede filan uyuyup kalmazsam. Ben nazara filan inaniyorum. Hatta bi arkadasim esininde kendisinin de ikinci evlilikleriydi. Bi kac gunlugune yanina gitmistim bebegi vardi. Sen gelmisken bebege bakda bende yataklarimi yorganlarimi bi elden gecireyim yikayip gunesleteyim dedi. Yataklarinin icinde esinin eski evliliginden kalan bi yorgan vardi kullaniyordu onu da kilifini bi acti sok olduk icinden muska Cikti. Cami evinin yanindaydi camiye gelen hocaya gosterdi. Hoca esleri ayirmak icin huzursuzluk cikarmak icin yapilmis demis. Ve dedi ki b3n bi kac kez bu yorganla yattim cocukla o gecelerde cocuk hep agladi ve sabahinda da esimle hep huzursuz oldum dedi. O gunden sonra muskaya da inaniyorum. Ama benden cikmadi bise didik didik aradim. Isin garibi bilincim yerine geliyo uyaniyorum herseyin farkinda oluyorum ama ayikamiyorumCanım,olabilir böyle durumlar.özellikle lohusalıkta çok yoğunlaşır.hassas bi dönemdeyiz,zayıf olduğumuz anlarda yakalar daha çok.yatarken mutlaka felak,nas,kevser fe fatiha okuyarak,hatta biliyosan ateyel kürs-i yi oku kendine ve odaya.hoca moca ne gerek var.banada oluyordu bi ara,eşimin koluna sarılıp yatıyodum,o zaman olmuyodu.zaten olursa kolunu sıkıp uyandırıcaktım onuda.alarm sistemi bir nevi
canım hamileliğimin başında bana da oldu. abdest alıp ayetel kursi felak nas okudum öyle uyudum.geçti çok şükür. dua edip uyu inş. geçerKizlar gunaydin... hic uyuyamadim bugunalbasmasi ve karabasan dedikleri meret oluyo bana son gunlerde cok kotu oluyorum. Ozellikle canim sikkin oldugunda kafaya bise taktigimda oluyo iki kez oldu bu gecede uyumamaya calistim zorla. uyursam yine olur diye yuzumu yikadim evin icinde dolastim durdum. Bebise bise olur diye korkuyorum cunku kendimi cok sıkıyorum o an. Bide kendime geliyorum bilincim yerinde oluyo dualar okuyorum Allahim nolur esim duysun inlemelerimi uyandirsin diyorum yine gecmiyo. Esime dedim sabah hocaya filan gidelim siklasti iyce diye. Paranoyak oldum yatagi kontrol ettim bazasini yatagin altini filan bise var mi diye ekmek kirigi filan mi var diye ama iki uc gune bir carsafi nevresimi yastiklerin kilifini degistiriyorum zaten. Bise cikmiyo
cnm bnm moral bozuklugu bebege en cok zarar veren sey.bnde ole 2haftada bi kontrole gitmeme ragmen bse oldumu die telaslaniyorum.bugn ara doktrunu git bi gorun hemen bole kendini uzme.Kızlar bir konuda lütfen destek ve önerilerilerinize ihatiyacım var.
Ben bugün sabah ağlayarak uyandım ve iş yerinde bile kendimi tutamadım ağladım. Kısaca durumumu özetleyeyim.
5+3'te normal boyutlarda kese + yolk kesesi gördük
7+2'de kuvvetli bir kalp atışı olan bebeğimizi gördük, bir de daha küçük bir kesede, kalbi atan daha küçük bir embriyo göründü. fakat kese küçük olduğu için ve yolk kesesi görünmediği için doktor çok umut verici konuşmadı
9+2'de artık vücut hatları belli olan, sağlıklı görünen bebeğimizi gördük. 2.27 cm'di ve uyarınca hareket bile ediyordu. Diğer bebeğin kalbi bir kaç gün önce durmuştu.
Bugün, yani ultrasondan sadece 2 gün sonra, bütün belirtilerim kayboldu. Zaten son 4-5 gündür azalmaya başlamıştı. İkinci bebeğin gitmesi ile azalmasını normal karşılamıştım ama tamamen kaybolması beni çok ürküttü. Ayrıca diğer bebeğin görüntüsü de gözümün önünden gitmiyor ve sağlıklı olanında bir anda öyle olmasından çok korkuyorum.
