2015 Ekim Anneleri

Canım tekrar geçmiş olsun. İnşallah kuzun bir an önce iyileşir. Ben bugün sağlık ocağındaki ebe ve doktora sordum. Annesi çok mu sıkı giydirdiniz çorabını dedi. Batma değil dedi ama içimde şüphe var. 1 tane ince çorap, tulumun ayak kısmı ve üzerine de patik giydiriyorduk. İç çorabını artık giydirmeyip takip edelim dedik. Bakalım inşallah batma değildir dediği gibi.

Kizlar ya bnm kizin kilosuni bilmiyorum tam 1 numara bez kullaniyorum siz 2 numaraya gecen var mi icinizde sanki artik 1 numara kucuk gobi bazen disina cikiyor sık.degistirmeme ragmen

21 günlük oldu ama minik hala biizmki :) perşembe günü 3400 dü kilosu. daha 1 kullanıyoruz. 2 ye ne zaman geçeriz bilmem.

canım benim de vardı hiç dert etme. sık sık emiyorsa atar. bizim 5. gün 10,6ydı iki gün sonra tekrar baktılar 9,6ya düştü. doktor emzir biter emerse dedi. 1 haftada falan normale döndü. bir de doktorum bana günde 1-2 çay kaşığı su ver bu süreçte dedi. bir de sen maden suyu iç. ben hatta oda sıcaklığında maden suyunun gazını tamamen kaçırıp bir kaşık da bebişe verdim ilk 10 gün.

benim de sol göğüs ucum yoktu manuel pompa aldım onunla sağdım verdim o göğsümü bir süre sağınca yavaş yavaş çıkmaya başladı.ufak ufak tutmaya başladı. büyüdükçe de tutması kolaylaştı. şimdi yine sağ göğsüme göre daha zor tutuyor ama tutuyor. sütün tamamen bitmediyse elektrikli bir pompa temin et. elbette sağlıklı olsun öncelikle ama anne sütünün yerini hiçbir şey tutmuyor malesef. inşallah çözüm bulursun.

Yaaaa keşke bende öyle yapsaymışım saçları yağdan yapıştı :)) eczanede var mı?? Yani göbek bakım seti diyemi satılıyo?

biz de yıkadık valla her gün. biraz üşümüştü burnu tıkalıydı o ara yıkamadık sadece 5. gün düştü göbeği. steril mendiller ve alkol set halinde eczanelerde var göbek temizliği için.

bizimlasın

mama vermeye nasıl karar verdin? gece huzursuzluğu var biraz ipekin. sütüm çok fazla ama kalitesini bilemiyorum tabi.
gündüz 3-3,5 saat deliksiz uyuyor emdikten sonra ama iki gecedir huzursuzluk oluyor. 3 te uyandıktan sonra 6 7 ye kadar yarı uyur yarı uyanık geçiriyoruz memede uyuyor yerine koyunca 10 15 dk sonra tekrar mızırdanmaya başlıyor memeye gelip 5 dk çekiştirip tekrar uykuya dalıyor. sabah uyuyunca 10 11e kadar yine deliksiz uyuyor. kararsız kaldım ben de başka bir sıkıntısı mı var aca diye

Kizlar biz mevludumuzu yaptik dun masallah diyin prensesime

allahım çirkine hele allah nazarlardan saklasın

Cnm gaz cıkarması için doktor bana relax diye bitkisel ilaç verdi hem emmede iki damla dedi ama ben 2 veya 3 defa veriyrm rahatlatıyor burse harweyde cok iyi geliyor birde yüz üstü yatır o zamn kendi de çıkartabiliyor gazını.
Bnm göğüslerde fora gem sagmk hem emzirmk mafetti çok acıyorlar

