2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ben evdeyken iç çamaşırı takmiyorum ama hamilelikten midir nedir çok sarkti zaten hamilr kalmadan once goguslerim 90 dı smdi dahada çok buyudu bunalima girdim resmen (
gebelikte göğüslerin büyümesi normal canım ya yapacak bir şey yok benim de 85 ama üstsüz geziyorum ne yapayım misafir falan gelince sadece takıyordum eşim de alıştı artık:)

Günaydın güzel anneler,mis gibi bir hava var bugün trabzon da. Kaç gündür zor duruyoruz, kahvaltı edip işlerimizi yapıp ooğluma cicişler almaya çıkalım biraz. Hayırlı cumalar hepinize :))
Sanada günaydınnn :) bende oğluma cicisler almak istiyorum ama benim koca daha erken diyip ne para veriyor ne kredi kartini veriyor neymis efendim son ay çıkar alırmışım

Sanada günaydınnn :) bende oğluma cicisler almak istiyorum ama benim koca daha erken diyip ne para veriyor ne kredi kartini veriyor neymis efendim son ay çıkar alırmışım
ben de ilk gebeliğimde 32. haftada başlamıştım kıyafet almaya.ama oda takımı sipariş falan olacaksa bir ay sonra geldiği için bazen erken bakılabilir.bunda da 32. haftadan sonra birşeyler alıcam inşallah:)

Bende bir tek benim kocam böyle saniyordum. Kizima sunu alalim bunu alalim diyorum alma kizima bir sey daha erken hep kisliklar var Diyoor. Istanbula gidicem insaallah haftaya anaciğimla alirim artik.

ben de ilk gebeliğimde 32. haftada başlamıştım kıyafet almaya.ama oda takımı sipariş falan olacaksa bir ay sonra geldiği için bazen erken bakılabilir.bunda da 32. haftadan sonra birşeyler alıcam inşallah:)
Oda takimini babam alicak arabasinida annem aldi puset kanguru falan bizimkine bi kiyafet bide ufak tefek ihtiyaclar kaldi tirnak makasi kuveti kovası vs vs gbi

Bende bir tek benim kocam böyle saniyordum. Kizima sunu alalim bunu alalim diyorum alma kizima bir sey daha erken hep kisliklar var Diyoor. Istanbula gidicem insaallah haftaya anaciğimla alirim artik.
Alisveris merkezinde bebk magazalarina giriyorum adam beni brakip kaciyor resmen

aslında kışlıklar baya indirimde 6-9 9-12 aylık bişiler alınabilir indirirmden. ben de daha bişi almadım. ama oda siparişini artık vermem lazım en azından çünkü 1,5 aydan erken teslim edilmiyormuş. hadı gecikti diyelım 2 aya geldi. bide mobilyaların kokusunun çıkması var. anca olacak gibi..

Ay canım benim bence o kadar da beklemeyin Allah korusun tam 9 ay kalacaklar diye bir kaide yok,sen listeni falan yap son iki ay ne olacağı hiç belli olmaz. Kocişi de ikna edersin sen :))

Oda takimini babam alicak arabasinida annem aldi puset kanguru falan bizimkine bi kiyafet bide ufak tefek ihtiyaclar kaldi tirnak makasi kuveti kovası vs vs gbi
istanbulda sıkıntı yaşanmaz zaten aynı gün bile beğendin bebek odası takımı alınabilir. küvet kova çok işe yarıyor ama çocuğun kilosu fazla olunca file kullnılmıyor bilgin olsun ilk oğlum 3.650 doğdu fileyi kullanamadık ağır olunca kovanın dibine değiyor.küvetin içine üstündeki kıyafetleri çıkarıp koyuyordum

BRAXTON HİCKS KASILMALARI

Bunlar olasılıkla gebeliğin 20. haftasından sonra başlayan, doğum provası niteliğindeki Braxton Hicks kasılmalarıdır. Bu kasılmalar daha önce gebe kalmış kadınlarda daha erken başlar ve daha şiddetli olur. Aslında rahminiz doğumda normal olarak bebeği itecek olan gerçek kasılmalara hazırlık olarak kaslarını germektedir. Bu alıştırma kasılmalarını genellikle sancısız (olasılıkla rahatsızlık verse de) sıkışmalar şeklinde hissedersiniz. Yukarıdan başlar, yavaş yavaş aşağı iner ve gevşerler. Genellikle 30 saniye sürerler (solunum egzersizlerine başlamanız için yeterli süre); ancak; 2 dakika veya daha fazla da sürebilirler.

Dokuzuncu ayda gebeliğin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşabilir ve şiddetlenebilir; bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir. Bebeğinizi doğurtmaya yetmeseler de bu kasılmalar rahim ağzının açılmasına neden olabilirler.

Bu kasılmalar sırasında hissedebileceğiniz rahatsızlığı gidermek için sırtüstü uzanmayı ve gevşemeyi ya da kalkıp dolaşmayı deneyin. Duruşunuzu değiştirmek bunları tümden durdurabilir.

Braxton Hicks kasılmaları gerçek doğum anlamına gelmese de, bunları erken doğumdan önce ortaya çıkan rahim hareketlerinden ayırmak güç olabilir. Bu nedenle, bir sonraki ziyaretinizde mutlaka hekiminize bunları anlatın. Çok sık oluyorlarsa (saatte dörtten fazla) ve/veya birlikte ağrı varsa (sırt, karın veya kasık ağrısı), ya da olağandışı vajinal akıntı olmuşsa ve erken doğum riskiniz yüksekse hemen hekiminizi arayın.

ALINTIDIR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…