- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #22.081
zaten sordukca insanin kafasi karisiyor ozellikle annelere:) o yuzden biz kimseye demeden en basindan karar verdik:)Ben de çok seviyorum annem o ne asiye gibi diyor ay herkes bişey diyor zaten
Canim ikisi arasinda kaldiysan bence asya.Kızlar sizce ASYA mi ALYA mi?:)
Sen beğendiğin ismi ver canım kimsenin dediğini takma boşver.Dalga geçilecek diye endişe etme.Ben de çok seviyorum annem o ne asiye gibi diyor ay herkes bişey diyor zaten
Yumurtayı kayısı severim zatenEvet canım doğal yollardan alacağız başka çaresi yok. Yumurta da çok kan yapıyor kayısı kıvamında olacak çok pişmeyecek.pekmez de iyi ama şekerli diye çok tuketmiyorum
zaten sordukca insanin kafasi karisiyor ozellikle annelere:) o yuzden biz kimseye demeden en basindan karar verdik:)
yegenimin ismi yilan hikayesine donmustu saolsun annem her isme bi kulp takmisti
Canim ikisi arasinda kaldiysan bence asya.
gerçekten isim konusu çok sıkıntı. Saolun kızlar; )Sen beğendiğin ismi ver canım kimsenin dediğini takma boşver.Dalga geçilecek diye endişe etme.
Senin dogum yapacagin hastane belli oldumu canim yani karar verdiniz mi daha once konusmustuk bu konuyu.benim cinarlida olcak doktorum orda yapiyomus zaten izmirde en iyisi de oymusEn sonunda nilya kobmmcağım ismimin tersi
Canım ben medicalpark ta yapacağım büyük ihtimal. Zekeriya guner olacak doktorum ama değişebilir.Senin dogum yapacagin hastane belli oldumu canim yani karar verdiniz mi daha once konusmustuk bu konuyu.benim cinarlida olcak doktorum orda yapiyomus zaten izmirde en iyisi de oymus
selam canım bende ağustos ayında kimyasal gebelık yasadım doktorum korunmana gerek yok dedı bır sonrakı ay eylülde hamile kaldım bende erken baktırmıstım o yuzden farkettım kımyasal gebelıgı yoksa cogu kadın anlamıyormus bıle adetine daha 2 hafta varmıs su anda bellı olmaz zaten benım adet tarıhımden 1 gun sonra ıdrarda bellı olmustu adet tarıhını bekle umarım güzel sonuçlar alırsınKızlar güzel anne adayları geçen ocak ayinda kimyalsal gebelik yasadim şubatin 6 da adet oldum normal adet günümde ve adetten sonra sanirm yumurtlama gününe denk geldik ki bnm üç dört gündür fln kasiklarimda batmalar oluyor göğüs uçlarında büyüme var ve hassas lik var dünde ıilişki sırasında acayip bi şekilde sağkasigimda batmalar oldu kistmi var hamilemiyim bilemedim folic asit kullNiyordum gebelige yardımcı olsun die dr verdi kimyalsAl gebelik birsonrKi gebeligi etkilemez hemen ardından hamile kalanlar varmış adetime daha iki hafta fln var test yaptım negatif çıktı
Bu kadar hızlı ilerleyen bi topik görmemiştimgüle güle kullanın çok ciciler :) yalnız yaz bebegi ya peluş bişey gördüm sankim :)
benim eşimde bi yıldır hamilesin sanki diyo oysa ki daha 8 aylık evliyiz :)
ablam 5 ay önce dogum yaptı aynı tanı onda da vardı kesinlikle yatak istirahati vermişti dr ama iki kızı ve yapılacak çok işi vardı hiç yatmadı son haftasında minibüsle hastane işlemlerini yaptırmaya gidiyodu yanında kimse yoktu sağlıklı bi tosuncuk dogurdu hemde devlet hastanesinde..güzel dualarımız sizinle :)
Bence asya canimm:))Kızlar sizce ASYA mi ALYA mi?:)
Normal dogum dusunuyorsan sanirim irda kim nobetciyse o giriyormus oyle duymustum o konuyu iyi arastir hic hos olmaz kendi doktorunun girmemesi.Canım ben medicalpark ta yapacağım büyük ihtimal. Zekeriyaolmazr olacak doktorum ama değişebilir.
