2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

senn kaçıncı düşüktü
Çok sükür mü desem bilmiyorum ama benim hiç düşüğüm yok canım. Çünkü hiç gebelik gerçekleşmedi hep sonuç negatif, inşallah bu defa pozitif olur da süren bir gebeliğim olur canım duaya ihtiyacım var senin anlayacağın.

İnşallah canım ama ben ilaçsız yumurtam gelişmiyor gelişsde sperm az malesef normal olma şansı cok düşük daha önce düşük Yaşadıgım için normal yolla hamile kalabilsem dahi düşük yapma riskim çok yüksek tabi düşücem olduktan sonra tüp bebekte düşer ama en azından en kaliteli spermleri seçtiklerinden belki diyordum Hayırlısı Canm üzüldükçe rahatsızlığım artıyor (kronik pankreas HASTASIYIM) strese bağlı atak geçirebiliyorum Hayırlısı Canm bugün yine hafif atak geçirdim kendimden korktm önce sağlık

Evet canım haklısın tabi ki önce sağlık tabi. Ama nolur olmaz deme olabilir ve olursada o zaman iyi bir riskli gebelikler uzmanına gider gebeliğini devam ettirirsin inşallah. Sen iyi düşün bak sana yazık lütfen. Dualarım seninle. Benim de bugünlerde cok ihtiyacim var. Bana da dua et lütfen.

Seninki de tam dayaklikmis
Bizimki bastan soylendi,kawga cikardi.. dedimya ben buna naptim hakkaten benim yuzumden baba olamayacaksa bosanalim baskasiyla evlensin falan dedim..
Ama o napti? Kendinde kusur var mi yokmu bilmeden,kendine bakmadan beni sucladi senin yuzunden olmuyor,madem olmayacakti niye ewlenmeden once bana demedin dedi..
Tartistiktan 4ay sonra tup bebege basladik, ohss oldum 2ay da oyle ertelendi. 7Ay icinde hamile kaldim.. binlerce kez sukur..
Kayinvalidemi de cok severim bak, o bile benden bildi. benim oglum aslan gibi,sporunda,saglikli beslenir(ki hakikaten oyledir) benim oglumda ne sorunu olcakmis ki dedi.. al gorduk beslenmeyle nasil oldugunu
Sonra dedim boyle boyle,bende sorun oldugunu nerden cikardiniz ki dedim? Onda sorun ciktigi icin yaptiriyoruz,ben bes liralik hapla zaten hamile kalabiliyordum dedim..
Ne kadar uzuldu anlatamam.. herkes benim kadar uzulmus mudur acaba? Sonradan da gonlunu aldim tabi anne sorunun onda veya bende olmasi onemli degil onemli olan sonuc dedim.

Yumurta takiplerine de isbasi cikip hep tek basima gittim.. aman bir de o stres olmasin diye.. yetkilime de pkoyum dedim,kistlerim var,cocuk olmasi sıkıntı dedim izin alabilmek icin. simdi is arklarimda benden biliyor,herkes birbirine yaymis sagolsunlar. Gecen de beslenmesine dikkat edenin cocugu olur diyorlar, tabi tabiii gorduk cok etkiliymis gercekten de gorduk iste dedim icimden su saatten sonra varsin benden bilsinler,konu kapandi gitti.. Ama stresini ben cektim, hastalikli ben oldum, ben kosturdum tek basima, opuda ben hormon yuklemesi aldim( esim sehirdisinda egitimdeydi neler yasadigimi gormedi bile), ben sürundum haftalarca, kabiz olan ben,kamburluktan gun boyu beli agriyip ustune hergun 1.5saat ayakta yolculuk ceken ben, cift yastikla uyuyup kalbine agrilar giren ben, 38 den 42 bedene cikip her tarafi şişen ben, nefes alamayan ben, birsuru igneye strese maruz kalan ben, lutfedip minicik ornekle baba olan o. Valla ne guzelmis hayat
Neyse simdi o dolaniyor pesimde, hatta fazla ilgisinden bazen bunaliyorum bile diyebilirim..

