Ay inşallah canımm inşallah
Ben bübchen almayı düşünüyorum.. içeriğinde SLS (sodyum lauryl sulfate) ve benzerleri (SLES) ya da paraben olan ürün istemiyorum ve baktığım ve hatta güvenilir markaların bebek şampuanlarının çoğunun içeriğinde de SLS var malesef ki
Şu an bez için erken gerçi ama sanırım onu da prima kullanıcam
Öle şeyler pek etik gelmiyo bana hastanelerde kullanılan temassız ölçeklerden aldımBen bide poposu icin sudo krem duymustum iyi bi karkaymis.bulursam onu kullanicam katkisiz vazelin bebisin atesini makattan olcmek icin dereceyi vazeline batirip totodan olcmek daha iyiymis.
rüya güzel haberlerle dön inşallah canım, bekliyoruz
Tabi canim herkesin dusuncesi farkli bende nasil olcerim bilmiyorum iki türlüsünü de denerim artik.Öle şeyler pek etik gelmiyo bana hastanelerde kullanılan temassız ölçeklerden aldım
Güzel haberlerle dön inşallaahhhAy inşallahh canım yaa inşallahvalla saat 13:00 olmuyorrr yıllar var sanki
Evet canım.. İlk 3 ay daha önemliymiş hatta. İyi yıkanmamış yiyeceklerden falan bulaşan hastalıklar var, annenin onlara bağışıklığı yoksa Allah korusun, kötü sonuçları oluyormuş.. Bana da işte öyle ince ince yıkamak çok zor geldiği için, hiç yapmıyorumHangi balıklar yenmeliymiş peki..?
Benim doktorum da içemezsen içine nesquik, nascafe falan katabilirsin dedi, pastörize için bişey demedi. Hatta 2 gündür yine içmedim yaa :/
Hangi balıklar tercih edilmeli?
Çiğ balık ve katkılı konservelerden uzak durulmalı
Milliyetten alıntıdır.
Tabi karadenizli olarak hamsi favorim somon ve alabalik surekli tuketiyorum.yarasin bebisimizeHangi balıklar tercih edilmeli?
Derin sularda en riskli olan deniz ürünü midyedir. Ağır metalleri tutma kapasitesi oldukça yüksektir. Bunun dışında mezgit, levrek, lüfer, barbunya, kefal ve kalkan gibi derin su balıklarının besleyici değerleri çok yüksektir ancak hangi denizden avlandıkları çok önemlidir. Temiz denizlerdeki bu balıklar rahatlıkla tüketilebilir. Risk almadan balık yenmek isteniyorsa da yüzey balıkları tercih edilmelidir. Hamsi, istavrit, palamut ve uskumru gibi balıklar bu kategoriye girer. Tazeliğine dikkat edildiği müddetçe çok rahat tüketilebilir. Her balıkta bir miktar civa maddesi bulunabilir. Ancak hepsi insanlarda zararlı etki yaratmaz. Uzun yaşayan, diğer balıkları yiyerek beslenen büyük balıklarda, metil civa seviyesi en yüksek seviyededir ve bu balıkları sürekli yiyen kişiler büyük risk altındadır. Balık seçiminize dikkat etmeniz sizi bu riskten korur. Bunların dışında somon balığı, ton balığı, sardalya, beyaz balık, alabalık ve uskumru gebelik döneminde tüketilebilecek balıklardır ve besleyici özelliklerinin yanında folik asit yönünden de zengindirler. Bunlar hem yüksek omega 3 yağ asitlerine sahiptir hem de civa oranları oldukça düşüktür. Hamile anneler için önemlidir. Ancak yine bu balıkların da hangi denizlerden geldiği sorulmadan alınmamalıdır. Balık tüketmeyen anne adayları ise, omega 3 içeren balık yağı desteklerinden alabilirler. Fakat bu tür vitamin ve mineral desteklerini mutlaka hekim tavsiyesiyle almaları gerekmektedir.
Çiğ balık ve katkılı konservelerden uzak durulmalı
Haftada ortalama 350 gram pişmiş balık yemek, hamileler için güvenilir bir miktardır. Bir haftadaki balık tüketimi metil civa seviyesini hemen etkilemez. Eğer bir haftada aşırı balık tüketildiyse, bir sonraki hafta balık tüketimi azaltılmalı ya da o hafta balık yenmemelidir. Hamilelik süresince çiğ balık ve katkılı konservelerin tüketilmemesi önerilir. Balık hazırlanırken de bazı özelliklere dikkat edilmelidir. Buğulama, ızgara, fırınlama gibi yöntemler tercih edilmelidir. Kızartmada balıklar tüm vitamini kaybeder. Bu nedenle uzun pişirmemek önemlidir. Balık yerken yanında taze hazırlanmış bol salata yenmelidir. Yanında çorba veya tahıllı ekmekle çok sağlıklı ve çok besleyici bir öğün oluşturulabilir.
