- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #32.961
Bende dogum fotografcisi yok ama bizde boll bolll cekeriz insallah:))
Haydi ozaman hep beraber haftaya kuaforeee:)))
Ben kıyamıyorum ya saçlarıma, bayağı uğraştım uzatmak için. Banyo yapmak işkence gibi geliyor, bir saat saç kurutma faslı yüzünden. Bir de saç kurutma makinaları cep tel. daha fazla zararlı yaydığı elek.manyetik dalga açısından. Kısa saçta iki dak. maruz kalınıyor radyasyona. Bende kestirsem ne yapsam.Yaparsin hepsini canim fotograflarda guzel olmak lazim bende kestiricem saclarimi en son haziranda kisa kestirmistim anca uzadi sekli bozuldu iyice.
Ne güzel canım iyi gelir sana da yürümek,sporcu aile oldunuz hemde bu sayede.Bizde de havalar bir düzelemedi,bir yağıyor,bir açıyor.
cnm hayatım boyunca annemim babamın beni başkalarının çocuklarıyla kıyaslamasından çok çektim kilo konusunda...lütfen kızına bebek bile olsa yapma bunu, herkesin bünyesi, kilo alımı, metabolizması farklı, çocuğun kilolu olması değil sağlıklı hastalıksız olmasıdır anne sütünün yaraması..lütfen çocuğunu hiçkimsenin çocuğuyla kıyaslama, hepimiz tek tek allahın bit lütfuyuz yeryüzüne, kilolu toplu olanın sağlıklı iyi olduğunu bilemeyiz..Göğüs ucu çok önemli kızlar, benim küçük olduğu içinde de zorlandım. Bir arkadaşım benden bir hafta geç doğuracaktı, ama, onun bir hafta erken doğunca benimki bir hafta gecikince iki hafta benden öce normal doğum yaptı. Sonra bir kaç aylıkken ilk o beni ziyarete geldi. Başka bir odada ikimizde emzirirken tabi ister istemez kıyaslamayı yaptık içimizden. Onun göğsü daha küçük ama göğüs başı büyüktü benim tam tersi.
Belli bir süre geçince klimalı odaya geçip bebekleri çarpmasın diye yan yana koyduk. Onun bebeği balık kraker, benim kuzu da çubuk kraker gibi duruyordu.Kilosunu sorunca nazar değmesin diye bir kg da eksik söyledi. Oy onun kızı tombiş tombiş, anne sütü yaramıştı. Benim kızda ondan daha uzun ve zayıfçaydı. Halende öyleler, bayramlarda ve iş arkadaş ziyaretlerinde kıyaslıyoruz kızlarımızı.
valla ben bu fata soktum kendimi bakıma, geçen hafta kaşlar bıyık, bu hafta manikür faslı, yarın da föne gidicem..ohh beeee kadınım ben kadın :)Yalnız değilsin canım bir üşengeçlik ki sorma,kuaförün kapısından dönüyorum inan,kaştan yüzüm görünmüyor neredeyse :)))
Riskli olanlara vuruyorlar cnm. Erken dogum riski olanlaraCiğer geliştirici vurduran ne çok.herkesemi vuruyorlar bunu yoksa erken doğum riski olanlaramı
doğru söylüyorsun canım. bn şu anda da dikkt ediyrm. doğnmdan sonra da dikkt edip daha kısa sürede vermk istyrm. zaten 10-12 kilo alanlar bir ayda norml hallerine dönüyorlarmş. inşllh hepimzn gönlüne göre olur her şey.
kuran kursu hocasıydın dimi canım...ne yaz var ne sömestr sadece yıllık izin..bide cumarteside çalışıyorum benEvet ama biz malesef yazinda calisiyrx
seni çok takdir ediyorum ya hergün önce işini bitirip öyle geliyosun :) bende az şuna bakayım az bunuda okuyayım diye diye bi bakmışım akşam olmuş..Benimde bir evim hazırlanacak temizlik açısından salonu bitirdim, oturma odası bitti, haftaya inş. antreler.
