2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
kızlar yenidoğan sünneti hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Canım hekimler yenidoğan sünneti oneriyolar hem iyileşmesi kolay oluyormuş, hemde bebek olduğu için rahat oluyormuş. Aklımdan geçmiyor değil benimde bayadir aklımda,hayirlisiyla vaktinde gelirse dünyaya kuzum yapılsın oda aradan çıksın istiyorum.Büyüdüğünde zor oluyor,büyük oğlum ameliyat olurken oldu sünnetini de 3-4 yaşlarında baya zorlandık.

kızlar, şeker yükleme testini ihmal etmeyin lütfen.
24.haftada açlık şekerim gayet normal çıkmıştı aile sağlığı merkezinde yapılan kan testinde. hatta oradaki aile hekimi şeker testi yaptırmana bile gerek yok demişti.
ama kadın doğum doktorum yaptırmamı söyledi. iyiki de yaptırmısım.
hiç bir belirtim yoktu. yediklerime hep dikkat ettim, beyaz ekmek yemedim, şekeri çıkardım hayatımda, börek, makarna, mantı filan neredeyse hiç yemedim hamile kaldığımdan beri. tatlı da çok çok az yiyorum. bebeğimin kilosu gayet normal.
bütün bunlara rağmen,75'lik şeker yüklemesi sonuçlarım biraz yüksek çıktık
açlık 113
1.saat 191
2.saat 159
Doktorum diyetisyene yönlendirdi, diyete çok sıkı uymak gerekirmiş.
Aman ne olur bu şeker yükleme testini ihmal etmeyin.
Sağlıkla bebeklerimize kavuşalım insallah.

Geldimi takimin. Bende bu markanin modellerini cok begeniyorum. Kalitesi nasil?

Geldi canım çoktan yikadim utuledim,kullanilmayi bekliyor inşallah Kalitesi de güzel canım yumuşacık dokusu var renkleride canlı,ben çok beğendim tavsiye ederim.

kızlar yenidoğan sünneti hakkında ne düşünüyorsunuz ?
canım, bebekle ilgili herşey yolundaysa insallah, doğduktan sonra 24 saatini tamamladıktan sonra yapılması gerekirmiş. ya da ilk bir ay içinde olması gerekirmiş. ilk altı ay genel anestesi olmadan local anestezi ile yapılıyormus, 6 aydan sonra genel anestezi gerekirmiş. yenidoğan bebek daha hızlı iyileşirmiş. doktorlar tavsiye ediyorlar.
burada çok güzel anlamış doktor bak.
http://www.uzmantv.com/yeni-dogan-sunnetinin-avantajlari-nelerdir

Canım bizim şekerimiz çıktı o yüzden, havuçta çok seker var, özellikle pişmiş halinde.
Ye tabiki sen seker sorunun yoksa ama dikkat et tabi

Havuc bezelye patates hatta enginar kereviz unlarin seker oranlari cok yuksek oldugu icin yasak en tehlikeliside havuc ve patates canim.ama bunlarin degisimleri var mmesela bir dilim ekmek yerine bir kucuk boy patates yiyebirsin.
Sagolun kızlar.en başından beri şekerim yüksekti benim.patates dahil sayılan hiçbirşeyi yemiyordm.hemen onuda artik.

Genelde sakatat A vitamini genellemesi yapmıştım.eskiler ne rahat mis.
Bende birazcık sarmistim eşim benim iş ark.gelince çıkarırım kısmet olursa diye.ama başkalarına yok vallahi.zaten düşünüyorum da kimse bebek görmeye gittiğimde önüme sarma koydu mu ki kek,tatlı,poğaça mantıklı tabi.ben gittiğim yerde 15 dk gecirmiyorum,heleki mevlit yapacaksa öncesinde gitmiyorumda.herkes bebegi ile gecirsin en guzel gunleri.ama insanlar bizler kadar anlayışlı olur mu bilmem.kurabiye canavarları basarlar evi.kesimde k.pasta alır,çayla koyarim valla
valla.
Caya gelene biraz dondurma zaten yaz olacak. Biraz mozaik kek. Nasilsa hep dolapta olacak. Olmadi kuru pasta. Yemege gelen yapsinda gelsin kusura bakmasin hic. Bi faydalari dokunsun asil
Aynen senin gibi düşünüyorum. Kimse içinde kendimi para la yamayacağım.

Heleki ramazanda iftara gelir diyen ark.lar olmuş.yok artik bu kadar düşüncesiz olmazlar herhalde.

Ben birazda yemege gelmeye kalkan insanlarin bizden yuz buldugunu dusunuyorum. Biz firsatinizi vermezsek kimse bu kadar dusuncesiz olamaz.
Tabi kocalari tembihlemek lazim arkadaslari yemege cagirdim derse al su pidecinin adresi gelirkende bimden ayran al gel derim anca.

Ayni canim benimde ben de o dediklerini tuketmem ama seker cijti bende de.tamamen vucudumuzla alakali bi durum.ben diyete baslayali uc hafta oldu ilk gunler zordu ama alistim artik sekeride yoluna sokyum gibi sonuclarim iyi çıkıyor

ben de o çekmeceliden aldim. Her seyi minik minik oldugu icin çekmece dolaptan daha iyu. Dolap olarak da ikeadan mavi cocuk dolabi aldim. Mavi beyaz uydu birbirine.

Bu dolabı mı aldın? Ayy ben de mavi düşündüm baştan, sonra beşiği beyaz die uymaz sandım vazgeçtim. Sen uydu diosan ben bi daha düşüneyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…