- 24 Temmuz 2015
- 3.802
- 4.918
- 133
- 37
Canim hic sikma canini yanina gelecek mutlaka olacaktir gelmeseler de esinle ustesinden gelmeye calisirsiniz saglikla al kucagina yavrunu da her sey hallolur insallah gelirler ...hem yiyecek sikinti olmaz dolaba hazrlamissin ya dogum sonu hemencik toparlarsin Allahin izniyleKızlar merhaba.
Benim bir konuda canım çok sıkılıyor. Sizinde canınızı sıkmamak adına anlatmadım ama paylaşmassam patlıycam gibi hissediyorumDoğumda hastanede ve evde yanımda kalacak kimsem yok tek başıma zorluk çeker miyim? Bir tek eşim var ama o da neyin ne olduğunun farkında değil hastaneye bırakıp galiba işine gidecek. İşi çok yoğun ve hiç bişi için izin vermiyorlar. Zaten izin verseler bile yanımda bi bayanın olması daha hayırlı. Kendi ailemi sorarsanız saçma bir nedenden dolayı küstüler tam doğum vakti sormayın biraz garipler. Dün kayınvalidelerin ağzını aramak için yatışım var falan dedim ne gelip kalayım dedi nede bişeye ihtiyacın var mı diye sordu. Yanlış anlamayın konuyu özellikle üst üste açtım tık yok. İllaki evine gidecen kendine bakıtıcan bunu istiyor. Git deseniz ev ahalisi kalabalık lohusa halimle ben nasıl rahat edicem onu da geçtim evi buz gibi soğuk. Bebiş hasta olucak ve benim evim daha sıcak. Olaylar bunlar arkadaşlar. Sizden istediğim tek başıma nasıl başa çıkabilirim? İlk gebeliğim olduğu için çoğu şeyi bilmiyorum. Normal olursa ne kadar zamanda ayağa kalkarım sezaryan olursa ne kadar zamanda? Ne gibi problemlerle karşılaşabilirim? 2 günüm varken herşey elimin altında olsun son hazırlıkları yapayım istiyorum. Buzluğumda hazır bir sürü yemeğim falan var. sadece bebiş ve kendimle ilgili şeyleri yardım almadan nasıl çözerim?
keşke olsa.. Beni hergün arayan kv yatışımın kesin olduğunu duyunca aramaz oldu. Birde kendisinin söylemesi teklif etmesi lazım. Eşimde aynı mantıkta. Kendisi gelirim kalırım demeyince ikimizde bişi diyemedik. Dün özellikle bir kaç defa konusunu açtım hastanede yanlız olcam falan dedim normalde de demem böyle şeyler.. Kimse oralı olmadı yaaa
Benimde göğüs ucum küçük canım aventin küçük olanını aldım ve elayı o olmasa emziremezdim. Kremlediğim için bir de o silikon yapışıyor hiç kaymıyor ela rahatlıkla emiyor.Canim cok tesekkurler gogus kalkani alacagim. Slikon gogus ucu denedik ama gogus ucum cok kucuk kaldi bebek almadi bir turlu beceremedik onu da
pink_princes Canım benim ya. Benim başımdan çok şeyler geçti burda doğumdan sonra hiç anlatmadım ama birgün hazmedebilirsem anlatacağım. Benim annem ve ablam kaldı 9 gün yanımda eşimde 20 gün kaldı. Bayrama denk geldiği için ablam 9 gün kalabildi. Annem hala yanımda çok şükür. Evet ilk 1 hafta en azından birine ihtiyacın var ancak lohusanın yanında 40 gün birisi dursa daha iyi. Bebeğinle rahat ilgileniyorsun alışıyorsub. Yorulunca yardım alıyorsun. Annen de bebek doğunca yumuşar sen hiç ailene üzülme bak doğsun o minnağı bşr görsünler bırakmak istemeyeceker. Ancak eğer gerçekten yanında kimse kalamayacaksa hiç ama hiç üzülme. Çünkü yeri geliyor tek kalmak istiyorsun. Benim kv hamileliğimden beri bir tuhaftı. şuanda annem yanımda diye alt sokakta oturmasına rağmen gelip torununu görmüyor bana nasılsın diye bile sornuyor. bu duruma benden çok eşim üzülüyor. daha neler yaşattı bana lohusa halimle ama Allah'a havale ediyorum. Biz hergün gel dememize rağmen annemin burda kalmasını çekemeyip arada ben de burda kalıcam diye ortaya laf atıp sonra bsıp gidiyor. sırf hırs uğruna bebeğimi seviyor gibi yapıyor ama haftada 1 kez geliyor yanıma. Bazen anneme sen git diyesim geliyor ama biliyorum ki annem gitse de o bir gün burda kalıp bana yatdım etmeyecek. Ömrümde bu kadar kıskanç bu kadar fesat insan görmedim. Ağzım açıldı kv deyince ama çok doluyum. mümkünse hiç birşeyi takma tek kalsanda kendi başıns başa çıkabileceğin bir durum yok seni zorlayan ilk iki üç gün dikişler olur sonra akşamları eşin yanında olur ondan yardım istersin.Sen sürekli bunun mutluluğunu yaşa sütün bol olsun moralli ol ki bebiin doysun.
