Canım doğum sonrası hormon değişikliğinden dolayı kuruluk oluyor o yüzden Kayganlastırıcı kullanman gerek. Dr.un birşey söylemedimi?
Kızlar merhaba bugün bebeğimiz tam 1 aylık oldu. Maalesef gaz sancımız çok uyku düzeni kalmadıve kusmalarımız fazla, emerken de kusuyor, gazı çıksa da kusuyor, dik tutsam da kusuyor. Hem peynirli kusuyor, hem de sütü direk ağzından akıtıyor. Peynirli kusması kötü birsey değilmiş sanırım ama sütü geri çıkarması kötüymüş. Bilemiyorum. Bir de kusarken burnundan da çıkıyor emdiği 10dakikaya düştü artık ve cogunu çıkarıyor doymuyor mu diye yine aklım karışık. Bez sayımız iyi bakalım kilosu nasıl oldu çarşamba kontrolumuz var. Siz kusmuklu bebeklerinizle neler yapıyorsunuz?
Canım inşallah işe yarar. Kurtulursun. Bana da haber verir misin sonucu?Tmm cnm yatrdım çekirdekleri suya hakkaten jel gibi bişey olmaya başlamşlar
Canım bende garmastan var. Rahatlatıyor fakat acıyı tamamen geçirmiyor. Bende yara ya da çatlak yok. Sadece acı var felaket şekilde. Kıyafetlerim değince bile acıyor hem de ne acıma. Çatlak ya da yarık olsa ondan acıyor derim de, benim neden böyle bilemiyorum. Biraz araştırınca mantar olabileceğini okudum göğüs ucumda.Kızlar göğüs yarası için garmastan krem var onu kullanın ben cok memnun kaldım benmde cok kötüydü kanıyordu emzirirken şimdi geçti cok şükür çok iyi geldi bana
Biz çok istiyorduk sünneti doğar doğmaz. Ama doktorumuz bir anda yan çizdi. Yeni doktorumuzda 3 aylıkken öneriyorum dedi. Neden olarak; şimdiki döneminde mikrop ya da enfeksiyon kapma ihtimali daha yüksek olur dedi. Bir de kan pıhtılaşması henüz iyi değildir gibi bişeyler dedi. Biz de 3. ayımıza erteledik.İki oğlumada aynı işlemi yaptırdım çok memnun kaldık biz. Göbeği düşmeden dikişleri iyileşmisti her ikisininde.
Büyük oğlum 4 yaşına yaklaştı hic sıkıntı çekmedik tavsiye ederim
Tamam canım ☺Onu bilmiyorum canım
Canim benim neden sagiyorsun emzirmiyorsunCanım alarm kurdum 2-3 saatte bir sağıp veriyorum. Bazen 20 cc bazen 30-40 cc bazen 50 cc süt çıkıyor toplamda 2 göğüstende. Arada göğsümede alıyorum emmek istiyor kıyamıyorum. Başta çok güzel gelen sütüm ne olduda böyle oldu anlamıyorum. Birde annem ve kayınvalidemin lafları. Kayınvalidemin üst komşusunun şarıl şarıl geliyormuş falan süt anne mi bulsak ne yapsak gibi söylemleri beni çileden çıkarmak üzere.
Hemen hemen hepimizin ilk bebisleri bu yuzden tecrubesiziz bebisler bizi parmaklarinda oynatiyorlar ogrenecegiz biz onlari parmagimizda oynacagiz.işin şakasi hakikaten ne yapacagini şasiriyor insanCanım ben hala doymuyor diye kuşku duyuyorum diyorum ya 10 dakika emiyor sadece. Başlarda en az yarım saat emiyordu. Ama bezine bakıyorum doluyor maşallah. Ağlaması sürekli meme aramasi açlıktan değil çoğu zaman bunu anladım artık. Her sıkıntısında meme istiyor öyle geçecek sanıyor. Mesela gazdan kivraniyor bizimkisi diyorum tok vermeyim ama kıyamıyorum veriyorum memeyi bu sefer emmiyor yutmuyor sadece ucunu cekistiriyor ıkınıyor hem o acidan kivraniyor hem ben
Bebek iri doymaz diye hastanede ilk gün başlattılar mamaya şimdi memeyi reddediyor sağıyorum 20 cc bile her zaman çıkmıyor öyle olduğunu gördükçe aç diye dayanamayıp veriyorum bir anda tamamrn çekemiyorum biberonu sen güzel başarmışsın umarım bizde başarırırzBizimkiler de öyleydi canım hala da aynılar bebek ağladı mı doymuyor heralde diye yapıştırıyor herkes. Onlar yüzünden mama verdim zaten çok pişmanım. Göbeğinde kanama vardı bizim bebisin aglatiyorsun ondan oluyor dediler. Doktora götürdük alakası yok ağlamayla böyle şeyler olmaz dedi. Tabi kasıklara zarar verir mi fıtığı tetikler mi ağlamak bilemiyorum. Ben de çok çok üzülüyorum suan gaz sancimizdan aglamamiz iyice arttı. Ama böyle böyle buyuyecekler alisacagiz. Sen elinden geldiği kadar emzir lütfen pes etme hiç. mecbursan tabiki mama devam edersin ama sütüm yetecek diye kendini bi Şartlandır ne olacak bakalım.
Dr bana Kayganlastırıcı verdi almaya fırsat olmadı ama aletle dikiş kontrolü yaptı ordan cesaret aldım iyileşmis diye heyecan yaptim kendimce ama acimadi şükür :) çok endişeliydim bunuda atlattim:)
Ver kargoya yolla bizebenim inatla uyumayan kizimla oynasinlar [/QUOTE iyi olur valla
Ben de yaptırmak niyetindeydim ama yoğunbakımda fazlasıyla hırpalandı yavrum. Şimdi kıyamıyorum. Büyüsün öyle...Biz çok istiyorduk sünneti doğar doğmaz. Ama doktorumuz bir anda yan çizdi. Yeni doktorumuzda 3 aylıkken öneriyorum dedi. Neden olarak; şimdiki döneminde mikrop ya da enfeksiyon kapma ihtimali daha yüksek olur dedi. Bir de kan pıhtılaşması henüz iyi değildir gibi bişeyler dedi. Biz de 3. ayımıza erteledik.
Canim senim normal dogum muydu dikisler 40 ciktignda tam iyilesyor mu?? ben cok endiseliyim o konuda aci olur dye korkuyorum cunku dikislerim hala sızlıyor persembe 1 ay olcakDr bana Kayganlastırıcı verdi almaya fırsat olmadı ama aletle dikiş kontrolü yaptı ordan cesaret aldım iyileşmis diye heyecan yaptim kendimce ama acimadi şükür :) çok endişeliydim bunuda atlattim:)
Aynen sanki diş var gibi nasıl acıtıyor. Dişi çıkınca yandıkAynen ya nasıl yanıyor canları ki o acıyla göğsüm kopcak sanıyorum bende . Yavrum vnmya bi an önce zaman geçsede şu bağırsaklar bir düzene girse kuzular iyileşse
Doğru düşünmüşsün canım. Toparlanır iyice, annesi güzel güzel bakıyordur zaten. Bizimde yeni başladığımız doktor öyle konuşunca ikna olduk 3.aya. Bakalım, inşallah aksilik olmazsa o zaman düşünüyoruz.Ben de yaptırmak niyetindeydim ama yoğunbakımda fazlasıyla hırpalandı yavrum. Şimdi kıyamıyorum. Büyüsün öyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?