- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #21.781
Cnm benim bisey takma kafaya nolur...
Ilk oglumda babasi 1 aylikken adkere gitmisti... annemin yaninda kaldik oglumla bi yandan calistim bi yandan bebek baktim askere para yolladim...
Oglum koltuklarin üstünde buyudu...
Hic karyolasi olmadi...
Simdi masaallah ikinci evliligim ve esim ogluma cok guzel bir oda yapti ALLAH ondan razi olsun... gardrobu yatagi calisma masasi pc yeni aldi esim bu kacinci bilgisayarhersey var oglumun... elhamdulillah
Kardes kardes dedi Rabbim onun yuzusuyu hurmetine bir bebek verdi bize bekliyoruz simdi...
Bebisimizin yatagini da kendi yatak odamiza kurucaz...
Bidiga simdilik oda yok
Ama ilk oglumun yatagi olmadigi icin onun zamanindan kalan yatak takimlari nevresimler var onlari cikardik annemle dun...
Hem gozlerimiz doldu ferhatim kullanamadi diye hem sevindik abisinin cicileri tahaya nadip olucakmis diye...
Elhamdulillah ilk oglum simdi koca delikanli masaallah... hicbiseyi de eksik degil...
Paten der alinir pc der alinir cep der alinir... pasa paşa
Canini sıkma bitanem...
Yatak odana sigacak kadar bir besik al yeter...
Ooo ilerde neleri olur ALLAHIN izniyle...
Saglikli olsunda gerisi dert edecek seyler degil...
Ben yaşadım canım ilk hamileliğimde.
35. Haftada kontrole gittiğimde tansiyonum 13 çıktı 14 lere çıkınca ilaca başlamalıyız dedi doktorum ama şişliklerini baz alarak idrarda proteine bakalım dedi.
Birde ne görelim idrarda +1 protein.
Meğerse ona bağlı olarak bebek kilo almıyormuş.
Diyet verdi ve fazla bekletmeden bebeği sezeryanla almalıyız dedi ama şükür gerek kalmadan 6 gün sonra 35+6 da kızım tansiyona ve idrarda +1 proteine bağlı olarak erken doğdu.
Biz tansiyon takibi ve idrarda proteinde anlamıştık.
Şimdilik bunda bir sıkıntı yok gibi görünüyor, sık sık ölçüyorum tansiyonumu normal, perşembe günü de hem kan hemde idrar tahlili vereceğim inş.
Anladım canım bendede bir haftadır ara ara görme bozukluğu ve baş dönmesi oluyor saniyelik çok uzun değil. Acaba tansiyondan mı diye merak ettim
Unutmuşum sen hatırlattın yelek çok önemli ve çok kullanılıyor. Bol bol yelek alabilirsin.
Bende göğüs pedi aldım ama göğüs ucu kremini mart ayında almayı planlıyorum.
Yeni hiç açmadığım pijama takımımda var tam doğum mevsimime göre.
Bebek arabamızı doğduğu ay almayı düşünüyorum, sağlıkla doğsunda tek eksiğimiz ve en kolayı o olacak inş.
Mart ayından sonra da yavaş yavaş her ay bebek bezi stoklamayı düşünüyorum.
Bu arada ben normal doğum yaptım. Doğum hanede hemen üst tarafımı giydirdiler, alt tarafımı da 1 saat sonra wc ye gittim geldim ve giydim, kanama çok olduğu için eski bir pjama altı giydim altıma, 2-3 saat sonraki wc ye gidip gelişim sonrasında yeni ve temiz olanı giymiştim.
Eski bir pijama altı da götürmenizi tavsiye ederim, kanamadan dolayı ne kadar korusan da çok kirlenmişti.
Eski olduğu için direk çöpe atmıştım.
2. değiştirdiğim kendi temiz pjamalarım hiç kirlenmemişti.
Ohhh mis ne guzel yanina mi gelsem alisveriseaa olaya bakın kızlar...
dün annemle ilk oğluşumdan kalan bebeiş kıyafetlerini bi çıkaralım bakalım neler var dedik...
daha kullanılmamış fisto yatak takımı çıktı iimi şoktayız... etiketli hala
fisto alt açma bebe taşıma takımı da cıktı...
ay bayıldım sevinçten...
yine kullanılmamış nevresim takımı çıktı
etiketleri üstünde hepsinin bir sürü kadife tulum çıktı
ben bekarken çocuk giyim mağazasında calışmaya baslamıştım baya kaliteli bir mağazaydı...
amanın ne cok tulum almışım yaz bebeği olmuştu ilk oğlum etiketleriyle kalmış hep kadife tulumlar...
bu veleddede kalacak gibi buda bahar bebegi nasipse...
sadece 1 yasından sonra giyecegi eykek ( oy totolarını ısıram onların kız erkek hepsinin)
pantalonları gömlekleri kazakları astronot solopet 40 parcadan fazla kaldırdım yine...
iyiki almışım o zaman çalıştıgım yerden hepsi çok pahalı kaliteliydi taş gibi duruyor valla...
ne sevindiiim...
port bebe bebek çantası kangurusuyla takım hepsi duruyor yepyeni...
abisi yatagının altında saklamış diyorum hazine gibi onları bu zamana ay ne keyif alıyor büyük oğlum böyle diyince
fisto takımı ve nevresimi yıkıyayım resimlerini koycam teyzeleri...
