- 20 Aralık 2014
- 5.166
- 3.307
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #22.101
AYni soru benimde aklimda tecrubeliler cevaplarsa tabii:) dikisler mikrop kapmazmikiiii. Ha bu arada kizlar hamilwyken dus jelinin zzararli oldugunu duymustum. Bi de sac kremihepsi iyi de ben su sampuan dus jelı kısmını anlamadım yanı dogumdan sonra hemen duş alabilecek miyiz acaba hani dikişler olacak ya enfeksiyon kapmaz mı acaba
Merhaba, ben de talesemi taşıyıcısıyım. Aynen doktorum dediğiniz gibi diyor hamileleler kullanır bunu bebek için dedi. Ben de kullanıyorum. Kanda demir birikmesi olduğu nasıl anlaşıldı. Hangi değer yüksek çıktı yani?Canım görmedim önceki yazdığını keşke görseymişim. Dr bilir diyip güveniyoruz. Ben de bu yaşıma kadar kan hapı kullanmadım ama drum hamilelikte kullanılır diyip ikna etmişti benineyseki bugünkü tahlilimde demirim normale dönmüş, atmışım kanımdan. 15 gündür içmemiştim hap.
ben bu listede neye takildim:) babanin ilgileneceklerinden doktorun hediyesiEkleme çıkartma yapılabilir. Şöyle bir liste olabilir:
Anne Çantası:
- Gecelik, pijama takımı ve sabahlık (eski ve yeni),
- İç çamaşırı ( 3 külot, emzirme sutyeni ve atlet )
- Çorap
- 2 terlik ( banyo, içerisi ve koridor için (lohusa terliği)
- Kişisel Bakım Çantası (gerekli görülürse)
- sabun, şampuan, duş jeli, deodarant, krem-nemlendirici, tarak- toka (tel veya lastik), diş fırçası ve diş macunu (seyahat boyu)
- makyaj çantası
- Kişisel Hijyen Çantası:
- Tek kullanımlık iç çamaşırı,
- Ped (hasta bezi daha iyi olur),
- Göğüs kremi ve göğüs pedi (gerekmeyebilir)
- Eve dönüş kıyafeti ve ayakkabısı
- Havlu (hem boy hem el havlusu), peçete, kâğıt havlu, ıslak mendil
- Lohusa tacı ( veya yemeni, eşarp) ve terliği
- Kirli kıyafet poşeti
Bebeğin Çantası:
- Hastane çıkış takımı,
- Yedek zıbın, badi, önlük, hırka, pijama altı, çorap, tulum, şapka, eldiven, ağız mendili
- 1 penye, 1 kalın battaniye
- Bebeğin bezi, ıslak mendili ve pişik önleyici kremi
Babanın ilgilenecekleri:
- Şarj aleti,
- Kapı süsü
- İkramlıklar ve doktorun hediyesi
- Hastane çıkışı için ana kucağı
-Yapay çiçek
Canım listede istenilen bilgileri beni alıntılayıp yazarsan ben eklerim listeye
Canım moral , sabır en önemlisi tevekkül çok önemli .
kolay değil bunları duymak ama içini ferah tut..
bebişinin bir şeyi olmayacak inşaAllah..
sezeryan olması ise hiç mühim değil biliyorsun , herkes ister normal doğumu ama dünyaya geldikten sonra ha sezeryan ha normal doğum...
üzme canını dualar seninle..
canım senin doktorun kim. tahir bey mi. bu arada izmir de birçok iyi hastane var canım. eğer seçme şansın varsa başka bir hastanede seçebilirsin.Senin dogum yapacagin hastane belli oldumu canim yani karar verdiniz mi daha once konusmustuk bu konuyu.benim cinarlida olcak doktorum orda yapiyomus zaten izmirde en iyisi de oymus
Ben Medical park Çiğdem Karas a gidiyorum başarılı bir hekim doğumum da orada olacak umarım normal doğum olur öyle istiyorumcanım senin doktorun kim. tahir bey mi. bu arada izmir de birçok iyi hastane var canım. eğer seçme şansın varsa başka bir hastanede seçebilirsin.
