- 24 Temmuz 2015
- 3.802
- 4.918
- 133
- 37
Canim gozunaaydin Allah anali babali buyutsun insallahHayırlı akşamlar kızlar yazdıklarınızı okuyamadım sayfalar ilerlemiş baya ben doğum yaptım saat 12.43 te çok şükür bebişim de ben de iyiyiz. Kızım 3670 gr doğdu daha küçük bekliyordum ben gerçi. Allah bekleyenlere de yardım etsin elimden geldiğince hepinize dua ettim. Haber vermiş olayım dedim öpüyorum kızlar sizi:)
bbeyaza dondukten sonra kanama tekrar basladi ise muhtemelen adet oluyosun cnmKızlar akıntılarınız devam ediyor mu ne alem de ?
Benim 35. günüm sarı ve beyaz gibiydi akıntım bayağıdır az önce bir baktım tekrar aşırı kanamam var böyle çok koyu kırmızı siyah gibi. Kasık ağrım da var acaba adet mi ki bilemedim korktum da açıkçası ??
bbeyaza dondukten sonra kanama tekrar basladi ise muhtemelen adet oluyosun cnmKızlar akıntılarınız devam ediyor mu ne alem de ?
Benim 35. günüm sarı ve beyaz gibiydi akıntım bayağıdır az önce bir baktım tekrar aşırı kanamam var böyle çok koyu kırmızı siyah gibi. Kasık ağrım da var acaba adet mi ki bilemedim korktum da açıkçası ??
Çok sağol canım dikkat edicem.. Aptamil vermişti doktorumuz şu an onu kullanıyoruz haftaya kilo alımına göre devam edersek eğer sma aklımda olsunÇok çeken biri olarak tavsiyem Yemene dikkat et komposto iç cubuk tarçınla kaynat kara üzüm suyu iç hurma ye kemik suyuna çorba iç ve sakin stres yapma sütün üstüne mama ver bu arada sma gold kullandım ben SMA ve similac tat olarak anne sütüne yakın şeker yok dediler ve de kof şişmanlık yapmıyo dediler bilgine:) sutunu eksiklik olarak görme ne olur stres sütü keser azda olsa emse ona çok kar böyle düşün
Taze incir yiyiorum ama kuru incir de aldırdım bu akşam eşime kaynatıp komposto yapıcamCanım hurma ve incir ye. Çok faydasını göreceksin canım.
Başka akıntı yok canım taze kan şeklin de gelir sadeceKanama disinda ekstra bi akinti varsa doktoruna danis canim bi iltihaplanma olabilir blki onu atiyosundur. Azkldi toparlanip eski yasantimiza donucez kotuankli yoldan ki hemmen ikinci bebikler gelmesin az beklesinler:)
Evet canım yaklaşık 10 gündür beyazdı şimdi tekrar taze kan şeklinde geliyorbbeyaza dondukten sonra kanama tekrar basladi ise muhtemelen adet oluyosun cnm
Gece 10-11 gibiKac gibi yatıcan canım hakkınızda hayırlısı olsun.
Canım sorma nasıl zor olduğunu. Normal doğum sonrası çok kolay toparlanılıyor diyenin alnını karışlayasım var. Hastaneyi yıktım ben doğumdan sonra doğumum bu kadar zor geçmedi dedim. Doğumdan sonra tekrar doğumhaneye aldılar ağlayınca çok dikişlerde bir durum mu var diye. Hiç bir şeyimde yokmuş. 3 tanecik dikişin var dediler. Şuan doğum yapalı 17 gün oldu canım. Hastanede ben katateri çıkarttırmadım 1.5-2 saat arayla devamlı ağrı kesici yaptırdım. Eve çıkarken doktorum sadece 50 mg'lık dolarex verdi. Tabi ki kesmedi ben minosette içtim ancak öyle durabiliyordum. Doktorumu arayıp sordum batikon kullanabilir miyim dedim sakın dedi dikişlerini açarsın dedi. Bana tek söylediği hergün duş alabilirsin ama duştan ve wc'den sonra iyi kurula dediğiydi. Bende öyle yaptım. Dolarex dışında hiç bişiy kullanmadım. Medikallerde satılan lohusa sargı bezlerinden kullandım bir de kanama için sürekli değiştirdim temiz tutmaya özen gösterdim. 2. haftanın sonuna doğru popomun üzerine oturmaya başladım. Sen bugün kaçıncı günündesin? Dikişlerde şişlik bendede vardı başlarda sonradan yavaş yavaş iniyor şuan kalmadı. Doktora 9. gündü sanırım kontrole gittim hala oturamıyordum ve sadece girişte bir şişlik kalmıştı.
