2015 Ekim Anneleri

Off kötü olmuş. Annem öyle yapmaz da k.validem hiç lafını sözünü bilmiyor patavatsız. Keşke aniden doğursaydım o köydeyken de ilk gün en azından kafam rahat olsaydı.

Bebiş uykucu mu yoksa sarılığı mı var canım ? Neden uyanmıyor?

Pazar günü amcama araba çarptı bir bacağına platin takılması gerekiyor. Hani klasik etrafımızda vardır ya " bizim bi x kişi vardı rahmetli" diye aynı onun gibi bir başladı yok platini vücut kabul etmemiş, kanca takılmış, kolu çürümüş, elini kesmişlere kadar getirdi. Anne anlatma etkileniyorum herkes öyle olacak değil ya diyorum ama o eli kesmeden konuyu bitirmedi

Herkese günaydınn bugün son hamile günüm bebişimin kendiliğinden geliceği yok bende umudu kestim yarın öğlene kucağıma almış olurum heralde çok garip birşey hissedemiyorum şuan daha idrak edemedim galiba yarın kucağımda olacağını:)

Kızlar bebeğim sarılık oldu moralim çok bozuk 17 çıktı değeri tecrübeli anneler neler yapabilirim . Lütfen dua edin kızlar yarın yine topuk kanı vereceğiz

Uç takmayı denedin mi canım. Bizimkide bazen tutamıyor bazen çok güzel yakalıyor. Ama ona süt gidiyordur her türlü nasıl bir kuvvet var çenelerinde. Benim de annem sürekli yok ucunu sık yok orası ı sık diyor her emzirmemde ama bebeğin ağzına alışsa hiç bir şeye gerek kalmıyor. Çok emmedi bu sabah ama uuyor şimdi aç olsa uyanırdı herhalde. Beni uyku tutmuyor çok dertliyim çok doluyum ne yapacağımı bilmiyorum..

Kızlar bebeğim sarılık oldu moralim çok bozuk 17 çıktı değeri tecrübeli anneler neler yapabilirim . Lütfen dua edin kızlar yarın yine topuk kanı vereceğiz
Geçmiş olsun canım sürekli emzir derler ama benim bildiğim bu..geçer canım çok sıkma canını sen

Gözün aydın karnın boşalıyor ama kucağın hep dolu olacak :)

Canım 17 de benim bildiğim fototerapi yapıyorlar ışık veriyorlar. Sen sürekli emzir o emmeyle atacak sarılığı emecek altına yapacak başka çaresi yok. mümkünse gün ışığına da bırak. Panik olma üzülme geçici birşey çünkü.

Canım bebeğin anne sütü alabildi mi yeterince yok hayır alamadı diyorsan mama ver karnı doysun, arkasından mutlaka kaynatılmış ılıtılmış su ver. 3 gün boyunca günde 1 kere 2 çay kaşığı şekerli su ver ama en önemlisi her emzirmeden ya da mamadan sonra su vermeyi ihmal etme. Bol bol emzir.

