- 15 Ağustos 2014
- 2.578
- 3.545
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #22.401
Ben de her gece yatmadan önce 7 ayetel kürsi okuyorum kabuslarımdan kurtuldum Allahıma şükürBitki cayi bilmem ama ayetel kursi nas felak cokniyi geliyor vallaaa test ettim:) bebegime eaime kendime sagima soluma ufleyip yatiyorum kabuslarim son buldu cok ciddiyim
amin canim. Banada o kasilmalar icin alttan muayene istemislerdi ben bebege bisey olur diye istememistim. Simdi boyle baski oluyo seyimde korktum icime kurt dustu. Senide duyunca simdi. Gitmeye karar verdim.Kızlar nasilsinuz? Cumartesi sayfayi okuyabilseymisim keske.elimin altina toplanmalar vardi.ben yavrularim büyüyor popo dayiyor saniyordum.pazartesi kontrolden sonra rahim agzi ölçümü yapildi.hizli bi düşuş olmuş: (.nst te baglandim 80 lerde sanci cikti.benim hic agrim acim olmamusti.
İlaç serum tedavisiyle o aksami geçirdim.Şali günüde serklaj yapuldi.hic kalkmadan yatiyorum.
Çok zormus anne olmak.kimse korkmasin fakat benim gibi ilk gebeliği olup kasilmalari anlamayanlar eğer göbek çevremizde sivrilen toparlanan bi yer oluşuyorsa kasilmaymis.birbirimize dua edelim.
Rabbim vakitlerinde saglikla yavrilarimizi kucaklarimiza nasip etsin inş
Nacizane fikrimdir. Affiniza siginirim.
Ben bahsettiginiz tepkiyi kapris olarak adlandiriyorum. Asi olmak kan almak kendinizi kasmazsaniz 30 saniye surmeyen seyler. Ama olaymis gibi yapip ilgi cekmeyemi calisiyorlar anlamiyorum. Sirf kendine eziyet insanin 30 saniyelik sey icin saatler yiyen var. Sonrada tabiki hemsireler ve doktorlar kizip daha da abartiyorlar. Kocalar dikkate almiyor. Kabul bazilarinin eli agir bazi ilaclarin etkisi buyuk. Ama biz kici kirik bir igneden korkacak kadar aciz karakterler degiliz.
Bebisimizin dogumu bir mucize. Elbetteki zorlugu olacak. Tanri bize bir canliyi yaratmada araci kiliyor. Allah in guzelligiyiz biz. Biraz sanci cekecegiz biraz zorlanacagiz ama her birimiz dunyanin en guzel seyine sahip olacagiz. Hangi guzellik kolay elde edilmiste kiymeti cogalmis. Baskalarinin anlatimlari bizim guzel tecrubeyi degil kotuyu paylasmadaki toplumsal zevkimizden birazda.
Asil zorluk dogumdan sonra bence. Emanetimiz cok kiymetli annesi. Herkese inat catir catir dogurup ay siz bundan mi korkmustunuz die asaliyacagim herkesi. Pislik degilmi
Canım sende enfeksiyon varmı bakıldımi yada akintinda artış falan var mi son günlerde.Tuvaletin o yüzden hep varmış yada çok varmış gibi olabilir.Ayrıca baskı hissi o yüzdende artıyor yasayan biri olarak söylüyorum.fitil kullanınca geçti benim akintim ve baskı hissi.Aklında olsun.bugün aşşagı doğru bi baskı hissi var kızlar ya... daha önce hiç olmamıştı. rahimde kısalmam vardı 26mm daha kötüye gitmemiştir umarım. sanki cok tuvaletim var gibi ama yok.
bide geceleri hiç uyuyamıyorum gerçi burda cogumuzun skıntısı oda bide kabus görüyorum bebeğimle alakalı cok etkileniyorum. acaba yatmadan önce bi bitki çayı fln içeniniz varmı rahatlatması uyutması acısından faydalı olan?
canım hergece mutlaka okuyup yatıyorum daha bile fazlasını :) inşirah süresinide ezberleyin mutlaka hamilelikte doğum anında falan cok yardımı olacak bu güzel dualarınBitki cayi bilmem ama ayetel kursi nas felak cokniyi geliyor vallaaa test ettim:) bebegime eaime kendime sagima soluma ufleyip yatiyorum kabuslarim son buldu cok ciddiyim
baktırmadım canım hiç bugun oldu öğlenden sonraCanım sende enfeksiyon varmı bakıldımi yada akintinda artış falan var mi son günlerde.Tuvaletin o yüzden hep varmış yada çok varmış gibi olabilir.Ayrıca baskı hissi o yüzdende artıyor yasayan biri olarak söylüyorum.fitil kullanınca geçti benim akintim ve baskı hissi.Aklında olsun.