Ben doğum yapalı 8 gün oldu hala oturamiyorum benim ebeler patikon kullan demişlerdi benim korkum bu şişlik et parçası gibi seninde oylemi ydi
Canim vallahi hayret ediyorum kendime....Başından beri sezaryen istiyordum. Normal dediler bekledim. Normal diye gittim fakat sezaryen olmak için dua ettim ve neticede sezaryen ile doğurdum.
Canım daha çok yeni benimde öyleydi merak etme geçecek. İnecek o şişlikler. Şuan boğum boğum duruyordur ben bakamıyordum bile içim kaldırmıyordu.Ben doğum yapalı 8 gün oldu hala oturamiyorum benim ebeler patikon kullan demişlerdi benim korkum bu şişlik et parçası gibi seninde oylemi ydi
Canım bende devamlı çevremden annem, kayınvalidem vs keşke sezeryan yapsaydın dediler. Çünkü toparlanma sürecim çok zordu, çok ağladım. İlk büyük tuvaletimi eşimin elini tutarak ağlayarak 1 saatte yaptım. Yatağa yatıp kalkmam 10 dakikamı alıyordu süründüm resmen. Tebriğe gelenlerle salonda oturamadım bir iki dakika hoşgeldiniz dedim ve odama gittim. Elayı hiç dik emziremedim, yatarak emzirmeyi öğrendim. Birlikte hiç annem, eşim, ben kahvaltı edemedik, yemek yiyemedik. Bana hep tepsiyle yatağıma geldi. Doğumda epidurale rağmen hiçte kolay değil. Sıfır sancı demesin kimse adet ağrısı gibi belki bir tık üstü olabilir. Doğru ıkınabilen herkes yapabilir sadece. Ikınmakta o kadar kolay değil nefesini dışarıya kaçırmadan 1-2 dakika hiç bırakmadan ıkınılmalı. Ben alnımdaki damarların çatır çatır sesini duydum. Bu arada 6 cm açıklıkta epidural taktırdım ve iki ıkınmada doğum yaptım bana ıkınma hissinden önce epiduralde vermediler iyi ıkınanileyim diye. Ağrı eşiğimin yüksek olduğunu söylediler. Kimseyi zorlamadım, doğum yaparken gıkım çıkmadı bir kere bağırmadım ama sonrası mı odama alındım hastaneyi yıktım. Hastanede 10 kişi sezeryan yaptı 1 kişi ben normal en çok benden çektiler ebeler odama git gel devamlı ağrı kesici yaptılar 1.5 saat arayla en çok ağrı kesici alarak tarihe geçmişimdir. Devamlı belden aşağımı uyuşturttum. O kalçadan vurulan iğneler falan banamısın demedi. Evet benim doğumum muhteşemdi, güzel bir doğum oldu ama doğum sonrası için aynı şeyi söyleyemicem sadece 3 dikiş ömrümden ömür yedi. O yüzden bundada vardır bir hayır diye düşün.Canim vallahi hayret ediyorum kendime....sastım kaldim ne kadar az sayımız...
benim dengesiz bir ablam ve dengesiz bir annem var onlar canımı sikmasalar şu lohusalik dönemini daha rahat atlaticam.
