2015 Ekim Anneleri

Disguzi nedir?
Hamileliğin ilk üç aylık döneminde yaygın görülen bir belirti olan disguzi, ağzınızdaki tat alma duyusu değişimi için kullanılan tıbbi terimdir; hamilelik sırasında çoğunlukla, yemek yemiyor olsanız bile, ekşi ya da metalik bir tat oluşur.

Disguziye ne sebep olur?
Hamilelik hormonları, özellikle de östrojen, tat duyumuzun kontrolü ve azalmasında bir rol oynuyor gibi görünüyor. Ayrıca hamileyken östrojen seviyesi ve dolayısıyla tat alma duyunuz büyük oranda dalgalanma gösterebilir. Buna ek olarak, tat ve koku alma duyuları yakın bağlantılıdır, bu nedenle koku alma duyunuzdaki hamileliğe bağlı değişimler de o metalik tada yol açabilir.

Disguzi hakkında bilmeniz gerekenler
Hakkında fazla bir şey bilmediğimiz disguzi, şaşırtıcı bir şekilde hamilelikte çok yaygındır. Tıpkı sabah bulantısı gibi, hamileliğin ikinci yarısında hormon seviyeleri biraz daha kararlı hale geldiğinde hafiflemesi gerekir (ya da şanslıysanız, tamamen kaybolur).

Disguzi için ne yapmak gerekir?
Bu metalik tadı asitlerle uzaklaştırmaya çalışın. Narenciye suları, limonata ve -midenizin kaldırabileceğini varsayarak- sirke içinde bekletilmiş yiyecekler (turşu, sonuçta hamilesiniz). Bütün bu yiyeceklerin sadece ağzınızdaki metalik tadın üstesinden gelme gücü yoktur, bunlar aynı zamanda tükürük üretimini artırarak sürüklenip gitmesine yardımcı olurlar. Ayrıca doğum öncesi vitaminlerinizi değiştirme konusunda doktorunuzla konuşabilirsiniz; bazıları diğerlerine göre metalik tada daha fazla yol açıyor gibi görünüyor.

Bir başka numara: Dişlerinizi her fırçaladığınızda dilinizi de fırçalamaya çalışın ya da ağzınızdaki pH seviyelerini nötralize etmek o sert tadı uzak tutmak için, ağzınızı günde birkaç kez hafif bir tuz (bir bardak suya bir çay kaşığı tuz) veya karbonat (bir bardak suya 1/4 çay kaşığı karbonat) çözeltisiyle çalkalayabilirsiniz.

Canım o ilaca dikkat etmeni öneririm.
bu ilacı kullanan arkadaşlarım oldu 9 ay boyunca kullandılar tosun gibi çocukları oldu. ilaç neticede hiç kullanmasak daha iyi tabi ama reçetesinde hamileler kullanamaz diye bir şey yazmıyor bebeğini kaybeden bayan için üzüldüm ama doğru bilgi vermekte gerekir.

Günaydın kızlar ben günde toplasanız bir bardak suyu bu hafta zor içiyorum midem kabul etmiyor kesinlikle o yüzden geceleri ağzım, dudaklarım kupkuru oluyor. Bu gece korktum bu kadar susuzluk belirtisi veriyor vücudum ya bebeğime bişiy olursa diye bugün içmeye çalışacağım bakalım gece bir farklılık olucak mı...

Günaydın,
Acaba suyun içine nane falan atmış olsan bir iki yaprak hafif aroma verirse içebilir misin ki? Hem miden için de rahatlatıcı olabilir. Geçen sene geçirdiğim bir ameliyattan dolayı midem devamlı bulanıyordu ve 2 adet karanfil atıp içiyordum suya. Hem rahatlıyordum hem de içimi daha güzel geliyordu. Belki çubuk tarçın da olabilir. Hamilelik için zararı olabileceğini sanmıyorum ama yine de bir araştırıp denersen faydası olabilir belki. :KK68:

Herkese günaydınlar güzel anneler bende de zaman zaman bir baş dönmesi göz kararması oluyor.Kızımda hiç olmamıştı.Galiba tansiyonla ilgili sorunum olacak.Doktoruma gidince sorucam mutlaka.Böyle bi sorunu olan var mı benim gibi.

