- 9 Aralık 2014
- 508
- 487
- 53
kızlar annasılsınız ben kotuyum canım sıtkın eşime kustum nıye kustugumu o farkında degıl bılmıyo ama kusum ben ksutugumde kızdıgmda konusamıyorum sebebınıde soyleyemıyorum ve bu huyumdan nefret edıyorum.... kusme sebebım şu konusmustuk kımse bılmıycektı tub bebek tedvısınde oldugumuzu benım annem ıkı kardesım bılıyo sadece ama onun tarafından veya benım tarafımdan baska hıc kımse bılmesını ıstemedım hatta dha gecen gun konusrken dedım sızınkıler tedavım sonuclanan kadar gelen olmasın sen gelmek ısteyen olurs bi bahene bul kendıde oyle dedı anlastık bugun ablasıyla konusrken bıze gelsenıze dedı okullarda tatıl dedı ya cok kızgınım gercekten ya aılesını sevıyorum onlarda benı cok sevıyor ama ıstemıyorum bılmelerını su an tedavı surecındeyım gunluk ılaclar vıtamınler cumartesıde kontrolum var ya kaynımında cocugu olmuyor 10 senelık ten fazla evlıler kaynanamla konusrken dedım abımler tub bebek yaptılarmı agzını aramak amacıyla dedı ne tub bebegı evlatlık alsınlar kabul etmem ben tub bebegı dedı 60 yasındakı kadına nasıl anlatımkı neyın nasıl oldugunu bıde aylesıne bısey soylesen hepsı duyar bıbrılerınden saklıları yok ıstemıyorum cunku ılere bı sıkıntı olsa bılıyorum huylarını sımdı ıyıler ama ılerde ne olur cok kızgınım kızlar hemde cokkk
kızlar annasılsınız ben kotuyum canım sıtkın eşime kustum nıye kustugumu o farkında degıl bılmıyo ama kusum ben ksutugumde kızdıgmda konusamıyorum sebebınıde soyleyemıyorum ve bu huyumdan nefret edıyorum.... kusme sebebım şu konusmustuk kımse bılmıycektı tub bebek tedvısınde oldugumuzu benım annem ıkı kardesım bılıyo sadece ama onun tarafından veya benım tarafımdan baska hıc kımse bılmesını ıstemedım hatta dha gecen gun konusrken dedım sızınkıler tedavım sonuclanan kadar gelen olmasın sen gelmek ısteyen olurs bi bahene bul kendıde oyle dedı anlastık bugun ablasıyla konusrken bıze gelsenıze dedı okullarda tatıl dedı ya cok kızgınım gercekten ya aılesını sevıyorum onlarda benı cok sevıyor ama ıstemıyorum bılmelerını su an tedavı surecındeyım gunluk ılaclar vıtamınler cumartesıde kontrolum var ya kaynımında cocugu olmuyor 10 senelık ten fazla evlıler kaynanamla konusrken dedım abımler tub bebek yaptılarmı agzını aramak amacıyla dedı ne tub bebegı evlatlık alsınlar kabul etmem ben tub bebegı dedı 60 yasındakı kadına nasıl anlatımkı neyın nasıl oldugunu bıde aylesıne bısey soylesen hepsı duyar bıbrılerınden saklıları yok ıstemıyorum cunku ılere bı sıkıntı olsa bılıyorum huylarını sımdı ıyıler ama ılerde ne olur cok kızgınım kızlar hemde cokkk
cok tesekkur ederım canım mesajın ıcın allah razı olsun benım tıransver ıptal olmustu sımdı tıransver tedavısındeyım sankı bana ınat yapıyor o konusrken elımle ısret ettım karnımı guldu devam ettı konusmaya ya ınan bana bırak aılelerımızı esler bıle okadar anlayıssız duygusuz oluorlarkı yasadıgımızı gercekten bı ALLAH bıde bızler bılıyoruz napıcam bılmıyorum zaten cok gergın duygusalım herseyı kendı ıcımde yasıyorum hıslerımı acımı caresızlıgımı bıde burda sızlerle yazısarak rahatlıyorum napcam bılmıyorum bıyanım ara merkezı ıptal et herseyı dıyor cok ofkelıyım anlayısız oldugu ıcın yuzume baka baka gule gule halımı gore gore ve aılesını bıle bıle bunu yaptıgı ıcınBenimde genelde öyle denk gelir. bu tedaviyle ilgili ne zaman kötü birşey olsa kaynanamgil bizde veya biz onlarda oluruz. Hiç duygularımı yaşayamam. Eşinde keşke sana sorsaymış biran boş bulundu herhalde. bu kaynananda olsa kendi annende olsa bazen bizi anlayamıyorlar malesef. Tedavinizde hangi aşamadasınız bilmiyorum ama hiç bir şey olmamış yokmuş gibi davranmaya çalışın. Ki biz ne maskeler giydik ne roller yaptık bu süreçte. Stres sıkıntı yapmamaya çalışın bence.bir bahane bulup gidersiniz doktora. Kusura bakmayın size hiç mesaj yazmamıştım derdinize ortak oldum.
