- 15 Nisan 2011
- 242
- 105
- 123
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #32.881
aynen benm de dr çok:) devlltte kazım beye gttm. Benim bebğimde gelişim geriliği vardı, yani aslnda sadece zayıfmş, öyle sıkıntı olnca izmirde bi profa da gidyrm. Bi de devlet hastanesi çok sıkıcı dye artk öztandaki mehtap hanıma da gdyrm.hangi doktora gidiyosun canım? ben medicalpark engin korkmazer'e gidiyorum. ilk 20 hafta devlet hastanesine de gittim tolga mızrak'a. bi de ege üniversitesine gidiyorum ayda bir. doktor çok benim
ben de o sayfalardan birine üye olmustum mayıs haziran mı haziran temmuz mu ne. baktım mal mal konular, cahil cahil konuşmalar, IQ seviyesini yapılan yorumlardan anlayabiliyosun zaten söylediğini de anlayamıyolar. neyse.. bi tartışma yaşadım baktım anlayan dinleyen yok hadi bye dedim çıktım. ben ne normalde, ne de bu forumda kimseyle tartışmam insan gibi konuşur fikir beyan ederim de öyle tipler çıkıyor ki insanın karşısına, deli oluyorsun nasıl bu kadar cahil olur diye. hepinizi tenzih ederek söylüyorum türk insanının koyunluğu, kör cehaleti ve linç kültürü her yerde kendini hissettiriyor maalesefKız ben facebookta anne çocuk mu ne bir sayfaya üyeyim gece gündüz kavga ediyorum beni atacakları en sonunda sayfadan o kadar salak ve cahil kadının üremesine sinir oluyorum bebekleri düşünüp.
İşte çocuğum ateşli ne yapayım kocam evde yok beş aylık bebeğim öksürüyor hangi ilac,ı vereyim falan diye soru soruyolar ben çıldırıyorum artık sadece burada sizlerle konuşuyorum.
ben de ilk hamile olduğumu öğrendiğimde ona gittim hatta. ilk tetkiklerimiz falan orda yapıldı. en son 13. haftada gitmiştim ona. bi iki arkadaşım önermedi onu hiç bişey bilmiyor dediler. ben de devam etmedim.A
aynen benm de dr çok:) devlltte kazım beye gttm. Benim bebğimde gelişim geriliği vardı, yani aslnda sadece zayıfmş, öyle sıkıntı olnca izmirde bi profa da gidyrm. Bi de devlet hastanesi çok sıkıcı dye artk öztandaki mehtap hanıma da gdyrm.
Hadi hayırlı vakitte doğdun bebiş..korkudan bende hazırladım.sezaryan sonrası usurum diye çorap,patik, ince yelek koydular.atlet koydum bi de.sanırım sut gelsin diye emzirmeyi bile takma diyormuş hemşireler..Eki Görüntüle 1477760 Selam bayanlar.3 4 gündür giremiyorum.evde bir hazırlık bir Telaş. Onlarla meşgulüm.doğum çantasınında çoğunu hazırladım ufak eksikler kaldı sadece.kızım için 2 TAKIM hastane çıkışı 1 tanede tulum koydum.yelek,Islak mendil,pişik kremi,biberon aldım ama koyayımmı bilemedim.ağız mendili,şapka ve ince battAni'ye.eksikler ise kalın battaniye,eldiven ve çocuk bezi,kendi eşyalarımızda ekledim tabiki pijama ve gecelik iç çamaşır,Göğüs pedi şimdilik...terlik,Göğüs temizleme mendili ve kremi,hijyenik ped ekliyeceğim.aklıma gelenler bunlar.eksik birşey varmı sizce
Birak cnm... sessiz ol sende...
Biliyorum cok zor biz kadin milletinin sessiz olmasi
Ama inan ki herseyi gebelige baglamaya basladilar
Hakli da olsak gebelik yuzunden tepki verir olduk...
