2015 Ekim Anneleri

Canım ben 2-3 saatte 1 emziriyorum. Bazen göğüslerim sertleşince sağıyorum. 100 cc içiyor. Birazda emiyor. Fazlaca obur.
Çok geçmiş olsun canım size de.
Ya cnm bugunku doktora ilk kez gittik adam gibi bi cocuk doktoru bulamadik benm sutum yok mama takviye edioruz dedim bu sadece anne sutu ver dio az once emzirdim e tabi doymadi kiyamet koptu aglio cocuk 30 cc mama yaptik yine ole bi saldirdiki yavrum nasi sadece emziriebilirimki 45 gunluk olduk bugn tartildk 4900 kilomuz bana az gelio ztn birde acmi birakayim cocugumu

Çok güzel olmuş gayet iyi görünüyorsunuz

E aç mı kalacakmış çocuk? Aç çocuk nasıl mutlu olur, nasıl huzurlu uyur acaba sorsaydın. Ben de doktor değiştirdim. Eskisi laf sokarak konuşuyordu. Bir de hızlı hızlı hasta alıp işini bitirip evine gidecek ya, çocuğumu yarı çıplak çıkartıyordu odadan. Bakım odasına koşturuyorduk.
Önceki kilolaları arasındaki artış nasıl?

Dr bana da aynı şeyi söylüyor memeye yaklaşınca çıldırıyordu çocuk 1 haftadır yavaş yavaş tutmaya başladı ama bu seferde sütüm çok az sağınca 10 cc falan anca çıkıyor dr emzir diyor iyi hoş emzireyimde çocuk aç o kadar emiyor sonrasında 90 cc mama içiyor ki artık o da az gelmeye başladı 105 cc veriyorum

Banada laf sokar gibi bukadarcik cocugu besleyemicekmisin dedi ya tamam ii doktormus nam yapms ii hosta bi haftada ya zayiflarsa, bakicakmis kilo alimina ii olursa sute devam dicekmis yoksa mama takviyesine devam ettiricekmis biz 1 ayda 1200 gr almisiz gayet ii kilosu dedi doktor ama bana az gelio sence nasi bu son on gundede 400 gr alms cnm

Son düzenleme:
Istanbul Anadolu yakasındaysan gülşah güven bizim doktorumuz
Ben cok memnunum doktorumdan tavsiye üzerine gittik
Gecen bır arkadas yazmıstı bebegı dısarıda gıydır falan demıs
Bızımkı ise titriyo resmen bebegın üzerine bir yalvarmadıgım kalıyor ben giydireyim zahmet etmeyin diye
Cok ılgılı bır sorun olsa hemen arar döner
Ben cok memnunum

Canım benim kız 2 saatte 1 max 60 ml süt içiyor kilosuda 5040 gr 2 aylık. Senin bebeğinin kilosu iyi o zaman..
Can'ım 60 cc dediğin sütünü sağıp da mı veriyon yoksa mamamı dediğin bide biz 4 kilo doğduk zaten ama 3700 e kadar düştük doğum kilosu öyle olunca bilemedim az gibi geldi

Ay canm ya napicaz biz bole benmde anca 40-50 cc arasi bende bundan once 65 le 80 arasi mama veriodum en azindan kilo alimimiz ii gibi sadece sutumle cocuk delirir acliktan ben yine bildigimi okicam napim yavrum zayiflamasin bide

Avrupadayiz bizde bi dunya doktor gezdik hepsi farkli birbirinden biri serum fizyolojik verdi aspiratorle cek dedi oburu hayir kucucuk cocuk burun etlerini sarkitip yakiosunuz sakina dedi hepsi ayri telden calio doktor isi sans bence

