- 6 Şubat 2015
- 1.291
- 1.362
- 48
- 42
6sı salı doğum yaptım bir sonraki cumartesi gece annem gitti çok yoruldu dinlenip pazartesi gelecekti. Eşim kalktın iyisin gerek var mı annenin gelmesine dedi oda yüzüme baktı kaldı kadıncağız valla idare ederim derseniz gelmeyeyim dedi. Kardeşim grip oldu zaten onunla ilgilenecem diyede gelemedi. Kendi annem bile evde fazla oluyor aslında eşimle sanki birbirimize tam ilgi gösteremiyormuş gibi hissediyordum ama annem gitti değişen hiç birşey olmadı . Çok istediğimiz bir bebekti eşimi salaklaştırdı sanırım bu mutluluk boş boş gelip çocukla ilgilenip yatıyor. Birde üstüne dışarı çıkma mevzusu yapınca çıldırttı beni inanılmaz kırıldım daha 20 günde normalde hiç dışarı çıkmayan adam ne oldu ki... Annem gelmedi de sanki kendisinin bana bir yardımı mı oldu beni sinir etmekten başkaSiz bir günlük ablamizsiniz bizim evet canım ameliyat gerekiyor allahin izniyle atlaticaz insallah kocalardan aynı özveriyi beklememek lazim onlar sosyal yasantilarina devam ediyorlar benimki bu aksam maç izlemeye gitti arkadaşlarınla mesela bizim şuanki sosyal yaşantımız bebişlerimiz :) benimde 11 sene oldu bunda daha rahatım daha tecrubeli annem gidince napicam bilmem düşündükçe sıkıntı basıyor k.validemin bana hicbir faydasi olmaz cocugu sever kucaginda sallar gider lohusaliktaki en büyük kabusum kvalidem hic perilerim almiyor onu
Herşeyi birlikte yapan biz her hafta sonunu mutlaka dışarda geçirirdik bu duruma alışkın olunca evde kalmak zorumuza gitti. Evde çocukla olmak çıkamamak sıkılmak benim yapmam gereken nazlar değilmiydi tam tersi eşimi etkiledi. Nasılsın ne yapıyorsunuz diye günde 3-4 kez arar ve son günlerdeki aramalarında sürekli dışarı çıkma mevzusu var çıktığı arkadaşıda kırk yılda bir görüştüğü bir kişi yani olmasa da olur. Uzun yıllardır istediğimiz bir bebek çok zor şartlarda kavuştuk 2 aşılama 1 başarısız tüp bebek denemesi sonucu.. Herşey süper olacak çok istediğimiz dileğimiz kabul oldu işte eşim benimde bir dediğimi iki etmeyecek fazla beklentiye girmişim sanırım hiç istediğim birşey yok ekstradan sadece yanımızda olsun ben nasıl ki kendimden ödün veriyorsam oda versin. Önceside var sanırım eskileride katıyorum ben işin içine böyle kendimi doldur doldur fazla beklentiye girmekle en büyük hatayı yapmışım. İlk oğlumuzda 10 günlükken askere gitmişti ve ben 15 ay kendim büyüttüm bunda tam destek bekliyordum hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Ayy destek olucaz dedin ya destan yazdım anlatılmıyor ki yazarakta çok uzun oluyor işte.. Hakkınızı helal edin lütfenEşinle bu konuyu paylaştin mi hani ben çıkamıyorm ve 2 çocukla evde tek başıma kalmak istemiyorum destegine ihtiyacim var desen??? Çok iyi anlıyorum seni. Ben de evden bir başkası olmadan çıkamıyorm. Ve bu durum bazen sıkıyor beni. Normal doğumu başkasına ihtiyacım olmasin diye istiyrdm. Şimdi hep başkasına ihtiyacim var. Düşünüyorum bu sene çalışmayı düşünmüyorum ve evde zaman nasil geçer ki diyorum. Gerçi evcimen biriyim ama yine de bu duyguya kapıldım. Neyse bu duruma bir şekilde alişcaz inşallah.. forumda birbirimize destek oluruz artık. .