Bisey oldumu bir iki kelime soylerim uzatmadan keserim
Giki cikmaz benimkinin zaten hakliysam
Sonra sessizlik bürür beni bikac gun
Benimki doner durur etrafimda
Bi sure sonra konusurum
Eskiden cok uzatirdim baktim erkek milleti vur duvara beyne sahip
Tinlamamak daha etkili oluyor inan
Kacan kovalanir misali
Neyse
Ben esimle degil annemle bogusuyorum
Yok boyle bir kadın yaaa
Yaptigi her is agzindan cikan hersey yanlis hep hata uzerine hata
Yahu gider bi yere bi siparis veririm gidet orayi kurcalar soparis kalir
Ayol ben anlasmayi yapmisim pazarligi yapmisim gider sokar cenesini
ALLAHIM akillara zarar yaa
Tum esine dostuna dagitmis ultimatomlari
Diyorum anne karisma benim alacaklarim var
Zevkime gore
Yok biri sormus yine battaniyesi varmi bebegin
Demis kizimin bebekliginden kalan var ben ormustum ( 30 kusur senelik ha !!)
Sen pelus al demis
Kadin 2 tane almis getircekmis
Yahu saneneeeee
Penye alicam ben zevkime gore
Kisligini sonra bakarim ciksin kisliklar
En bebek kiyafeti kayniyo bi tanesini ben almadim
Nabkorluk degil yaptigim ama
Hast çantası alisverisim var diyorum kalkio pijama tk getiriyo kirli cikikenfine almis saklamis etiketli daha pembis pembis
Tmm cok guzel ama bi pijama tk bitmio
Bebege kac tk hadt cikisi geldi hicniri zevkim diil
Anlatamiyoruuummmm
Sabah 7 de geldi kavga ettik yine cekti gitti
Aaaaaaaaaaaa!!!! yangin vaaarrrrr !!!
Hadi hayırlı vakitte doğdun bebiş..korkudan bende hazırladım.sezaryan sonrası usurum diye çorap,patik, ince yelek koydular.atlet koydum bi de.sanırım sut gelsin diye emzirmeyi bile takma diyormuş hemşireler..
Bisry sorucam.sezaryan olacağım için 1 gecelik,3 lohusa pjama TK.aldim .yeterli olur herslde.yazın evde giymeye askılı badi,kapri dolu.pjama TK.çok kullanılıyormuş.almalı miyim daha?
canım daha ne olsun 4 tane pijama takımını napıcan hastanedeHadi hayırlı vakitte doğdun bebiş..korkudan bende hazırladım.sezaryan sonrası usurum diye çorap,patik, ince yelek koydular.atlet koydum bi de.sanırım sut gelsin diye emzirmeyi bile takma diyormuş hemşireler..
Bisry sorucam.sezaryan olacağım için 1 gecelik,3 lohusa pjama TK.aldim .yeterli olur herslde.yazın evde giymeye askılı badi,kapri dolu.pjama TK.çok kullanılıyormuş.almalı miyim daha?
Uzun süre pijama mı giyiliyor kızlar. Yani bi ay falan pijamayla mı dolaşıcz :) bnm ilk hamileliğim de tecrübeszm :) ay zaten raht giynmyi severm. Hiç sıkı şeyler giyemem. Ama korse giyenleri falan çok takdir edyrm. O dikişe rağmn giyebiliyorlrsa helal olsun :)Hadi hayırlı vakitte doğdun bebiş..korkudan bende hazırladım.sezaryan sonrası usurum diye çorap,patik, ince yelek koydular.atlet koydum bi de.sanırım sut gelsin diye emzirmeyi bile takma diyormuş hemşireler..
Uzun süre pijama mı giyiliyor kızlar. Yani bi ay falan pijamayla mı dolaşıcz :) bnm ilk hamileliğim de tecrübeszm :) ay zaten raht giynmyi severm. Hiç sıkı şeyler giyemem. Ama korse giyenleri falan çok takdir edyrm. O dikişe rağmn giyebiliyorlrsa helal olsun :)
Ay allah yardimci n olsun cnm. Bebegin kiyafetleri hazir benim internetten bikac parca gerisinide annem tamamladi.hele bizim gibi yatmk zorunda olanlar icin
bebise oda yapmak istyrdm onun icinde simdiden hazirliklara baslamam lazm oda boyanicak,mobilyalara secilcek,hali,perde,uyku seti,giysileri vs hic biri hazir diil ve ben en 2 ay daha yatmak zorundayim.bunlari hazrlayip odayi havalandrmaya baslamam lazm en kisa zamanda bunlarin hepsi nasil olcak hic bi fikrim yok
acaba diyrm sadece bi besik mi alsam yatak odasina dogduktan snr mi odasini hazirlasam uff yaa hepsi icimde patladi resmen
Bnce de daha mantıklı. Yani evde de dikişler iileşne kadar bi hafta faln gylse de soncta 40 gn pijmyla gezlmz. Zaten şansımıza doğmdan hmn sonra bayram. Vücutların toprlanıp şık kıyafetlere hazr olması lazm :)Ben sadece hastanede pijama giydim canım, eve gelince eşofman takımımı giydim.
