2015 Ekim Anneleri

Canım çok faydalı bilgiler çok teşekkürler.

Yok canım benim doktorum 3 ultrason fotosu veriyor. İlk gittik keseyi ölçüp çekti, sonra bebeği ölçtü çekti, bir de kalp atışını çekti verdi.
Bizim ki nin bi 333 dedirtmediği kaldı. Ne güzel değil mi o his keşke bugün benimde kontrolum olsa yaaaaa daha 11gün var

Kızlar bebeginize hangi bez krem şampuan vs marka düşünüyorsunuz ben hep bakıyorum internetten uni baby iyi diyorlar siz arastiriyomusunuz
Yok ben daha düşünmedim.. Erken gibi geliyor bana.. alanlar varsa öğrenip alırım ben de :)) Çok tecrübesizim. Aman bir olsun da, diye odaklandık, başka şeyleri araştırmadık hiç :))

Bende katlamayı ütüyü hiç sevmem çamaşır çıkmasın diye tek düze giyinir olduk
En iyisiii
Dün baktım canım ben eski büyük markalara güveniyorum ama çok çok çok erken :)çantalı setler daha ekonomik nivea alıcam sanırım ben yaklaşınca
Ablam niveanın setini almıştı, çantasıyla beraber bundan 9 sene önce :)) yeğenim için. ama o çanta ne işe yaradı ne işe yaradı.. Niveadan da memnundu. Bak o olabilir.. Kalbini duyarsam kısmet, hayal kurucam inşallah :)

Evet canım.. Ben de fındık ceviz falan alıcam bugün. Üçgen peynir falan alırım. Yoksa akşama ya aç kalıcam, ya da yemek yapmak uzun sürecek diye fast fooda saldırıp şişko olcam :)

Bu sefer kardeşim yok eşimde odakladığı için kendini sanmıyorum çekmez. Kayınvalidem de gelecek bir de sanırım. Ara kontrol bu 5 dakikalık bişiy aslında ama biz gene en az 3 kişi gitmezsek ölürüz.
İnşallah hareketi de görürsünüz.. Hadi iyi seyirler :))

Maşallah yaa Pek hamaratsıınn.. Biz eşimle öğrencilikten tanışıyoruz. Evimiz de hala öğrenci evi gibi Akşamları ya dışarda yiyorduk, ya evde hemen yapılabilecek hazır şeyler yiyorduk. Eve erken gelirsem yemek yapıyordum, ya da haftasonları.. Şimdi bu durumda öyle düzensiz olsun istemiyorum ama akşam hal de kalmıyor işte. Hamile değilken bile halim kalmıyordu.. . Annemler başka şehirdee Kayınvalidem yakın oturmuyor. İdare edicem artık bir süre böyle.. bi kazan çorba yaptım, bu akşam da ona talim :) Ne balık ne bir şey.. Öğlenleri ızgara falan yiyorum da bari protein alıyorum ordan. Benim doktorum haftada 2 gün kırmızı et ve ya tavuk, 2 gün balık, 2 gün bakliyat dedi. Onun dışında bol yeşillik, sebze, yoğurt, süt. Benimki de hiç meyve lafı etmedi. Ben de bunu düşünüyordum aslında :) hiç meyve ye falan demedi. Vitamin verdi zaten. Meyve gereksiz midir acep :) ama ben hepsini olmasa da severim meyve.. Aklıma gelince yiyorum.

Bizim ki nin bi 333 dedirtmediği kaldı. Ne güzel değil mi o his keşke bugün benimde kontrolum olsa yaaaaa daha 11gün var
Benim de bir sonraki 2'li tarama olur artık 2 hafta sonra falan. Biz kullandığımız bir ilacı bırakıcaz yavaş yavaşta bu onun kontrolü aslında.

Canım çünkü almamız gereken vitamini meyveden alamıyoruz. Meyve şeker. Şeker tıkayınca vitamin içeri giremiyormuş. Vitamin almak istersen sebze ye derler. Balığın kokusuna bile tahammülüm yok şuanda benimde.

