2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

e yuh diyorum başkada bi şey diyemiyorum yani....

valla kaynana cok guzel demıssın canım eşinde garıp annen o senın sonucta hangı hakla karışıyorkı annneın gelıp kalmasına hele kaynan cok guzel yapmıssın annene uzüldüm valla allah yardımcın olsun boyle kaynanyla

kan sulandırıcı iğneyi göbekten mi vuruyosunuz???? ben kolumdan vurmuştum geçen defaki tedavim de; sadece ilk iğne morartmıştı o da sağlık ocağında vurdurdum o, sonrasında bu kadarını bende yaparım dedim yaptım hiç de bi şey olmadı....

ben tırasnver sonrası başlıycam sızler oncedenmı başladınız dk ısrarla tıransver sonrası dedı

e yuh diyorum başkada bi şey diyemiyorum yani....
Sorma canım ya, aklıma geldikçe hatta şimdi bile ağlayarak yazıyorum, çok ayıp ettiler. Ailem öyle sık gelmez annem öyle karışmaz birşeye, hani karışan biri olsa, diyelimki öyle bile olsa burada kalıcı değil, kayınvalidem eşimin huyunu biliyor, annem hakkımda ileri geri konuşmuş, eşimde bunu başıma kaktı devamlı, içip içip sen hamile kalsan sülalen de gelecekmi bilmem ne demeler..
O zaman noktayı koyuyordum, dedim ben gidiyorum ne haliniz varsa görün, kayınvalidem bu kez kızım bilmeden ağzımdan birşeyler kaçırmışım herhalde özür dilerim dedi, ama affetmedim onu, asla affetmeyeceğim. eve gelen misafir idare edemediler, ki, annem öyle dengesiz lafını sözünü bilmeyen biri değilki, bir çok şeye göz yuman biri..
Bu olaylardan sonra eşim kuzuya döndü, amam annem kırgın ve üzgün gitti. kayınvalidmle görüşmüyorum, hatta şimdi hastanede yatıyor, dün ziyaretine gittim, insanlık görsün diye, bana trip atıyor, benim ona trip atmam gerekirken, ama asla affetmeyeceğim, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak..

Eşimin huyu çok kötü, evimize gelen hiç kimseyi istemiyor, eee benim ailemle aynı şehirde değiliz, bu huyunu bilseydim evlenirmiydim hiç. Ailem o rahatsız olmasın diye sık bile gelmiyor, en son 2,5 sene önce geldiler, ama kadına dar ettiler, birde kayınvalidem demesin mi annen 5 günden fazla kalmayacaktı...çok sinirlendim, ağzıma geleni söyledim, benden duyduklarına şok oldu, hep susardım çünkü, saygıda asla kusur etmezdim..
Eşim anne kuzusu, bize gelir bizimkisi gider, günde bir kaç defa telefonda konuşur, ama benim aileme gelince buraya gelmeyecekler... hani ben sık gitsem desem senede 2 defa gidiyorum fazlasıda yasak, neymiş bana fazla yüz veriyorlarmış hiç gidemeyenler varmış..

ben tırasnver sonrası başlıycam sızler oncedenmı başladınız dk ısrarla tıransver sonrası dedı
Bana göbekten yapacaksın ediler, ilk defa tedaviye başlarken yapıyorum, iğnelere başladığımda onada başladım, çatlatma iğnesi olacağım zaman keseceğim, sonra yine devam edecekmişim.Malum bende çok yoğun var, benim gibi olanına rastlamadım daha..

Ah be canim cok iyi etmissin sen o kaynanana ama suc ondan cok esinde bizde bir laf vardir itin hatri yoksa sahibinin hatri var snnen dengesiz bile olsa eminim degildir ama olsa bile esimin annesi benimde annem demeli bas taci etmeli suc amen esinde asil o hak ediyo lafi oyle kizdimki bende gurbeteyim annem gelince esim nasil davranim hizmet edim diye kendini parcaliyo

Haklısın ama neymiş huyu böyleymiş, evin içinde 3. bir kişiyi istemiyor, rahat edemiyormuş. Annem onun bulunduğu odaya bile girmedi, ayrı odada durdu,inan ettikleri kelime sayısı 10 dk bile geçmez, ama yine rahat ettiremedik beyimizi. Ama konu kendi ailesine gelince saat kaç olursa olsun annesini çağırır, otururlar saatlerce, çok üzülüyorum bu ayrımcılığa....Tamam kendi ailesi gibi olmaz ama insan biraz empati kurmalı, annemi ağlaya ağlaya uğurladım, ağlamam özlemimden ziyade, kadına yapılanlardan, babam hayatta değil tek annem var, çok zoruma gitti yapılanlar...inan eşime yüzüm gülsede içim hep kırık unutmayacağım yapılanları..