Herkese günaydınlar güzel anneler bende de zaman zaman bir baş dönmesi göz kararması oluyor.Kızımda hiç olmamıştı.Galiba tansiyonla ilgili sorunum olacak.Doktoruma gidince sorucam mutlaka.Böyle bi sorunu olan var mı benim gibi.
Bende sık olmuyor çok yorulduğum zaman başım dönüyor onun dışında iyiyim o konuda morotonlu bi hayatın varsa belki normal dir

Bende de baş dönmesi oluyor ama saniyelik. Öyle çok rahatsız edecek şekilde değil. Doktor normal dedi. Ben de çok üzerinde durmadım açıkçası. Bazen hiç olmuyor, bazen birden dönüyor başım. Çok şükür etkilemiyor beni. Mutlaka danış doktoruna. İnşallah düşündüğün gibi tansiyon sorunu falan değil, normal olabilecek baş dönmesi ve göz kararmasıdır.

bu ilacı kullanan arkadaşlarım oldu 9 ay boyunca kullandılar tosun gibi çocukları oldu. ilaç neticede hiç kullanmasak daha iyi tabi ama reçetesinde hamileler kullanamaz diye bir şey yazmıyor bebeğini kaybeden bayan için üzüldüm ama doğru bilgi vermekte gerekir.

Ben çok çok mecbur kalmadıkça ilaç içmeme taraftarıyım canım yine sen bilirsin tabi ki ben sadece bilgin olsun diye söyledim. Biraz araştırırsan ilacın hamilelikte kullanımının sakıncalı olduğu yazıyor pek çok sitede.

Günaydın,
Acaba suyun içine nane falan atmış olsan bir iki yaprak hafif aroma verirse içebilir misin ki? Hem miden için de rahatlatıcı olabilir. Geçen sene geçirdiğim bir ameliyattan dolayı midem devamlı bulanıyordu ve 2 adet karanfil atıp içiyordum suya. Hem rahatlıyordum hem de içimi daha güzel geliyordu. Belki çubuk tarçın da olabilir. Hamilelik için zararı olabileceğini sanmıyorum ama yine de bir araştırıp denersen faydası olabilir belki. :KK68:

Canım çok sağol. Bende deneyeyim bugün bakalım belki rahat içerim.

Kizlar herkese hayirli cumalar.kabul ederseniz artik bende sizinleyim.Rabbim izin verirse hepinizin dogumlarini gorucem.en son ben doguracam.dogum tarihim 30 ekim.Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin
Hoşgeldin canım hepimiz hayırlısı ile alalım kucağımıza.

Ağzımdaki bu kötü tat da ne?
Anne adaylarının çoğu hamilelik sırasında mide bulantısı ve yorgunluk gibi şikâyetleri yaşayacaklarını tahmin ederler, ancak pek çoğunun tat bozukluğu ya da “kötü tat sorunu” hakkında herhangi bir fikirleri yoktur.

Büyük olasılıkla hamilelik hormonlarından kaynaklanan bu sorun aslında oldukça sık görülür ve tat alamamaya ya da farklı tat hissine neden olur. Sorunu yaşayanların çoğu ağzında metalik veya acı bir tat olduğu duygusunu yaşar.

NE YAPMALISINIZ?

Hamilelik sırasında oluşan tat bozukluğu büyük olasılıkla hamileliğin ikinci üç aylık döneminde hafifleyecek veya kaybolacaktır. O zamana kadar yapabileceklerinizden bazıları ise şunlar:

Ekşi sosları deneyin

Ekşi tatlar tat bezlerini ve tükürük salgısını harekete geçirdiğinden etleri sirke, soya sosu ya da limon suyuna yatırın. Suya birkaç damla limon damlatın, limonata için ya da limon emin! Metal çatal-kaşık yerine plastik çatal kaşık kullanmak da yardımcı olabilir.

Tuzluları tercih edin

Tatlılara karşı hassasiyetiniz varsa reçel ve benzeri gıdalara bir fiske tuz ilave etmeyi deneyin. Ayrıca peynir, kraker, zeytin, simit gibi tuzlu atıştırmalıkları tercih edin.

Kullandığınız vitamini değiştirin

Tolere edilmesi daha kolay olabildiğinden doktorunuzdan çiğnenebilir bir prenatal vitamin tavsiye etmesini isteyin.

Sık sık dişlerinizi fırçalayın

Dilinizi ve dişlerinizi sık sık fırçalayın ve ağzınızı karbonat solüsyonu (1 bardak suya yaklaşık dörtte bir çay kaşığı karbonat) ile çalkalayın. Bu uygulama ağzınızdaki pH düzeylerini nötralize ederek tat duyunuzu iyileştirebilir.

Ne yiyebiliyorsanız onu yiyin

Bu sorununuzdan dolayı bazı sağlıklı yiyecekleri yiyemediğiniz için suçluluk duymayın. Bunları sorununuzun büyük olasılıkla hafifleyeceği ya da kaybolacağı ikinci üç aylık dönemde yeniden yemeye başlayabilirsiniz. Ancak tat duyusundaki değişiklikler nedeniyle yetersiz beslendiğinizi düşünüyorsanız, durumu mutlaka doktorunuzla görüşün.

