2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

Kızlaaarrr 16 yumurtadan 15i olgun çıkmış 12si döllenmiş cuma günü de donduracaklarmışşşş
maşallah canımmm
hoş geldin aramıza

evvet gidip yakışıklı yeğenimi gördüm 37 haftadaymış 3065 gr olmuş sıpa

Canım aynen dediğin gibi olacak zaten çözdürülüp 2 gün bekletecekler 5. gün embriyosu transfer edecekler. Ama ben takıldım ya benimkiler kalitesiz oluyor ilerlemiyor diye ondan hemen sormuştum ya çözdürülünce ilerlemezse diye o da o gün hemen transfer ederiz demişti. Yanlış hatırlamıyorsam çok nadir olarak 5. gün dondurulan embriyo çözdürülünce kalite kaybına uğrayabiliyormuş ama 3. gün dondurulan embriyolarda çözdürülünce kaybetme riski daha az oluyormuş. Biraz karışık anlattım galiba ama umarım sen beni anlamışsındır

Canım benim ki narkozsuz idi
Ağrı kesici iç gel dedi
Ama öldüm yani

Cnm dr la konustum..sana aynen konusmamizi aktariyorum..iki tane grade 2 bi tane dw grade 1 asamasinda embriyomuz var dedi..bunlar ve digerlerinden yarina kadar istedogimiz asamaya (grade5) gelen olursa biyopsi alinacak dedi..gelmezse o durumu o zaman konusacaz su an icin bu konusmayi yapmak erken oldu dedi..bende dedim ki istediginiz asamaya gelmezse transferde mi olmayacak dedim..olmamis seyler uzerinden konusmayalin onu da yarin konusucaz ben seni arayacam dedi..kafamm allak bullak oldu..simdi 8 tane blast embriyo var ama hucre sayisi istedikleri kadar olmadigi icin biyopsi alamiyorlarmis..ve cgh ye gidecek durumda olmazsa benim transfer iptal mi olucak simdi..illa saglikli embriyo mu cgh duzeyine gelir..sence ne yapmaliyim..cgh seviyesine gelmezse de dondurmalarini soyleyip transfer oluyum mu..yardim et bi akil ver bana..

Sıkma canını aklına getirme böyle şeyleri hiçbir şeycik olmaz Allah'ın izniyle. Sanırım babanın kaybından sonra ilk kez ayrılıyorsun bende öyle olmuştum. Hatta ben bekarken babam ziyaretime geldiğinde benim evimde kaybettim onu sabaha uyanamadı canım babam herkese kötü haberi ben vermek zorunda kaldım bu yüzden uzunca bi süre kimse benim telefonlarımı açmadı sanki benim suçummuş gibi hissettim ama zamana ihtiyacın var mantıklı düşünmek için. Geçecek canım iyileşiyoruz zamanla...

Cn
emriyolar donduruldu gitmeki çin adet olmayı bekliyorum.biyopsi neden alınıyo ve cgh nedir nie gidiyo sen bunları yazınca eksik bilgili hissettim kendimi
Cnm bnm sagliksiz uc gebeligim oldugu icin kromozomlarina baktrmak istedik ve oyle transfer edelim dedi dr umuz..yarin belli olacak cgh ye gidup gitmemesi..bekleyip gorecez..Allah herseyin hayirlisini versin hepimiz icin..

allah babana ve babama olmuslerımıze rahmet eylesın mekanları cennet olsun senınde başın sagolsun canımm ayrı kaldım canım tedavıden oncekı ay 15 kaldım annemlerde mayısta kaybettım babamı hep korku var evedeyken aklım annemlerde annemlrdeykende aklım hep eşimde kalıyor bu ara daha cok oldu bu hıs vesvesemıdır yoksa babamı kaybettıgımdekı soku acıyı atlatamadıgım ıcınmı bılmıyorum ama garıp bı hıs allah korusun rabbım sevdıklerımızı bızlere bagıslasın eslerımız basımızdan eksık etmesın ınsallah aminnn

