- 25 Ocak 2013
- 930
- 528
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #25.921
Canım bunu Dr.la konusucakmisin peki? Ben Dr undan cekiniuorum.tüp bebekciler biraz sert ve ters. Bi bu mu kaldı derse!Sezeryanda oluyormuş zaten canım.
Normal doğumda olmuyormuş.
Eğer normal doğum yaparsam kalacak.
Acil sezeryana girmek zorunda kalırsam bağlattıracağım.
Merhabalar herkese.
Güvenilir bir hoca şöyle fetva vermiş.
"Mutemet bir tıp raporuyla sizin bir daha doğum yapmanızın hayati bir tehlike taşıyacağı tespit edilmedikçe kalıcı bir uygulama yapmanız yani doğurma yeteneğinizi köreltmeniz haramdır. Allah’tan korkun, tıbbî bir neden yoksa sakın böyle bir işe tevessül etmeyin. Bir süre doğum yapmamayı düşünüyorsanız ve eşiniz de uygun görüyorsa, kalıcı olmayan tedbirler alın."
http://www.fetvameclisi.com/fetva-3-sezaryenden-sonra-kordon-baglatilabilir-mi-50459.html
Merhabalar herkese.
Güvenilir bir hoca şöyle fetva vermiş.
"Mutemet bir tıp raporuyla sizin bir daha doğum yapmanızın hayati bir tehlike taşıyacağı tespit edilmedikçe kalıcı bir uygulama yapmanız yani doğurma yeteneğinizi köreltmeniz haramdır. Allah’tan korkun, tıbbî bir neden yoksa sakın böyle bir işe tevessül etmeyin. Bir süre doğum yapmamayı düşünüyorsanız ve eşiniz de uygun görüyorsa, kalıcı olmayan tedbirler alın."
http://www.fetvameclisi.com/fetva-3-sezaryenden-sonra-kordon-baglatilabilir-mi-50459.html
Aynen öyle canım, sağlık olsunda gerisini hallederiz evvel AllahSanirim canım. Ay insallah veririm. Tek dilegim o. Bir de kuzum saglikli olsun.
Gobek degil bebek
Ahh canım moral olalım birbirimize derken neler çıkıyor, sende benim gibi sigarayı bıraktın ondan galiba hep bunlar.
Geçekten mi yapmıyorlarmış.
İlk kez duydum ben.
İyiymiş o zaman senin adına sevindim.
Bebeğin geleceğini nasıl anlayacaksın ki.
Ben anneme anne çabuk söyle hemşireye nst yi söksün benim (söylemesi ayıptır kakam geldi dedim)
Hemşire doktor dan önce geldi baktı hemen yap kakanı ben temizlerim dedi sahtekar, oysaki doktor gelene kadar amacı beni ıkındırmakmış.
O anda da doğumhaneye alındım doktor geldi.
Şükür şanslıydım dışarıda da gelse yapacak bir şey yok.
İstem dışı sonuçta.
Ama doktora gidene kadar da sızıntı şeklinde geldi.
Duştan sonra temiz ütülenmiş ama eski bir atlet koydum altıma öyle gittim hastaneye.
Canım bunu Dr.la konusucakmisin peki? Ben Dr undan cekiniuorum.tüp bebekciler biraz sert ve ters. Bi bu mu kaldı derse!canımı sıkar..olmadı inş beklerse kuzucular ben bi hemşirelere dorayim bakım
aslında ne kadar bağlatsan da olacağı varsa oluyo annemde kardeşimin doğumunda bağlattı amaaa sonradan 3.ye hamile kaldı en küçükle aramda 10 yaş var
Bende sigarayi biraktim :) hamiscik oldugumu ogrendigimde 45 kgdim .d ayni kiloyla evlenmiatim . Hamileligin ilk 3 ayinda 42 kgye dustum suan 52 kg oldum .d 10kg aldim korkuyorum .dAhh canım moral olalım birbirimize derken neler çıkıyor, sende benim gibi sigarayı bıraktın ondan galiba hep bunlar.
