2015 Ekim Anneleri

Can
Canim gozunaaydin Allah anali babali buyutsun insallah

bbeyaza dondukten sonra kanama tekrar basladi ise muhtemelen adet oluyosun cnm

bbeyaza dondukten sonra kanama tekrar basladi ise muhtemelen adet oluyosun cnm

Kizlaaarr bebis fotoları cok tatli hepsi masallah.. yavas yavas okudugum için alintilayamadim ama hepsini begenip maşallah çektim :) Allahım analı babalı buyutsun hayırlı evlat olsunlar.. darisi bizim basimiza inşallah assolistler haftasına kalmışlar olarak, saglikla sihhatle..

1. Ay kontrolune giden var mi kizlar
Bebisler kac gr almislar 1 ayda.

Kizlar hayirli geceler yeni dogum yapan arkadaslarim hepinizin gozunaydin...Rabbim cumlenizin evlatlarina saglik iyilik versin..

Çok sağol canım dikkat edicem.. Aptamil vermişti doktorumuz şu an onu kullanıyoruz haftaya kilo alımına göre devam edersek eğer sma aklımda olsun
Kuru beyaz üzüm aldım kaynatmak için siyah ta alırım hurmayı günde kaç tane yiyiorsun cnm
Canım hurma ve incir ye. Çok faydasını göreceksin canım.
Taze incir yiyiorum ama kuru incir de aldırdım bu akşam eşime kaynatıp komposto yapıcam

Sağol canmm

Kanama disinda ekstra bi akinti varsa doktoruna danis canim bi iltihaplanma olabilir blki onu atiyosundur. Azkldi toparlanip eski yasantimiza donucez kotuankli yoldan ki hemmen ikinci bebikler gelmesin az beklesinler:)
Başka akıntı yok canım taze kan şeklin de gelir sadece

Ben doğum yapalı 8 gün oldu hala oturamiyorum benim ebeler patikon kullan demişlerdi benim korkum bu şişlik et parçası gibi seninde oylemi ydi

Kızlar benimde ilk doğumda vardı o dikişler 20 gün üzerine oturamadım. Kas dokuları kesiliyor çok normal. İkincide ufak tefek 2-3 sıyrık var onlara atılan dikişlerde hic acitmadı bile.
Temizliği konusundada numismed diye bir temizleme jeli verdi hastane günde 2-3 kez onunla yıkadım

Başından beri sezaryen istiyordum. Normal dediler bekledim. Normal diye gittim fakat sezaryen olmak için dua ettim ve neticede sezaryen ile doğurdum.
Canim vallahi hayret ediyorum kendime.... sastım kaldim ne kadar az sayımız...
benim dengesiz bir ablam ve dengesiz bir annem var onlar canımı sikmasalar şu lohusalik dönemini daha rahat atlaticam.
Aslında 10 yıllık evlilik neticesinde ve 2 yıllık tedavi sonrasında elde ettiğimiz bebegimizi evvelinden beri bildigimiz vajinal darligim nedeniyle riske etmek istemedigimizden normal doğumdan hep cekindik. Etrafimdada bir sürü normal isteyip doguramayip acil sezeryana alınan yada vakumla bebeği çekilen insanlarin hikayelerini dinledim yada çok beklediği için bebeği karninda ölen vs. Belki bir daha bebişimiz olmaz dedik ve doktorunda acil gittigimizde alttan muayene edip normal doğum yapman pek mümkün değil demesiyle sezeryan oldum. Velhasili kelam dogumum sonrası normal doğum yapanların hikayelerini dinledikce bu kadar kolaysa keşke bendemi bi deneseydim belki bebeği kesip bi şekilde cikarirlardi diye düşünmeye başladım ablama söylediğimde ki kendiside direk sezeryana girmiş bir psikologtur ve ne talihsizlikki doğum yaparken yanimdaydi; bana senin sezeryan istemeni hiç anlamadim normal yapsaydin demesinmi lohusa insana bu denirmi madem diyeceksin gece doktor muayene ederken yanimdaydin ozaman dile getirseydin ya bunu... annemde normal olurdu bu bebek ne olacak zaten zayıf küçücük vakum şişman bebeklere uygulanıyor demesinmi bende sarteller attı.. o zaman anne dedim 9 ay boyunca bir kere karşına alıp konussaydin ya şimdi bu şekilde konuşmak kolay dedim kızında öyle ne biçim Abla lik o öyle bide psikolog olacak dedim. Ayy sinirimden fittiriyorum ya....