Canim gozunaydin gule gule buyut..darisi basimiza insallahmerhaba kızlar. dün 11.55 te kızım dünyaya geldi
epüdral normal doğum ile
çok rahat ve güzel bir doğumdu darısı doğmayanlara
henüz sütüm çok az onu napcam bilmiyorum
Evet epidural normal doğum 1.800 lira +80 lira işitme testi fakat biz pazar günü bu testi yapacak doktor olmadığından başka yerde yaptırdık. Fotoğrafçıda benim seçtiğim paket 250 lira. Anestezi doktoru ve benim kendi doktorum hariç erkek yoktu zaten canım olsada o an gözün görmez zaten. Kendini ıkınmaya konsantre etmelisin bunları hiç düşünme.sizin de epidural normal doğumdu sanırım 1550 tl diye biliyorum, fotoğrafçı için ne kadar ödediniz bir de extra masraflarda oluyor sanırım işitme testi vs gibi onlar için de ne kadar ödeme yaptınız acaba? Bu hasta bakıcıların izlemesi olayına değindiğiniz için teşekkürler benim için önemli, bu konuyu baştan konuşayım çünkü kendimi kasarım ayrıca anestezi doktoru hariç yabancı erkek olmasın istiyorum, biz de o mario gibi sevimli adamdan dolayı tercih edeceğiz hastaneyi, yıllardır meşhur olan anestezi ekibi aynıdır herhalde.
Canim hic sikma canini yanina gelecek mutlaka olacaktir gelmeseler de esinle ustesinden gelmeye calisirsiniz saglikla al kucagina yavrunu da her sey hallolur insallah gelirler ...hem yiyecek sikinti olmaz dolaba hazrlamissin ya dogum sonu hemencik toparlarsin Allahin izniyle
Herkes kv ye gelinin çok iyi dünürlerin çok iyi dediği için bizimki kıymet bilmedi inşallah sizinkiler bilir. Sen hiç üzülme Allah kolaylık veriyor merak etme hiç.Canım benimBana da çok şey yaşattılar ama daha yeni bir sürü durumları oldu hep yanlarında oldum. Ama neden yani. O kadar şeylerini yuttum. Ya inanmazsın herkes beni ikna etmeye çalıştı boşver sen allaha havale et diye. Şurda alt tarafı 2 gün yaaa. Onlara da bişi demiyorum kendi aileme de nolduysa. Hamilelik sendromunu ben hariç herkes yaşadı ve bana yaşattı. Nolur dua edin normal doğum olsun. Sezaryen olursa komple uyutcaklar. Spinal yada epudral olamam sırtımda problem var. Şimdi böyle yapıp da sonrasında nasıl yüzlerine gülmemi beklerler? Ay çok doldum. Normaldede herkesin herşeyine koşarım yaa. Ama işte koyuyor böyle olması.
Canım sevmeye gelince severler ama, eşin bari çıtlatsaydı biraz. Farklı şehirlerde misiniz?
Ben de herşeyimi tek başıma hallettim ama birileri hazır torunu bile sevmeye gelmiyor :) Sanki lohusa sendromunda olan kc ben değil.İnşallh cnmcmm. Şimdi evimi bile temizliyorum. Herşeyin elimin altında olması için hazırlık yapıyorum. Temel herşeyi hazırlamıştım zaten. Çantam bebeğin odası kıyafetleri herşeyini yıkadım ütüledim kuşumun. Bende bilemedim ki. Korkuyorum açıkçası doğum yapmaktan. En azından yanımda birinin olacağından emin olsam
Herkes kv ye gelinin çok iyi dünürlerin çok iyi dediği için bizimki kıymet bilmedi inşallah sizinkiler bilir. Sen hiç üzülme Allah kolaylık veriyor merak etme hiç.
Ben de herşeyimi tek başıma hallettim ama birileri hazır torunu bile sevmeye gelmiyor :) Sanki lohusa sendromunda olan kc ben değil.
Iyi ya cok sevindim tasikardi var diyince korktum.zaten doktorun takip ediyordur bi sikinti gorse bekletmez.Rabbim hepimize kazasiz belasiz saglikli dogumlar nasip etsin insallahNeden erken alınmasını isteyeyim ki? Şu an eskisine göre daha düzenli. Doktorum sakınmam gereken şeyleri söyledi, ben de dikkat ediyorum elimden geldiğince. Normal doğum olamasa da anne karnında bir gün bile fazla kalsa kardır. Acil bir durum olursa zaten alacak. 12-13 gün önce 10 gün daha içerde tutmaya çalışalım diyordu, o zaman sıkıntılıydı ama demek ki şu an o zamanki kadar sıkıntılı bir durum yok çok şükür.