Aslında 10 yıllık evlilik neticesinde ve 2 yıllık tedavi sonrasında elde ettiğimiz bebegimizi evvelinden beri bildigimiz vajinal darligim nedeniyle riske etmek istemedigimizden normal doğumdan hep cekindik. Etrafimdada bir sürü normal isteyip doguramayip acil sezeryana alınan yada vakumla bebeği çekilen insanlarin hikayelerini dinledim yada çok beklediği için bebeği karninda ölen vs. Belki bir daha bebişimiz olmaz dedik ve doktorunda acil gittigimizde alttan muayene edip normal doğum yapman pek mümkün değil demesiyle sezeryan oldum. Velhasili kelam dogumum sonrası normal doğum yapanların hikayelerini dinledikce bu kadar kolaysa keşke bendemi bi deneseydim belki bebeği kesip bi şekilde cikarirlardi diye düşünmeye başladım ablama söylediğimde ki kendiside direk sezeryana girmiş bir psikologtur ve ne talihsizlikki doğum yaparken yanimdaydi; bana senin sezeryan istemeni hiç anlamadim normal yapsaydin demesinmi lohusa insana bu denirmi madem diyeceksin gece doktor muayene ederken yanimdaydin ozaman dile getirseydin ya bunu... annemde normal olurdu bu bebek ne olacak zaten zayıf küçücük vakum şişman bebeklere uygulanıyor demesinmi bende sarteller attı.. o zaman anne dedim 9 ay boyunca bir kere karşına alıp konussaydin ya şimdi bu şekilde konuşmak kolay dedim kızında öyle ne biçim Abla lik o öyle bide psikolog olacak dedim. Ayy sinirimden fittiriyorum ya....
Bizim daha vaktimiz var bakalim 1 hafta sonra çarşamba günü 1aylik kontrolüne gidicez inşallah1. Ay kontrolune giden var mi kizlar
Bebisler kac gr almislar 1 ayda.
Tesekkur ederim canim.ben acil sezeryana girdigim için ikram filan gibi şeyler yapılıyor mu bilmiyorum.hastanenin oda kapılarında mavi ve pembe olarak kapı süsleri vardı ama başka süsleme yapıyormu bilmiyorum. Ama istersen fotoğraf cekimi yapılıyor mus. Daha fazla bilgi vermek isterdim ama bu kadar biliyorum ne yazıkki.çok tesekkür ederim ve çok geçmiş olsunbebeğinizi sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz inşallah :) bende doktorumdan memnunum hastanenin de temiz olması sevindirdi açıkçası peki oda süsleme gibi hizmetleri var mı bazı özel hastanelerde falan varmış ikramlar falan çünkü ona göre hazırlık yapıcam bende :)
Kızlar akıntılarınız devam ediyor mu ne alem de ?
Yaaa bn yrn normal dığum denemesine giricem kilosu 3.500 gözüküo acaba sezeryan mı istesem yazdıklarını okuyunca bi korktummCanım bende devamlı çevremden annem, kayınvalidem vs keşke sezeryan yapsaydın dediler. Çünkü toparlanma sürecim çok zordu, çok ağladım. İlk büyük tuvaletimi eşimin elini tutarak ağlayarak 1 saatte yaptım. Yatağa yatıp kalkmam 10 dakikamı alıyordu süründüm resmen. Tebriğe gelenlerle salonda oturamadım bir iki dakika hoşgeldiniz dedim ve odama gittim. Elayı hiç dik emziremedim, yatarak emzirmeyi öğrendim. Birlikte hiç annem, eşim, ben kahvaltı edemedik, yemek yiyemedik. Bana hep tepsiyle yatağıma geldi. Doğumda epidurale rağmen hiçte kolay değil. Sıfır sancı demesin kimse adet ağrısı gibi belki bir tık üstü olabilir. Doğru ıkınabilen herkes yapabilir sadece. Ikınmakta o kadar kolay değil nefesini dışarıya kaçırmadan 1-2 dakika hiç bırakmadan ıkınılmalı. Ben alnımdaki damarların çatır çatır sesini duydum. Bu arada 6 cm açıklıkta epidural taktırdım ve iki ıkınmada doğum yaptım bana ıkınma hissinden önce epiduralde vermediler iyi ıkınanileyim diye. Ağrı eşiğimin yüksek olduğunu söylediler. Kimseyi zorlamadım, doğum yaparken gıkım çıkmadı bir kere bağırmadım ama sonrası mı odama alındım hastaneyi yıktım. Hastanede 10 kişi sezeryan yaptı 1 kişi ben normal en çok benden çektiler ebeler odama git gel devamlı ağrı kesici yaptılar 1.5 saat arayla en çok ağrı kesici alarak tarihe geçmişimdir. Devamlı belden aşağımı uyuşturttum. O kalçadan vurulan iğneler falan banamısın demedi. Evet benim doğumum muhteşemdi, güzel bir doğum oldu ama doğum sonrası için aynı şeyi söyleyemicem sadece 3 dikiş ömrümden ömür yedi. O yüzden bundada vardır bir hayır diye düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?