Cnm cok haklisin rabbim o esini hidayete erdirsin huy degil o bencillik benim ailem bana seninki sana iyidir biz evlendiysek benim ailem seninde ailendir sen onun annesini isteme geldiginde iyi davranma bak neler yapar sana kusura bakma ama esin o konuda sinifta kalmis cnm rabbim seninde yardimcin olsun esine biraz insanlik versin bu hususta ne seni nede elleri opulesi o anneni bir daha uzmesin

yok tatlım, geçen tedavimden bahsediyorum; bende transfer sonrası başlamıştım.

ne saçmalık... ne demek ya, ailenin evine gelememesi; benim eşim (ki ailemle yakınız yarım saat aramız dolmuşla ama her zaman dolmuş olmuyor özellikle kışın) ablam kaldı bi kaç kez.... ki bizimkilerde gelip kalmayı sevmez, mecbur kaldığından, dolmuş saatini kaçırmıştı. kocam yan odaya geçti.... ben onun tribini attım.... "ablam yanlış anlıycak, sen nası onun yanından kalkarsın" diye... e siz kadın kadına oturun belki uzanmak ister falan dediyse de hayır dedim onun yanında oturup sohbet etmek zorundasın....

şimdi düşünüyorum öyle bi şey demiş olsa bende muhtemelen senin gibi, annemle dönmek isterdim. yani şimdi kuzu değil kedi gibi mır mır yanından ayrılmasa kaç yazar.... annene yazık, sana yazık; annenin senin kırgınlığı geçer mi????

bir soz vardirdir ruzgar daldan ozur dilesede artik cok gec dal kirilmistir bir kere diye gecen.bende esimle kavga ettim simdi bana sabah opuyo aksam opuyo ama yuz bulamiyo kirdi cunku

Yok valla geçmez bu kırgınlıklar, unutulurmu hiç yapılanlar. Eşim olaydan sonra yalakalıklar yapıyor ama gönlüm mutlu değil yapılanlardan. Senin eşin öyle yapmış üzülmüşsün, bizimkisi annemle aynı odada bile durmadı, eşimin geleceği vakit annemi diğer odaya geçiriyordum, neymiş beyimiz ayağını uzatacakmış, işten yorgun geliyormuş, annem olunca sigara içemiyormuş, ha birde annemin elinde kumanda varmış bu ne rahatlıkmış bilmem ne, hepsi laf edildiği için önceden bu sefer kadını ayrı odada tuttum yine rahat ettiremedim beyimizi..

Çok sğol canım, haklısın, bu konuda ailesine gösterdiği merhameti benim anneme yapmadı, Allah vicdan merhamet versin, yoksa ne kadar konuşursam konuşayım adam yine aynı..
Olaydan sonra kayınvalidem fazla gelemedi, eşim yalakalık edip çağırdı, bende güleryüz felan göstermedim, eskiden gösterirdim baktım bunlar böyle, bende aynı onlar gibi olacağım..

allah yardımcın olsun canım yaşadıkların zor şey cıddı anlamda hem senın için hem annen ıcın çok uzuldum... senın yapman gereken aynıs şeyı malefesef eşinin annesıne aılesıne uygulaman en dogrusu bu bence esının huyu davranışı cıddı anlamda çok kotuymuş annen nekadar uzulmustur ayrı odada durmalar kızının evınde yabancı gıbı cok uzuldum.... yanlış anlama ama benım eşim aynısı yapsa inıan o evı onun başına geçiririm evlıkte senın aılen benım aılem dıye kavram yoktur ben onun aılesıne oda benım aıleme cok ıyıdır oyle olması gereklı ama benım aıleme eşim ıyı olmazsa bende onun aılesıne kesınlıkle ıyı olmam kımse ne kv ne eşim benım anneme kardesıme boyle davranamaz benımde babam öldü bıtek annemle kardeşlerım kaldı bu dunyada onları degısmem hıc bıseye...

Kuzum öncelikle hayırlısı olsun takipte olucam inşallah güzel haberlerini alırım. Öncelikle çok çok çok pozitif ol asla olumsuz düşünme aklına gelirse kov gitsin başka şeye odaklan ve başka bir şey düşün. Kafana takma demicem çünkü günler geçtikçe orda mı değil mi merak artıyor. İyi beslen bol bol ananas yedim ben ve özellikle ilk iki gün tuvalet ve yemek yeme dışında pek kalkmadım. Düz yatma daha çok soluna doğru uzan ya da nasıl rahat ediyorsan al kumandayı eline zapla bolca. Portakalını, elmanı, muzunu sütünü eksik etme. Zaplarken arada kabak çekirdeği de çitle. Bol su iç kabız olmamaya dikkat et, mümkünse iyice büyük tuvaletin gelmeden tuvalete gitme, gittiysende ıkınıp zorlama bu çok önemli. Ben transferin 3. günü yemeğe katılmıştım kalkıp eşimle slow müzikte dansta etmiştim. Topukluda giymiştim. Ertesi gün babamın nikahı vardı ona katıldım ve gelen tebrikleri 1 saat ayakta kabul ettim. Tutacak olduktan sonra allahımıza emanet her şekilde tutuyor dediğim gibi pozitif ol, stres yapma, olacağına inan.

allah razı olsun canımcok tesekkur ederım anans yemeye 15 gundur başladım kabak cekırdegı meyve hepsını yapıyorum cok heycanlıyım okadar cok ıstıyorumkı pozıtıf olsun hersey guzel gıtsın anlatamam heycan umut hayal hepsı bı arada duva edermısın bana hamılelerın duvası kabul olurmuş ismim ceylan

Etmez miyim tabi ki ederim. Şu topikte hamile kalmayan kalmasın inşallah. Dualarım seninle güzel haberlerini bekliyorum. Transferin ne zaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…