Sağol canım bu bi mucize olmalı deyip duruyorum evde kendi kendime bende inanamadım bu heyecanlı bekleyişte desteğiniz için de sizlere teşekkür ederim

Canım benim bu konuşmada anlamadığım bir durum var grade 5 diye bir şey ben bilmiyorum netten embriyo gradelerine bakarsan grade 5 yoktur hiç hep 4 e kadar değerlendirilir.ayrıca grade 1 den 4 e kadar değerlendirildiğinde 1 en iyisidir.Yani 5 deniliyorda nasıl bir değerlendirme bu ben inan anlamadım...Bak sana bir yazı alıntılıyorum ;

Gelişen embriyoların kalitesi şu özelliklerine göre kaliteleri değerlendirilmektedir:

Embriyoyu oluşturan blastomerlerin büyüklük ve şekillerinin simetrik olması
Embriyo içindeki fragmanların yüzdesi (fragmantasyon)
Embriyolar bu özelliklerine göre 4 kaliteye ayrılmaktadır. İyi kaliteli embriyolarda blastomerler simetrik olup ve fragmantasyonun azdır.

Grade I : Blastomerler eşit büyüklükte, fragmantasyon yok veya < % 20
Grade II : Eşit büyüklükte olmayan blastomerler, fragmantasyon yok veya < % 20
Grade III : Fragmantasyon % 20-50 ve/veya nonhomojen sitoplasma ve/veya multi-nüklear blastomerler
Grade IIII : Fragmantasyon > % 50

Şimdi sana söylenen grade şeklinde değerlendirme değilde şu şekilde bir değerlendirme bu da alıntıdır;

Blastosist skorlama sisteminde her bir embriyoya aşağıdaki kriterlere göre 3 ayrı skor verilir

Skor Blastosist gelişim seviyesi
1 Kavitasyonun başlaması, blastosöl hacminin embriyo hacminin yarısından az olması
2 Blastosöl hacminin embriyo hacminin yarısından fazla olması
3 Blastosöl hacminin embriyo hacminin tamamını kaplaması
4 Blastosöl hacminin embriyo hacminden büyük olması, dış çeperin incelmesi
5 Dış çeperin kırılarak tomurcuklanmanın başlaması
6 Embriyonun dış çeperden tamamen ayrılması, tomurcuklanmanın tamamlanması

Skor Dış hücre kitlesi kalitesi
A Birbirine sıkıca bağlı birçok hücreden oluşan epitel yapı
B Daha gevşek bağlı birkaç hücreden oluşan epitel yapı
C Çok az ve büyük hücrelerden oluşan epitel yapı

Skor İç hücre kitlesi kalitesi
A Sıkı paket halinde çok hücre içermesi
B Gevşek ama birçok hücre içermesi
C Çok az sayıda hücre içermesi
Memorial

Bu bilgilere göre en iyi embriyo yani cgh ye gidebilecek embriyo 5AA kalitesinde olmalı ya da 5AB gibi...
Seninkiler 5 skoruna gelememişler henüz yani 5 Dış çeperin kırılarak tomurcuklanmanın başlaması aşamasına gelememiş
1 Kavitasyonun başlaması, blastosöl hacminin embriyo hacminin yarısından az olması
2 Blastosöl hacminin embriyo hacminin yarısından fazla olması

aşamasındalar henüz..
Gelişimleri yavaş..
Doktor sana en doğrusunu söylecektir transfer için son durumunu embriyolog değerlendirecek transfer için uygun görülürse transfer olursun hatta dondururlar CGH ye gitmeden..Sende söyle bunu ''hocam cgh den vazgeçip dondursak gebelik oluşma ihtimali var mı,yani dondurmaya değer embriyolar mı? '' diye sor.CGH de ısrarcı olma bakalım bu durumda ne diyecek.
Ben kendi fikrimi söyleyim bu aşamaya gelmiş embriyolar kötü değildir ve transfer edilebilir illa da cgh gitmesi şart değil..Sonuçta labaratuvarda suni ortamdalar anca bu kadar dayanabilmişlerdir..

Bu bilgileri herkes faydalansın diye de yayınladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…