2015 Ekim Anneleri

Bakalım canım az kalmış, inerse.güzel güzel doğar inmezse de sezeryan artık napalım hiç dert etme, kuzuna kavuşacaksn artık, öyle düşün :) :)
Öyle artık perşembeye kadar şansı var kendimisteğiyle gelmezse dr amcası zorla getircek:)

Anladım canım hayırlısı olsun önemli olan bebisin ve senin sağlığın

Guzel bi haber.biraz uyu dinlen sabaha guc kazanman lazim

Merhabalar.
Geçen hafta bu saatlerde hastanede sancı çekiyordum. Ben de sizler gibi hep merak ederdim sancı ve su gelmesi nasıl birşey diye. Kendi hikayemi anlatayım biraz.
11 Ekimde günümüz doluyordu ama bebeğin kafası hala kanala girmemişti. Geçen hafta cumartesi kalktığımda karnımda sertlik hissediyordum, bu sertlik gece boyunca da rahatsız etmişti beni. Gün içinde üşüme geldi, battaniyeyi çekip uzandım salonda. Grip oluyorum galiba diye düşündüm. Bacaklarım ağrıyordu. Kasıklarıma adet sancıları girmeye başladı ama adını koyamıyordum. Sancı aralıklarını ölçmeye başladım 7-8 dkdan 4-5e düştü. Lavaboya gittim çamaşırımda ıslaklık ama çok değil. 10 dk sonra biraz daha ıslanmıştı. Ama bu neymiş ki! Herkeste böyle mi bilmiyorum ama benden çook su geldi. Altımda ne varsa ıslandı. Değiştirip ped koyuyordum yine ıslanıyordu. 4-5 kez oldu böyle. Dedim heralde geliyo bizimki. Sakin oldum banyoya girdim aklandım paklandım eşimi sakinleştirdim ve doktoru aradım. Hastaneye gitmemi ordaki ebelerin onu durumdan haberdar edeceğini söyledi. Taksiye bindik, İstanbulda bir cumartesi akşamı klasiği felaket bir trafik. Taksici benden panik oldu ama ben yine sakindim. Hastaneye gittik 7.30da odaya yatışım yapıldı. Artan şiddetlerle 10 saat sancı çektim ama en güzel yanı bunu kendi odamda çekmiş olmam oldu. Psikolojik olarak rahatlattı beni. Sancılar dayanılmayacak gibi değil sakın gözünüz korkmasın. Gittiğimde açılma 3-4 cmdi zaten pzt doktorda 2 cmdi. Bir ara epidural mi olsa dedim ama ebeler gayet iyi gidiyorsun hiç gerek yok dediler. Açılma tamamlandığında doktorum gelmişti. Kontrolünü odamda yaptı sonra doğumhaneye indirdiler. Kafası hala kanalda değildi, sezeryana dönme olasılığımız vardı. Aşağı indik, ebe ve diğer doktor karnıma bastırdı 4-5 ıkınmayla çıktı oğlum. Tam ultrasondaki tarihine göre doğdu. Doğum anı çok kolaydı, doktorum kesik atmadı ama bebek çıkarken yırtık oluştu onları dikti. Fakat kanamam öğlene kadar durmadı, doktor tekrar geldi tekrar dikiş atıldı. Pzt kontrolüm var durumunu merak ediyorum dikişlerin.
Dikiş kısmı benim için gerçekten zordu, aynı şeyleri 2 defa yaşadım ama yine olsa yine normal doğum isterim. Geçti gitti tüm sancılar. Geçen sene dış gebelik ameliyatı geçirdim, ondaki dikişler bile çok zorlamıştı beni. Tabi ki kişiden kişiye farklılık gösterir.
Şu an tek sorunumuz oğlum sarılık oldu. Anne bebekte AB uyuşmazlığı denilen patolojik sarılık. Ben 0+ oğlum A+ olduğu içinmiş. Benim de ABli bişey olmam gerekirmiş. 1 gece fototerapide kaldı, benim için çok zor bir gündü ondan ayrı kalmıştım. Şimdi düşüş var ama hala risk devam ediyor. Dua edin teyzeleri atlatsın bir an önce.

inşallah canm hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallahh

Açıklığı olan arkadaşlar kasık bölgenizde ağrılar var mı böle baya şiddetli olan ağrılarr belki bunlar sancıdır bilmiyorum
Benim 2cm acikligim vardi carsamba gunu , dun gecede nisan geldi. Bugun bacaklarim kasiklarim cok agridi.karnimda sertlesme oluyor beni terletecek derecede.ama belimde hic agri yok. Bekliyorum bende suyumun gelmesini yada sancimin artmasiji

Canim ben etimedi biliyorum ama kadin dogum.olarak bilemicem. Etimesguta gelmeye raziysa ben.sincan koruya gidiyorum ve dr.umdan da cok memnunum. Direk oraya gitsin, total dediğin doğum mu 3 bin? Bizim dogum 2 bin ve sezeryan normal ayni. Yani dr.un sezeryana yönlendirmesi için bi sebebi yok.. hem dr da tavsiye edebilirim. .

Merhaba kızlar bebişimi sonunda sağlıcakla kucağıma aldım :) doğum anımı anlatmıycam kızlar hem doğum yapcakların morali bozulmasın hemde ben o anları hatırlamak istemiyorum. Asıl önemli olan sonuç yumuk gözlü oğluşumu kucağıma almam. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Benim 2cm acikligim vardi carsamba gunu , dun gecede nisan geldi. Bugun bacaklarim kasiklarim cok agridi.karnimda sertlesme oluyor beni terletecek derecede.ama belimde hic agri yok. Bekliyorum bende suyumun gelmesini yada sancimin artmasiji
Bende öle cnm beklemelerdeyizz =)

Gozunaydin canim normalmi sezeryanmi oldu

Senin gunune var erkencisin hadi bakalim

İlk böle settleşme oluyor karnımda yukardan aşağı bi baskı oluyor sonra belimden kasıklarıma doğru giden bi ağrı oluyo adet sancısı olur yha o her hareketimde var ama o kadr şiddetli değil
Canim benim dinlenince gecmeyen bi agri olmasi lazim birde surekli degildi belli araliklarla gelmesi lazim

söylediğine cok şaşırdım canım su an o kadar çok kişi öneriyor ki Yenidoğan Sünnetini. Hatta bizim hastanede afişleri bile asılmış faydalarindan olumlu taraflarından bahseden.. bikaç yere daha mi danışsan acaba

Allah anali babali buyutsun.ne guzel bi dogum hikayesi darisi basimiza insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…