Kızlar size soruyorum lohusa kadının yanında annesi veya ablasının kalması kadar doğal ne olabilir? Annem 1 saat uzakta ablam da öyle kayınvalide 5 dk ötede. Bebeğime ben bakıyorum annem evimin işini yapıyor. Doğum yaptığım güden beri kayınvalidede bir çekememzlik var sürekli surat yapıyor gelip gitmiyor. 50 kere gel sen de burda kal dedim orası kalabalık deyip ailemi küçümsüyor.
En önemlisi de oğlunu dolduruyor. Onlar senin ailen yok onlar sana bakıyor yok bilmem ne. Ya biz kimseyi evimizden kovmuyoruz. Neymiş annem burda diye gelmiyormuş. İçinde torun sevgisi olan biri atlar gelir. Benim annem o gelince artık odasından çıkmıyor sırf rahat sevsin rahat olsun diye. Bu sefer de annen neden yanıma gelmiyor diye trip yapıyor. Hem ev kalabalık diye gelmediğini söylüyor hem de böyle yapıyor. Annem rahatsızlandı eve dönmek zorunda kaldı. Ablam da kv nin huyunu bildiği için eşine sor geleyim mi dedi. Benim ablam neden bana gelirken eşimden izin alıyor ki ! Gelsin dedi. Neyse kv yine kudurdu bana güvenmiyorsunuz da bilemem ne de daha 1 ay oldu doğum yapalı. Kendisi zaten 60 yaşında bebek bakmaya kalkıyor. Ki gelsin gelme demiyorum ama sevmeye de gelmiyor. Eşimle aram acaip açılıyor. Onunda paikolojisi bozuldu. her telefonda trip her telofonda surat. zorla davet ediyoruz eve kendilerini. Neredeyse ben anneme ablama siz gelmeyin kaynanam dursun yanımda dicem. rahat edecekler.60 yaşındaki kadın bana hergün yemek yapacak ütü yapacak evimi süpürecek çamaşıryıkayacak. Ben aileme gidin gelmeyin desem bunları ben yapmak zorunda kalacağım eşime diyorum neden rahatımı bozayım ne zararı var. O da yeri geliyor annesine kızıyor yeri geliyor ona hak veriyor kafayı yemek üzereyim....

Kızlar gece doğum yaptım 03.45 de aldım oğlumu kucağıma rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu .. hastaneden çıkınca uzun uzun anlatırım hepinizi öpüyorum
Canım hayırlı olsun normal mi doğum yaptın nasıl bebek iyi mi kaç gr doğdu. Bol sütğn olsun inşallah.

Kızlar günaydın. 20.10.15 te saat 14.20 de kızımı aldım kucağıma. Normal diye gittik suyum geldi suni sancı aldım ama olmadı bebek kanala yerleşmedi. Sezeryana girdim. Meğer bebeğimin heryerine kordon dolanmış.inememiş aşağı. Hayırlısı böyleymiş

Günaydın canım sıkıntılarin inşallah geçer bende zar zor sezeryan sonrasr biberondan emzirmeye geçiş yaptırdım annemle, annelerin hakkı ödenmez gerçekten, başkasınn umrunda olmuyor. Şimdide o sıkıntılardan sonra çevreden sütün yetmiyormu diye soruyorlar bende salak gibi hemen atladım ara öğünlerde bazen yetmiyor diye yaşlı başlı kadın başladı kendini övmeye nasıl sütu olduğunu filan akşam sinirimden ağladım ama hiçbirsey için değmez üzülmeyelim bol bol sütümüz olsun.

Acil şifalar diliyorum canım. Ben kendimi, vücudumu ve psikolojimi çok iyi tanıyorum. Başından beri normal doğum yapmamam gerektiğini, bana uygun bir doğum şekli olmadığının farkındayım. Neticede 1 cm açılma gibi komik bir sonuç ile vücudumda benimle hemfikirdi. Sezaryen e daha dayanıklı olduğumu düşündüm ve sezaryen oldum açılma olmayınca. O da çok çok kolay değil fakat dayanabileceğim bir doğum şekliydi. Canım tatlıdır. Ağlamadım değil. Ağladım ara ara ama doğururken kahkaha atan insan ve doğurduktan sonra masajdan çıkmış modda hastane odasında yatan insan hiç görülmemiştir. Allah herkesin gönlüne göre versin. Oldu bitti çok şükür. Allah kalanları da hayırlısıyla kurtarsın.

Allah sana ve bebeğine sağlık sıhhat versin canım, hayırlı uzun ömürlü olsun bebeğin.

Bu insanların ağzını boş bırakmayacaksın :)))) ağızlarına ...... (Nokta nokta kısımlara gelecek kelimeyi hayal gücüne bırakıyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…