Şeker yüklemesini ben biraz tansiyon ölçümüne benzetiyorum. Tüm gün tuzlu yersin, yağlı, şekerli yersin. doğru düzgün su içmezsin, hareketsiz bir yaşamın olur. Akşamına "benim bi tansiyonumu ölçün, galiba tansiyonum çıktı" olur. o tansiyon ölçümünün sana bi faydası var mı? tansiyonun çıkacağı belli değil mi? Tabi olay bu kadar basit değil, metafor benimkisi.Allah hayırlısını versin Amin de neden bile bile bebeğini böyle büyük bir riske atıyorsun bilmiyormusun Ani bebek ölümlerinin ilk nedeni şekerin yükselmesi. Benim arkadaşım yeni doğum yaptı ve gebelik şekeri çıkmıştı o kadar rejim dikakt etmesine rağmen erken doğum yaptı şekeri olduğunu bilmeseydi ve dikkat etmeseydi Allah korusun sonuç erken doğumdan farklı olabilirdi. Evet kaderimizde yazan diyip olacağı kabullenmemiz lazım ama dininmizde önce elinden geleni yap sonra Allah bırak yokmudur ? Ben bu düşünceği kabullenemiyorum şeker yüklemesi yaptırmamak niçin teklikeliymiş asıl yaptırmağında tehlikeli!! ya 4 dilim baklavada daha fazla şeker var düşünün yani..
aaaaa daha gecen gün eşime diyordum keşke küçük ultrason cihazı çıkartsalar 4 boyutlu evde kendimiz istedgimizde baksak diye
Aklında olsun canım,ihmal etme benimde erken Doğum riskim var,baskı hissi geçti benim bayadir kasılma yoktu.Bugün gene kasılmalar başladıbaktırmadım canım hiç bugun oldu öğlenden sonracmt kontrolüm var bakalım hayırlısı pzt sağlık ocağında bi baktırayım enfeksiyona. akıntıda artış da yoktu ama bugun biraz fazla geldi.
Canim sende serklaj var mi ? Alttan muayene ettiler mi ?Aklında olsun canım,ihmal etme benimde erken Doğum riskim var,baskı hissi geçti benim bayadir kasılma yoktu.Bugün gene kasılmalar başladı
Ayyyy çok iyi yaaa,simdi elimin altında olsun çok isterdim .sürekli izlerdim oğluşumu
Canım ilk önce kotu düşünme kasılmaların geçmesi çok iyi.Bak ağrıda çıkmamış. Ama çok rahatsizsan git bi rahim ağzı uzunluğunu olctur istersen.Kizlar napayim sizce cok kararsizim. Magnorm vermisti devletteki doktorum . kasilmalarim onla gecti nstde agri olculdu yok. Ama icime cok kotu kurt dustu.
kasılma için drum bana adalat verdi tansiyon hapı bu ama kalsiyum kanal blokoru olduğundan kas kasılmalarını gevşetiyor önlüyor. bende kasılma olmadı hiç yada ben hissetmedim ama önlem amaçlı verdi rahım ağzı kısalmam olduğundan cmt gidicem 26mm di 25 ve aşağısı olduysa serklaj olcak rabbimden hepimiz için hayırlısı...Aklında olsun canım,ihmal etme benimde erken Doğum riskim var,baskı hissi geçti benim bayadir kasılma yoktu.Bugün gene kasılmalar başladı
canım bunda şeker yükleme testinin sonuçları yok. glukoz 77 yazan şekerin. kanını açken aldırdıysan açlık şekerin,tokken aldırdıysan tokluk şekerin.Sonucum
Yok canım serklaj yok.İki doktora muayene oldum ikiside rahim ağzı ölçümünü yaptı,rahim ağzına baktı ultrasonla.Alttan muayene etmedi.Canim sende serklaj var mi ? Alttan muayene ettiler mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?