canım senınkıler ıyı tamam bızımkılerde ıyıler ama bu konularda cok bılgısızler huylarını ıyı bılıyorum yarın bı dargınlık olsa gelının cocugu olmuyodu oglumu borcu varken gelın yuzunden ıyıce borca gırdı dıyecekler hatta ılerde degıl duydukları anda bunu bana soylerler huyları cok kotu ınan bana yoksa nıye soylemım ama ılerıyı dusunmem lazım tub bebegın baska turlu sanıyolar sansınlar umrumda degıl ama ya uzakta olduklar halde sureklı tlf fazla yemeyın tek cesıt yemek yap herseyı alma gezme felan fılan dıyen ınsanlar dusunsene sorun bende ve bunu duyarlarsa neler olur dusunmek bıle ıstemıyorum kaynım hıc bılgı vermıyor cunku bılıyor huylarını bende esımde cok ıyı bılıyoruz huylarını esımın teyzesının gelını burda oturyo mesala o bılıyo cokta ıyı bı ınsan zaten akrabalar gelınlede o bıle bana yengem sakın esının aılesı bılmeın cok gerı kafalılar bugun ıyı gorunuyolar ama yarın burdundan getırıler arkandan konusrlar dedı haklıdaCanım seni anlıyorum ya olumsuz olursa diye düşünüyorsun ve kimse bilmesin istiyorsun sonrasındaki noldu sonuç ne sorularını kaldıramayacağını düşünüyorsun. Yada ilk tedavimde ben aynen bunları düşündüğüm için kimseye söylemeden yaptık. Ama kimseye bişey söyleyememek daha ağır oluyor bu süreçte. Negatif sonuç aldım ve üzüntümü de paylaşamadım kimseyle... Ama bu ikinci tedavimde hem kendi aileme hemde eşimin ailesine söyledik. Hatta tedavinin başlama aşamasında şehir dışından gelmişlerdi ziyaretimize. Günlük ilaç ve iğnelerimi gördükçe inan bana daha çok destek olmaya çalıştılar moral olarak. Sonuçta bu süreçte tedavi kesinlikle bayanlar üzerine ağırlık veriliyor ve psikolojik olarak sarsılıyoruz. Bende bu süreci daha sakin atlattım sanki. Yada bişey saklamamanın rahatlığı adı ne olursa olsun bilmeleri benim için daha iyi oldu. Belki senin için de böyle olur. Kaınvalidem bilmeden önce arasıra sıkıştırırdı torun istiyorum diye şimdi onlar bitti şimdi üzülmeyelim diye konusunu bile açmıyorlar... Karar senin..
Erkekler malesef bizim yaşadıklarımızın onda birini yaşamıyor.eşine kızmakta da haklısın aslında bazen böyle davranabiliyorlar. Keşke tedaviye biraz daha fazla ara verseydiniz kendinizi toparlardınız. Allah kolaylık versin hayatımız gerçekten zor ama sabrediyoruz işte.cok tesekkur ederım canım mesajın ıcın allah razı olsun benım tıransver ıptal olmustu sımdı tıransver tedavısındeyım sankı bana ınat yapıyor o konusrken elımle ısret ettım karnımı guldu devam ettı konusmaya ya ınan bana bırak aılelerımızı esler bıle okadar anlayıssız duygusuz oluorlarkı yasadıgımızı gercekten bı ALLAH bıde bızler bılıyoruz napıcam bılmıyorum zaten cok gergın duygusalım herseyı kendı ıcımde yasıyorum hıslerımı acımı caresızlıgımı bıde burda sızlerle yazısarak rahatlıyorum napcam bılmıyorum bıyanım ara merkezı ıptal et herseyı dıyor cok ofkelıyım anlayısız oldugu ıcın yuzume baka baka gule gule halımı gore gore ve aılesını bıle bıle bunu yaptıgı ıcın
yok canım kesın gelırler arad 2 saat var yol yakınlar ama kontrolum vara 1yın 7 sınde bıde evde rahat olamam ılac ıcemem vs bıde daha 2 gun gecmedı bu konuyu konustuk kenıdeıe benım gıbı dusunuyordu hatta kendıde dedı ben bahane uydururum ama dusunsene gozumunıcıne baka baka benım ısretıme aldırmadan kendı cagırdı anlayıssız bı kocam varmıs gercekten bugun anladım:)
çok iyi anliorum canim seni, benim esim de transferin 2.gunu annemleri cagiriym mi dedi?!?!
