2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ya
O isleri ben de hic yapmadim daha hatta cantayi bile almadik ne bileyim izne cikinca yapayim diyorum.aynen erkenden yikayinca geri kirlencek gibi geliyor bana da

Oooo bide suslenme fasli var degil mi:))
Benimde temizlik var ama onu saymiyorum ben yapamayacagim icin malesef..

Merhaba kızlar,
Kuvöz maceramız anlatayım.
Beş sene önce özel hastanede doğum yaptığımda kızım kuvözde kalmıştı, bizden para talep etmediler ama devletten para alacakları için birazda suiistimal edebiliyorlar hastaneler. Normal doğumu denerken bebeğim kakasını yapınca sezaryene alındım, sonra bebeği yanımıza getirdiklerinde birazda burnu akıyordu, ben enfeksiyon kaptı ya da soğuk aldı diye düşünmüştüm. Bebeği sadece bir kez yanımıza getirdiler, hemşirenin elinde biberon mama vereceğini söyledi ve akabinde bebeği kuvöze aldılar, doğum yaptığım gece bir daha bebeğimi göremedim,ertesi günü bekledik, sabah 9.00 öğleden sonra saat 2 de sadece bebeğin yanına gidebiliyordum. 10 tane bebek kuvözde, bebeğimi sesinden hemen tanıdım. Bir bebek ağlıyordu on tane bebekten, tabi ki de olsa olsa ancak benim bebeğim alabilirdi ve ses de tanıdıktı zaten. Acemi anne olarak bebeği emziremedim, hem süt yok hem bebeği düzgün yerleştiremedim, göğüs ucu küçük olunca tutmak zor, hatta silikon göğüs başlığıyla felan denedim. Bebek de bende yorulduk, bebeğim yaygarayı basınca geri aldılar benden, bebek ağlıyor ben ağlıyorum, kucağımdan hoyratça aldıkları için.
İleri taraftaa tazecik bir anne, 3 aydır bebeği kuvözdeymiş, o da benim gibi silikon başlıklarla halen sütünü kendi vermeye çalışyor, şakır şakır emziremiyor bebeğini. süt getiriyor ama bir yandan da göğsüne alıştırmaya çalışıyor. Yan tarafta başka bir anne, permatüre bebeğin başında, emzirmekle uğraşmıyor sadece konuşuyor kuzuyla," annecim burdayım, çıkınca şunları şunları yapacaz" diyor.
Bebeğin ne zaman kuvözden çıkacağını söylemiyorlar, abimde çıkış işlemi yapma bebekle hastanede sende kal diyor. Çünkü hastane çok uzak ve o sırada aracımız yok, kimsedende emanet araç almak istemedik. Ben bir gece daha kalıyorum. Sonra hemşireleri sıkıştırıyorum, bebeğim niçin kuvözde, tam olarak neyi var diye. Hemşire demesin mi "yeme sorunu var, hortumla midesine mama veriyoruz". İkinci günü biberonla mama almak istemeyince hortumla mama vermeye başlamışlar.
3. günün sabahı çocuğumu hastaneden çıkartmak istediğimi söylüyorum ve kararlı davranınca çocuk doktoruna sevk ediliyorum, çocuk doktoru bebeği detaylı inceliyor. Herhangi bir hastalığı var demiyor şükürler olsun ama hastanede kalmalıymış, sebep: yeme sıkıntısı varmışmış. Sorumluluğu kendi üztüme alıp, kağıt imzalıyıp hastaneden taburcu oluyorum böylece.

Doktorum ba"ECD75, post: 40282710, member: 56602"]Benimde bir evim hazırlanacak temizlik açısından salonu bitirdim, oturma odası bitti, haftaya inş. antreler.

Sonra yatak odası, kızımın odası mutfak ve banyo birer hafta ara ile dip köşe yapmayı planlıyorum.

Haftaya da saçlarımı kestireceğim inş.

21 inde kontrolümde doktoruma soracağım boyatmama izin verirse mayısın ilk haftası da saçlarımı boyatacağım bende hazır olarak kızımı bekleyeceğim.[/QUOTE]
Doktorum bana ilk uc aydan sonra bitkisel boyatabilirson demisti canim ben de dogumdan once boyatmak istiyorum tekrar sorucam is kaliteli bitkisel boya bulmakta

Ohh temizliği bitirmişsin neredeyse ECD75 Allah güç kuvvet versin canım,biz daha başlayamadık.Evimiz sobalı o çıkmadan temizlesekte fayda etmiyor.O yüzden daha çok işimiz var çokkk..

Cnmm bebkler durabıldıklerı kadar dursun neden öyle dedı kı doktorun? 34. haftadan sonra ciğerleri gelişmiş oluyormuş hayırlısı cnmm allah hepimize saglıklı doğumlar nasip etsin
Canım kaşıntı lar devam ediyor iğneye ragmen .kortizonlu igne akciger gelisiminide destek mis.telaş yapmayayim,tansiyon firlamasin diye bana simdilik bisry demiuor. simdi 12 sinde gelicek.sonra yatıyor da olsam haftada bir kontrol ve nst baglicsk sanırım.34 ,hatta 36 olsa oh ne güzel olur..nasip..