Ozellikle bunu sordum doktora ben giriyorum dedi saat kaç olursa olsun dedi . kesinlikle hoş olmaz başka doktorun girmesi.Normal dogum dusunuyorsan sanirim irda kim nobetciyse o giriyormus oyle duymustum o konuyu iyi arastir hic hos olmaz kendi doktorunun girmemesi.
Ekleme çıkartma yapılabilir. Şöyle bir liste olabilir:Ayy evet canım,
Bende burdan tecrübeli annelere sesleniyorummm
Hastane çantamıza neler koyalım, internette o kadar gerekli-gereksiz sey yazmışlarki, kafam karıştı.
Valiz hazırlayan bile var
iyi ozman çünkü en başta araştırma yaparken orayla ilgili öyle duymuştum.mesaja yazdım canım adımıOzellikle bunu sordum doktora ben giriyorum dedi saat kaç olursa olsun dedi . kesinlikle hoş olmaz başka doktorun girmesi.
hepsi iyi de ben su sampuan dus jelı kısmını anlamadım yanı dogumdan sonra hemen duş alabilecek miyiz acaba hani dikişler olacak ya enfeksiyon kapmaz mı acabaEkleme çıkartma yapılabilir. Şöyle bir liste olabilir:
Anne Çantası:
- Gecelik, pijama takımı ve sabahlık (eski ve yeni),
- İç çamaşırı ( 3 külot, emzirme sutyeni ve atlet )
- Çorap
- 2 terlik ( banyo, içerisi ve koridor için (lohusa terliği)
- Kişisel Bakım Çantası (gerekli görülürse)
- sabun, şampuan, duş jeli, deodarant, krem-nemlendirici, tarak- toka (tel veya lastik), diş fırçası ve diş macunu (seyahat boyu)
- makyaj çantası
- Kişisel Hijyen Çantası:
- Tek kullanımlık iç çamaşırı,
- Ped (hasta bezi daha iyi olur),
- Göğüs kremi ve göğüs pedi (gerekmeyebilir)
- Eve dönüş kıyafeti ve ayakkabısı
- Havlu (hem boy hem el havlusu), peçete, kâğıt havlu, ıslak mendil
- Lohusa tacı ( veya yemeni, eşarp) ve terliği
- Kirli kıyafet poşeti
Bebeğin Çantası:
- Hastane çıkış takımı,
- Yedek zıbın, badi, önlük, hırka, pijama altı, çorap, tulum, şapka, eldiven, ağız mendili
- 1 penye, 1 kalın battaniye
- Bebeğin bezi, ıslak mendili ve pişik önleyici kremi
Babanın ilgilenecekleri:
- Şarj aleti,
- Kapı süsü
- İkramlıklar ve doktorun hediyesi
- Hastane çıkışı için ana kucağı
-Yapay çiçek
bn en basindan beri her sabh mutlaka 1 bardak iciyrm,zten kahvaltida baska icicek birsey olmayinca ii oluyor ama tabi dusunursen 3 portakal ayni anda yemis oluyosun birde sadece suyunu direk sekerli kismini.baklim bnm seker kac cikicak
Kızlar ben portakal mandalina elma nar ki vi havuç sıkıp içiyorum :) bide oğlan doğuracağımdanmdır nedir hayatımda yemediğim kadar tatlı yiyorum, tulumbanın bile posasını çıkarıp yiyen ben şimdi şerbetini emiyorum :)) çok şükür, şekerim düşük çıktıcnm bende her öğlen içiyorum şimdi bende tırsmaya başladım. h sonu yaptırıcam inş bakalım ne çıkacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?