onlar da bilmiyorlar :)
bu erkekleri anlamak cok zor gercekten, ama en azindan bana sormus olmasi guzel, saglam bi firca yedi, o da bana baardi vs :)
sakin ol, gelmezler belki.. gelseler de soylemezsin, zaten daha ilac kullaniosan transfere kadar gider onlar, 1 hafta kaldi tatilin bitmesine :)
Erkekler biraz düşüncesizler canım..bak mesela benim eşimi geçen sene zorla tüpe götürdüm taaa 5 sene evvel verdiği spermiyograma güvenerek bende bişey yok edalarında...du bakalım doğal yoldan olan bütün gebeliklerim hep düştü..doktor hanım kürtajımı yapan eşindede olabilir sorun dedi spermler şekil olarak sorunlu olabilr falan dedi..ben testlerimi yaptırıyorum bakalım o da spremiyogram vericek inşallah...sonuçta ondan yada benden ne farkeder bana tedavinin lafını açtırmıyo...evlat hasretimle ilgili konuşamıyorum hep kafandan atsan kalcan deyip tıkıyo beni ne dinliyo ne alıyo...morallerim yerle bir bu günler yumurtlama günüm iki gündür hasta ateşi var devirdi kendini uyudu...tamam üzülüyorum ama bende ne ateşler içinde kaldım hasta oldum ama çocuk denemesi icin o tarihlerde gık demedim hastayım diye naz niyaz yapmadım...tek isteğim ben bir tane sağlıklı sıhhatli evlada razıyım fazlası olmasada olur...zaten allah nasip ederse bu dünyada benim için önce allah sonra yavrum gelir sanırım...eşimede diyorum hep evladım olsun pabucun dama diye...cok tesekkur ederım canım mesajın ıcın allah razı olsun benım tıransver ıptal olmustu sımdı tıransver tedavısındeyım sankı bana ınat yapıyor o konusrken elımle ısret ettım karnımı guldu devam ettı konusmaya ya ınan bana bırak aılelerımızı esler bıle okadar anlayıssız duygusuz oluorlarkı yasadıgımızı gercekten bı ALLAH bıde bızler bılıyoruz napıcam bılmıyorum zaten cok gergın duygusalım herseyı kendı ıcımde yasıyorum hıslerımı acımı caresızlıgımı bıde burda sızlerle yazısarak rahatlıyorum napcam bılmıyorum bıyanım ara merkezı ıptal et herseyı dıyor cok ofkelıyım anlayısız oldugu ıcın yuzume baka baka gule gule halımı gore gore ve aılesını bıle bıle bunu yaptıgı ıcın
hıc bısey yasamakı maddıyatı karsıladı ama onun odedıgı para benım yasdakılerımın yanında solda sıfır kalır bı opu gunu semen verdı baska hıc bısey yapmadıkı gozunun onunde ıgnelerı oldum heryerım mosmor oldu ben ah cekınde sen kendın ıstedın bebek dıye tuttturdun dedı ben opu olurkenkendım ustumu degıstırdm hazırlandm yatakta serumum takılı elınde kahvesı karsımda oturdu nekadrda sakınler yasadıklaımızı anlamaları ımkansız canımErkekler malesef bizim yaşadıklarımızın onda birini yaşamıyor.eşine kızmakta da haklısın aslında bazen böyle davranabiliyorlar. Keşke tedaviye biraz daha fazla ara verseydiniz kendinizi toparlardınız. Allah kolaylık versin hayatımız gerçekten zor ama sabrediyoruz işte.