Sonra yatak odası, kızımın odası mutfak ve banyo birer hafta ara ile dip köşe yapmayı planlıyorum.
Haftaya da saçlarımı kestireceğim inş.
21 inde kontrolümde doktoruma soracağım boyatmama izin verirse mayısın ilk haftası da saçlarımı boyatacağım bende hazır olarak kızımı bekleyeceğim.
istanbul kartalda bi hastane vardı eften püften sebeplerle bebekleri En az bi hafta küvezde tutuyolardı..sonra hemşirenin biri dayanamayıp video cekip ilgili yerlere bildirmişti kapatıldı o hastane..yazık küveze alıcaz dedikleri bebeklere yer kalmayınca karşı binadan bi ev kiralamışlar bebekler pislik içinde bakımsız alt alta üst üste dizilmişti..dicegim o ki uyanık bilinçli olmak lazım bunların Allahtan korkuları yok..Merhaba kızlar,
Kuvöz maceramız anlatayım.
Beş sene önce özel hastanede doğum yaptığımda kızım kuvözde kalmıştı, bizden para talep etmediler ama devletten para alacakları için birazda suiistimal edebiliyorlar hastaneler. Normal doğumu denerken bebeğim kakasını yapınca sezaryene alındım, sonra bebeği yanımıza getirdiklerinde birazda burnu akıyordu, ben enfeksiyon kaptı ya da soğuk aldı diye düşünmüştüm. Bebeği sadece bir kez yanımıza getirdiler, hemşirenin elinde biberon mama vereceğini söyledi ve akabinde bebeği kuvöze aldılar, doğum yaptığım gece bir daha bebeğimi göremedim,ertesi günü bekledik, sabah 9.00 öğleden sonra saat 2 de sadece bebeğin yanına gidebiliyordum. 10 tane bebek kuvözde, bebeğimi sesinden hemen tanıdım. Bir bebek ağlıyordu on tane bebekten, tabi ki de olsa olsa ancak benim bebeğim alabilirdi ve ses de tanıdıktı zaten. Acemi anne olarak bebeği emziremedim, hem süt yok hem bebeği düzgün yerleştiremedim, göğüs ucu küçük olunca tutmak zor, hatta silikon göğüs başlığıyla felan denedim. Bebek de bende yorulduk, bebeğim yaygarayı basınca geri aldılar benden, bebek ağlıyor ben ağlıyorum, kucağımdan hoyratça aldıkları için.
İleri taraftaa tazecik bir anne, 3 aydır bebeği kuvözdeymiş, o da benim gibi silikon başlıklarla halen sütünü kendi vermeye çalışyor, şakır şakır emziremiyor bebeğini. süt getiriyor ama bir yandan da göğsüne alıştırmaya çalışıyor. Yan tarafta başka bir anne, permatüre bebeğin başında, emzirmekle uğraşmıyor sadece konuşuyor kuzuyla," annecim burdayım, çıkınca şunları şunları yapacaz" diyor.
Bebeğin ne zaman kuvözden çıkacağını söylemiyorlar, abimde çıkış işlemi yapma bebekle hastanede sende kal diyor. Çünkü hastane çok uzak ve o sırada aracımız yok, kimsedende emanet araç almak istemedik. Ben bir gece daha kalıyorum. Sonra hemşireleri sıkıştırıyorum, bebeğim niçin kuvözde, tam olarak neyi var diye. Hemşire demesin mi "yeme sorunu var, hortumla midesine mama veriyoruz". İkinci günü biberonla mama almak istemeyince hortumla mama vermeye başlamışlar.
3. günün sabahı çocuğumu hastaneden çıkartmak istediğimi söylüyorum ve kararlı davranınca çocuk doktoruna sevk ediliyorum, çocuk doktoru bebeği detaylı inceliyor. Herhangi bir hastalığı var demiyor şükürler olsun ama hastanede kalmalıymış, sebep: yeme sıkıntısı varmışmış. Sorumluluğu kendi üztüme alıp, kağıt imzalıyıp hastaneden taburcu oluyorum böylece.