Insallah olur canim. Bende normal dogum dusunuyorum olabilirse tabi.Ben Medical park Çiğdem Karas a gidiyorum başarılı bir hekim doğumum da orada olacak umarım normal doğum olur öyle istiyorum
Seyahat boyunda toptan oluyor ya, küçük birer kullanımlık. Tabi gerekli görülürse götürülebilir. Doğum öncesi yıkanmak gerekirse, yada refekatcıya lazım olursa kullanılabilir. Şart değil yani.hepsi iyi de ben su sampuan dus jelı kısmını anlamadım yanı dogumdan sonra hemen duş alabilecek miyiz acaba hani dikişler olacak ya enfeksiyon kapmaz mı acaba
Planlı sezaryen olanlar zaten önce banyosunu yapıp, bir kuaföre uğruyor, saç makyaj, bakım yaptırıyor.AYni soru benimde aklimda tecrubeliler cevaplarsa tabii:) dikisler mikrop kapmazmikiiii. Ha bu arada kizlar hamilwyken dus jelinin zzararli oldugunu duymustum. Bi de sac kremi
Valla doktorun ilgi ve emeğine göre kimisi çiçek alıyor, kimisi çikolata/ lokum. Özellikle sıkıntılı geçen doğumlarda, doktora teşekkür etme şekli değişebilir.ben bu listede neye takildim:) babanin ilgileneceklerinden doktorun hediyesi
ilk kez duydum ben
hadi ya ben ikisini de kullanıyorum neden zararlı acaba ya bundan sonra kullanmam o zaman ama bugüne kadar kullandım malesef umarım bi zararı olmamıstırAYni soru benimde aklimda tecrubeliler cevaplarsa tabii:) dikisler mikrop kapmazmikiiii. Ha bu arada kizlar hamilwyken dus jelinin zzararli oldugunu duymustum. Bi de sac kremi
Ekleme çıkartma yapılabilir. Şöyle bir liste olabilir:
Anne Çantası:
- Çorap
- sabun, şampuan, duş jeli, deodarant, krem-nemlendirici, tarak- toka (tel veya lastik), diş fırçası ve diş macunu (seyahat boyu)
- makyaj çantası
- Kirli kıyafet poşeti
Bebeğin Çantası:
- Hastane çıkış takımı,
- Yedek zıbın, badi, önlük, hırka, pijama altı, çorap, tulum, şapka, eldiven, ağız mendili
Babanın ilgilenecekleri:
- Şarj aleti,
- Kapı süsü
-Yapay çiçek
Benim cinarlida olcak canim izmirde en iyisi diye biyoruz drum ozel klinigi var tahir bey degil.canım senin doktoozel klinikim. tahir bey mi. bu arada izmir de birçok iyi hastane var canım. eğer seçme şansın varsa başka bir hastanede seçebilirsin.
Valla doktorun ilgi ve emeğine göre kimisi çiçek alıyor, kimisi çikolata/ lokum. Özellikle sıkıntılı geçen doğumlarda, doktora teşekkür etme şekli değişebilir.
ya ben hamilelikten kafayı mı yiyorum acep
insan gök gürleyince mutlu olur mu :))))
resmen güneş açmış gibi içimi açtı , Allahım hayr et psikolojimizi
tahir beyinde ozel muayenehanesi var canim ayni zamanda cinarlinin ortaklarindan diye biliyorum. Tahir bey birde ahmet bey var ikiside bucada.bende bucada oturuyorumda ondan biliyorum. Birçok arkadasim tahir beye gidip cinarlida dogum yaptı. Cinarlidan memnun kalanda oldu kalmayanda. Kucuk bir hastane birde. Sen izmirde mi oturuyorsun yoksa cevre illerden mi geliyorsun burayaBenim cinarlida olcak canim izmirde en iyisi diye biyoruz drum ozel klinigi var tahir bey degil.
tamam canım açıkladığın için teşekkürler umarım vaktim olur da hastaneye duş alıp da giderimSeyahat boyunda toptan oluyor ya, küçük birer kullanımlık. Tabi gerekli görülürse götürülebilir. Doğum öncesi yıkanmak gerekirse, yada refekatcıya lazım olursa kullanılabilir. Şart değil yani.
Yoksa doğumdan sonra özellikle dikiş varsa belli bir gün yıkanılmıyor.Bir kaç gün sonra ameliyat yeri flasterle kapatılıp su değmeyecek şekilde yıkanılabilir. Kişiye kalmış. Haziran ayında insan çok terliyor ve lohusa ise çorapsız gezmemek gerektiğini söylüyorlar.
Planlı sezaryen olanlar zaten önce banyosunu yapıp, bir kuaföre uğruyor, saç makyaj, bakım yaptırıyor.
Duş jeli kullanmıyorum da, saç kremini saçların uzun olduğu için kullanıyorum. Dibine temas etmediği için inşallah zararlı değildir.
Ekleme çıkartma yapılabilir. Şöyle bir liste olabilir:
Anne Çantası:
- Çorap
- makyaj çantası
- Kirli kıyafet poşeti
Bebeğin Çantası:
- Hastane çıkış takımı,
Babanın ilgilenecekleri:
- Şarj aleti,
- Kapı süsü
-Yapay çiçek
Canım bana doktorum söylemedi ama ben kendim kullansam bi sıkıntısı olmaz demi, ben 10 günde bi kere anca yiyorum balığı.. Hangi marka içiyosun omega 3 ü?Evet canım doktor istedi ben de kullanmayı planlıyordum zaten içmediğim günler oluyor tabii çünkü artık doğal yollarla b12 omega3 almak mümkün değil. Hamiletken derin su balığı yemek barındırdığı civa yüxünden çok tehlikeli ki ben her türlüğü balığı tanıtıp yiyen çok seven biri olmama rağmen çok zor sadece yüzey olduüundan emin olduğum hamsiyi yiyorum. Su kirliliği hangi deniz olduğundan emin değilim yeterli omega3 ü aldığımı sanmıyorum bu bslığı yiyerek sevdiğim için yiyorum yani. Bebek olmasa bile normalde omega3 almalıyız sağlığımız için çok önemli.
Ceviz ve fındıkta da var yanılmıyorsam ama yeterli miktarı almak için çok tüketmek gerekiyor ve kalorisi aynı değil.
canım kız olsa benim de koymak istediğim isim alya idi, eşim de salya die dalga geçerler kızımla die istememişti :)) ama dalga geçme istedikten sonra her isimle geçerlerEşim dio çocukla dalga geçerler al- ya ver - ya diyeooooo ona kalsa okadar dalga konusu olacak isim var ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?