allah goruyo canım hepımızın yaşadıklarını ve dılerım emeklerımızın karsılıgını alalım yuzlerımız gulsun ne kadar zor seyler yasıyoruz bıde bu erkeklerın anlayıssızlıgı dusuncesız davranısları daha cok yoruyor uzuyor ınsanı rabbım tez zamanda hepımızın evladını versın ınsallahErkekler biraz düşüncesizler canım..bak mesela benim eşimi geçen sene zorla tüpe götürdüm taaa 5 sene evvel verdiği spermiyograma güvenerek bende bişey yok edalarında...du bakalım doğal yoldan olan bütün gebeliklerim hep düştü..doktor hanım kürtajımı yapan eşindede olabilir sorun dedi spermler şekil olarak sorunlu olabilr falan dedi..ben testlerimi yaptırıyorum bakalım o da spremiyogram vericek inşallah...sonuçta ondan yada benden ne farkeder bana tedavinin lafını açtırmıyo...evlat hasretimle ilgili konuşamıyorum hep kafandan atsan kalcan deyip tıkıyo beni ne dinliyo ne alıyo...morallerim yerle bir bu günler yumurtlama günüm iki gündür hasta ateşi var devirdi kendini uyudu...tamam üzülüyorum ama bende ne ateşler içinde kaldım hasta oldum ama çocuk denemesi icin o tarihlerde gık demedim hastayım diye naz niyaz yapmadım...tek isteğim ben bir tane sağlıklı sıhhatli evlada razıyım fazlası olmasada olur...zaten allah nasip ederse bu dünyada benim için önce allah sonra yavrum gelir sanırım...eşimede diyorum hep evladım olsun pabucun dama diye...
Hayat onlara güzel valla :)hıc bısey yasamakı maddıyatı karsıladı ama onun odedıgı para benım yasdakılerımın yanında solda sıfır kalır bı opu gunu semen verdı baska hıc bısey yapmadıkı gozunun onunde ıgnelerı oldum heryerım mosmor oldu ben ah cekınde sen kendın ıstedın bebek dıye tuttturdun dedı ben opu olurken elınde kahvesı karsımda oturdu nekadrda sakınler yasadıklaımızı anlamaları ımkansız canım
aynen valla canım hayat onlara guzel cokta rahatlar masalllahları var:)Hayat onlara güzel valla :)
Estafurullah canım neden yanlış anlayayım tabiki bizim burada hepimizin tavsiyelerine ihtiyacımız var. Yalnız bizim embriyoların oluşmamasının sebebi benim yumurtalar değil. Eşim azosprem tese ameliyatı oldu o şekilde sperm bulundu ve bulunan spermlerinde morfolojisi bozukmuş o yüzden oluşmadılar.
Öyle gerçekten rahatlar herşeyi biz görüyoruz biz hem bedenen hem ruhen yıpranıyoruz..2010 eylulde evlendim bi 9 ay o korudu..sonra ben istedim çocuk iki kez haplı iki kez igneli aşılama oldum hepsi negatif..son aşılamamdan sonraki ay 1.5 aylık hamile çıktım üzerine adet olmuşum meğerse ama dış gebelik oldum hamileliğimi ögrendim 48 saat içinde ameliyat oldum iç kanamayla 2012 kasımda...2013 nisanda rahim filmi çektirdim o bir acılı süreç ağladim o masada resmen çocuklar gibi hep dayanma gücü istedim allahtan yanımda annem vardı her ikisindede...filmden 4-5 ay sonra gebe kaldım düştü ardından o kanamadan sonra hemen yine gebe kalmıştım o da düstü..2014 ocak ta histeroskopi oldum rahmin yapışıktı açtık dediler çıkacağım hastahaneden çıkmadan ria taktılar birde 15 günlüğüne o ayrı bir acı...derken 2014 nisan negatif ilk tüp denemem ve haziran son adetle gebelik doğumgünümde öğrendim yavrumu ramazanda sahurda diledim 10 gün varken doğum günüme rabbimden bir hediye istedim verdi elhamdülillah doğumgünümde aldım müjdeyi ama 2.5 ay kalabildi benimle çok direndi yavrum kanama alanım olmuştu kesenin az aşağısında çok dikkat ettim tuvaletten başka hic kalkmadım yattım günlerce beni bırakmasın diye ama nasip değilmiş...şimdi olsaydı mart başı doğacaktı meleğim...ben bu dünyada olurmuyum bilmem ama cennette 4 melek annesiyim...benim hikayemde böyle...ağlayarak yazıyorum bunları gerçekten bu aralar evlada olan özlemim yine arttı sizleride üzdüysem affedin beni olur mu...keşke evlat erkeklerin parayla satın alabildikleri kadar kolay elde edebileceğimiz bir şey olsaydı gidip almazmıydik...aynen valla canım hayat onlara guzel cokta rahatlar masalllahları var:)
