2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Bende yapay cicegi anlamadim
Zorunlu trend haline geldi yapay çiçekler. İçinde bebek ve üzerinde balonlardan oluşan süslü püslü çiçekleri eş yada yakınlar hediye getiriyor. Bana göre fuzuli masraf ama özel hastanelerde özellikle çevresi çok olanların hediye çiçekleri fazla oluyor ve kapının dışına koyuyorlar bir kaç tanesini, sizin hiç çiçeğiniz olmazsa kabak gibi ortada kalmış gibi oluyorsunuz hastanede çıkış yaparken.
Hele benim şehrimde acayip bir gösteriş var, millet birbirine bakıp hevesleniyor.Kızımda kapı süsü hediye gelmişti küçük bişey hastaneye götürmedim. Evimi de o kadar süslemedim, ne gereği var diye. Benden sonra doğum yapan eşimin kuzenlerine gittik evlerine, kapı zaten süsten gözükmüyor da merdiven korkuluklarını da balonlarla renkli şeritlerle süslemişlerdi, sanki düğün salonuna gidiyorsun mübarek. Diğer kuzenin de bütün hediye gelen çiçekleri salonda gözümüzün içine soktular. Sonra kız kardeşim üçüncü doğumunu yaptı, eşini iki doğumda tembihleye tembihleye ve her gittiği yere çiçek götürdüğü için kendisine 10 yada 15 kişiden yapay ve canlı çiçek geldi. Kardeşlerden bir tek ben almamışım. Altınımı taktım hastanede ama kendimi fakir ve görgüsüz gibi hissettim falla. Odanın yarısı çiçek dolu ve şunu şu getirdi, bunu bu getirdi diye anlattılar. Anacığım bir tek ben almamışım çiçek ve o benim doğumumda almıştı. Ben 3. bebeği hevesi geçmiştir diye düşünmüştüm.
Bende bu doğumumda nasip olursa yapacağım artık mecbur, ne yapalım pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Bana eşim ve bir iki yakınım alır. Yapaylar canlı çiçeğe göre daha kalıcı oluyor.

Günaydın annişler nasılsınız,
Dün işyerimde birine sinirlenmiştim o sinirle bide hızlı hızlı çalıştım sonra akşama doğru baktım gözlerim kararıyor ayakta zor duruyorum. ya tansiyonum çıktı ya da düştü. eve gelince ölçtük normalde 9-6 ydı 11-6 çıktı ama hastanedede 11-8 die ölçmüşlerdi geçen. yani çözemedim normalmi değilmi die. gerçekten hamilelik hormonları bizi daha sinirli gergin alıngan yapıyor. biliyorum bebeğe çok zarar bu gerginlik ama gerçekten onune geçemiyorum bazen gecen gunde eşime sinirlendim bişeyden dolayı dakikalarca ağladım eşimede saydırdım bi güzelce sitemler, nefret kusmalar felan, ama durduramıyorum kendimi tam susuyorum yine aklıma gelio ağlamaya başlıyorum oysaki konusalarak çözülecek bişeydi eşimde anlayış gösterdi sakinleştirdi sonra biraz düzeldim özellikle ailemle ilgili konularda daha çok hassaslaştım Allah yokluklarını göstermesin ama sürekli içimde onları kaybetme duygusu var bir türlü bastıramıyorum...

Her geçen gün daha sabırsızlanıyorum, ben sabırsızlandıkça sanki zaman duruyor, geçmek bilmiyor,Rabbim yardımcımız olsun inşallah canım...
O sabirsizliklar her gecen gun artiyo canim ya.
Geriyi dogru bakinca 6ay gecmis diyorum baya baya az kaldi diyorum.
Sonra bi bakayorum daha 3 ay var diyorum:))

Aynen canım. Oturup saatlerce ağlayabiliyorum kızdığımda üzüldüğümde. Önceden de ağlardım ama bu kadar değil. Bir an önce geçse zaman gelse kuzum gözüm koca falan görmese takılmasam hareketlerine ne güzel olur :))))))

Geçmiş olsun canım makarna ekmek falan da yeme şekerli meyvelerden de uzak durvallahbkorusun.
evet cnm bu diyet işi bana da vurdu..sevinmedim değil aslında..en azından boğazımı tutarım da kilo almam..11 kilo aldım 25 hafta..

aynen canım bencede bende aynı durumdayım önceden sadece sinirlenirdim şimdi dire aglıyorum kendimi tutamıyorum. evet bian once bebişlerimiz gelsede şu durumdan bi çıksak sevgi dolu annelere dönüşsek :))))

gecmis olsun cnm diyetisyene mi yonlendirdi yoksa kendinmi dikkat ediceksin yediklerine
istersen diyetisyene git dedi randevu alıp..ama ben biliyorum zaten şekeri nelerin yükselttiğini yemem olur biter..pirinç, makarna, patates, ekmek, tabiki öğün aralarında meyve yenmeyecek..tatlıyı söylemiyorum bile...

Aynen bende ailemi düşünüp duruyorum Rüyalarımda bile bi annemi bi babamı anlamı görüp duruyorum onlara bişey olursa korkusu var Allah korusun

İçinde paraben olan her şey çok zararlı içeriklerini okuman lazım el kremlerinde de oluyor okuyup ona göre kullanmak lazım deri altına geçiyor direkt kana karışıyor
kullandığınız kremlerde paraben dışında üre de olmamaıs gerekiyormuş kızlar hamilelikte..aklınızda olsun..ben excipial alayım demiştim el kremi olarak eczacı vermedi üre var diye içinde..

Sadece uykusuzluk olsa kabuslarda var böyle
aynen.. dün ne güzel rüyamda oğlumu görüyordum..doktor her ultrasonu tutuşunda oğlum sevimli sevimli pozlar veriyordu..bugün sabaha kadar görmediğim kabus çeşidi kalmadı..bu ne yaaa..eşim de yok yalnızım..kabus görücem diye uyumaya korkuyorum..

günaydın kızlar bu meyveye niye bu kadar takılıyosunuz anlamıyorum hamile olduğumdan beri sadece meyve yeme isteğim var ekmek yemezsem karnım doymuyor ve son 1 aydır hep tatlı istiyorum sonrada tuzlu benim bünyem mi bu kadar değişik anlamadım 4 kilo lmıştım bu hafta 300 gr. kadar zayıflamışım noluyo anlamıyorum ama bebeğimin boyu ve kilosu gayet iyi bi ara sabahları kahvaltı edemiyorum diye evden çıkmadan süt içip 1 kaşık pekmez atıyordum ağzıma şimdi onuda unutuyorum zaten 1 haftadır hastayım 3 diş ağrısı birden çekiyorum gözlerim içten şiş gibi şekerim 116 çıktı off ben psikolojik bunalımdayım galiba

aman allahım bir de bu trend mi var...hiç sevmem yapay çiçeği..inş kimse getirmez..

herkese günaydın.gerçi bize pek gun aymadı ama olsun uykusuz bi gece geçirdik yine.Belki biraz gündüz şekerlemesi yaparızherkese mutlu,huzurlu,saglıklı,bol tepikli günlerrrr güzel annelerr
gunaydinnnn :) valla bende geceleri bel agrisindan uyuyamazdm sqbaha kadar ama bu gece sabaha kadar deliksiz uyumusum tabi her gece 5 kere wcye ckmasam daha iyi olcak ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…