Dene istersen canım. Hem olmasa da ziyan olmaz. Eninde sonunda 2 numaraya geçeceksiniz zaten.Peki bir fark varmi cnm beyaz olanla arasinda
O bnde gecim o zmn bnm kiz 1 ay once 3200 du simdi bilmiyorum yarin ogrenecegim
Olmadı hiç canım çünkü benim sütüm 3. günün akşamı geldi 3 gün boyunca mama verdi annemler. Çocuk doktorunda 3 günde Ela 50 gr almış çıktı. Doktorda kızdı hatta bana sağlıklı olanı vermesiymiş 3 günde 50 gr çok dedi doktor. Mamayı sabah öğlen akşam takviye amaçlı günde 3 kere verin ama bundan sonra emzir dedi. Zaten o gün beni doğru emzirmem hakkında ebeye yönlendirdi emzirmeyi öğrendim eve geldim sütüm geldi. Şimdi devamlı emziriyorum hiç saate bakmadan dakika tutmadan ama annemde mama takviyesi yapıyor çünkü onlara göre benim kızım doymuyor. Bu ay sonu gene kiloya bakılacak merak ediyorum bende çünkü büyüdü bayağı.Canım doğumdan sonra Ela nın kilosunda düşme oldu mu? Biz de 2900 doğduk ama 2680 iz şuan üzülüyorum mama vermek istemiyorum emiyor çünkü
Bir fark var mı dersen bunda bezin doluluk oranını gösteren çizgi yok. Daha naylonumsu bir de canım istersen al bir paket dene diğerinin yarı fiyatı.Peki bir fark varmi cnm beyaz olanla arasinda
O bnde gecim o zmn bnm kiz 1 ay once 3200 du simdi bilmiyorum yarin ogrenecegim
Canım dakika tutmadan emzir zaten doyunca kendi bırakır.Kızlar bu gece bizim bebekte bir tuhaflık var. 25 dakika sağ göğsümü, 23 dakika sol göğsümü emdi. Hala ağzı açık bekliyor. Yatağına koyardık kendi uyurdu. Ama yarım saattir kıpır kıpır. Ağzı kocaman açık. Hala meme bekliyor. Sütüm az diyemem, çünkü dudağının kenarından gördüm. Memeden çekincede baya taştı ağzından. Kundağından elini çıkarmış, eldivenini emiyor. Kucağıma aldım belki rahatlar uyur diye. Direk göğsüme dönüp ağız açtı.
Ara sırada kusuyor damla damla. Annem de sütü fazla gelmiş diyor ama aç sanki hala. Keşke anlayabilsek doyduklarını, sıkıntılarını.
Dakika tutmayınca nedense inanamıyorum doyduğuna, aslında çok gereksiz, bebek bilir sonuçta doyduğunu.Canım dakika tutmadan emzir zaten doyunca kendi bırakır.
Benimkî meme de uyuyor canım. Sanırım annesinin tenini hissetmek rahatlatıyor. Meme bahane. Öyle yaptığında al kucağına daya göğsüne en fazla 4-5 dk emip uyuyacaktır. kucağına oturtur gibi tutup göğsüne yasla 10 dk öylece uyusun. Hem gazı varsa o da çıkar aradan:)Kızlar bu gece bizim bebekte bir tuhaflık var. 25 dakika sağ göğsümü, 23 dakika sol göğsümü emdi. Hala ağzı açık bekliyor. Yatağına koyardık kendi uyurdu. Ama yarım saattir kıpır kıpır. Ağzı kocaman açık. Hala meme bekliyor. Sütüm az diyemem, çünkü dudağının kenarından gördüm. Memeden çekincede baya taştı ağzından. Kundağından elini çıkarmış, eldivenini emiyor. Kucağıma aldım belki rahatlar uyur diye. Direk göğsüme dönüp ağız açtı.
Ara sırada kusuyor damla damla. Annem de sütü fazla gelmiş diyor ama aç sanki hala. Keşke anlayabilsek doyduklarını, sıkıntılarını.
Canım, benimkinin gazı gelince bacaklarını çekiyor, itiyor, geriniyor bir şeyler yapıyor. Böyle olunca da kundak yapınca onları yapamayınca daha fena rahatsız olmaz mı? Kiyamiyorum yaa.. Baya, tam kundak milyon yapıyorsun? Benim bebişe de lazım sanırım, çok zor uyuyor ya... Zaten anne memesini birakamiyor.. Yine 1 saati geçti emmesi ve uyuması.. Ancak yerine yatirdimKundağın gözünü seveyim biraz öncede cebelleştik sen misin uyumayan dedim hop bir kundak iş bitti.
Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim darısı bize inşallah :) beklemedeyizHerkese merhaba ben bastan berı sessız takıpteyım kısmetse bende ekım annesı olucam. Çoğunluk dogum yaptı bır kac kısı kaldık bende onlardan bırıyım ınsallah herkes saglıkla büyütür evlatlarını ve dogum bekleyen herkes hayırlsıyla kolaylıkla saglıkla kucaklar bebeklerını
Canım benimki gece, biz de artık yatacakken, neredeyse 1 saat emiyor ya.. Uyuyakaliyor, yatağına koyuyorum aranıyor yine. Uyanıyor ve sanırsın saatlerdir aç, bir ağlıyor bir ağlıyor.. Özellikle de gece oluyor.. 2 memeyi de uyuya uyana 20şer dakika emdi ama yine çok arandı, çok ağladı yatağa koyunca. Haydii bir daha nedir.. Yine ancak uyuttum işte.. Öylece birakamiyorum, mecbur yine veriyorum. Canım da yanıyor. Tekrar meme yara olacak diye çok korkuyorum ama napiyim.. Yalancı meme de almadı. Göğsümde uyumak istiyor. İyice dalinca ancak birakabiliyorum. Ne olacak böyle bilmem. Başka yalancı memeler de denicem. İnşallah alışır da kurtaricimiz olur biraz.Kızlar bu gece bizim bebekte bir tuhaflık var. 25 dakika sağ göğsümü, 23 dakika sol göğsümü emdi. Hala ağzı açık bekliyor. Yatağına koyardık kendi uyurdu. Ama yarım saattir kıpır kıpır. Ağzı kocaman açık. Hala meme bekliyor. Sütüm az diyemem, çünkü dudağının kenarından gördüm. Memeden çekincede baya taştı ağzından. Kundağından elini çıkarmış, eldivenini emiyor. Kucağıma aldım belki rahatlar uyur diye. Direk göğsüme dönüp ağız açtı.
Ara sırada kusuyor damla damla. Annem de sütü fazla gelmiş diyor ama aç sanki hala. Keşke anlayabilsek doyduklarını, sıkıntılarını.
Benim de yeşil paketten sızıyor çoğu gece yaa.. Premiumda öyle olmamıştı. 20 gün oldu. 2 numaraya mı geçmek lazım, ondan mı oluyor ki..? Ama hiç de küçük gibi değil, gayet de bol bol oluyor çocuğuma.. Yesilden de almıştım denemek için, sanırım yine premiuma donucez..Yeşil paket premium care e göre daha uygun ama pişik yaptı kızıma 2 numara premium care devam.1 haftada 54 lü bitiyor.
Canım.. Allah analı babalı büyümesini nasip etsin.. Sağlıkla inşallahKızlar biz dogduk allaha Şükür. Gece sancılandim sabah daha da arttı. Pazartesi sezeryan günü almıştık. Ama benim kızım dayanamadı sancı yaptı. Sanciya rağmen 0 açılma 0 yumuşama olunca acil sezeryan oldum. Çok şükür bebeğim de ben de iyiyiz.
Çınarlıda doğum yapanlar benimle paylaşırlarsa tecrübelerini sevinirim
Sizin de gözünüzaydın canımSaol canim gittigimde 3-4 cm aciklik vardi sonra0 birden 8 cm cikti sancilarim cok siddetliydi o an ikinma hissi geldi cok sukur g salim dogurdum.
Anladım canım. Ben süt olunca mamaya hiç bulaşmak istemedim bakalım çocuk doktorumuz ne diyecek yarın.Olmadı hiç canım çünkü benim sütüm 3. günün akşamı geldi 3 gün boyunca mama verdi annemler. Çocuk doktorunda 3 günde Ela 50 gr almış çıktı. Doktorda kızdı hatta bana sağlıklı olanı vermesiymiş 3 günde 50 gr çok dedi doktor. Mamayı sabah öğlen akşam takviye amaçlı günde 3 kere verin ama bundan sonra emzir dedi. Zaten o gün beni doğru emzirmem hakkında ebeye yönlendirdi emzirmeyi öğrendim eve geldim sütüm geldi. Şimdi devamlı emziriyorum hiç saate bakmadan dakika tutmadan ama annemde mama takviyesi yapıyor çünkü onlara göre benim kızım doymuyor. Bu ay sonu gene kiloya bakılacak merak ediyorum bende çünkü büyüdü bayağı.
Yüzde bizde de var cnm ama bu bilfgmz tırnak batması nasl zonklamiştr allah bilirIns tekrar etmez cnm bizimde yuzumuz gozumuz kocaman ici iltihapli sivilcelerle doldu biri gidio dieri cikio olabiliomus bebislerde bole seyler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?