Mide bulantım son 2 gündür hiç kalmadı. Göğüs hassasiyetim çok azaldı. Eskisi kadar susamıyorum. Sabah yorgun kalkmadım. Karnımdaki şişlik bile azaldı.
Doktor 9. haftadan sonra azalması normal demişti. Ama tamamen geçmesi normal mi?
Hiç bir şey yokken, 2 gün önce gayet iyi görünen bebeğim için korkmam normal mi?
Sanırım benim son günlerde moralim çok bozuldu. Her şey üst üste geldi. Sürekli ağlıyorum
canım inş.bebişine birşey olmaz.benim baştan beri belirtim yok.bu hafta halsizliğim de geçti.olumlu düşün.için rahat değilse dr. a git bak istersenKızlar bir konuda lütfen destek ve önerilerilerinize ihatiyacım var.
Ben bugün sabah ağlayarak uyandım ve iş yerinde bile kendimi tutamadım ağladım. Kısaca durumumu özetleyeyim.
7+2'de kuvvetli bir kalp atışı olan bebeğimizi gördük, bir de daha küçük bir kesede, kalbi atan daha küçük bir embriyo göründü. fakat kese küçük olduğu için ve yolk kesesi görünmediği için doktor çok umut verici konuşmadı
9+2'de artık vücut hatları belli olan, sağlıklı görünen bebeğimizi gördük. 2.27 cm'di ve uyarınca hareket bile ediyordu. Diğer bebeğin kalbi bir kaç gün önce durmuştu.
Bugün, yani ultrasondan sadece 2 gün sonra, bütün belirtilerim kayboldu. Zaten son 4-5 gündür azalmaya başlamıştı. İkinci bebeğin gitmesi ile azalmasını normal karşılamıştım ama tamamen kaybolması beni çok ürküttü. Ayrıca diğer bebeğin görüntüsü de gözümün önünden gitmiyor ve sağlıklı olanında bir anda öyle olmasından çok korkuyorum.
Mide bulantım son 2 gündür hiç kalmadı. Göğüs hassasiyetim çok azaldı. Eskisi kadar susamıyorum. Sabah yorgun kalkmadım. Karnımdaki şişlik bile azaldı.
Doktor 9. haftadan sonra azalması normal demişti. Ama tamamen geçmesi normal mi?
Hiç bir şey yokken, 2 gün önce gayet iyi görünen bebeğim için korkmam normal mi?
Sanırım benim son günlerde moralim çok bozuldu. Her şey üst üste geldi. Sürekli ağlıyorum
Canım sen napiyorsun boyle birak bu stresi rahatla bebeğine yazik!Hergün belirti yaşamak zorunda değilsin ki bünyen alısiyor bazı bazi hiç yaşamazsin.ama sen bu korkularınla kendine yazik ediyorsun olmayacağı varsa bile olur rahatla hamileliğini unut bile hatta mormal yaşamina dön birak kendini dinlemeyi.Bak sana ne anlaticam.Ben transferimin daha 2.gününde Antalya valisinin uğurlamasi vardı ve müzik ögretmeni olduğum.için mebten hep bana gorev çıkar eşimle birlikte ben keman o gitar çaliyor ve söylüyoruz da.Veda yemeginde sahneye çiķtım davette ne kadar milletvekili Belediye başkani ve resmi ahali varsa ordaydı.Ben mebe tranfer oldum.açiklamasida yapamadan direk sahne yaptim.Ama ortami düsunebiliyormusun kasıntı ki ne kasıntı...Hamileligim boyunca kendimi hiç dinlemedim işime verdim kendimi 120 gencle yaklaşık 5 konser hazirlamişımdır.En son 23 martta bir konser hazirladım karnım burnumda o halde sahneye çikıp koro orkestra yönettim.Bende de senin gibi hafif belirtiler cogu kez hic bisey yok gibi gecti hamilelik.Benimde 2. Kesem olusmustu sonra yok oldu kizim kaldi ve çok mutluyuz.Ben konser verirken o da dans ediyor karnda hopluyor :)) Tabii artik yatiyorum ağirlaştım çunku biraktım okulu falan da.Sonuc olarak kendini gundelik isine ver dinleme kendini.Kızlar bir konuda lütfen destek ve önerilerilerinize ihatiyacım var.