Cok iyiymis canim ne guzel oyle:))Bizde isteğe bağlı geliyordu geliyordu canım, hastanenin kadrolu fotoğrafçısı.
Ama geçen ayki kontrolde öğrendim ki doğum fiyatına 250 tl. zam gelmiş ve fotoğrafçıyı doğum paketi kapsamına almışlar.
İyi oldu benim için.
Zaten düşünüyordum şimdi kesinleşti ama gece 2-3 gibi olursa doğum doğum anını değil ama oda çekimini yapacakmış, gündüz ve akşam saat 9-10 a kadar olursa doğum anında da çekecekmiş.
cnm yumurtanın içinde bulunan bir aminoasit çeşidi hiçbir gıdada yok, ve bebek gelişimi için önemli bir aminoasitmiş..bilgin olsun..zorla kendini biraz..
kadını o kadarda kötülemeye gerek yok..ben onun diyetiyle sağlıklı bir şekilde yemek yiye yiye 6 kilo verdim, hipoglisemim vardı ve geçti çok şükür, söylediklerini mantık çerçevesine oturtunca sorun yok, ama çok uçuk geliyorsa söyledikleri uygulanmayabilir..
kızlar ben de eşim de mühendisiz..uzaktan ateş ölçerler kızılötesi ışınla çalışıyor, eşim rahat bu tür şeylere çok da takılmayan biri olmasına rağmen kesinlikle o aleti çocuğuma dokundurtmam dedi, doktorlar yada eczacılar işin bu boyutuyla ilgilenmedikleri için yada satıcılar onlar için sorun olmayabilir ama daha minicik bir bedene çok zararlı olmasa da bir ışın vermeyi doğru bulmuyorum..uzaktan ateş ölçer almak isteyenler için bilgimi paylaşmak istedim..biz eski usül koltukaltı yada makattan ölçen ateşölçer aldık..
ben de snein gibi yapacağım cnm.yasal zorunluluğa kadar çalışmak istiyorum, planladığım gibi giderse bu seneyi doğum izni, yıllık izin, süt izni ve raporlarla tam olarak tamamlıyorum nerdeyse..
cnm izmirde kime gidiyorsun sen yada hangi hastaneye..
cnm kayınvalide antalyaya dönünce uğrasın sana, 1 ayda bitirir yavaş yavaş :)
ohhh şimdiden skkatler olsun..ben bebeğim 5 haftalıkken kestirdim hemen, şimdi kısa ile toplanacak vaziyet arası bir durumda..saçlarım da dalgalı, doğana kadar tam kıvamında olur diye düşünüyorum, doğumdan hemen önce de kınamı yaptım mı ohhh :)
miracccccc cnmmmm valla seni çok iyi anlıyorum, lütfen şu aralar annenle görüşme hiçbir şekilde, biraz özle, biraz sinirlerin rahatlasın cnm..kendine de oğluşuna da bebeğine de yazık...
canım diğer mesaja yazamadım. izmirde yeşim baytur diye bi perinatolog profa gdyrm. hm çok insancıl hm de innlmz bilgli. izmirde olsam kesn doğuma ona gderdm. muayenehnesi bayraklıda.ayyy cnm valla okudukça ben bunaldım, iyi dayanıyorsun, allah sabır versin, anne bile olsa bir yere kadar, kimseye bu kadar müdahele ettirmem hayatıma, azcık görüşme de strese girme, rahatla biraz... annenin kv olduğunu düşünemiyorum, şimdiye yerden yere vurmuştuk, anne olunca kıyılmıyor :)
Benimde cok uzundu saclarim canimn sonra bi bunalim zamaninda kisacik kestirdim simdi yine uzadi..Ben kıyamıyorum ya saçlarıma, bayağı uğraştım uzatmak için. Banyo yapmak işkence gibi geliyor, bir saat saç kurutma faslı yüzünden. Bir de saç kurutma makinaları cep tel. daha fazla zararlı yaydığı elek.manyetik dalga açısından. Kısa saçta iki dak. maruz kalınıyor radyasyona. Bende kestirsem ne yapsam.