Ay canm ya napicaz biz bole benmde anca 40-50 cc arasi bende bundan once 65 le 80 arasi mama veriodum en azindan kilo alimimiz ii gibi sadece sutumle cocuk delirir acliktan ben yine bildigimi okicam napim yavrum zayiflamasin bide
Açlık ağlamasını görmen lazım yırtıyor kendini gelde verme mamayı birde bizimki iri doğdu öyle olunca daha çabuk acıkıyor 90 dan fazla verme diyor ama mama kutusunda haftasına göre 120 cc yazıyor bende 105 veriyorum artık

Bende dayanamadim az once mahvoldu cocuk ya aglamaktan vericem sorarsa cok agladi veriorumndicem k baakmasin

Annemler gitti bugün kizimla başbaşa kaldık çok boşluğa dustum inş annem gibi bakabilirim kizima çok üzgünüm

Benim annem de 11 günlükken gitmek zorunda kaldı kvler yüzünden. Şimdi bir aylık olduk. 20 gündür zombi gibiyim ama iş başa düşünce mecbur bakılıyor merak etme

Kızlar sizin minnaklarda gözlerini kaydırıyor mu ? Akşam oldu mu başlıyor kaydırmaya elimle kapatıyorum o an gözlerini ama inatla o yapmaya devam ediyor. Bebeğim bu arada 64 günlük

Canım 1 ayda bizim bebiş de 1270 gr aldı. Bence güzel seninkinin kilo alması. Az gelmesin hiç sana maşallah.

Kizlar size bişi danismak istiyorum biz 28 günlük olduk sadece anne sütü alıyor geçen gün emzirmeden önce sutümü sağdım 100 cc çıktı iki göğüsten emzirmeden sonra sagmayi denedigimde pek sut gelmiyor bebeğim de memede 5 en fazla 10 dk kalıyor sonra da bi kısmını kusuyor aklımda hep doyuyor mu acaba diye soru işareti var sadece 750 gram aldı 28 gunde

Kızlar sizin minnaklarda gözlerini kaydırıyor mu ? Akşam oldu mu başlıyor kaydırmaya elimle kapatıyorum o an gözlerini ama inatla o yapmaya devam ediyor. Bebeğim bu arada 64 günlük
Akşam oldu mu yapmıyor ama meme emerken kaydırıyor. Memeye bakarken özellikle. Ben de elimle kapatıyorum.

Ay sorma canım benim eski doktorumdu o dışarıda giydirmemizi isteyen. Bıraktık şimdi onu. Özel kliniğe başladık valla çok memnunuz şimdilik. Muayene sırasında bebeğim ağlarsa eğer emzirme odasına geçin, emzirin bebeğinizi ben beklerim diyor. Biz emzirme odasındayken, doktorumuz da babamızla sohbet ediyor.

Dün arkadaşım 3 saat mama verme emzik verme diye nasihat etti. Abartmıyorum 3 saat rahat konuştu emzir hep emzir diyor. Neyse emzik zaten kızımın ilgi alanında değil. Istemiyor vermeyince. Dün bütün gün gece bu sabah hatta şu saate kadar çok sık aralıklarla emzirdim. Mama vermedim. Kızım da ben de bittik. Yavrum uykusuzluk ve emmeye harcadığı enerjiden kilo alamaz devam edersem. Ben zaten tükenmiş haldeyim. Hiç uyumadım. 5-10 dk uyuyup uyanıp emen bir bebek ile nereye uyuyayım. Arkadaşımın verdiği akla da fikre de tüküreyim dedim. Perişan olduk. Kızımın ağlamalarını hiç söylemiyorum bile. En son eşim ve ben böyle olmaz dedik ve mama verdik. Ağlaması durdu. Açmış yavrum. Meme yetmiyor farkındayım fakat çok bilmiş insanlar bunu anlamamakta ısrar ediyor. Kendi bildiğimi yaptım 2 saat arayla meme ve mama vereceğim kızıma. Yetti vallahi etraftan ahkam kesenler. Öyle de böyle de büyüyecek bu çocuk ama ben harap olmadan mümkünse vallahi doğum yapan kadınlardan duyardım da inanmazdım. Ağzı olan konuşuyor gerçekten ağzına tükürdüklerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…