ECD75 , bak 33 yaşına 10. çocuğunu doğurmuş. MaşaAllah. Bilinçli oumuş, kültürlü annelerin daha çok çocuk sahibi olması gerek bence.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1051190-adlari-ayni-ayni-hastanede-ayni-anda-doğurdular
Geçen bir iş arkadaşımın iki kızından sonra bir oğlu oldu. Normal doğum yaptığı için o sırada kordonlarını bağlatamamış. Sonradan bir operasyonla kordonlarımı bağlattım ama yine de korkuyorum dedi. Kendisi de , annesinin kordonları bağlı iken dünyaya sürpriz yapıp gelmiş. Kordonları bağlı bir annenin çocuğu olduğum için acaba 4.ye hamile kalır mıyım diyordu. Rabbim verecekse her durumda verebiliyor.Sezar yanda oluyor mu bu:) şunu eşime bi soylim bende.
Amin..Rabbim evlatları mıza sağlık versin. Ben çok mutluyum.inş yavrularim kardes olucaklar birbirlerine..
Bende 30..daha gencim de :) insan nasıl buyutecegim diye korkuyor bazen.babaanne yok,annane gelmez her zaman..bazen korkmuyor değilim.Rabbim yardım edecek inş
evet pardonhakaret ettim kizima
aa bu kadar kilo sigarayi birakmaktan mi oldumantikli baya, hiç aklima gelmemisti
acayip içesim var 9 ayi atlatiyorum oyle boylede bazen oluyor emzirirken nasil dayanicam diyorum
banada saçma geliyor iste nasil anlicaz bide ikinmayla birlikte baska seyde çikarsa ayy halimiz ne olur bilmiyorum
lavman yapilmasini tercih ederim dogrusu..
iyi fikirmis atlet valla mutlaka bende öyle ayarlayim kendime.. Pedler ise yaramiyor anlasilan..
Yaaaaa. Şaşırdım şimdi.
ECD75 , bak 33 yaşına 10. çocuğunu doğurmuş. MaşaAllah. Bilinçli oumuş, kültürlü annelerin daha çok çocuk sahibi olması gerek bence.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1051190-adlari-ayni-ayni-hastanede-ayni-anda-doğurdular
Evet doğru, bende diyorum ki bilinçli ve kültürlü olanlar bir ya da 2 çocukla kalmamalı daha fazla çocuk büyütmeli. donanımlı olan anneler en fazla iki çocuk büyütüyor.kültürlü olduğundan değil cahil olduğundan o kadar doğurmuş
Evet doğru, bende diyorum ki bilinçli ve kültürlü olanlar bir ya da 2 çocukla kalmamalı daha fazla çocuk büyütmeli. donanımlı olan anneler en fazla iki çocuk büyütüyor.
Evet doğru, bende diyorum ki bilinçli ve kültürlü olanlar bir ya da 2 çocukla kalmamalı daha fazla çocuk büyütmeli. donanımlı olan anneler en fazla iki çocuk büyütüyor.
Allah esirgesin canım. Tıbbı bir durumda caiz duruyor, araştırmak lazım. Ama tıbbı bir durum yoksa din alimleri, geri dönüşü olmayan, kalıcı operasyonların haram olduğunu söylüyor.Tansiyondan dolayı bebeği ve anneyi kaybetme olasılığını ne yapacağız canım.
Tabi bu dediğim kesin değil eğer acil sez. girmek zorunda kalırsam.
Ben şimdiden eski atletlerimi saklıyorum.
Anneme de söyledim sakla diye.
:)
uzun süreli ped kullanımı bende kaşıntı yapıyor, rahatsız oluyorum.
Doğumdan sonrada 2-3 gün pamuk üstüne gazlı bez kullandım, sonra da atletleri kullanıp kullanıp attım.
Zaten bir atletten en az 3 kullanımlık çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?