Milliyetten alıntıdır.
bazende bulantım olsada hissetsem diyorumbugün site bir garip, az önce yazdıklarım çıkmadı nedense..
bulantın yokmuş ne güzel yaa:) halsizliğe yapacak birşey yok anladığım kadarıyla, 12 haftaya kadar çekeceğiz.. Allah hepimize kolaylık versin..
anlıyorum seni:) sabret hareketlerini hissedersin:)bazende bulantım olsada hissetsem diyorumböyle hiçbi belirti yokken tedirgin oluorm yahu
İnşAllah Rabbim duysun sesini o günleri görmeyide nasip etsin saglıklı sıhatli kucagımıza alalım bebişlerimizi inşAllahanlıyorum seni:) sabret hareketlerini hissedersin:)
Doktor marincap verdi bana. Devasa bişiy yutmak içinkızlar bir de aklıma gelmişken balık yağı kapsülleriyle ilgili olarak;
balığın karaciğerinden vs üretilmiş kapsüllerin kullanılmaması gerekiyor, kullanılabilecek kapsüller balığın vücudundan elde edilmiş olmalı. bu kapsülleri de bulması biraz zor, fiyat olarak diğerleriyle afaki bir fark var zaten. ben kullanmıyorum ama kullanan veya kullanmayı düşünenlerin aklında bulunsun
Benim 13 aylık bir oğlum var bende hevesle krem almıştım. Johnsons ın %98 organik bir ürünü. Meğer o hassas tenine en güzeli en doğalı saf zeytinyağıymış. Daha yeni yeni krem kullanıyorum. Bez pampers kullanıyorum. Huggies le başkamıştım o da fena değil ama pampers bir tık daha iyi geldi. Şampuanımız da hala Burts Bees o da %99,9 organik. Mümkün mertebe içeriklere bakmanı tavsiye ederim hayırlısıyla sağlıkla bir gelsinler inşallahKızlar bebeginize hangi bez krem şampuan vs marka düşünüyorsunuz ben hep bakıyorum internetten uni baby iyi diyorlar siz arastiriyomusunuz
benimde devam ediyor ağrılarım ara araKızlar merhabalar... hala kasık ağrısı olan var mı
Benim 13 aylık bir oğlum var bende hevesle krem almıştım. Johnsons ın %98 organik bir ürünü. Meğer o hassas tenine en güzeli en doğalı saf zeytinyağıymış. Daha yeni yeni krem kullanıyorum. Bez pampers kullanıyorum. Huggies le başkamıştım o da fena değil ama pampers bir tık daha iyi geldi. Şampuanımız da hala Burts Bees o da %99,9 organik. Mümkün mertebe içeriklere bakmanı tavsiye ederim hayırlısıyla sağlıkla bir gelsinler inşallah
Gözünü korkutmak istemem ama 13 aylık oğlum var. Onun için ayrıca sağlıklı olsun diye yemek düşünmekten fenalık geldi birde kendimize düşünüyorum. Genelde bizim yediğimizi yiyecek seviyeye geldi ama yorgun olup yemek yapmayı vücudum aklım reddettiğinde biz sipariş verelim pizza yiyelim oda yesin olmuyor. Şimdi hamilelikte hiiiiç iş yapasım da yok :/ meyve ile benimde aram yok da koca kişisi zorluyorYok ben daha düşünmedim.. Erken gibi geliyor bana.. alanlar varsa öğrenip alırım ben de :)) Çok tecrübesizim. Aman bir olsun da, diye odaklandık, başka şeyleri araştırmadık hiç :))
En iyisiii
Ablam niveanın setini almıştı, çantasıyla beraber bundan 9 sene önce :)) yeğenim için. ama o çanta ne işe yaradı ne işe yaradı.. Niveadan da memnundu. Bak o olabilir.. Kalbini duyarsam kısmet, hayal kurucam inşallah :)
Evet canım.. Ben de fındık ceviz falan alıcam bugün. Üçgen peynir falan alırım. Yoksa akşama ya aç kalıcam, ya da yemek yapmak uzun sürecek diye fast fooda saldırıp şişko olcam :)
İnşallah hareketi de görürsünüz.. Hadi iyi seyirler :))
Maşallah yaaPek hamaratsıınn.. Biz eşimle öğrencilikten tanışıyoruz. Evimiz de hala öğrenci evi gibi Akşamları ya dışarda yiyorduk, ya evde hemen yapılabilecek hazır şeyler yiyorduk. Eve erken gelirsem yemek yapıyordum, ya da haftasonları.. Şimdi bu durumda öyle düzensiz olsun istemiyorum ama akşam hal de kalmıyor işte. Hamile değilken bile halim kalmıyordu.. . Annemler başka şehirdee Kayınvalidem yakın oturmuyor. İdare edicem artık bir süre böyle.. bi kazan çorba yaptım, bu akşam da ona talim :) Ne balık ne bir şey.. Öğlenleri ızgara falan yiyorum da bari protein alıyorum ordan. Benim doktorum haftada 2 gün kırmızı et ve ya tavuk, 2 gün balık, 2 gün bakliyat dedi. Onun dışında bol yeşillik, sebze, yoğurt, süt. Benimki de hiç meyve lafı etmedi. Ben de bunu düşünüyordum aslında :) hiç meyve ye falan demedi. Vitamin verdi zaten. Meyve gereksiz midir acep :) ama ben hepsini olmasa da severim meyve.. Aklıma gelince yiyorum.
Maasallah allahım hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah...darısı başımıza duymayanlaraKızlaaarrr
Doktordan geldimmmm kalbini duyduk doktor 3 5 saniyecik dinletti ama videoya aldım sürekli dinliyorum pıt pıt pıt Allaha sükürler olsun daha 1 cm bile degil 8 mm 6+5 haftalık ölçüme göre dogum tarihini tekrar düzeltmem gerekecek anlaşılanRabbim siz bekleyenlerinizin hepinizi hastaneden mücahit olarak cıkarsın insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?