- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
- 173
iyi geceler herkese, 13 gun oldu bebegime kavusalı, minik şirin mi şirin bi oğlum var Allah bağışlasn, on üç günün hergünu farklıydı çok zor günlerde gecirdik ama çok şükür sen onemli konumuz memeden emmeyi oturttuk biberonlara şimdilik ihtiyacımz yok ancak hep içim içimi yiyor neden hemen sütüm gelmedi neden bebeğimin midesine koruyucu nitelikte benim sütüm gitmedi diye, sezeryan ameliyat gerçekten güzel ama anne ve bebek açısından çok sıkıntılari varmış bir gün geriden anne bünyesi tepki veriyor ilk. Üç gün mamayı kaşık yerine biberonla vermek daha sonraki günler memeyi tutturmaya çalışmak imtihanlarin en büyügüdü bu zorluklarn içinde anneler dünyasına geçiş yaptığımı anladım, dualar ede ede çok şükür bütün öğünlerde emiyor bebeğim sarılığımz geçtiğimiz cuma 12.8 çıktı yarın randevumuz var inşallah düşmüştur tez zamanda geçer. Allah hepimizin evlatlarına hayırlı sağlıkli uzun ömürler versin inşallah. bu da
6 günlükken memeyi tutmamak için inat ederken halimiz :)
Biz de ilçesinden, siz hangisinden?Canım siz merkezden mi geleceksiniz? Biz manisa ilçesinden gelicez.
inan bugün aklıma geldin soracaktım doğum yaptı mı diye hayırlı olsun canım Güle güle büyüt bebegini:)Kızlar hepinize merhabalar.. ben dun 14:17 itibariyle Defne'me kavuştum. Hemen sizlerle doğum hikâyemizi paylaşmak istiyorum. Saat 8:00 da hastaneye yatisim oldu,8:15 de lavman yapıldı,hemen ardından suni sancı için serumu taktılar ve nst ye bağladılar. Ebe hanim gelip sürekli dozu arttırıyordu ama benim hic sancım yoktu. Sonra suyum geldi doktor bey kontrolume geldi ve ebeler açılma kinttollerimi yaptılar. Saat 12ye kadar pek bit sancı hissetmedim ama 12den 14 e kadar resmen tırmaladım. Derken acilmamin 8cm olduğunu ve bunu 10cm e yükseltmek için bit iğne yapacaklarını söylediler . Bir bayan doğum yapıyordu,ondan sonra beni alacaklardı. Ben bir yatak ve bizi kontrol ettikleri o çatal masasından başka pek bir malzemenin olmadığı bir odada bekliyordum. Hemşireler bana büyük tuvaletimi yaparmış gibi bir his geleceğini söyleşiler.Doktor bey o sırada yan odada doğum yapan kadının dikişlerini atıyordu. Ve olay bundan sonra tam komedi filmlik bir hal aldı. Ben bebek geliyor diye bağırınca yan odadan doktor bey koşarak geldi. O saniyeden sonra artık temizlik yapan ablalar, geriye kalan birkaç hemşire birkaç malzeme getirdiler ve ben bebeğimi o odada 4 ıkınmada kucağıma aldım. Tek olumsuz yanı fazla dikisim oldu ve o oda normal bir doğum.odası olmadığı için bebeğimi bana göstermediler. Tüm işlemler yapılınca beni odaya kızımın yanina aldılar. Dünyalar o anda benim oldu. Yaşadığım her şeye değdi. Simdi minnağım 1gününü doldurdu bile. Sabah 8de hastaneden çıkışımız oldu,bugünü evimizde temizlenerek ve uyuyarak geçirdik. Hicbir şeyden korkmayın sakin. Annelik her şeye değer. Her şey unutuluyor inanın.. hepimize çok sevgiler.
Bizim gibi olan cokmus canımCanim biz 24 gunluk olduk 6 paket bez gitti :) ilk 4 paket 0 numara 2 pakette 1 numara kullandik
Insallah cnm gonlunce olsun hersey :)Ayy ne güzell inşallah öle olur cnm tabi hayırlısı sağlıkla gelsin bebeğim... Senin yazını okuyunca heyecanlandım birden =)
Beeeennn hatta bu aksam esime sordum bu sislik ne biyle diye. Yarin kontrolum var sorucam bakalim doktora. Bu arada benim dpktorum 40 dan sonra korse kullanabikirsin dedi sizinkilerim onerisi nedir?Iyi aksamlar..Sezeryanla dogum yapan annelere bi sorum olacak dikis yerinin uzerinde hafif bi şişlik var bu durumu yasayan var mi
Canım bu güzel yazın binlerce Teşekkürler sana.. çok iyi hissettirdin, bugün doktorumuzun dediğini uyguladım bir damla geleceğini bilsem de sürekli emzirdim her iki gogusude en az 15dakika emdi. ama bir türlü sakinlesmedi sesi kısıldı. Akrabalar çok az mama ver eğer susarsa bilki sütün doyurmuyor sütün doyurana kadar mama takviyesine devam et dediler mecbur verdim 10cc kadar ve hemen sakinleşti kuzumMaşallah canım sanaGeçmiş olsun.. Gözünüzaydın Allah analı babalı sağlıkla büyütmenizi nasip etsin inşallah bebişinizi Canım benim de hep yara oldu göğüslerim. Zeytin yağı sürdüm, üzerine demlenmis soğutulmuş poset çay koydum, üzerine folyo sardim falan.. 2-3 kere yaptım bunu, sanırım işe yaradı. Bir de tahinin üzerinde biriken yağı da sürüp folyo sardim. O da işe yaramış olabilir. Şimdi yine ilk verirken aciyor ama o yaralar, kabuk baglamalar geçti canım. Hatta mesela 1 saat oldu emzireli, acısını hissediyorum şu anda da ama az. Gözümden yaş gele gele dayandım 1 hafta, öyle emzirdim. Bunları da yapınca yavaş yavaş azaldı ve azalıyor da canım. Az dayan, az sabret. Biliyorum çok zor ama, başka çaremiz yok. Bir süre sonra geçecek inşallah..