Öyle gerçekten rahatlar herşeyi biz görüyoruz biz hem bedenen hem ruhen yıpranıyoruz..2010 eylulde evlendim bi 9 ay o korudu..sonra ben istedim çocuk iki kez haplı iki kez igneli aşılama oldum hepsi negatif..son aşılamamdan sonraki ay 1.5 aylık hamile çıktım üzerine adet olmuşum meğerse ama dış gebelik oldum hamileliğimi ögrendim 48 saat içinde ameliyat oldum iç kanamayla 2012 kasımda...2013 nisanda rahim filmi çektirdim o bir acılı süreç ağladim o masada resmen çocuklar gibi hep dayanma gücü istedim allahtan yanımda annem vardı her ikisindede...filmden 4-5 ay sonra gebe kaldım düştü ardından o kanamadan sonra hemen yine gebe kalmıştım o da düstü..2014 ocak ta histeroskopi oldum rahmin yapışıktı açtık dediler çıkacağım hastahaneden çıkmadan ria taktılar birde 15 günlüğüne o ayrı bir acı...derken 2014 nisan negatif ilk tüp denemem ve haziran son adetle gebelik doğumgünümde öğrendim yavrumu ramazanda sahurda diledim 10 gün varken doğum günüme rabbimden bir hediye istedim verdi elhamdülillah doğumgünümde aldım müjdeyi ama 2.5 ay kalabildi benimle çok direndi yavrum kanama alanım olmuştu kesenin az aşağısında çok dikkat ettim tuvaletten başka hic kalkmadım yattım günlerce beni bırakmasın diye ama nasip değilmiş...şimdi olsaydı mart başı doğacaktı meleğim...ben bu dünyada olurmuyum bilmem ama cennette 4 melek annesiyim...benim hikayemde böyle...ağlayarak yazıyorum bunları gerçekten bu aralar evlada olan özlemim yine arttı sizleride üzdüysem affedin beni olur mu...keşke evlat erkeklerin parayla satın alabildikleri kadar kolay elde edebileceğimiz bir şey olsaydı gidip almazmıydik...
Hayırlı olsun senin adına çok sevindim darısı hepimize inşallaahhVerdım canım kan pozıtıf cıktı 130 ıkıncı testıde pazartesı yapıcaklar ınsallah dusmez canımm degerım
ne affetmesı canım dert ortagıyız hepımız yaşadaklarına cok uzuldum allah sana sabır versın bende 1 melek annesıyım nasıp degılmıs kader kısmet elden hıc bısey gelmıyorkı nekadar zor seyler yasamıssın dılerım tez zamnda evladın gelır ve bu zor gunlerın gecer canım erkeklerı anlamak gercekten zor sankı olucak cocuk sadece bızım olucak dedıgın gıbı parayla satın alınabılınecek bısey olsaydı hersey bukadar basıt olsaydı keske ama hıcte oyle degıl anlamıyorlr anlayamıyorlarkı bızlerı ve onlar bızlerı anlayamzken yasadıklarımızı bıldıklerı gorduklerı halde anlamıyorken cevremız nasıl anlasınkı bızlerı allah şahıt her anımıza yadagımız herseye ve dılerımkı allah bu yadaklarımızın ecrını saglıklı sıhatlı uzun omurlu hayırlı evlatlar olarak versın hepımıze duva etmekten baska hıc bırsey gelmıyor bıde burda bırbırımızn derdıne uzuntusune ortak oluyoruz cunku bızı bıtek aynı seylerı yasayan bırbırımız anlıyoruz baska hıc kımse anlamıyor uzulme olurmu ınsallah gecıcek bugunler yaşadıklarımızın karsılıgını rabbımız bıze verıcek o neguzel merhamet eden ımtahan eden ve sabredenlerle beraber olandır sabredenlerı mujdele dıyede ayetler var bızler mujdelenenlerız canım bızler guclu kadınlarız rabbım bızımle ımtahandayız ve bu ımtahanı allahın ıznıyle kazanıcaz gecıcaz...