- 21 Kasım 2014
- 1.346
- 1.156
- 358
Bir çok doktor bebeklerin suya ihtiyacı yok dşyor anne sütünde var. Bazıları da su hayattır deyip yine bir kaşık lazim diyorlar. Hangisi doğru bilmem ama annem bana kardeşlerime ve sülalemdeki benden bütün kuzenlerime şöyle bir şey uygulamış. Benim doktorum bebeği gece 12de emzir 3 te ise su ver demiş. Sabah 6ds yine emzir. Böylece hem gece meme istemeyecek hem gece acıkmayaxak demis. Bir de gece uymaya alisacak. Gerçekten de işe yaramış. Annem diyor ki bşr sene içşnde en fazla 3-4 sfer gece uymadik o da atesib vardi.Ayynen öyle milletteki ne cesaret yahu! Suyu defalarca sorduk canım aselin kendi doktoruna. 2 haftalıktan baslıyo 15yasına kadar aselin herşeyinden o sorunlu olcak. Mama takviyesi yapıyoruz yinedem gerekmiyomu su dedik hayır anne sütündende fazlasıyla alıyo suyu vermeyin dedi vermiyoruz şu an. Yinede doktora bi danış su meselesini belki başka bi bakış açısı vardır. Ben ağzını açsa nasıl kapatcam dıye doktorunu arıyorum resmen:) annem bu kadar pinpiriklenme diyo ama elimde değil. Aselin hastanede 5gün kadar kaldığı sürece hep emzirmeye gidiyodum emmesede o zaman doktoruda demişti canım annesi sen kokan bişey getir yanında geceleri seninle yatıyomus gibi olsun diye. İşe yarar bencede
Canım aventin bi çok memesi var evde ama fotografını atarmısın uygun bİ zamanında. Bendekilerden değilse onu da alıp deneyim bi.Canmm dun gece denedim alicakmi die aldi ve bayada biraktiramadim agladi uyumasini bekledim dahada vermedim alismasinida pek istemiorum avent in kullaniorum ben yeni dogan 0-3 aylik ayni memeyi tutugu sekilde tutuo sanirim gogus sekline en uygun emziklerden biri
Canim benim seninle ayni duygulari yasiyorum..Allahim insallah acilmamiz olur surec guzel ilerler bende hep dua ediyorum hepimize Rabbim kabul etsin...insallah bu gece sancin olur suyun gelir tatlim.bende cok takiyorum kafaya belirsizlikler rahatsiz ediyor beklicez canim doktoruna gttgnde insallah acilman var der tatlim
Cnm benim de oyle sancilarin oluyor diktorum normaldir dedi hep kemiklerin aciliyor dokularin hassastir geriliyor rahim hazirlanuyor bebek baski yapiyor bir suru sebep olabilir dedi.Hemoroid varda önceden vardı ama hiç rahatsız etmedi kabız da değilim gaz da değil neden oluyo cozemedik neyse ki gecti ama 1 saat sanci cektim
Aa ilk kez duyuyorum böyle bi uygulama. Yani işte canım dünya kadar görüş yöntem var insan bilemiyo ne yapacağını. Herşeyini tek doktor takıp ediyo o sorumlu diye ne derse onu yapıyoruz şimdilik. Ne güzel bebekmişsin darısı bizimkilere:)Bir çok doktor bebeklerin suya ihtiyacı yok dşyor anne sütünde var. Bazıları da su hayattır deyip yine bir kaşık lazim diyorlar. Hangisi doğru bilmem ama annem bana kardeşlerime ve sülalemdeki benden bütün kuzenlerime şöyle bir şey uygulamış. Benim doktorum bebeği gece 12de emzir 3 te ise su ver demiş. Sabah 6ds yine emzir. Böylece hem gece meme istemeyecek hem gece acıkmayaxak demis. Bir de gece uymaya alisacak. Gerçekten de işe yaramış. Annem diyor ki bşr sene içşnde en fazla 3-4 sfer gece uymadik o da atesib vardi.