Bnce de daha mantıklı. Yani evde de dikişler iileşne kadar bi hafta faln gylse de soncta 40 gn pijmyla gezlmz. Zaten şansımıza doğmdan hmn sonra bayram. Vücutların toprlanıp şık kıyafetlere hazr olması lazm :)
Kızlar nette bir yerde okudum paylaşmak istedim.
Allah korusun bebeklerimiz yenidoğan yoğum bakımına alınmak zorunda kalırsa özel hastanelerde ücret alınmıyormuş, ben şimdi öğrendim paylaşmak istedim.
SGK ile sözleşmesi olan özel hastaneye bile gitmiş olsanız, bebeğinizin durumu sebebiyle tek kuruş bile para ödemek zorunda değilsiniz. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamaları gereğince hiçbir hastane gerek yeni doğan yoğun bakımı veya gerekse de yenidoğana yapılan cerrahi müdahaleler için ve gerekse aşağıda sayacağım hizmetlerden hiç kimseden fiyat farkı İSTEYEMEZ.
*** Özeller dahil tek kuruş fark isteyemeyecekleri durumlar
SGK ile sözleşmesi bulunan, özel hastaneler ile vakıf üniversitesi hastaneleri normal zamanlarda her iş ve işlem için (SGK’nın bizim için bu hastaneye ödediği sağlık hizmet bedelinin) yüzde 90 oranına kadar fark isteyebilmektedir ama aşağıda sıralanan hallerde hiçbir sağlık kurumu ve kuruluşu TEK KURUŞ bile fark isteyemez. Bunlar;
· Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri ile acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
· Yoğun bakım hizmetleri,
· Yanık tedavisi hizmetleri,
· Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
· Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
· Organ, doku ve hücre nakilleri,
· Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
· Diyaliz tedavileri, Kardiyovasküler cerrahi işlemleridir. Bu iş ve işlemlerden ilave ücret alınamaz.
***Özeller Sözleşmesi olmasa da aciller de fark isteyemezler
Yukarıda Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme yapmış hastanelerin hangi hallerde fiyat farkı isteyemeyeceğini sıraladık ama bu arada SGK ile sözleşme imzalamayan özel hastaneler de vardır. Bu özel hastaneler ise acil hallerde sizlerden tek kuruş fark isteyemezler. Kanun’un 73’üncü maddesine göre; “...acil haller dışında sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından kişilerce satın alınan sağlık hizmeti bedelleri Kurumca ödenmez.
Sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından acil hallerde alınan sağlık hizmeti bedeli, 72’nci madde gereği sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları için belirlenen bedeller esas alınarak genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere fatura karşılığı ödenir. Sözleşmeli ve sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucuları, acil hallerde, sözleşmeli sağlık hizmetleri sunucuları ise Kurumun belirlediği sağlık hizmetleri için genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden veya Kurumdan herhangi bir ilave ücret talep edemez...”
Mesela, SGK ile sözleşmesi olmayan bir hastanenin önünde trafik kazası geçirdiniz ve sizi yaralı halde apar topar buraya götürdüklerinde bu hastanede tedavi olduktan sonra GSS’li olduğunuzu (ki herkes GSS’lidir) beyan ettiğinizde hastane kendi fiyatlarını değil SGK’nın fiyatlarını dikkate alarak size değil SGK’ya fatura kesmek zorundadır. Bu fatura bedelini de gidip SGK’den tahsil edebilir, sizden isteyemez.
a=>
Bizimde az kaldi canim marti bitirdik bak nisandayiz:)))Mayıs annelerine baktım ta harıl harıl hazırlık içindeler.
Son hazırlıklarla ilgileniyorlar.
Ne heyecanlı.
Ev temizleyenler, ikramlıkları hazırlayanlar, bebeğin son hazırlıkları ayyy ne heyecanlı.
Evet canım benim oğluşum özel bi hastanede yenidoğan yoğun bakımda. Babamız yatış yaptırırken ücret talep edilmeyecek diye bilgi vermişler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?