Canim sonra ne oldu hemen duzeldi mi sorun yoksa para icin sallamislar mi

Eee sonra eve gelince emdimi seni canim merak ettim hikaye gibi anlatmissin:)))

Yok canım yeteri kadar almışsın.bence hastane için yeterli.ama evde giymek için dersen ihtiyacına göre karar ver.

Inanmiyorum yaa sirf para kapisi acmak istemisler. Annenin elinde bebek durmuyorki emmeye alissin. Kafalarindan ole yeme bozuklugu haaaa

Peki d
Peki doğumdan ne kadr zamn sonra indi göbeğiniz. Ve ne kadr zamnda norml kilonuza döndnz :)
Peki doğumdan ne kadr sonra indi göbeğinz. Bnm de göbeğim çok büyük değil. Sz tecrblisnz madem faydalanalım :) ve ne kadr zamnda norml kilonuza döndnz. 6 kilo aldm. İnşllh doğmdan hmn sonra hepsi gder.

cnm inşallah 34 ü atlatsan bıle süper olur. benım kuzenın ıkzılerı 33. haftada doğdular. bırı 1.750, biri 2 kilo olarak. ve kuvezde hiç kalmadılar nereyse. bı hafta kaldılar en fazla.. allah korusun bebişlerimizi

Insallah bekleyecek bebisin annesi meraklanma:)

Aynen canım nasıl içim kötü oldu o haberden sonra nasıl olabilir böyle bir şey. Bu ihmal değil umursamazlık...

Oooo bide suslenme fasli var degil mi:))
Benimde temizlik var ama onu saymiyorum ben yapamayacagim icin malesef..

Saçlarım çok uzadı canım, inş. haftaya biraz kestirmeyi planlıyorum.

Önceden katlı idi, şimdi küte dönüyorum.

Ama hamileliğimden beri kestirmedim.

Sırtımın ortasına kadar uzadı.

Doktoruma da sorup boyatacağım. Çünkü saçım şuan 3 renk. :) Önceden sarı röflelerim vardı bebek düşününce kendi rengine boyatmaya başladım 2 kere boyattım 3. de boyatamadım hamile kaldım, rengi daha tam oturmadı.

Ciger gelistirici igne 28mi yapiliyordu kizlarr. Benim 28.haftam ve kontrole 29 30larda gidecegim buyuk ihtimalle. Gec kalmis olurmuyummm igne icin.

Bugün kuaföre gidip saçlarımı kestirdim, amacım uçlarını aldırıp kırıklarını temizletmekti,
ama adam kestikçe biraz daha kısaltın diyip durdum,

Sonuç, mis gibi oldu, hafifledim resmen. Esimde bayıldı, vala biraz kendime geldim.
Malum sürekli yatarak gecirdiğimden bu değişiklik bana ilaç gibi geldi

Doktorum bana ilk uc aydan sonra bitkisel boyatabilirson demisti canim ben de dogumdan once boyatmak istiyorum tekrar sorucam is kaliteli bitkisel boya bulmakta[/QUOTE]

Ben hiç sormadım canım 21 inde soracağım.

Sen ne zaman boyatmayı düşünüyorsun, ben Mayıs ayının ilk haftası.

Canim sonra ne oldu hemen duzeldi mi sorun yoksa para icin sallamislar mi
Bilmiyorum ki hemen niye kolaya kaçıp hortumla beslediler. Eve geldikten sonraki durumum daha içler acısı. Eşimin ailesi ben hastanedeyken eve gelmişlerdi, evde ben yokum ve kvalide, kayınbaba, kayınlar, görümce ve kocası evimdeler iki üç gün. Evimi de merak ediyorum. Sağ olsunlar kamp kurmuşlar, annemler onlar var diye benimle kalmadı, onlar gidince gelirim dedi haklı olarak. Bebek her ağladığında eşim ve annesi dayadılar mamayı, bana sordular da yok desem sanki vermeyecekler. Bende sütümü sağıp sağıp biberonla verdim. Ancak onlar gidince iki üç gün annemle uğraşarak memeye alıştırabildim, tam 10. gününden sonra emzirebilmiştim. 17 ay emzirdim ama süt yeterli olmadığından mama takviyesi de yaptım.

Ohh temizliği bitirmişsin neredeyse ECD75 Allah güç kuvvet versin canım,biz daha başlayamadık.Evimiz sobalı o çıkmadan temizlesekte fayda etmiyor.O yüzden daha çok işimiz var çokkk..

Ya birtek salon biti şimdilik, oturma odası sürekli temizleniyor zaten.

Temizlikte yapmasam (ilk 3 ay bulantı ve kusmadan yapamadım) hareketsizlikten kötü olurum herhalde.

Gerçi 1-2 haftadır akşamları eşim ben ve kızım yürüyüşe başladık 1 saat yürüyoruz.

Ama bazen hava durumu elvermiyor yürümemize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…