Canım çok sağol aklımda ne varsa yazıya dökmüşsün tecrübeli olmak güzel şey artık eminim nivea şampuan alıcam bebe yağı kullanmıcam pişik kremi bile çok kullanmıcam ben.iki günde bir zeytinyağı ile siliyorduk yeğenimi hiç pişik olmadı ne kadar az kimyasal o kadar güzel ciltler :) zaten kış bebeği olucaklar hergün banyo olmaz tekrar çok teşeklür ederim

Doğrudur canım. Zaten vitamin içiyorum. Boşa şeker yüklemeye gerek yok. Canım isterse yiyorum işte.
Balık da hiç canım istemiyor yahuu.. Senin gibi değil de, zaten sevmezdim pek. Hele akşam ağır gelecek bence.. Bakalım.. Bir yol düşünücez.. Belki hazır pişiren yerlerden alıp denerim. Küçükle başlarım belki.

Cnım evde ufak çocuk olduğu için sıkı tutuyorum ben bu kadar:) Bebek yemek yemeye başlayınca sen de göreceksin alışkanlıklarınızın nasıl değiştiğini.. inşallah 3 ay dolup bulantılarım hafifleyince yine bu düzenime döneceğim.. zaten 2-3 hafta birşey kaldı sıkacağız dişimizi
evet meyvedeki bu fruktoz konusu beni rahat rahat meyve yemekten soğuttu, karatay diyor ki içininde bulunan vitamin de yoğun fruktoz yüzünden hücrelere giremiyormuş, çünkü froktozla özellikle c vitaminin yapısı çok benziyormuş hücreler de bunu ayırd edemiyormuş ki fruktoza göre c vitamini miktar olarak çok çok az zaten.. buradan anladığım meyve yemek tatlı yemekten farksız ama yine de doktorumla bu konuyu konuşacağım:)
şu durumda ben meyve yemektense salata yemeyi tercih ediyorum açıkçası

balık demişsin bir de, şu an balık ben de pek yiyemiyorum bulantılar sebebiyle, ama ilk 3-3,5 ay çok da önemli değil aslında bebek henüz direk annenin yediklerinden beslenmiyormuş çünkü. zaten öyle olsa aşırı bulantısı olan ve sürekli her yediğini çıkaran annelerin bebekleri ne olurdu bilemiyorum:) müthiş bir düzen kurulmuş içeride yahu, insan gerçekten hayret ediyor

bir de pastörize süt yoğurt falan almıyorum, ona da karşıyım açıkçası köy sütü alıp güzeeellce kaynatıp yoğurt mayalamak en sağlıklısı.. artık pastörizeyi doktorlar da önermiyor pek, aklınızda bulunsun, ya da bir sorun drlarınıza. hiç bir besleyiciliği yokmuş pastörize ürünlerin..

Zamanı gelince yine söyleyin, valla unutuyorum heee :))

Aynen canım.. çok güzel demişsin ne kadar az kimyasal o kadar iyi.. kesinlikle katılıyorum..

Canım zaten hamilelikte yemen gereken balık az. Ona dikkat et evde yapmayı kesinlikle tavsiye etmem eşim geçen hafta dinlemedi beni fırında yaptı ev bütün hafta koktu bana.

Tabi ki canım.. Zaten bebek yemek yiyince, el mahkum.. Mutlaka yaparıımmm Bebişe kadar rahat olalım dedik zaten eşimle.. sonrasında inşallah onun telaşı ile mutlu oluruz
Ben de Karatay cıyıımmm evet biliyorum.. Ben de o yüzden meyve almaz olmuştum. Rejim yapıyordum zaten sürekli Salata yapmak çok zor geliyor.. Onu da yemiyorum şimdilik maalesef..
Evet.. Bebiş bizim kaynaklardan besleniyormuş zaten. Mucize yaaa Oyyy İnsan gerçekten hayret ediyor hehehe Ama ben pek balık yemezdim eskiden de. 3 ayın dolmasına da 1 ay kaldı kısmetse :)) bir yerden başlasam iyi olacak. 1 ay sonra da bir şey değişmeyecek, ben yine yiyemicem yoksa..
Süt konusunda da pastörizeden başka şansım yok yaa.. Kapıya sütçü notları bırakıyorlar :) ama hangisine güvenicem de alıcam.. Kayınvalidem aluyordu galiba kendine. Ondan istiyim olmazsa, bana da alsın. Yoğurt da mayalıyor o.Yoksa bir faydası olmayacaksa pastörizenin hiç yemiyim daha iyi. Süt de isteyerek içmiyorum zaten.
Çok saol canım bilgiler içiiinnn Oğluşuna da öpücükleeeerr