Disguzi nedir?
Hamileliğin ilk üç aylık döneminde yaygın görülen bir belirti olan disguzi, ağzınızdaki tat alma duyusu değişimi için kullanılan tıbbi terimdir; hamilelik sırasında çoğunlukla, yemek yemiyor olsanız bile, ekşi ya da metalik bir tat oluşur.

Disguziye ne sebep olur?
Hamilelik hormonları, özellikle de östrojen, tat duyumuzun kontrolü ve azalmasında bir rol oynuyor gibi görünüyor. Ayrıca hamileyken östrojen seviyesi ve dolayısıyla tat alma duyunuz büyük oranda dalgalanma gösterebilir. Buna ek olarak, tat ve koku alma duyuları yakın bağlantılıdır, bu nedenle koku alma duyunuzdaki hamileliğe bağlı değişimler de o metalik tada yol açabilir.

Disguzi hakkında bilmeniz gerekenler
Hakkında fazla bir şey bilmediğimiz disguzi, şaşırtıcı bir şekilde hamilelikte çok yaygındır. Tıpkı sabah bulantısı gibi, hamileliğin ikinci yarısında hormon seviyeleri biraz daha kararlı hale geldiğinde hafiflemesi gerekir (ya da şanslıysanız, tamamen kaybolur).

Disguzi için ne yapmak gerekir?
Bu metalik tadı asitlerle uzaklaştırmaya çalışın. Narenciye suları, limonata ve -midenizin kaldırabileceğini varsayarak- sirke içinde bekletilmiş yiyecekler (turşu, sonuçta hamilesiniz). Bütün bu yiyeceklerin sadece ağzınızdaki metalik tadın üstesinden gelme gücü yoktur, bunlar aynı zamanda tükürük üretimini artırarak sürüklenip gitmesine yardımcı olurlar. Ayrıca doğum öncesi vitaminlerinizi değiştirme konusunda doktorunuzla konuşabilirsiniz; bazıları diğerlerine göre metalik tada daha fazla yol açıyor gibi görünüyor.

Bir başka numara: Dişlerinizi her fırçaladığınızda dilinizi de fırçalamaya çalışın ya da ağzınızdaki pH seviyelerini nötralize etmek o sert tadı uzak tutmak için, ağzınızı günde birkaç kez hafif bir tuz (bir bardak suya bir çay kaşığı tuz) veya karbonat (bir bardak suya 1/4 çay kaşığı karbonat) çözeltisiyle çalkalayabilirsiniz.
Canım bilgiler için çok teşekkürlerr :KK68:

Kizlar herkese hayirli cumalar.kabul ederseniz artik bende sizinleyim.Rabbim izin verirse hepinizin dogumlarini gorucem.en son ben doguracam.dogum tarihim 30 ekim.Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin
hoşgeldin canım hayırlı olsun Rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin:anneadayı::nazar:

Bu arada karın ağrısı yaşayanlarınız var mı kızlar? Büyümeye mi bağlı ağrı oluyor ki özellikle sabaha karşı çok oluyor bende tam kalkacağım saatlerde.

Hosbulduk kizlar.hepiniz benden oncesiniz derin tecrubelerinizden faydalanacam insallah.sizi takip edecem.birbirimizi taniyacagiz tanisacagiz.simdiden memnun oldum

Bu arada karın ağrısı yaşayanlarınız var mı kızlar? Büyümeye mi bağlı ağrı oluyor ki özellikle sabaha karşı çok oluyor bende tam kalkacağım saatlerde.
Bende fazlaca ağrı oluyor. Her tuvalet ihtiyacım geldiğinde, gaz problemim olduğunda. Bir kaç defa gözlerimden yaş gelecek kadar ağrım oldu. Tedirgin de oluyorum ama doktor çok normal dedi. Rahim kasılmaya başlıyor bebek büyüdükce dedi. Geçen cumartesi pembe akıntım da oldu, ondan dolayı daha tedirginim. Her ağrıda hemen koşup bakınıyorum korka korka. Çok şükür 3 gün Crinone jel kullandım ve pembelik geçti. Şimdilik her şey yolunda dedi doktor da, içim rahatladı. Ultrasonda tam bebeğin göründüğü yerde ağrım oluyor. Ama çok uzun sürmüyor, birkaç dakika sadece. Gece uykumdan da uyandığım oldu. Ama içimi hep ferah tutmaya çalışıyorum.

Benim karin agrim yok sag kasik agrim var bebek saga yerlesmis ondanmis

Cnm kaçıncı haftanda başladı kusmalarin?

7 haftamdan beri adeta yarı ölü gibi yaşıyorum bıtun gün yatıyorum su iciyorum suyu da cıkarıyorum hani biri bana deseki 4 haftadır yemek yemiyorum guler gecerdim ama gercekten öyleymiş cok mutsuzum :((((((

Back
X