2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ayy evet canım,
Bende burdan tecrübeli annelere sesleniyorummm

Hastane çantamıza neler koyalım, internette o kadar gerekli-gereksiz sey yazmışlarki, kafam karıştı.

Valiz hazırlayan bile var
Valiz hazırlayacak biri de ben olacağım sanırım. Çünkü mümkün değil bebek çantasına hem benim geceligim eşyalarımın hem de bebeğin eşyalarınin sığmasi. Kendime ayrı bi çanta yapcam ve bu valiz bile olabilir. Öyle bi huyum vardır çünkü 2 gün bile bir yere gidecek olsam doluyor o valiz

Hanimlar ebebekten aldigimiz ana kucagi baby plus 6in1 in icine yavruslari yatirmak icin bisey koyacakmisiniz minik yatak gibi vs..bana sert geldi napsam bilemedim battaniye falan mi koysam diye dusundum siz bisey dusunuyomusunuz??
Bende kararsız kaldım canım, ayni şeyi düşündüm sert içi ne yapsam diye.yorganciya pamuk ince birşey mi yaptirsam acaba diye düşünüyorum.

Açlık - tokluk değerim 82 - 87 çıktı. Drum değerim normal çıktığı için şeker yüklemesine gerek yok dedi. Çok şükür bu drum iyi çıktı. Diğeri gibi ezbere hareket etmiyor. Bir de bişeyi daha öğrendim. Diğer dr benim talasemi taşıyısı olduğumu bildiği halde bana kan hapı ve demir damlası vermişti. Ben itiraz ettiğim halde her hamile kullanır bunu diyip vermişti yinede. Bu drum kan tahlilimde kanımda aşırı demir birikimi çıktığını görünce benim kesinlikle hap kullanmamam gerektiğini söyledi. Allah iyi drlarla karşılaştırsın hepimizi.

Canım daha çok erken testte çıkmaması normal benimde bu gebeliğimden önceki ay başıma gelmişti kimyasal gebelik, şükür ki emen ertesi ay hamile kaldım, inş sen de hamilesindir canım

Canım ben de taşıyıciyim ve burda da birçok kez söyledim. Kan hapı vücutta fazla demir yüklemeden başka bi işe yaramıyor bizim durumumuzda. Ben hiç kullanmıyorum baştan beri.neyse ki doktorun bilincliymis çoğu doktor normal anemi ile bir tutup dayiyor kan ilacını.

Kızlar civilin sitesinden alışveriş yapicam,göğüs ucu,pedi ve kremi vs.biseyler alicam ama kremin son kullanma tarihinde problem yasarmiyim ki acaba?Kararsız kaldım.

Kızlar civilin sitesinden alışveriş yapicam,göğüs ucu,pedi ve kremi vs.biseyler alicam ama kremin son kullanma tarihinde problem yasarmiyim ki acaba?Kararsız kaldım.
Canım ben bu krem vs gibi şeyleri bizzat tarihine bakarak ve daha ilerleyen zamanlarda alma taraftarıyim. Hele ki netten bilemiyorsun son kullanma tarihini.

Canım görmedim önceki yazdığını keşke görseymişim. Dr bilir diyip güveniyoruz. Ben de bu yaşıma kadar kan hapı kullanmadım ama drum hamilelikte kullanılır diyip ikna etmişti beni neyseki bugünkü tahlilimde demirim normale dönmüş, atmışım kanımdan. 15 gündür içmemiştim hap.

kremin kapagini acmazsan yakin bir tarih degildir zaten.bircok urun kapagi acildiktan 6 ay ya da 12 ay sonrasina kadar kullanilabilir.hangi markaysa internet bak ortalama tarihlerini bulursun bu tarz urunler diger kullandigimiz haplar gibi degil nasil desem gunes kremleri gibi mesela

cok gecmis olsun cnm ama anlayamadigim bir sey seker yuklemesine gerek duymamis dr.un buna neye gore ya da hangi teste gore karar veriyor?aclik-tokluk degeri neye gore olculluyor?

Bikaç kişi daha var topikte taşıyıcı onlara yazmıştım canım. Neyseki normale dönmüş.malesef kan hapı bize fayda etmiyor hücrelerdeki bozukluktan dolayi kansızlık var.ben de ilk gittiğimde hastaneye hemen yazmıştı doktor kan ilaci ne cahillik.Neyse ki şimdiki doktorum iyi.hatta sormuştum ee ben hiçbişey yapmicakmiyim kansızlık için diye yok taşıyıp duracaksın diye espri yapmıştı:)

Ayy evet canım,
Bende burdan tecrübeli annelere sesleniyorummm

Hastane çantamıza neler koyalım, internette o kadar gerekli-gereksiz sey yazmışlarki, kafam karıştı.

Valiz hazırlayan bile var
gecen bu konuyla ilgili bi topuk gormustum sanki

Bu kadar hızlı ilerleyen bi topik görmemiştim güle güle kullanın çok ciciler :) yalnız yaz bebegi ya peluş bişey gördüm sankim :)

hayırlısıyle geçsin inşallah sağ salim bebeişlerimizi kucağımıza alalım eşim de çok sabırsızlanıyo bi an önce gelse de evimizi şenlendirse bizi uyutmasa bol bol bez aldırsa diyo :):)
benim eşimde bi yıldır hamilesin sanki diyo oysa ki daha 8 aylık evliyiz :)

ablam 5 ay önce dogum yaptı aynı tanı onda da vardı kesinlikle yatak istirahati vermişti dr ama iki kızı ve yapılacak çok işi vardı hiç yatmadı son haftasında minibüsle hastane işlemlerini yaptırmaya gidiyodu yanında kimse yoktu sağlıklı bi tosuncuk dogurdu hemde devlet hastanesinde..güzel dualarımız sizinle :)

cok gecmis olsun cnm ama anlayamadigim bir sey seker yuklemesine gerek duymamis dr.un buna neye gore ya da hangi teste gore karar veriyor?aclik-tokluk degeri neye gore olculluyor?
Canım açlık ve tokluk şekeri insülin direnci ve hba1c adındaki testler yapılarak kişinin şekeri hakkında karar verilebiliyor.benim doktorum da bunları yaptır ona göre karar veririz şeker yüklemesine dedi.ama ben doktoru dinlemedim sağlık ocaginda ebe 20.haftada seker yuklemesi yaptı ve hafif yüksek çıktı ki ben öğrendim ki 24-28.haftalarda yapılması lazımmış yanlış yonlendirmis beni yani.doktorum hiç bi anlamı yok bu yuklemenin dedi hem ben sana ne dedim diye kızdı.sonra doktorun istediği testleri yaptırdım. Açlık 75 tokluk 83 diğer testlerde normal çıktı.sende gebelik şekeri olamaz dedi ve bir daha yükleme istemedi benden.

benim dr.um bana bunlar bahsetmedi haftaya ac karnina gel isimiz uzun surek burda dedi seker yuklemesi yapcaz fln dedi ben bi arayim konusayim bu durumu yoksa gidip o kadar sekeri yuklemek istemiyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…