Aynen bende karataydan dinlemiştim bunu karatay şeker yüklemesini de tavsiye etmiyor bende yaptırmayacağım doktorum çok zorlamazsa o gün gelsin onu da soracağım şuan aklıma en takılan konu bu.

Canım zaten hamilelikte yemen gereken balık az. Ona dikkat et evde yapmayı kesinlikle tavsiye etmem eşim geçen hafta dinlemedi beni fırında yaptı ev bütün hafta koktu bana.
Ay evet.. Bir de sakin mideyi uyarmiyim şimdi, haklısın.. alırım temiz temiz..

Aynen canım.. çok güzel demişsin ne kadar az kimyasal o kadar iyi.. kesinlikle katılıyorum..
Ben bide poposu icin sudo krem duymustum iyi bi karkaymis.bulursam onu kullanicam katkisiz vazelin bebisin atesini makattan olcmek icin dereceyi vazeline batirip totodan olcmek daha iyiymis.

Salatayı dışarda tavsiye etmiyorum evde yapılanları ye sadece canım yiyebiliyorsan, nasıl yıkandığını bilmiyoruz çünkü. Ben sirkeli sularda bekletiyorum. Gerçi bende şuan herşeye karşı bir isteksizlik olduğu için canım onu da istemiyor. Balık konusunda sütlü balık, krepte balık gibi ürünleri tercih edebilirsin direkt balık yememiş olursun. Süt içme çözümünüde ben her ne kadar sağlıklı olmasada içmemekten daha iyidir diyerek nesquickli, muzlu falan o şekilde tüketebiliyorum.

Ben bide poposu icin sudo krem duymustum iyi bi karkaymis.bulursam onu kullanicam katkisiz vazelin bebisin atesini makattan olcmek icin dereceyi vazeline batirip totodan olcmek daha iyiymis.
Sudo mothercarelerde var canım, bazı ezcaneler de getiriyor hatta.
ateş nasıl ölçtüğümü çok hatırlamıyorum bebekken, çok ateşlenmemişti oğlum, teşekkürler bilgi için aklımızda bulunsun

cnm mutlaka haber ver bende merak ediyorum
İns duyarsin n

Ay inşallah canımm inşallah

Kızlar bebeginize hangi bez krem şampuan vs marka düşünüyorsunuz ben hep bakıyorum internetten uni baby iyi diyorlar siz arastiriyomusunuz

Ben bübchen almayı düşünüyorum.. içeriğinde SLS (sodyum lauryl sulfate) ve benzerleri (SLES) ya da paraben olan ürün istemiyorum ve baktığım ve hatta güvenilir markaların bebek şampuanlarının çoğunun içeriğinde de SLS var malesef ki

Şu an bez için erken gerçi ama sanırım onu da prima kullanıcam

Evet canım.. İlk 3 ay daha önemliymiş hatta. İyi yıkanmamış yiyeceklerden falan bulaşan hastalıklar var, annenin onlara bağışıklığı yoksa Allah korusun, kötü sonuçları oluyormuş.. Bana da işte öyle ince ince yıkamak çok zor geldiği için, hiç yapmıyorum Hangi balıklar yenmeliymiş peki..?
Benim doktorum da içemezsen içine nesquik, nascafe falan katabilirsin dedi, pastörize için bişey demedi. Hatta 2 gündür yine içmedim yaa :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…