- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
- 173
Tebrikler canım. Sağlıkla büyüt yavrunu. Heyecan, yaşanan doğumun verdiği psikoloji, hemşirelerin gelip gitmesi, ziyaretçiler derken 2 gün hastanede. 1 gün doğum öncesi 1 gün hastane sonrası dersek toplam 4 gün uyumamıştım. Olağan şeyler canım. Sonra ister istemez uyursun. Vücut alarm veriyor.Arkadaşlar tebrik mesajları gönderen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Alıntılayamıyorum şu an herkesi ama Allahım hepimizin yavrularına hayırlı ömürler versin.
Çok garip hissediyorum hala karnımda kıpırdanmasını bekliyor gibiyim ama karşımda minnak kızım bana minicik gözleriyle bakıyor etrafı ve beni inceliyor. Çok güzel bir duyguymuş bu. Şimdi de uykum kaçtı uyanık kalıp izleyesim var hep ne olacaksa bu uyanıklık halim. Kesin yarına kötü hissedeceğim. Doğum yapan arkadaşlar siz de de böyle uyanıklık hali olmuş muydu?
Kızlar gece doğum yaptım 03.45 de aldım oğlumu kucağıma rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu .. hastaneden çıkınca uzun uzun anlatırım hepinizi öpüyorum
Canım öğrenecek üzme kendini. Benimde sırtım belim heryerim tutuluyor kızım mücadele ederken. Kendisi de terliyor ben de. Yılmadan devam ediyorum. Zaman alacak.Bebeğimin ağzına memeyi neden tutturamıyorum benZaten iriydi göğüslerim, kocaman oldular, ağır mı geliyor ki yavruma İlla annem memeyi sıkıp ağzına tıkıştırcak. Onda bile 10 dakika harcıyoruz tutması için. Telef oluyoruz o da ben de. Hele bi de her an ağzından kaçıracak korkusu yok mu... 5 dakika çıkarmadan emse göbek atıyoruz. Bazen o kadar kötü bir pozisyondayken yakalıyor ki, kıpırdayamıyorum bırakmasın diye. Ne belim kalıyor ne sırtım.
Nerde hata yapıyorum benNeden bu kadar sütüm varken hep sağıp vermek zorunda kalıyorum İkimize de yazık oluyor. Ha tuttu ha tutacak aman kaçırmasın derken 2 saat gidiyor. Saçlarım hep ıslak, sırtım hep ıslak. Zamanla düzelecek mi ki bu durum
Ececim bisey sorucam senn dikisler ne durumda tamam cok aci kalmadi ara sira oluo ama bi dikislerim daha dusmedi uzun uzun ipler gozukuo ya benmde bugn 15 gun oldu bunlari doktormu alicakti yoksa bana bisey soylemedi kontrolde bilgin varmi ya...Canım doğumdan korkma, toparlanma sürecini de herkes aynı yaşamıyor ama herkesten duyduğum alttaki dikişin sezeryan dikişine benzemediği acı yönünden hassas bir yerde çünkü. Bak bugün 18. gün dipçik gibiyim. İlk 2 hafta zorluyor belki ama sonra birşeyin kalmıyor. Herşeye rağmen hala normalciyim.
Hava muhteşem benceee bayıldım hemen çıkıp yürüyüş yapacm :))))Günaydın annisler ve benim gibi hala hamisler.. bugun ankara baya soğuk yağışlı.. ve ben hala dogurmicakmisim gibiyim..
kizlar hani bebislerinizin uyumadigindan bahsediyorsunuz ya, karnı tok da olsa. Benim bi arkadasim nişanmda dağıttığım lavanta yastıkları ile çocuğunu cok rahat uyuttugunu söylemişti, yastığı sürekli yanında tutmus çocuğun uyurken yataginda durmus. Acaba keselere lavanta koyup bi deneseniz mi
Kızlar size soruyorum lohusa kadının yanında annesi veya ablasının kalması kadar doğal ne olabilir? Annem 1 saat uzakta ablam da öyle kayınvalide 5 dk ötede. Bebeğime ben bakıyorum annem evimin işini yapıyor. Doğum yaptığım güden beri kayınvalidede bir çekememzlik var sürekli surat yapıyor gelip gitmiyor. 50 kere gel sen de burda kal dedim orası kalabalık deyip ailemi küçümsüyor.