Pazartesiye kadar elimizden ne geliyorsa yapalım canım. Ben yarın 1 kaç saat yürüyüp yorucam kendimi, bi süre de merdiven inip çıkıcam. Pazar da aynı, belki kendi kendine gelir miniklerimiz :)Bukadar bekledim bende deneyecegim sanırım yüzdük yüzdük kuyruguna geldik artık şansımı denemek istiyorum
Kızlar 18:10 da oğlum dünyaya geldi. Çok şükür tek ıkınmada doğdu. Elhamdülillah kolay bir doğum oldu. Sonra detaylı yazarım sizlere
Aynen canin vakti zamani gelince kavuscaz insallah..stres yapıyoruz elimizde degil ki biraz sakinlesirz insallah Allah en hayirli zamanda nasip etsin dogumlarimizi..Inşallah canim duaların için cook sağol ınan bende ediyorum hep sizler içinde stres yapma bebek gelsin diyorlar acaba ondan da mi gelmedi ki diyorum sonradan da allah ne zaman isterse o zaman gelir diyorum kendimce
Kizlar rabbime cok sukur pamugum cikti ameliyattan. Simdi doktorla gorustuk ameliyat basarili gecmis Ama bundan sonraki surecte kritik tabi. Kuzucugumun kalbinin bu yeni duruma adapte olmasi gerekiyor. Ama artik inaniyorum ki benim yavrum gercekten cok guclu hepinizden allah razi olsun dualarinizi desteginizi eksik etmediniz. Sizleri seviyorummmmm
Maasallah canım gözün aydın hosgelmis prensin darısı başımıza ınsaallahKızlar 18:10 da oğlum dünyaya geldi. Çok şükür tek ıkınmada doğdu. Elhamdülillah kolay bir doğum oldu. Sonra detaylı yazarım sizlere
canım damarlar tam açılmadıysa az az geliyodur ama süt vardır içinde muhtemelen. Havluyu ütüyle ısıtıp ısıtıp göğsüne koysan yumusar sanırım. Bide hafif hafif yuvarlak şekiller çizerek masaj yap göğüslerine. Evde pompa varsa pompayla cek sütünü biraz yoksa nette elle sütün nasıl sağıldığını gösteren videolar var öyle biseyde uygulayabilirsin yardımcı olur.Bebislerine kavusan tatli annisler bise sorucam ya gogsum tas gibi oldu ama emzirirken canim cok yanior ve sut pek gelmiyor ne yapsam sutum rahatca gelse tecrubeli annisler
Benimde ondan demek ki elektrik carpiyo gibi oluyoCnm benim de oyle sancilarin oluyor diktorum normaldir dedi hep kemiklerin aciliyor dokularin hassastir geriliyor rahim hazirlanuyor bebek baski yapiyor bir suru sebep olabilir dedi.
dene bakalm belki alir cnm bnmki de alio almasa bitmistm yani agzindan dusuruo aglioCanim işe yarar mi acaba yaaysglufk da soothie kullanmis almamis baksana. Ay gece uykusu be guzelmis degerini biliyordumda simdi bir kat daha ogrensim :))
Ilk tecrubemizya ne olacagini merak ediyoruz.Hemoroid varda önceden vardı ama hiç rahatsız etmedi kabız da değilim gaz da değil neden oluyo cozemedik neyse ki gecti ama 1 saat sanci cektim
canım benim genellikle akşamları sancım oluyor ama agrı sızı hissetmiyorum fakat gün içinde hep yumuşak karnım çok nadir sertleşiyor karnımKizlar cok merak ediyorum karni hic sertlesmeyen varmi herkeste sertlesme oluyormu
zzzzynpppp canım süt mevzusunu kafandan at lütfen kafaya takarsan stres olursun gelecek sütünü de geciktirirsin herkesin vücudu farklı çünkü. Benim kadar takan olmasın bu süt mevzusunu göğüslerim silikon gelecek mi gelmeyecek mi diye ara ara düşünürdüm. Doğum yaptım ilk gün ne ucum ne sütüm vardı. Hastanenin süt sağma makinasını kullandık bir damla bile çıkmıyordu. Çocuk doktoru geldi emziriyor musun diye sordu, ebeler geldi gitti sordu baktı sıktılar ucumda yoktu çok üzüldüm. Eve çıktık o günde yoktu hep dua ettim. Bu arada inatla göğüs pompasına devam ettim hergün dikişlerime rağmen sıcak suyun altında masaj yaptım dua ettim şükür ki indi kızımda aventin kelebek göğüs uçlarına yabancılık çekmedi şimdi bol bol emziriyorum. Doğumdan sonra 3 litre su iç hemen gelmezse kafaya takma 3.gün 5.gün zamanını bilemem ama elbet gelecek.
Benim 2. Ama hic farkim yok her sancida tetikteyim:))Ilk tecrubemizya ne olacagini merak ediyoruz.
Aynen canin vakti zamani gelince kavuscaz insallah..stres yapıyoruz elimizde degil ki biraz sakinlesirz insallah Allah en hayirli zamanda nasip etsin dogumlarimizi..
Evet tatlım ne yaparsak bu iki günde kardır en azından dogum anımızın rahat geçmesine yardımcı olur belki ben şimdiden küveti doldurup sıcak duşta oturayım diyorumPazartesiye kadar elimizden ne geliyorsa yapalım canım. Ben yarın 1 kaç saat yürüyüp yorucam kendimi, bi süre de merdiven inip çıkıcam. Pazar da aynı, belki kendi kendine gelir miniklerimiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?