Cok uzun süreler emzirme ve memenin sadece ucunu değil, verebildiğin kadar kahverengi kısmın tamamını vermeye çalış. Kendini de kasma. Hemşire aynen şunu dedi, mutlu anne süt demektir. Ne olursa olsun siz mutlu olmaya çalışacaksınız. Mutluluk prolaktin salgilatir o da süt demektir. Siz iyi oldukça sütünüz artacak dedi. Lütfen kendini uzmemeye çalış. Allah korusun ne felci.. Geçti gitti onlar.. Risk falan yok artık. Sen iyisin ve çok daha iyi olacaksın. Bebeğin de çok iyi olacak sen iyi olunca canım
Tatlım cvp gelmiştir belki, bebek küvetinin içine file al, yatak gibi oluyor, ilk zamanlar cok rahat edersin, zamanla alışırsınKizlar bebeklerinize nasil banyo yaptiriyorsunuz ya biz henuz yaptirmadik hastanede dr 1 hafta yapmasin demisti gobegimjzde dustu simdi yaptircaz ama cok aglicak nasil dayancam ben hadi simdi baskalari yaptircak sonra kendim yaptircagim zaman nasil olcak ayy hersey bitti simdiki sikintimda bu
Canım tesekkürler, bebegim bir türlü sakinleşmiyor memeyi alacagi zaman çıldırıyor hepsini vermeye uğraşıyorum ama almıyor ucunu tutuyor bir daha bırakmıyor o şekilde emzirmek zorunda kalıyorum aglaya aglaya. Kafasını sabit tutmak mümkün değil maalesefHayırlı olsun cnm. Bahsettiğin sıkıntıları çoğumuz yaşamışızdır . Göğüs yaranın sebebi bebişe Göğüs ucunu Hatalı vermenden kaynaklanıyor, kuzu yorulup en sonunda göğsünün ucunu almıştır muhtemelen, hiç bırakmadığı içinde eme eme göğsü resmen kesik gibi yarılıp kanamasına neden oluyor, zamanla sende oda alışırsınız inş.
Bebeğe mama vermek kötü annelik olmuyor cnm, Aylarca küvezde kalıp mama ile beslenip çok sağlıklı çocuklar hepimizin Çevresinde vardır, ilk doğumda 3 gün sütün gelmemesi çok çok normal Birsey, boşver ver mamayı, arada emzir ve sütünün gelmesini bekle Sıkma böyle küçük şeylerle Can'ını.
Lansinoh cok iyi bir kremdir ama hep söylerim anne sütü gibisi yok, bol bol kendi sütünü Göğüs kenarlarına sür kurumasını bekle, en çabuk o iyileştiriyor, doğal bir mucize...
Süper gercekten annelik bambaşkaAnneler lutfen okuyun!!!!
Eki Görüntüle 1656496
Benimde bugün kontrol vardi ultrasonla da bakti iyi dedi ama eve geldikten sonra dikkatimi cekti sen konusunca bana da yazar misin ne dicek doktorunBeeeennn hatta bu aksam esime sordum bu sislik ne biyle diye. Yarin kontrolum var sorucam bakalim doktora. Bu arada benim dpktorum 40 dan sonra korse kullanabikirsin dedi sizinkilerim onerisi nedir?
Bende farettim aynada baktigimda normal olsa gerekki dün kontrolde birsey demedi dr benimki izin vermedi sonrasinadaBeeeennn hatta bu aksam esime sordum bu sislik ne biyle diye. Yarin kontrolum var sorucam bakalim doktora. Bu arada benim dpktorum 40 dan sonra korse kullanabikirsin dedi sizinkilerim onerisi nedir?
Çok teşekkürler canım dediğin gibi sütüm yetene kadar mama takviyesi devam edeceğim ama emzirmeye de devam edeceğim. İnşallah senin gibi bizde atlatiriz.. Suan cok acı cekiyorum ama gececek biliyorum. Bir de benim merak ettiğim aptamil veriyoruz ilk 2 ay karşısında 60cc yazıyor. Bu gunluk max. Vermemiz gereken dimi? 10cc şeklinde veriyorum her emzirma arasında yanlış mi yapıyorumCanim ilk gunlerimde benimde hic sutum falan gelmedi ustelik sag kolumda damar yolu vardi o taraftan hic veremedim gunduz neysede geceleri yavrum acliktan bas bas bagirdi hep anme sutu anne sutu diye diye hastanede mama bile zorla verdiler. Eve geldikten sonra mamami aldim herkes yok mamaya alisirsa emmez falan biton laf soyledi ama cocugun ac kalmasindanda mama yemesini tercih ettim ve dogumdan sonra 4. Gunde sutum gelmeyr basladi su an 9. Gundeyiz ve artik hic vermiyorum cunku yeteri kadar sutum geliyo az geliyordu ama takviyeyle artti baya neyse cok uzattim hic canini sikma bunlar olmasi gerekenler bebeginde sarilik olmaz hayirlisiyla sen sut gelmesede ver memeni alissin. Birde ben hastaneden 3. Gun taburcu oldum ve o gun banyo yaptim hatta dr soyledi sicak su tut goguslerine yumusayacaktir en azindan banyo yapamasanda sicak tutacak biseyler yapabilirsin
Çok teşekkürler canım,darısı tüm bekleyenlerin başınainan bugün aklıma geldin soracaktım doğum yaptı mı diye hayırlı olsun canım Güle güle büyüt bebegini:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?