Falakaya yatırırım haaa annelere kızanları.hala sinirlerim tepemde...
Esim aradi yarim saat anlattim agladim...
Tmm hersey var de gec gene bildigini oku
Ne istiyosan aliriz annesi sen ne agliyon
Sevmediğin begenmediklerini ver gitsin diye sakinlestirdi beni...
Konu kiyafet degilki sadece
Agzini actigi anda cinleniyorum artik
Senelerin birikimi
Cahillik mi
Konusmaktan insani dinlemez yanlis anlar sonra anlatamazsin
Genelde konusmam ben onla 6-7 ay gorusmedigim oldu
Valla kafanızı sisirdim ama sistim attik ben bende yaa
Ya sabir ya selamet
az almşsın o zamn da. ama süt olsun diye yemeği braz kçrnca verme süresi uzuyor sanırm. 12 kilo çok ideal zaten. doktorum bna 10-12 kilo aln bi kadın hiç almamş demektr dedi. doğmdan sonra norml beslnnce o kilonn tamamı gdyormş.İlk kızımda 11 - 12 kilo ile doğuma gittim ama kızım 35+6 da doğdu.
Bunda da şimdilik 9 kilo aldım bakalım hedefim 12-13 ü geçmemek.
O hayaller inş. birgün gerçekte olacak canım.
Benim kızım pek süslü, ben saçlarımı kestirirken boyatırken oda mutlaka ördürürdü değişik değişik, örgüden bant vs. yaptırırdı çok güzel duygular.
Büyümüşse demek annesi,yorulmuyor.Abla olacak sonuçta,öperim yanaklarından fıstığı.Valla kızım benden hevesli akşamları ödevini bitiriyor hava güzelse anne hadi yürüyüşe gidelim diyor.
Normalde o kadar fazla yürümezdi ne oldu kızıma da anlamadım 1 saat yürüyor da banamısın demiyor.
Nolcak bizim bu usengecligimiz ama kendim icin boyleyim bi silkelenmek lazim canimmm kalllkk kaallllkkk da gidek bi kuafore:)))Yalnız değilsin canım bir üşengeçlik ki sorma,kuaförün kapısından dönüyorum inan,kaştan yüzüm görünmüyor neredeyse :)))
Aynen size çaktırmadan oğluşumu büyüttüm he he :) ama gercekten cok ağır bir hamilelik süreci geçirdim hala devam ediyor tansiyon rahim de incelme bebeğin doğum kanalında olması kasılmalar lekenmelrr ama şükür oğlun iyi gerçekten su günler de hayırlısınile geçse bayanlar cok zor inanınhosgeldın tekrar,masallah bebısıne buyumus baya.Buraya gırmeyıp bebişi besliyomussun demek kı gızlinden
Âmin inşallah canım yaAman cnm bboşver takilma boyle sözlere bnm kv de oglum 53 cm dogdu benmle idda ediyodu yok 51 cm dogurmusum da yanlis hatirliyomusum yanlis hatırlamak mumkun deilki burda hamilelik ve cocuk ilk okula baslayana kadar butun bilgilerin yazildigi kitapcik var orda yaziyo aslinda gidip gozune sokmak vardiya neyse salla gitsin bebislerimiz ve boz saglikli ve huzurlu olalim gerisi teferruat InsaAllah rabbim seninde gonlune gore Eder tosuncuk bir ooglusun olur
Kocaman bir MasaAllah bebisine cnm tansiyon cogu gebenin korkusu ama InsaAllah sende sorun cikmaz vaktinde saglikla dogar rabbim yardimcin olsun tum hamilelerinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?