Evet benim sezaryendi ilk dogum ama yinede kanama cok olmustu. Bende once yeni pijamami giymedim.iyi kide giymedim serumdan dolayi kolum. Ve altima kan degmisti. Sonra yenileri giydim.. ben hasta bezi kullandim sizede oneririm ped yetmiyor ilk gunler
Hayırlı olsun giderli olmasi cok rahat oluyorCanım ben az önce geldim e bebekten
Küvet, kova, maşrapa vs.banyo ürünlerini aldım baby jem marka indirimli
Küveti giderli aldım.
Hepsi gayet kaliteli ve kullanıslı,
İcin rahat olsun alacaksan eger
Anne olmak bambaska. Zamanla soyle yazacagz oglum sugun su saatte dogdu. Kizimin adi bu. Burdn takip edecegz birbirimizibutun hikayeleri aglayarak okudumiyiki yazmissin buraya cnm bana moral oldu valla.her an tedirginim 30lu haftalara girene kadar.Allah bizlerede o gunleri gormeyi nasip etsin ins.
Biraz zaman geçince ölçtük canım 10-6 çıktı. O an ölçebilseydim keşke, ölemedimTansiyonunu ölçme imkanın yok mu canım.
hımm anladım canım ben yanlış okudum o zmn :))) biz evlendikten 3ay sonra hamile kaldığım için daha düğün borçlarımızıda ödüyoruz şimdi bide bebek masrafları cıkınca saolsun aileler yardımcı olmaya çalışıyor :)) inş istediğin gibi bir odası olur bebişinin canım Allah gonlune göre versin :)))Canim biz kendimiz aliyoruz her seyi. Arkadasin kayinpederine kartimi verdim o aldi. Cok sanslisiniz gercekten. Tum masraflari dusunup, kararlastirmak gerekiyir. Onumuzdeki ay tasinacagim ve bebek odasi yapmayi planliyorum.
direk sonucu ekledim canım resim olarak. bunlar yazıyordu sonucumda.sol cnmm benım kanda çıkmı enfeksyon. idrarda bol bakterı goruldu mu yazıyor? doktorun bişi yuyok demiş ama , akıntın ne renk cnm?
anladım canım ne guzel iste birbirilerine uyum sağlıyorlar demekki yerim ben onlarııı :)))Valla çok hareket etmiyorlar sanırım yerlerinin dar olmasından dolayı arada bir pıt pıt tekmeliyorlar biri tekme atarsa peşinden öteki atıyor doktor demişti birbirlerini tetiklerler diye :)
hımm anladım canım ben yanlış okudum o zmn :))) biz evlendikten 3ay sonra hamile kaldığım için daha düğün borçlarımızıda ödüyoruz şimdi bide bebek masrafları cıkınca saolsun aileler yardımcı olmaya çalışıyor :)) inş istediğin gibi bir odası olur bebişinin canım Allah gonlune göre versin :)))
direk sonucu ekledim canım resim olarak. bunlar yazıyordu sonucumda.
Eki Görüntüle 1430226
anladım canım ne guzel iste birbirilerine uyum sağlıyorlar demekki yerim ben onlarııı :)))
Canim bobrekler bizde de oyle cikmisti 20.haftada.dedigin gibi erkek bebeklerde olan bisey bu.24.haftadi jkbtrolde gecen aya gore baya bi duzelne goruldu bobrek buyumesi yariyariya inmis bebek buyudukce gecebiliyor.Allah a şükür ultrason da büyük bir problem çıkmadı kızlar.Sadece bebeğin anne karnın da ki duruşundan kaynaklanan ve genelde erkek bebekler de olan bir sorun varmış oğlumuzda böbrekleriyle ilgili.İdrarı duruşundan dolayı dışarı atamadığından yada zor attığından daralma gibi bir şey söyledi doktor ama ben o ara çözüme odaklandığım için çok dinlemedim.İleri ki haftalar da düzelir mi dedim,düzelmese de doğum dan hemen sonra böbrekleri kontrol altına alınır kafaya takacak bir şey yok rahat ol dedi.İnşallah dediği gibidir,birde 20 gün sonra şeker yüklemesini atlatırsak biraz olsun rahat edeceğiz inşallah.
Masaallah... gorcez tabi insaallah hemde cook yakinda ay heyecan yaptim yineaz kaldı az, ya sabır.
Allahın izni ile o günleri de göreceğiz inş.
25+1 olduk bugün.
Simdiki esim yapiyor... ALLAH ondan razi olsun...Affına sığınarak sormak istiyorum bunları ilk babası mı yapıyor şimdiki babası mı?
