2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
olsun ya bebişlerimize değer 6 kiloda çok değil ama çatlamanın kiloyla etkisi yok sanırım anlaşılan o..
Cilt kuruluğuyla alakalı sanırım. 42 ile başladım şu an 48 kiloya ulaştım ama çok çatladım

Merhaba kizlar..nasilsiniz..umarim bebislerinizde sizde iyisiniz...size birse danismak istiyorum..ben bir tane ev tipi ana kucagi istiyorum..kucuk besik gibi..memleketime gidince anemlerde kullanmak icin.ama kararsiz kaldim nasil bir sey alacagimiz bilemedim..yardm ederseniz sevinirm

Son düzenleme:
Mutlaka tuket canim diyetisyen ozellikle her gitgimdde tembihliyor cok onemliymus bebek icin.benjm diyetin bbuyukbi kismini olusturuyor.

Tüketiyordum ama 10-15 gündür tüketemiyorum. Doktorum da her gittiğimde söylüyor, ablam diyet uzmanı oda söylüyor ama bu ara yiyemiyorum.

Akşam bir kase yiyeceğim kafaya koydum.

12 kiloyla zirvedeyim o zaman

Bende 8 kilo aldım ağlamak istiyorum.

Çok geliyor bana 8 kilo.

Doktor son 2-3 ayda ayda 2 kilo garanti alınıyor dikkat et demişti.

Demek ki son ayları da hesaba katarsak 14 kilo falan en az alırım toplamda.

Oysaki ilk kızım da 12 kilo ile doğuma gitmiştim.

(((((((((((((((((((((((((((

Kızlar, bugün ocak-şubat-mart annelerinin doğum hikayelerini okudum biraz. Fırsatınız olursa sizde okuyun. Normal doğum isteyen biri olarak epey bilgi edindim yazılanlardan. Mesela artık suni sancı vermek moda olmuş gibi. Evde suyu gelip hastaneye giden ve henüz sancısı olmayan hemen her anneye suni sancı vermişler ve çook acı veriyormuş. Ben korktum açıkçası. Suyum gelince hemen gitmicem hastaneye. Sancımın başlamasını beklicem. Bi de önce sancısı gelip, henüz suyu gelmemiş olan annelerin de suyunu bi çubukla patlatıyormuşlar. O da çok can yakıyormuş.
Oy oy günümüz yaklaştıkça telaş sarıyor. İnşallah doğal sancımızla kolay bi doğum nasip eder Allah.

Herkesin doğum eylemi ve doktoru faklı canım.

Bende anlatıyım sana hikayemi suyum nişanım geldi ve sancım yoktu.

Az dozda olduğunu söyledikleri suni sancı verdiler doğum eylemini hızlandırmak için (çünkü bebeğim düşük ağırlıklıydı, riske atmak istemediler) kalan suyumu da doğumhaneye alınmadan hemen önce patlattılar ne sancı dayanılmazdı nede suyumu patlattıklarını anladım.

Sadece aaa altıma kaçırdım herhalde dedim.

Allah allah ya. Ama sende sislik falan yok dimi.

Kızlar ne güzel artık havalar geç kararıyor.

10 Gün sonra 1 saat daha geç kararacak.

okyanus22 canim doğum sonraki SGK dan doğum larasi aliniyo bilgin var mi. Bana ebe 32. Haftada ayril isten dedi. Dershaneogretmeniyim ben yani benim isim sezonluk.
Bir de iişsizlik maasi alabilecek misin?
Evet biliyorum canim devlet 100 tl mi ne veriyor kalanda 2 maasin oluyo sgkdan aldigin. Eger dogumdan sonra calismayi planlamiyorsan yada 2 aylik birakabilicek durumum var bebegimi diyorsan ayril zaten. Benim annemde calisiyor 4 ay kendim bakmak istiyorum o yuzden son zamana kadar beklicem.

Ay inşallah öyle olur canım. Ben hemüz düşünmüyordum doğumla ilgili ama okudukça stres yaptım biraz. En iyisi bişey bilmemek sanırım. Kaderimizde nasıl bir doğum yazılmışsa onu yaşıycas.

Merhaba canim bebis dogduktan 1 2 ay sonra memlekete gidicem insallah bana da lazimnasil bir sey alinirki orda icinde uyuya bilsin bi de bunlar katlaniyormu? Ay cok cahilim bu konularda

Ay inşallah öyle olur canım. Ben hemüz düşünmüyordum doğumla ilgili ama okudukça stres yaptım biraz. En iyisi bişey bilmemek sanırım. Kaderimizde nasıl bir doğum yazılmışsa onu yaşıycas.

Aynen öyle hayırlısını dileyip sağlık dileyip dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

1 Hafta daha bitti.

Pazartesi 29 haftalık olacağız Allah nasip ederse.

Ama takvime göre de 30.

Ne zaman gelir 30 lar derken geldi bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…