Canım gerçekten üzme kendini herkes aynı belirtiyi yasayacak diye birşey yok hersey gayet normal yaşadığın panik hepimizde vardı bende 3 ay boyunca kustum sonra kesildi belirtide yoktu boşuna kendimi yedim gün günü tutmuyor inan bazen fena yorgun oluyorsun bazen müthiş enerjik tadını çıkarmaya bak agirlasinca ariyo insan o günleri bende şuan ikiz ve yerleri iyice daraldı çok az hareket etmeye başladılar ama diyorum ki sıkıştı çocuklar napsin dr bile öyle söyledi herkesin endişesi farklı tabi ilk başlarda kasık ağrısından ağladığımı bilirim hala zaman zaman ağrir ve ben seviniyorum bunlara diyorum bebeklerim büyüyor ondan sonra bi bakıyorum 1 hafta ses yok akışına bırak canım inan herşey normal aglamalarinda normal reklamlarda bike gözlerim doluyor bak çok şükür bu zamanlara geldik inşallah Allahın izniyle kucaklarimizada alicaz içini ferah tut kontrollerini aksatma yeter gerisi Allaha kalmışKızlar bir konuda lütfen destek ve önerilerilerinize ihatiyacım var.
Canim biz anlariz birbirimizi yani burdaki anneler ama inan sikma kendini bazen banada oluyodu acaba iyi mi diye dusunmeden edemiyodum ama rabbime emanet onlar zaten hareketlerini hissedince. O kendini hatirlatiyor sana sen simdi keyfini cikar belirtilere gelince bende hic belirti yoktu sadece 8.haftada sabahlati bulantim oldu o da gecti daha da belirtim olmadi belirtiler zamanla geciyorKızlar çok haklısın. Aslında ben de biliyorum her gün aynı olmayacağını. Doktor bile söyledi geçecek belirtilerin dedi. Yinede o ikinci bebeğin görüntüsü gözümün önünden gitmiyor. Onu öyle hareketsiz gördüm ya... detaya da girmek istemiyorum kimsenin canını sıkmak için ama o da bayağı büyümüştü. bende o üzüntü panik olarak patlak verdi.
Doktoru aradım, sağolsun yarın bakacak. 3 günde bir ultrasona da girermem tabiki o da zararlı. Ama buna ihtiyacım var.
İnşallah iyidir.
Kimse de anlamıyor beni. Eşim bile bıktı sürekli tedirgin olduğum için. Sizinle konuşunca biraz rahatlıyorum. Benzer şeyler yaşadğımız için..
cnm bnm moral bozuklugu bebege en cok zarar veren sey.bnde ole 2haftada bi kontrole gitmeme ragmen bse oldumu die telaslaniyorum.bugn ara doktrunu git bi gorun hemen bole kendini uzme.
Kızlar bebeklerinizin hareketlerini hissedene dek bu şüpheleriniz gitmez. Hep görmek istersiniz taaki kıpır kıpır ben iyiyim diyene kadar. Az daha sabırKızlar çok haklısın. Aslında ben de biliyorum her gün aynı olmayacağını. Doktor bile söyledi geçecek belirtilerin dedi. Yinede o ikinci bebeğin görüntüsü gözümün önünden gitmiyor. Onu öyle hareketsiz gördüm ya... detaya da girmek istemiyorum kimsenin canını sıkmak için ama o da bayağı büyümüştü. bende o üzüntü panik olarak patlak verdi.
Doktoru aradım, sağolsun yarın bakacak. 3 günde bir ultrasona da girermem tabiki o da zararlı. Ama buna ihtiyacım var.
İnşallah iyidir.
Kimse de anlamıyor beni. Eşim bile bıktı sürekli tedirgin olduğum için. Sizinle konuşunca biraz rahatlıyorum. Benzer şeyler yaşadğımız için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?