2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

Yatak ayrı cnm. Onur Bebe de 75 liraydi. Hafta sonu lira kampanya yapmışlar. Onu alıp üstüne anneme pamuk yada yün ince bir yatak yaptırmayı planlıyorum

Unutmuşum sen hatırlattın yelek çok önemli ve çok kullanılıyor. Bol bol yelek alabilirsin.

Bende göğüs pedi aldım ama göğüs ucu kremini mart ayında almayı planlıyorum.

Yeni hiç açmadığım pijama takımımda var tam doğum mevsimime göre.

Bebek arabamızı doğduğu ay almayı düşünüyorum, sağlıkla doğsunda tek eksiğimiz ve en kolayı o olacak inş.

Mart ayından sonra da yavaş yavaş her ay bebek bezi stoklamayı düşünüyorum.

Bu arada ben normal doğum yaptım. Doğum hanede hemen üst tarafımı giydirdiler, alt tarafımı da 1 saat sonra wc ye gittim geldim ve giydim, kanama çok olduğu için eski bir pjama altı giydim altıma, 2-3 saat sonraki wc ye gidip gelişim sonrasında yeni ve temiz olanı giymiştim.

Eski bir pijama altı da götürmenizi tavsiye ederim, kanamadan dolayı ne kadar korusan da çok kirlenmişti.

Eski olduğu için direk çöpe atmıştım.

2. değiştirdiğim kendi temiz pjamalarım hiç kirlenmemişti.

Son düzenleme:
anladım cnm çok sağol bişeler oluştu kafamda yavaş yavaş ikili takım kullanışlı oluyo mu ilk zamanlar alt üst takım yani

Valla ben sevmiyorum canım, sırt kısmı toplanıyor.

Hatta tulumlarda da dikkat ettiğim en önemli şey arkadan çıtçıtlı değil önden çıtçıtlı olması.

Sırt üstü yatınca çıtçıtlar canını acıtıp iz yapabiliyor.

bende tetanoz olmam gerkmiş sağlık ocağından aradılar yaptırmasam bişe olurmu acaba

Yaptırmak gerekiyormuş canım.

Ben ilk hamileliğimde yaptırdım bunda da yaptıracağım.

Zaten bu yaptırdıklarımız da bir ömür koruyacakmış.

Sabah anneme yaptırmasam mı dedim kızdı bana.

Hemşire emeklisi kendisi, bebek göbek bağı içinde önemli dedi.

Doğruluğunu araştırmak için şimdi nete baktım da şunu buldum.

http://www.gebelik.org/dosyalar/enfeksiyonlar/tetanoz.html

Haklısın canım yelek çok lazım oluyor, bebek arabasında bende seninle hem fikrim doğduğunda alıcam nasip olursa inşallah. Canım benim ilk doğumum sezeryan, buda sezeryan olucak bakalım hayırlısı.

Yok cnm.

Yoj cnm.Yatakta da kampanya yapmışlar 50 tl idi. Araştırma yapayim diye almadım. Alsaydim iyiymiş.
Benim bulunduğum şehirde de ciciland mağazasında var sadece 350 TL fiyatı sen nerden almıştın uygunsa gelmiş baya bide bunlara göre olan yataklar pamuk oluyor genelde 60 tlydi burda

Haklısın canım yelek çok lazım oluyor, bebek arabasında bende seninle hem fikrim doğduğunda alıcam nasip olursa inşallah. Canım benim ilk doğumum sezeryan, buda sezeryan olucak bakalım hayırlısı.

Bebek arabası için havaların ısınması lazım, arabanın temizletilmesi, bagajının boşaltılması vs. vs. vs.

Bir sürü iş çıkartacak başıma. Birde bagajı şimdiden doldurmanın anlamı yok bana göre, çok lazım oluyor.

Nedense evde de sevmiyorum öyle şeyleri.

bnm kuzumun daha kiyafetleri bile tam hazir degil:)yavastan aliyrm bn biraz martta giysilerini nisanda da odasini tamamlicam ins.bakim urunlerinide nisana birakiyrm daha uzun omurlu olmasi acisindan kapak acildktan 6 ay snr fln tuketmis olmak gerekiyor bazilarini bnde alir almaz koklamk isticem icin erteliyrm:)ayy daha bebek arabasi var liste kabarik

kizlar bir sey sorucam benim kiz hep sag tarafa vuruyor en basindan beri 1 kez bile sola gecmedi sizdede boyle durumlar var mi?

aa olaya bakın kızlar...

dün annemle ilk oğluşumdan kalan bebeiş kıyafetlerini bi çıkaralım bakalım neler var dedik...

daha kullanılmamış fisto yatak takımı çıktı iimi şoktayız... etiketli hala
fisto alt açma bebe taşıma takımı da cıktı...
ay bayıldım sevinçten...
yine kullanılmamış nevresim takımı çıktı

etiketleri üstünde hepsinin bir sürü kadife tulum çıktı
ben bekarken çocuk giyim mağazasında calışmaya baslamıştım baya kaliteli bir mağazaydı...
amanın ne cok tulum almışım yaz bebeği olmuştu ilk oğlum etiketleriyle kalmış hep kadife tulumlar...
bu veleddede kalacak gibi buda bahar bebegi nasipse...

sadece 1 yasından sonra giyecegi eykek ( oy totolarını ısıram onların kız erkek hepsinin )
pantalonları gömlekleri kazakları astronot solopet 40 parcadan fazla kaldırdım yine...
iyiki almışım o zaman çalıştıgım yerden hepsi çok pahalı kaliteliydi taş gibi duruyor valla...
ne sevindiiim...
port bebe bebek çantası kangurusuyla takım hepsi duruyor yepyeni...
abisi yatagının altında saklamış diyorum hazine gibi onları bu zamana ay ne keyif alıyor büyük oğlum böyle diyince

fisto takımı ve nevresimi yıkıyayım resimlerini koycam teyzeleri...

Ohhhh ne güzel valla.

2. ler hem şanslı hemde masrafsız.

Ben bu işi geçen hafta hallettim.

Aynen anlattığın gibi hiç giydirmediğim üstünde etiketi duran kıyafetler geçti elime.

Kızlar gebelikte tansiyon sorunu yaşayan varmı aranızda belirtisi neydi?

Ben yaşadım canım ilk hamileliğimde.

35. Haftada kontrole gittiğimde tansiyonum 13 çıktı 14 lere çıkınca ilaca başlamalıyız dedi doktorum ama şişliklerini baz alarak idrarda proteine bakalım dedi.

Birde ne görelim idrarda +1 protein.

Meğerse ona bağlı olarak bebek kilo almıyormuş.

Diyet verdi ve fazla bekletmeden bebeği sezeryanla almalıyız dedi ama şükür gerek kalmadan 6 gün sonra 35+6 da kızım tansiyona ve idrarda +1 proteine bağlı olarak erken doğdu.

Biz tansiyon takibi ve idrarda proteinde anlamıştık.

Şimdilik bunda bir sıkıntı yok gibi görünüyor, sık sık ölçüyorum tansiyonumu normal, perşembe günü de hem kan hemde idrar tahlili vereceğim inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…