2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Kizlarrr bel agrisi olan varmi? Uc gundur agrim var cok artik sinirlerm bozuldu. Doktorumu aradim acilma varmi yokmu yarin gel baaklim dedi. Daha cok korktum simdi. =( varmi bu tarz birsy yasayan. ?

Ben de çok seviyorum annem o ne asiye gibi diyor ay herkes bişey diyor zaten
zaten sordukca insanin kafasi karisiyor ozellikle annelere:) o yuzden biz kimseye demeden en basindan karar verdik:)
yegenimin ismi yilan hikayesine donmustu saolsun annem her isme bi kulp takmisti

Evet canım doğal yollardan alacağız başka çaresi yok. Yumurta da çok kan yapıyor kayısı kıvamında olacak çok pişmeyecek.pekmez de iyi ama şekerli diye çok tuketmiyorum
Yumurtayı kayısı severim zaten Ben bi ara bolbol kuru siyah üzüm yiyordum. Bi de dut pekmezi. Ama şimdi hiç şekerli gıda tüketmiyorum. Canım tatlı çekince Meyve ve kurukayısı yiyorum azcık.

zaten sordukca insanin kafasi karisiyor ozellikle annelere:) o yuzden biz kimseye demeden en basindan karar verdik:)
yegenimin ismi yilan hikayesine donmustu saolsun annem her isme bi kulp takmisti

Canim ikisi arasinda kaldiysan bence asya.

Sen beğendiğin ismi ver canım kimsenin dediğini takma boşver.Dalga geçilecek diye endişe etme.
gerçekten isim konusu çok sıkıntı. Saolun kızlar; )

Senin dogum yapacagin hastane belli oldumu canim yani karar verdiniz mi daha once konusmustuk bu konuyu.benim cinarlida olcak doktorum orda yapiyomus zaten izmirde en iyisi de oymus
Canım ben medicalpark ta yapacağım büyük ihtimal. Zekeriya guner olacak doktorum ama değişebilir.

selam canım bende ağustos ayında kimyasal gebelık yasadım doktorum korunmana gerek yok dedı bır sonrakı ay eylülde hamile kaldım bende erken baktırmıstım o yuzden farkettım kımyasal gebelıgı yoksa cogu kadın anlamıyormus bıle adetine daha 2 hafta varmıs su anda bellı olmaz zaten benım adet tarıhımden 1 gun sonra ıdrarda bellı olmustu adet tarıhını bekle umarım güzel sonuçlar alırsın

Ekim kasima kadar ancak büyür o kadar gibi düşündük.annesine çekerse minik olur dedim.uygun bulunca aldım

Normal dogum dusunuyorsan sanirim irda kim nobetciyse o giriyormus oyle duymustum o konuyu iyi arastir hic hos olmaz kendi doktorunun girmemesi.
Ozellikle bunu sordum doktora ben giriyorum dedi saat kaç olursa olsun dedi . kesinlikle hoş olmaz başka doktorun girmesi.

Ayy evet canım,
Bende burdan tecrübeli annelere sesleniyorummm

Hastane çantamıza neler koyalım, internette o kadar gerekli-gereksiz sey yazmışlarki, kafam karıştı.

Valiz hazırlayan bile var
Ekleme çıkartma yapılabilir. Şöyle bir liste olabilir:

Anne Çantası:

- Gecelik, pijama takımı ve sabahlık (eski ve yeni),

- İç çamaşırı ( 3 külot, emzirme sutyeni ve atlet )

- Çorap

- 2 terlik ( banyo, içerisi ve koridor için (lohusa terliği)

- Kişisel Bakım Çantası (gerekli görülürse)

- sabun, şampuan, duş jeli, deodarant, krem-nemlendirici, tarak- toka (tel veya lastik), diş fırçası ve diş macunu (seyahat boyu)

- makyaj çantası

- Kişisel Hijyen Çantası:

- Tek kullanımlık iç çamaşırı,

- Ped (hasta bezi daha iyi olur),

- Göğüs kremi ve göğüs pedi (gerekmeyebilir)

- Eve dönüş kıyafeti ve ayakkabısı

- Havlu (hem boy hem el havlusu), peçete, kâğıt havlu, ıslak mendil

- Lohusa tacı ( veya yemeni, eşarp) ve terliği

- Kirli kıyafet poşeti

Bebeğin Çantası:

- Hastane çıkış takımı,

- Yedek zıbın, badi, önlük, hırka, pijama altı, çorap, tulum, şapka, eldiven, ağız mendili

- 1 penye, 1 kalın battaniye

- Bebeğin bezi, ıslak mendili ve pişik önleyici kremi

Babanın ilgilenecekleri:

- Şarj aleti,

- Kapı süsü

- İkramlıklar ve doktorun hediyesi

- Hastane çıkışı için ana kucağı

-Yapay çiçek

iyi geceler annişler bugün işyerinde resmen kafamı kaldıramadım nasıl yorgundum anlatamam hatta bi an sanırım bayılıp kalcam dıye dusundum eve geldiğim gibi yattım 3 saat uyumusum umarım gece uyuyabılırım cunku gunduz ne kadar uyusam da gece uykusu gıbı dınlendırıcı olmuyor malesefsu anda bıle bı kırgınlık var duş alsam belkı gecer ama yerımden kalkmak bıle zor gelıyor umarım hasta olmam sızlerde de bu tarz yorgunluklar oluyor mu

hepsi iyi de ben su sampuan dus jelı kısmını anlamadım yanı dogumdan sonra hemen duş alabilecek miyiz acaba hani dikişler olacak ya enfeksiyon kapmaz mı acaba

Kızlar kafama takılan bir konu var.hastaneyle de tam konuşamadim. Normal doğum düşünüyorum ve hastane süsleme yi fotoğrafçı yi falan kendi ayarlıyor ücretin içinde.ama doğum belki gecenin bi köründe olacak.susleme fotoğrafçı falan her saatte geliyor mu. Daha önceden tecrübesi olan var mı?

bn en basindan beri her sabh mutlaka 1 bardak iciyrm,zten kahvaltida baska icicek birsey olmayinca ii oluyor ama tabi dusunursen 3 portakal ayni anda yemis oluyosun birde sadece suyunu direk sekerli kismini.baklim bnm seker kac cikicak

cnm bende her öğlen içiyorum şimdi bende tırsmaya başladım. h sonu yaptırıcam inş bakalım ne çıkacak
Kızlar ben portakal mandalina elma nar ki vi havuç sıkıp içiyorum :) bide oğlan doğuracağımdanmdır nedir hayatımda yemediğim kadar tatlı yiyorum, tulumbanın bile posasını çıkarıp yiyen ben şimdi şerbetini emiyorum :)) çok şükür, şekerim düşük çıktı bence beslenmeyle çok alakası yok, yapı galiba. İnş sizinki de düşük çıkar.. ( kendime nazar edip yükseltmem inş şekerimi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…