Canım zordur eminim ama eşine iş düşüyor biraz hiç kusura bakmasın annesinin demesini beklemek yerine anne geliceksin şugün yatışı var dicek ondan sonra ister 2 gün kalır gider ister 20 gün.. Belki de kvden annenin geleceğini vs düşündüğü için birşey demiyordur. Olur mu hiç öyle şey sezeryan olsan tek başına zor sana yazık canım.. Yani nolursa olsun bi kerelik idare edin söyleyin senin ve bebeğinin durumu söz konusu laf açmadan doğrudan söylenmesi lazım.. Heee buna rağmen gelmezse ozaman bi zahmet sevmeye de gelmesinler:)Canımcım aynı şehirdeyiz. Hemde tüm ailelerle. Eşimde birinden kendi ailesi bile olsa bişi isteyebilen bir yapısı yok. O da kendileri düşünsün söylesin diyor. İnan bende 3 defa konusunu açtım dün. Herkes saf gibi suratıma baktı. Moralim de çok bozuldu böyle olunca açıkçası
Nerden geleceksiniz şehir dışı? Biz de manisadan gidicez, ben bornova şifaya gittim odaları güzel, yeni, temiz otel gibi, hasta mahremiyetine dikkat ediyorlar, doğuma doktorunuz giriyor ki zaten tüm nöbetçi doktorlar bayan, benim gittiğim sultan hanım çok tatlı, yenidoğan bakım ünitesi de var, bukadar artıya rağmen çınarlı diye tutturdu eşim tek nedeni ise ANESTEZİ, Ebe fln ekibin iyi olması herkes çok memnun, kentin veya şifanın anestezi ekibini bilemiyorum.Lovely35 arkadaşım bir de doğum sırasında ışıkların kısılması, kordon bağındaki kan akışının bittikten sonra kesilmesi ve bebeği doğar doğmaz annenin göğsüne verilmesi olayına dikkat ediliyormu? Hakkını helal et çok soru sordum ama Allah razı olsun senden
Küçük ve büyük boyu var sanırım onun. Eşim eczaneden aldı benim eczacı küçük boy vermiş ben unutmuştum boy söylemeyi. Wee almıştım ben 5 liraya kızımın yüzünü tahriş etti o onu almadı ağzına sevmedi. Bende onu kremledikten sonra nemli tutsun diye takıyorum şimdi. Aventler çok güzel.Selam canım. Ben de aventtin göğüs ucunu aldım ama kızım ağzına alamıyor. Boy boy du ben en büyüğünü mü aldım acaba ya.
Eşin aynı benim gibiymiş. . Ben de bir şey isteyemiyorum, kendileri düşünsünler istiyorum.Canımcım aynı şehirdeyiz. Hemde tüm ailelerle. Eşimde birinden kendi ailesi bile olsa bişi isteyebilen bir yapısı yok. O da kendileri düşünsün söylesin diyor. İnan bende 3 defa konusunu açtım dün. Herkes saf gibi suratıma baktı. Moralim de çok bozuldu böyle olunca açıkçası
Uni babynin pişik kremi cinkolu canım ondan alabilirsinizHemen akşama eşime gelirken aldırayım o zaman çok sağol canım.
Benimde annem gelicek kaynana zimbirtisi ile aynı binadayim ama onu istemiyorum bakalım napacak o. annen gelir bence aranızda ne geçti bilmiyorum ama seni yalnız bırakmamali kaynanana hiç ağız eğme bence annene soyleVar tatlım onun da çocukları var ve çalışıyor. Birde kendi teklif etmeyince kalakaldım
Amin canım sağolIyi ya cok sevindim tasikardi var diyince korktum.zaten doktorun takip ediyordur bi sikinti gorse bekletmez.Rabbim hepimize kazasiz belasiz saglikli dogumlar nasip etsin insallah
Canım zordur eminim ama eşine iş düşüyor biraz hiç kusura bakmasın annesinin demesini beklemek yerine anne geliceksin şugün yatışı var dicek ondan sonra ister 2 gün kalır gider ister 20 gün.. Belki de kvden annenin geleceğini vs düşündüğü için birşey demiyordur. Olur mu hiç öyle şey sezeryan olsan tek başına zor sana yazık canım.. Yani nolursa olsun bi kerelik idare edin söyleyin senin ve bebeğinin durumu söz konusu laf açmadan doğrudan söylenmesi lazım.. Heee buna rağmen gelmezse ozaman bi zahmet sevmeye de gelmesinler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?