Seninki de tam bi gicikmis, agzinin ortasina gel carp bitane cocuk tek kisiyle olmuyor kusura bakmasin. Ocakta tupcuden randw aldik(esim ank egitimdeydi yine) hawa karli,yollar kapali.. iznimi almisim,kimse bilmiyor,ilk gorusme yapacagiz..annemler diyor cagirma cocugu ordan buraya,yol kotu.. iyi de arkadas dedim yumurta takiplerime zaten gelmedi,kusurlu olan da kendi ben tek basima mi yapcam bunu dedim? Benim buna baslamam lazim,hersey planli,adet baslama tarihimi bile ayarladim dedim(tarlusalle),iki hafta sonra basliyoruz dedim. Zorla getirttim esimi, zaten o da haklisin tum yuk sende gelirim yanina dedi. Buseferde aileler karisti gelmesin diye.. vallahi burnumdan getirdiler, opu yu zaten unutamam sirf opu ya girmiyim diye bidaha tup bebek bile denemem. Benim harcım degil o. Geride 11 blasttimiz daha var. 55Yum. Nasil ohss oldum anlatamam, bir ara allahim ya canimi al kurtar beni bu dertten ben basaramayacagim galiba dedim, yada halimi gor bana merhamet et evlat sahibi olabilmeyi nasip et dedim.. binlerce kez sukur,olenene kadar hayir isiyle ugrassam yine az..

Saniyorum ayni dertleri hepimiz yasamisiz,insanin basina kakilmasi cok kotu.. esim de sorun oldugunu bilseydim en basinda simdi napabiliriz acaba diye bir cozum yolu arardim, esimin bana yaptigini yapmazdim. Allah in sopasi yok,elbet bizleri goruyor.. canim insallah sen de tez zamanda hayirlisiyla hamile kalirsin, moral onemli, herkesin imtihani farkli, ayni yastiga iyi gunde kotu gunde diye baş koyuyorsak ciftlerin birbirini anlamasi lazim. Zaten yorucu bir surec, allah im hepimizi kurtarsin..

Biraz fazla yazmisim galiba,doldum demekki yine.. hakkinizi helal edin, amma cekistirmisim yahu

Tatlim klinik onemli yaa, benim herseyim rast gitti. Hatta esim bi dostuna demis olmuyr diye(hatta cok kizmistim ona niye herseyimizi anlatiyorsun diye) Biz de tup bebege karar vermistik o sira. Esim de demis boyle boyle merkez arastiriyoruz diye. O da, aa bi tanidigim var embriyolog, oraya gitseniz olur mu demis. Hatta hemen kizla konusturdu bizi 5dk icinde. nasil olur,napmaliyim,neyi tavsiye edersin,olur mu olmaz mi, objektif bakarsak baska merkez onerir misin dedim. Kiza acik acik soyledim ablammis gibi. Dr dan randv.ayarladi hemen sagolsun,yakinim dedi. Ben neresi olsun diye dusunurken bir anda bu telefon cikti karsima, o gun anlamistim nasibimizde oldugunu.. o cocuk olmasaydi baska yere gidecektim ve olmayacakti belki de. heyecandan o gun uyuyamadim bile,sans kapimiza gelmisti.. maddi olarak hic bi kazancim olmadi ama manevi olarak huzura ermistim tam anlamiyla.
Cok sukur..

Canim esin de kendine gore hakli belki de ama istanbul bu konuda daha iyi, maliyetli olur ama hayal kirikligin olmaz belkide. Ben merkeze guvendim. Ne deseler yaptim,gerisi allahtan dedim.. hayata kusme,kiz kardesin istanbulda degilmiydi? Onun yanina gelsen? tup bebekte kadinin yaşı onemli,zaman akip gitmeden denemelisin. Hatta imkanin varsa esinden uzakta dene,o opu gunu gelsin yanina bi tek. Umudunu kaybetme, biz pko lar avantajli grupta beni goruyorsun bak, doz secimi onemli. Ha bende ohss oldum ama geride 11 blastokist embr.muz daha var..
Umidini kaybetme,esin moralini bozuyorsa ondan uzakta dene, 2haftalik bi surec zaten. O da fedakarlik yapsin, emek vermeden hic birsey olmuyor...