Öyle gerçekten rahatlar herşeyi biz görüyoruz biz hem bedenen hem ruhen yıpranıyoruz..2010 eylulde evlendim bi 9 ay o korudu..sonra ben istedim çocuk iki kez haplı iki kez igneli aşılama oldum hepsi negatif..son aşılamamdan sonraki ay 1.5 aylık hamile çıktım üzerine adet olmuşum meğerse ama dış gebelik oldum hamileliğimi ögrendim 48 saat içinde ameliyat oldum iç kanamayla 2012 kasımda...2013 nisanda rahim filmi çektirdim o bir acılı süreç ağladim o masada resmen çocuklar gibi hep dayanma gücü istedim allahtan yanımda annem vardı her ikisindede...filmden 4-5 ay sonra gebe kaldım düştü ardından o kanamadan sonra hemen yine gebe kalmıştım o da düstü..2014 ocak ta histeroskopi oldum rahmin yapışıktı açtık dediler çıkacağım hastahaneden çıkmadan ria taktılar birde 15 günlüğüne o ayrı bir acı...derken 2014 nisan negatif ilk tüp denemem ve haziran son adetle gebelik doğumgünümde öğrendim yavrumu ramazanda sahurda diledim 10 gün varken doğum günüme rabbimden bir hediye istedim verdi elhamdülillah doğumgünümde aldım müjdeyi ama 2.5 ay kalabildi benimle çok direndi yavrum kanama alanım olmuştu kesenin az aşağısında çok dikkat ettim tuvaletten başka hic kalkmadım yattım günlerce beni bırakmasın diye ama nasip değilmiş...şimdi olsaydı mart başı doğacaktı meleğim...ben bu dünyada olurmuyum bilmem ama cennette 4 melek annesiyim...benim hikayemde böyle...ağlayarak yazıyorum bunları gerçekten bu aralar evlada olan özlemim yine arttı sizleride üzdüysem affedin beni olur mu...keşke evlat erkeklerin parayla satın alabildikleri kadar kolay elde edebileceğimiz bir şey olsaydı gidip almazmıydik...
Amınnnnn ınsallahhhhh rabbım yanımızda olsunnnHayırlı olsun senin adına çok sevindim darısı hepimize inşallaahh
Allah yardımcımız olsun canım...ne affetmesı canım dert ortagıyız hepımız yaşadaklarına cok uzuldum allah sana sabır versın bende 1 melek annesıyım nasıp degılmıs kader kısmet elden hıc bısey gelmıyorkı nekadar zor seyler yasamıssın dılerım tez zamnda evladın gelır ve bu zor gunlerın gecer canım erkeklerı anlamak gercekten zor sankı olucak cocuk sadece bızım olucak dedıgın gıbı parayla satın alınabılınecek bısey olsaydı hersey bukadar basıt olsaydı keske ama hıcte oyle degıl anlamıyorlr anlayamıyorlarkı bızlerı ve onlar bızlerı anlayamzken yasadıklarımızı bıldıklerı gorduklerı halde anlamıyorken cevremız nasıl anlasınkı bızlerı allah şahıt her anımıza yadagımız herseye ve dılerımkı allah bu yadaklarımızın ecrını saglıklı sıhatlı uzun omurlu hayırlı evlatlar olarak versın hepımıze duva etmekten baska hıc bırsey gelmıyor bıde burda bırbırımızn derdıne uzuntusune ortak oluyoruz cunku bızı bıtek aynı seylerı yasayan bırbırımız anlıyoruz baska hıc kımse anlamıyor uzulme olurmu ınsallah gecıcek bugunler yaşadıklarımızın karsılıgını rabbımız bıze verıcek o neguzel merhamet eden ımtahan eden ve sabredenlerle beraber olandır sabredenlerı mujdele dıyede ayetler var bızler mujdelenenlerız canım bızler guclu kadınlarız rabbım bızımle ımtahandayız ve bu ımtahanı allahın ıznıyle kazanıcaz gecıcaz...
Gunaydin insallah mutlu hafta sonlari ve mutlu haftalarimiz olsunGünaydın mutlu hafta sonlarımız olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?