Ben doğum yapalı 8 gün oldu hala oturamiyorum benim ebeler patikon kullan demişlerdi benim korkum bu şişlik et parçası gibi seninde oylemi ydi
Canım daha çok yeni benimde öyleydi merak etme geçecek. İnecek o şişlikler. Şuan boğum boğum duruyordur ben bakamıyordum bile içim kaldırmıyordu.

Kızlar biz zinco gaz giderici veriyoruz elaya fakat ağzından gazını çıkartan çocuğum şuan alttan çıkartıyor ve çıkartırken yavrum kıpkırmızı mosmor oluyor çok ağlıyor bu gaz gidericiler gazı aşağı mı gönderiyor? 2-3 gündür kullanıyoruz ve bir faydasını göremedik biz hiç rahatlatmadı çocuğumu.

Canım bende devamlı çevremden annem, kayınvalidem vs keşke sezeryan yapsaydın dediler. Çünkü toparlanma sürecim çok zordu, çok ağladım. İlk büyük tuvaletimi eşimin elini tutarak ağlayarak 1 saatte yaptım. Yatağa yatıp kalkmam 10 dakikamı alıyordu süründüm resmen. Tebriğe gelenlerle salonda oturamadım bir iki dakika hoşgeldiniz dedim ve odama gittim. Elayı hiç dik emziremedim, yatarak emzirmeyi öğrendim. Birlikte hiç annem, eşim, ben kahvaltı edemedik, yemek yiyemedik. Bana hep tepsiyle yatağıma geldi. Doğumda epidurale rağmen hiçte kolay değil. Sıfır sancı demesin kimse adet ağrısı gibi belki bir tık üstü olabilir. Doğru ıkınabilen herkes yapabilir sadece. Ikınmakta o kadar kolay değil nefesini dışarıya kaçırmadan 1-2 dakika hiç bırakmadan ıkınılmalı. Ben alnımdaki damarların çatır çatır sesini duydum. Bu arada 6 cm açıklıkta epidural taktırdım ve iki ıkınmada doğum yaptım bana ıkınma hissinden önce epiduralde vermediler iyi ıkınanileyim diye. Ağrı eşiğimin yüksek olduğunu söylediler. Kimseyi zorlamadım, doğum yaparken gıkım çıkmadı bir kere bağırmadım ama sonrası mı odama alındım hastaneyi yıktım. Hastanede 10 kişi sezeryan yaptı 1 kişi ben normal en çok benden çektiler ebeler odama git gel devamlı ağrı kesici yaptılar 1.5 saat arayla en çok ağrı kesici alarak tarihe geçmişimdir. Devamlı belden aşağımı uyuşturttum. O kalçadan vurulan iğneler falan banamısın demedi. Evet benim doğumum muhteşemdi, güzel bir doğum oldu ama doğum sonrası için aynı şeyi söyleyemicem sadece 3 dikiş ömrümden ömür yedi. O yüzden bundada vardır bir hayır diye düşün.

Son düzenleme:
Normal dogum yapan biri olarak benimde sikayetim dikislerim.Belkide en zor tarafı.parolla rahatliyorum.insallah geçecek. Oturup kalkma,vs zorluyor.Bazen yanma hissediyorum. Iyiki normal oldu diyorum ama Toparlanma süreci konusunda Lovely35 e katılıyorum, cok kolay değil kızlar.Hos benim henüz 1 hafta oldu ama. O kaka yapma vs benim de bacaklarım titredi sanırım psikolojik de.o doğumdaki zorlamalardan dolayi insan her yeri patlayacak gibi hissediyor.Yine de bugüne şükür. Herkes yaşıyor bunları. Zamanla gece inşallah.[/USER]

Tesekkur ederim canim.ben acil sezeryana girdigim için ikram filan gibi şeyler yapılıyor mu bilmiyorum.hastanenin oda kapılarında mavi ve pembe olarak kapı süsleri vardı ama başka süsleme yapıyormu bilmiyorum. Ama istersen fotoğraf cekimi yapılıyor mus. Daha fazla bilgi vermek isterdim ama bu kadar biliyorum ne yazıkki.

Uzun zamandır giremiyordum bende bu soruyu sorcaktim .Bugün 40 mız çıktı bir ara azaldı heh tamam kesiliyor bitiyor dedim esimde sevindi hatta ☺2 gundur kananam çoğaldı adet kanı gibime geldi yani o sari gibi olan akinti kalmadi korkuyorum bende ..

Yaaa bn yrn normal dığum denemesine giricem kilosu 3.500 gözüküo acaba sezeryan mı istesem yazdıklarını okuyunca bi korktumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…