Son düzenleme:
Allah'ım yardım etsin canım inşallah Dilediğin herşey gerçek olur sabah namazında yine Gözyaşları içinde burdaki herkese dua ettim Allah'ım hepimizin dualarını kabul etsin amin

Hayır Canm kızkardesım İstanbul'da değil onun maddi gücü var 15gün İstanbul'da kalabildi ayrıca eşide her türlü yanında dır Allah'a şükür Benm öyle bi şansım yok ayrıca çalışıyorm hadi izin alsam toplamında 1yılda 30gün iznim var maddi tarafı bırakıp yıllık izine ayrılsam diyorm ama bu seferde olmazsa eğer birdaha toparlanmam için koca yıl iznim kalmayacak ama Hayırlısı tüm gece karnıma Sancı girdi bğğk ihtimal adet Sancısı doğum kontrol hapını Cumartesi bırakmıştım bugun olmazsam YARIN inşallah adet olurum yani çok zamanımda yok İstanbul'a gelmem için bakalım Hayırlısı eşime bugun söylicem İstanbul konusunu eğer izin verirse artık maddi tarafı bi kenara atıp gidicem ama sanmıyorm izin vereceğini psikoloğa gidip cocuk konusunu kafamdan atmam gerektiğini böyle devam ederse asla olmayacağını düşünüyor ki bu Düşünceleri aklına sokan klinikteki Doktpr oldu ! Malesef kim ne derse ona inanıyor yapacak Birşey yok darısı bana Canm Allah'ın izniyle bir mucize olur belki inşallah

canım ıyıyım allaha sukur dun gece annemlere geldım orda kalıyorum bı ay kalcam rısk devam edıyor sen nasılsın canım gulden bulantıları cok fazla sanırım
inşlh bi an önce geçer risk kalkar ortadan cnm olsun sağlıkla gelsinde sende sabrın sonu selamet olur.. kucağına sağlıkla alırsın bebeğini...
ben iim cnm ne olsun aynı devam eşimin spermlerinin kalitesi artmaya başladı azda olsa inşlh bende hamiş olabiklirim günü gelince..
cnm inşlh sıkıntılarını bi daha yaşamazsın bundan sonraki tedavi sürecin sağlık ve hamişlik olarak devam eder...

Sağol Canm az önce adet oldm Düne kadar adet Gününü sayıyordum biran önce yeni tedaviye başlamak için Şimdide Çaresiz napıcamı bilmeden Gözyaşları içinde eşimden haber bekliyorm kısmet Hayırlısı

hep hayırlısı olsun cnm gerçi bizler beklemeye sabretmeye mecalimiz kalmıyor bazen ama olsun sonu güzel olsun yeterki bizide haberdar et

Günaydın kızlar iyi haberlerimiz olsun inşallah.

Canım gün doğmadan neler doğar. Sen duanı et Rabbim sana hayırlısını versin. İnsallah herşey bu güzel günde gönlünce olsun. Bu arada duaların için Allahım razı olsun. Ne muradın varsa versin.Amin

hep hayırlısı olsun cnm gerçi bizler beklemeye sabretmeye mecalimiz kalmıyor bazen ama olsun sonu güzel olsun yeterki bizide haberdar et
inşallah canm ama suan esım psokologa gıdıp cocuk fıkrını kafamdan atmam yönünde düşünüyor ona yazdım sımdı whatsaptan durumumu anlattım cok agladıgımı falan belırttm bılmıyorm caresızım

allah yardımcın olsun ....

