2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Saglikli dogsunlar ve bizde sag saglim kucagimiza alalimda yavrularimizi dogum sekli hic onemli degil canim.

Aynen öyle diyorum ama bir taraftan da normal doğumu yaşamış biri olarak tekrar normal doğum diliyorum rabbimden.

Bebek doğana kadar biraz sıkıntı çekiyorsun ama doğduktan sonra bütün sıkıntın bitiyor.

Sezeryandan sonrası hep korkutuyor beni.

Normal dogum tabiki en iyisidir canim ama onu yapamayacaklar var aramizda serklajli olanlar yani onlar icin dedim hatta belki biz bile sezeryan oluruz son anda belli mi olur acilma olmaz,bebek donmez vs.. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin insallah.

Aynen öyle ilki normal oldu diye 2. si de normal olacak diye bir durum yok.

Ama ben korkuyorum.

Benim arkadaşıma serklaj yapıldı ve 38. haftada dikişleri alındı, 5 gün sonra normal doğum yaptı.

İnş. dileyen isteyen herkes normal yapabilir.

Allah herkese yardım etsin.

Canim bende calismaya yogunluga aliakin bi insan olarak suan yataga bagimli olmadan alisverise çıkmayı arkadaalarimla okulda bir arada olmayi cok isterdim. Suan gordugum insan yuzu okadar sınırlı ki uc bea kisi. Calismak da zor haklisin onceki hamileligimden biliyorum. Her teneffus merdiven cik In. Bagira bagira anlat dersi bogazin kurusun. Bebek icin saglikli beslenemezdim. Ayyyyy iste arkadaşım evde de zor calisirkende. HamilelHamilelik zor anlayacagin. Iste bu yüzden anne hakki ödenmez diyorlarrr. Uzulme bebisi de uzme:)

Kizlar birsey söyleyeceğim. Ben yatakta çok dönen bi insanim 5dk.da bir dönüyorum. Annem cok donmemem gerektiğini söyledi. Allah korusun kordon dolanmasi falan olabiliyormus. Varmidir böyle bir şey bilmiyorum ama ben yinede söyleyeyim dedim

Aminn aminn canim insallah

Ah canım üzme tatlı canını sen,bir şey kalmadı Allah'ın izniyle.Anneler çok güçlü olurmuş hem,sende öylesin,hepimiz öyleyiz.Ben hafta da iki gün gidip dükkana yardım ediyorum diğer günler evdeyim. Kayınvalidemlerle aynı apartmandayım,kendi kızı da haftada 3 gün evde.Ama az önce beni çağırdı gel kapıya kömür döküldü süpür diye,ki sanırım 5 gün önce falan dökülmüştü o.Sabır dedim gittim yaptım,tam gelicem alt kattan 2 kilo un birde süt getir demez mi.Onu da yaptım mecburen.Ben daha hamileliğimin ikinci ayındayken kendi kızı yukarı da pc de takılırken beni dükkan deposuna kasa atmaya çağırdı.Gittim yaptım.Çok uzun oldu ama nasıl dolmuşsam sana denk geldi hakkını helal et,demem o ki evdeyim ama etrafımda ki insanlar sanki hamile kendileriyniş gibi davranıyorlar.İnşallah raporunu alırsın da son zamanlarında rahat edersin canım.

benim dr.a sormuştum ben muhtemelen ne zaman doğum yaparım diye mayıs başı veya ortası dedi .. erken olcak miadını bekleyemicek rahmimden dolayı.
Cnm benim
Bende bekliyorum drun dedigine gore mayisin basi yada yarisi gibi
Hatta eveli gun gittigimde 28 haftalik olunca gel ciger gelistirici igne yapcaz dedi
Ama bende serklaj durumu yok plasenta yuzunden benim
Madem sanada mayis demis igneden bahsetmedimi ?
Bunu bi danis bence druna
Gerci benim 35. Haftam oluyor mayis 11 35 de alcaz sezeryanla demisti
Sen benden ondesin ama

Amaaan ne bileyim aklim karisti
Yat kalk düşün dusun yicez kafayi bu gidisle
Hayirlisi ile bi alsak kucagimiza topisleri insaallah

Ablam normal dogum yapti 37.haftada geldi 3bucuk kg:) bebislerin keyfine kalmisssa
cnm hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün..drısı başımıza inş.. :)

ahhh esracım inş gönlüne göre olur..benim oğlum tekme atmaya başlayınca bütün iş arkadaşlarım birlikte izliyoruz..hele bi erkek arkadaş var beni gördükçe bir an önce evlenip çocuk sahibi olmam lazım demeye başladı :) buna rağmen yine d egün sayıyorum evde olmak için..sabah uyanmak çok zor geliyor (

ayy cnm ne gaddar insanlarmış öyle yaaa..yapamam desene....sinir oluyorum böyle düşüncesiz insanlara...annelerimiz kıyıp iş buyuramaz, onlar da el kızı kullanalım diyor galiba...boğasım geliyor..hamileyiym sinirliyim dellendirmeyin beni diyip bağırıp çağırmaya başla, tırssınlar azıcık :)

okurken ben bile sinir oldum gitme yapma canım ne demek ya vijdansız kadın.

Yani canım kendi annem olsa bırak hamileyi normal zamanlarda yaptırmaz.Yapması problem değil de insan biraz düşünür bu kız hamile diye.İnan ki grip oldum kapımı çalan olmadı nasılsın diye,kendi annem kalktı Kayseri den Trabzon a geldi.Ben olsam onlara böyle yapmam,ama Allah görüyor.Ben ne diyeyim ki onlara,biliyorlar hayır diyemeyeceğimi.

okurken ben bile sinir oldum gitme yapma canım ne demek ya vijdansız kadın.
Ah canım bende sinir olup eve gelip ağlıyorum,tamam kendisi hasta yapamıyor çok fazla ama.Ben bu haldeyken böyle kullanması canımı sıkıyor.Ki yapacak dünya insan var bu işleri.

Ya cnm o arkadasinin dikisleri alinirken acimismi biliyormusun?

Bizde iyiyiz canım şükür. Dün bebeğimi gördüm daha iyi oldum.

Hazırlıklarımız bebek adına bitti, sadece çanta hazırlanacak.

Ev temizliği vs. ilerleyen zamanlarda derken günler geçecek inş.

Allah iyilik versin canim. Nasilmis bebisin kaç kilo olmus bakti mi doktor?
Masallah ne güzel ya hazirliklari bitirmis olmaniz harika.. Cantayida yaparsin yavas yavas :)
Ev temizliginede birilerini alirsin heralde dimi, zaman ilerledikçe tek basina zor oluyor temizlik

Şeker yüklemesi yaptırdın mı? Yaşadığın yerde durum nasıl gebelik kontrolü açısından?
Yurtdışından yaşayan bir çok kişi Türkiye'dekiler kadar ultrasona girmiyor ve kontrole çağrılmıyor. Hatta Almanya'dan yazan bir arkadaş bir kaç sene önce ultrason kağıdını print için 350 Euro isteniyor demişti. Kontroller ve çıktılar hem pahalı, hem de çok fazla ultrona girme zararlı diye temkinli davranıldığını söylemişti.

980 gram 38 cm. babası gibi uzun olacak dedi canım.

Sağlığı da iyi şükür.

Ev temizliğine gelince de ben biraz titiz bir insanım herkesin yaptığı işi beğenmem.

Muhtemelen kendim yapacağım, sadece duvarları sildiririm gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…