İnşlh cnm bizmki batma olmş bnde kalın giydrıyrm ama sıkı degıl

Canım ben de aynıyım. Sıkma hiç canını. Azıcık bebişler toparlansın, kendimize bakmaya da başlarızzz.
Benim de saç her daim tepeden topuz ve ıslak. Göbeğim tombişce yerli yerinde. Her daim terliyim, yanaklar kıpkırmızı, kaşlar o biçim, yüzümü de aldırıyorum ki ne halde olduğunu görmemek için aynaya ve çekindiğim için eşime yaklaşamıyorum. Bazen gözlerim doluyor. Hamilelikten önce baya kilo verip tüm dolabımı yenilemiştim. Hamilelikte verdiğim kilonun 2 katını aldım. Kıyafetlerime kollarım bile girmiyor. Ama sonra beşikte uyuyan meleğime bakıyorum, iyi ki bizimle diyorum.
Hepsi geçecek canım inşallah...

Canım peki ne zaman yaptırılıyor aşı? Belli bir zamanı var mı? Mesela bizimki 11 günlük.

canım iki aşı var 2. veya 3. ayda ilk doz yapılıyor. 4-8 hafta arasında da ikinci aşının yapılması gerekiyor. 6. aydan sonra yapılamadığı için en geç 4. ayda yaptırmak gerek.
ben de yaptırıcam eltim yaptırmayı unutmuştu. yeğenim hastalandı aşı parasını hastaneye verdiler yatmadan geçmiyor çünkü serum veriyorlar.

Canım bilgilendirme için çok saol. O zaman bizim hala vaktimiz var. Ben de iyice araştırıp, eşimle paylaşayım bakalım.

Canim biz senle ayni gun dogum yaptik galiba. 3 ekim. :) masallah ne guzelmis duzenin. Biz daha bi duzen tutturamadik.Bizimki en fazla 2 saat duruyor emmeden. Dun gece her saat basi kalkti. İnan artik emzirmekten kendimden geciyorum. Uykusuzluk cok fena

Biz de bugün ilk banyomuzu yaptık.
Anneannemiz bir güzel yıkadı kuzucuğu. Ben de hafif hafif yağladım. Maşallah, hiç ağlamadı.

Tüm vücudu kavlamış kuzumun. Ne zaman geçer ki bu kavlamaları?

Merhabalar herkese.17 ekimde tansiyon yukselmesinden acil sezeryan olmustumya hala tansiyonum düşmüyor Bugün doktor kontrolüne gittim tansiyon ilacina devam edeceğim ne yazıkki. 3 aya kadar duzelebilir dedi. Kizlar dua edin banada bu tansiyon illetinden kurtulayim.oglumunda kontrolü vardı çok şükür sarılık sıkıntımız yokmuş. Bebegim 3780 dogmustu 4 kiloyu geçmiş

Çınarlıdaki yıkamayın dedi bizde yarın bahadır beye götürücez bakalım o ne dicek biz emmeye alışamadık tutmuyor bir türlü yaklaştığı an başlıyor bağırmaya

Sutum geliyormus gibi hissediyordum yani cocuk emince agzinda baya sut oluyor ama simdi bi sagacam bkalim ne kadar cikiyor. Mamadan sonra hemen uyudu oglum hala da uyuyor. Ben de hic istemiyorum mama vermeyi her anne gibi ama napim doymuyorsa mecburum. Ki benm oglum sarilk oldu hala atlatamadi tam olarak yani ac kalmamali.

Sagol canim bn de artik emzircem baktimki hala meme ariyor mama veririm.ac kalnasindan iyidir.

Sağlık ocağına gittik.topuk kanı verdik. O kadar korkarak gitmiştim ki. Maşallah kuzum neredeyse hiç ağlamadı. Ama doktor amcası bakarken bastı yaygarayı. Birde d vitamini verdiler. Size de verdiler mi?
Canim bizde saglik ocagina gittik bugun.topuk kanı verdik agladi biraz kuzucugum Allahtan cabuk sustu. D vitimini bizede doktorumuz yazdı bugün ama 15 günlük olunca başla dedi 3 damla olarak verilecek mis.daha 10 günlüğüz biz.gunumuz donunca vermeye başlarım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…