En önemlisi de oğlunu dolduruyor. Onlar senin ailen yok onlar sana bakıyor yok bilmem ne. Ya biz kimseyi evimizden kovmuyoruz. Neymiş annem burda diye gelmiyormuş. İçinde torun sevgisi olan biri atlar gelir. Benim annem o gelince artık odasından çıkmıyor sırf rahat sevsin rahat olsun diye. Bu sefer de annen neden yanıma gelmiyor diye trip yapıyor. Hem ev kalabalık diye gelmediğini söylüyor hem de böyle yapıyor. Annem rahatsızlandı eve dönmek zorunda kaldı. Ablam da kv nin huyunu bildiği için eşine sor geleyim mi dedi. Benim ablam neden bana gelirken eşimden izin alıyor ki ! Gelsin dedi. Neyse kv yine kudurdu bana güvenmiyorsunuz da bilemem ne de daha 1 ay oldu doğum yapalı. Kendisi zaten 60 yaşında bebek bakmaya kalkıyor. Ki gelsin gelme demiyorum ama sevmeye de gelmiyor. Eşimle aram acaip açılıyor. Onunda paikolojisi bozuldu. her telefonda trip her telofonda surat. zorla davet ediyoruz eve kendilerini. Neredeyse ben anneme ablama siz gelmeyin kaynanam dursun yanımda dicem. rahat edecekler.60 yaşındaki kadın bana hergün yemek yapacak ütü yapacak evimi süpürecek çamaşıryıkayacak. Ben aileme gidin gelmeyin desem bunları ben yapmak zorunda kalacağım eşime diyorum neden rahatımı bozayım ne zararı var. O da yeri geliyor annesine kızıyor yeri geliyor ona hak veriyor kafayı yemek üzereyim....
Kızlar günaydın. 20.10.15 te saat 14.20 de kızımı aldım kucağıma. Normal diye gittik suyum geldi suni sancı aldım ama olmadı bebek kanala yerleşmedi. Sezeryana girdim. Meğer bebeğimin heryerine kordon dolanmış.inememiş aşağı. Hayırlısı böyleymiş
Canm yalniz degilsinki bak bende ayniyim sol gogsumu kolay alio bazen ama sag gogsum hafif daha buyuk ve ucu sut toplayinca cikmio pek inan on dk ugrasiorz bide bi yandan aglamasi agzini acip saga sola kaydirmasi kafayi yiyorum oturup onla aglayasim gelio cebellesioruz resmen her seferinde napicami bende sasirdim duzelirmi bilmiorum bide ben ek mama veriorum biberon gibi kolay gelmesini beklio memedende sutum gelince agzina alamayinca bosa akio agzindan okadar zorlandimki bu aksamda mamayi az verip memeyi cok tutturmaya cabaliorum ama inan yiprandim baya bende Rabbim bize kolaylik versin hep dualar okuoruz esimle...Bebeğimin ağzına memeyi neden tutturamıyorum benZaten iriydi göğüslerim, kocaman oldular, ağır mı geliyor ki yavruma İlla annem memeyi sıkıp ağzına tıkıştırcak. Onda bile 10 dakika harcıyoruz tutması için. Telef oluyoruz o da ben de. Hele bi de her an ağzından kaçıracak korkusu yok mu... 5 dakika çıkarmadan emse göbek atıyoruz. Bazen o kadar kötü bir pozisyondayken yakalıyor ki, kıpırdayamıyorum bırakmasın diye. Ne belim kalıyor ne sırtım.
Nerde hata yapıyorum benNeden bu kadar sütüm varken hep sağıp vermek zorunda kalıyorum İkimize de yazık oluyor. Ha tuttu ha tutacak aman kaçırmasın derken 2 saat gidiyor. Saçlarım hep ıslak, sırtım hep ıslak. Zamanla düzelecek mi ki bu durum
Hava muhteşem benceee bayıldım hemen çıkıp yürüyüş yapacm :))))
Off kötü olmuş. Annem öyle yapmaz da k.validem hiç lafını sözünü bilmiyor patavatsız. Keşke aniden doğursaydım o köydeyken de ilk gün en azından kafam rahat olsaydı.
Bebiş uykucu mu yoksa sarılığı mı var canım ? Neden uyanmıyor?