Maşallah eşine Allah mutluluğunuzu bozmasın.
İnşallah canım,sağlıkları tam olsun da zamanla düzelsin inşallah..Canim bobrekler bizde de oyle cikmisti 20.haftada.dedigin gibi erkek bebeklerde olan bisey bu.24.haftadi jkbtrolde gecen aya gore baya bi duzelne goruldu bobrek buyumesi yariyariya inmis bebek buyudukce gecebiliyor.
Yazmadan geçemedim canım,Allah herkesi eşin gibi iyi insanlarla karşılaştırsın.Allah ondan razı olsun,her iki dünya da da bu iyilikleri kurtarıcısı olsun inşallah..Masaallah... gorcez tabi insaallah hemde cook yakinda ay heyecan yaptim yine
Simdiki esim yapiyor... ALLAH ondan razi olsun...
Isten gelir daha kapida selam verir ikinci kelime fero nerde?
Oglum ferhatta ona cok duskun cok sukur...
Esim benimle evlenirken ailesi onu reddetti cnm...
Bosanmis ve cocugum olduğum icin mindarmisim ben...
Ne olaylar oldu...
Babasindan yumruk bile yedi...
Hz Hatice annemizde dul ve cocukluydu efendimizin diger hanimlatinda da vardi...
Ben sahsen hicbisey demedim ahrette once annelerimize versinler hesabi...
Ne yuzumu gorduler ne sesimi duydular 4 senedir...
Tek kelimem olmadi onlara hicbiriyle konusmadim bile...
Esim ben hanimimdan raziyim ogluda kabulum dedi resti cekti...
Ee oglum daha kucuktu o zaman esim onun kahramani oldu benimde
Oglumun babasi ilgisiz neyse oglumda gorusmek bile istemiyor huzursuz oluyor babayla...
Bosver ilk evliligimden konusmak yakismaz ama o uzuntulerimiz yasadigimiz eziyetleri RABBIM bu esimle ogluma ve bana cok guzel bir aileye bagladi... bu mutluluga esim oglum annem hepimiz sukrediyoruz...
Annemin de her isine de kosar esim sagolsun neler aldi annemin evine daha rahat yasasin kadincagaz diye ne tamiratlar da yapti...
Yarim saat once geldi yine annemle bi yere gittiler anneme bisey almaya...
Onlari bekliyorum bende...
Cenabi Hak esimden dunya ahret razi olsun...
Daha konuscak cok sey varda neyse....
Hersey biz insanlar icin...
Cok sukur bugunumuze :)
Masaallah... gorcez tabi insaallah hemde cook yakinda ay heyecan yaptim yine
Simdiki esim yapiyor... ALLAH ondan razi olsun...
Isten gelir daha kapida selam verir ikinci kelime fero nerde?
Oglum ferhatta ona cok duskun cok sukur...
Esim benimle evlenirken ailesi onu reddetti cnm...
Bosanmis ve cocugum olduğum icin mindarmisim ben...
Ne olaylar oldu...
Babasindan yumruk bile yedi...
Hz Hatice annemizde dul ve cocukluydu efendimizin diger hanimlatinda da vardi...
Ben sahsen hicbisey demedim ahrette once annelerimize versinler hesabi...
Ne yuzumu gorduler ne sesimi duydular 4 senedir...
Tek kelimem olmadi onlara hicbiriyle konusmadim bile...
Esim ben hanimimdan raziyim ogluda kabulum dedi resti cekti...
Ee oglum daha kucuktu o zaman esim onun kahramani oldu benimde
Oglumun babasi ilgisiz neyse oglumda gorusmek bile istemiyor huzursuz oluyor babayla...
Bosver ilk evliligimden konusmak yakismaz ama o uzuntulerimiz yasadigimiz eziyetleri RABBIM bu esimle ogluma ve bana cok guzel bir aileye bagladi... bu mutluluga esim oglum annem hepimiz sukrediyoruz...
Annemin de her isine de kosar esim sagolsun neler aldi annemin evine daha rahat yasasin kadincagaz diye ne tamiratlar da yapti...
Yarim saat once geldi yine annemle bi yere gittiler anneme bisey almaya...
Onlari bekliyorum bende...
Cenabi Hak esimden dunya ahret razi olsun...
Daha konuscak cok sey varda neyse....
Hersey biz insanlar icin...
Cok sukur bugunumuze :)
Canim bnm cok sagol destegin icin evet ogretmenim mecbur okulda ayaktayim yani yarin kendi doktorumun soyledigine gore olmazsa rapor falan alacam bakalimcanım ınsallah ıyı olur her sey ,sen sakın ayakta fazla durma ogretmendın yanlıs hatırlamıyorsam ama rapor al bı seyler yap,yercekımıne maruz kalmaman gerek bılıyosun,bı de enfeksyonu ıhmal etme uzerıne dus ınsallah her sey duzelır haberını beklıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?