amin cnm hepımız ıcın bakalım esımden hber bklıyorm belkı baska merkeze gıdıp göruselım der belkı eskı merkeze gıdıp ozur dılettırır hıc sanmıyorm ama beklıcem yapacak bırsey yok kendı kendımede gıdersem herhangı bır klınıge cok kızar allaha dua dıyorm yaklasık 1 saatdır ıse gelırken yol boyu agladım hersey bemnm esımde bıtıyor esım ısteseydı doktorada gereken cevabı verırdı benım yıllardır ne cektıgımı bılıyor ne dusukler yasadıgımı nasıl atlattıgımı bılıyorken bu surecte doktorun agzının payını verırp baan destek olmasını beklerken adam doktora hak verıyor kafamdan önce cocuk olayını sılıp atmam lazımmıs yoka nereye gıdersem gıdeyım tedavım basarısız olurmus sımdı bu durumda gıtsem olmasa yıne benı suclayacak surda mılletın esı karısına ne guzel destek oluyor gordukce ımrenıyorm esın destek olsun gerısı boş parada pulda herseyın ustusunden gelırsın ama ben herseyı tek basıma yuklendım tek maasla evmı gecındıreyım kıramı vereyım borc mu odeyeyım tedavımı olayım tedavı surecınde tek basımaa kafayımı yıyeylım ne yapayım bılemedım

Günaydın ben geldimmm
Kardeşimin düğününü yaptık çok şükür şimdi de Allah kısmet ederse çocuk yapacağız
Hadi hayırlısı
Sanırsam 7 sinde adet olacağım gidip görüşme mi yapacağım. Tabi hormon testlerimi yaptırıp öyle gideceğim e2 - fsh yüksek çıkarsa bir daha ki ayıda bekleye bilirim.

Hemşirenin adı neydi canım ?

Canım çok çok geçmiş olsun rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. Benim de iyi çok şükür yarısını bitirdim hamileliğin:) rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin....

Hemşirenin adı neydi canım ?
bılmıyorm cnm bılmıyorm okdar ılgısız okdar alakdasızdılarkı ben hıcbırısnın adını dahı bılmıyorm dun doktor benm esımı aramadan once klınıgı aradım ahmet beyı ıstedım ahmet bey bana ılac raporu konusunda yardım edecektı aratıcaz dedıler ama aratmadılar doktor esımı aradı hep böyle ne zaman arasam hıc gerı donen olmadı bırgun lekem geldı aradım 15 gun sabah 9da aradım dıer gun arandım oda ben arayıp aratıcaktınız aratmadınız dedım de gorusebıldm doktorla en son 15 gun once sanırm bunu kast edıyorlar cok arıyor dıye evet gerı donmezlerse cvp vermezlerse ben ne yapayım aradm ama en son 15gun once aradm ve de dün rapor konusunda amet bey yardm edıcem benı arayın demıstı 15 gun önce ya ben böyle bır klınık ne gordm ne duydum öncelıkle herkese farklı fıyat verıyorlar farklı secenek sunuyorlar bana 4.500 tl dedıler tek kalemde batman begın var canan ona 2 taksıt yapmıslar mesela yetere 3 bın tl demısler yanı tutturabılıklerıne bende bunları soyledıgım ıcın cok arayn psıkolojı bozuk oldm !!! evet 15 gun önce aradıgımda dedım bunları herkese farklı fıyat verıyorsunuz dedım 2 taksıt yapıyosunuz bazılarına dedım ısımde verdım ınkar edeemdıler be bunları cıkardım dıye ben kötu oldm ama ben daha ne yapıcam gorurler

bılmıyorm canm en cok övulen 8 arkdasımın tavsıye ettıgı yerdı turan cetınde basarı elde etmıs hıc tanıdıgım yok esımın ıstanbulu ıstemesı ıcın cok gec cnm bugun adet oldm malum bun yda yarın en gec klınıge gıtmemız lazım saat 7de yazdım 2 saat oldu beklıyorm esımden gerı dönmedı deönecegınıde sanmıorm o klınıktekı DOKTOR oyle bı karalamıskı benı esıme esım benm cocuk ısını kafamdan sılmem gerektıgını bu psıkolojıyle hıc bı klınıkte olmayacagını soyluyor bu psıkolojı derken psıkolojım bozukta degıldı kendılerının klınıgıne gıdene kdar ılgısız alakasız buldugum ıcın bunu dıle getırdım ayrıca herkese farklı fıyat verıyorlar yuzlerınevurdum ben kötu oldm psıkolojık tedavı alması gereken oldm merkezlerıne ılk geldıgım gun enden bunu anlamadılar psıkolojım bozuksa ama kendılerı bozdu bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…