Canm arkadaslarda soyler benm bebegimde sarilik oldu panik yapma bol bol emzir anne sutun yoksa mutlaka mama ver 2 saatte bir 30 cc mutlaka ver bunlari doktorda soyler ztn bu arada sekerli suyu vermelisin cok degil bikac cay kasigi ama bol bol emzirmek en onemlisi bebis ac kalinca sarilik oluor ben oyle oldm bi gece ac kaldi uyudu paso kesinlikle uyandir ve besle sarilikta uykuya egilim artar kan sekeri uykuda dusermis bende yeni ogrendim beslenmesine dikkat et sonra dustugunu goruceksin cnm uzulme bende senn gibiydim ama cok sukur dustu yeni dogan sariligi normal ama vucuda inmemesi onemli...Kızlar bebeğim sarılık oldu moralim çok bozuk 17 çıktı değeri tecrübeli anneler neler yapabilirim . Lütfen dua edin kızlar yarın yine topuk kanı vereceğiz
Uç takmayı denedin mi canım. Bizimkide bazen tutamıyor bazen çok güzel yakalıyor. Ama ona süt gidiyordur her türlü nasıl bir kuvvet var çenelerinde. Benim de annem sürekli yok ucunu sık yok orası ı sık diyor her emzirmemde ama bebeğin ağzına alışsa hiç bir şeye gerek kalmıyor. Çok emmedi bu sabah ama uuyor şimdi aç olsa uyanırdı herhalde. Beni uyku tutmuyor çok dertliyim çok doluyum ne yapacağımı bilmiyorum..
İnşallah öğrenirler canım. Tek isteğim şuan bu.Canım öğrenecek üzme kendini. Benimde sırtım belim heryerim tutuluyor kızım mücadele ederken. Kendisi de terliyor ben de. Yılmadan devam ediyorum. Zaman alacak.
Amin canım, inşallah Allah hepimize kolaylık verir.Canm yalniz degilsinki bak bende ayniyim sol gogsumu kolay alio bazen ama sag gogsum hafif daha buyuk ve ucu sut toplayinca cikmio pek inan on dk ugrasiorz bide bi yandan aglamasi agzini acip saga sola kaydirmasi kafayi yiyorum oturup onla aglayasim gelio cebellesioruz resmen her seferinde napicami bende sasirdim duzelirmi bilmiorum bide ben ek mama veriorum biberon gibi kolay gelmesini beklio memedende sutum gelince agzina alamayinca bosa akio agzindan okadar zorlandimki bu aksamda mamayi az verip memeyi cok tutturmaya cabaliorum ama inan yiprandim baya bende Rabbim bize kolaylik versin hep dualar okuoruz esimle...
Allah analı babalı büyütsün canım gözünaydınKızlar ben bu gece 23.30 itibariyle suni sancı sayesinde normal doğurdum çok kolay oldu demeyi isterdim lakin oyle olmadı ama şu an iyiyiz kızımla maşallah 3480 gr doğdu hemen de emdi maşallah sorunsuz bir bebişe benzicek yavrum,emziğe de alıştırdım alır almaz sustu emziği şimdilik iyiyiz sizde nazar değmesin diye Bi nas suresi okursanız sevinirim hepinizi optum
Sakın strese girme canım. bir sekilde kucağında olacak ona odaklan insan hastaneye gidene kadar doktorlara bile güvenemiyor. Aklına takılanları ebelere doktora hep sor ve guven konuşmak olsun diye konuş onlarla. Stres yapma diye yazıyorum bunları :) doğumdan önceki halimle aynıyız şuan senınle iyi anlıyorum o yüzden. Bak ben düşün düşün bebeğime yansıtmısım çocuk stresten kakasını yaptı karnımda, grupta bi benim oğlan boklu bebek sanırımGece 10-11 gibi
Ne guzel cnm sutun yetio bak bnm az o yuzden mecbur veriorum bide memeden sogucak die aklim cikio biberona alismaz ins..Amin canım, inşallah Allah hepimize kolaylık verir.
Tutturmaya çalışırken bebeğimin kafasını sağa sola çevirip, ayaklarıyla beni tekmelesi ve sert bi şekilde nefes alması beni o kadar üzüyor ki. Ben ağlıyorum bazen onunla beraber. Mama vermiyorum artık canım ben. Her emzirmeden sonra sütümü sağıyorum, dolaba atıyorum. Bir sonraki emzirmeden sonra hemen onu da biberonla veriyorum. Hem sütüm göğsümde kalmamış oluyor hem de bebek anne sütüyle besleniyor. Mama verdiğimde kakasını çişini çok az yapmaya başladı, böyle yapınca baya düzene girdi. Her emzirmede çiş de kaka da yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?