- 15 Nisan 2011
- 242
- 105
- 123
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #33.021
bn de mayıs sonnda doğurmş olurm dye düşnyrm cnm, aynı fikirdeyzBenim aklımdan nedense 38. hafta 25 mayıs tarihi geçiyor kendim için.
Bakalım hayırlısı artık sağlıkla gelsin de.
zaten genllkkle sezeryen olnca 38de alıyorlrmşbn de mayıs sonnda doğurmş olurm dye düşnyrm cnm, aynı fikirdeyz
bn de senn gbi düşünyrm cnm, çock çok gzl ama hiç koly bir şy değil. 2 tane yetrli. allh oln çocklarmza sağlık versn. inşllh bunda o problmleri yaşamzsın. bnm de hamillğim çok problmli gçti seni çok ii anlıyrm.
bn de mayıs sonnda doğurmş olurm dye düşnyrm cnm, aynı fikirdeyz
cantalari hazirlayan kizlar birinizde bana gelsin yaa
annem diyorki 1 ay snr her seyi hazir edriz daha erken diye bebesin giysilerinide yikayip utulemedi bende kalkamiyrm gicik oldum ya.erkenden utulenirse sararirmis sozde.uf zaten bnm annem her seyi biliyor.bide erken dogum riskim var diyorum olsun diyo ya.nese zaten kendileri gitti artik bi daha ne zmn gelirse.kaldim bi basima
sürekli kontrol altnda olmk çok önmli ama şükr ki tehlike sınırını atlattık, ileri haftalara geçtik. allh senn de yrdmcn olsn cnmŞimdilik iyiyim canım şükür. Ama sık sık idrar da protein kaçığı var mı diye tahlil yaptırıyorum şimdilik bir sıkıntı yok bakalım zaman ne gösterecek.
Ellerimi her sabah kontrol ediyorum şişlik vs. yok.
İlk kızımda parmaklarımı kapatamazdım ödemden. Meğer tansiyondanmış ve idrara karar sıçramış doktorum görünce bu ne şişlik diye şok olmuş hemen idrar tahlili istmiş ve anlamıştı.
sürekli kontrol altnda olmk çok önmli ama şükr ki tehlike sınırını atlattık, ileri haftalara geçtik. allh senn de yrdmcn olsn cnm
Yok be yavrum... inan anneye merhamet dendiginde benim gibi olan evladı yok inan...Falakaya yatırırım haaa annelere kızanları.Annelere kızılmaz.
Eşimin ve ailesinin taktiğini anlatayım o zaman kuzu. Her işini sor ama şöyle olursa iyi olur deyip, kendi istediğini dikte et. Kendi istediğini seçmezse/ söylemezse yok böyle olmalı deyip yine kendi bidiğini yap. Sadece sorduğun için karşı tarafı onure etmiş oluyorsun, yine bildiğini yapıyorsun sonuç itibariyle.
Kiyaslama konuşulmus...
Ne kadar çocuğa yansıtmasak ta , yapmamaya çalışsak ta içimizden de olsa kıyaslanıyor maalesef. Şu da bir gerçek hafif kilolu çocuklar kendi yemekleri daha erken yiyip, yemek konusunda anneyi yormuyor.
Görümcem kızımın öğretmeni ve kızımdan bir buçuk yaş küçük kuzeni de kızımla aynı sınıfa gidiyor, ben kıyaslamasam görümcem ister istemez kızıyla kıyaslıyor, eşimin ailesi ikisini kıyaslıyorlar. Misal, aynı çikolatadan ona da veriyorlar bizimki nede, o kenedinkini bitiriyor sonra benim kızımın elindeki almaya çalışıyor. Benimki verirse hakkını arayamayan, hakkına sahip çıkamayan, o ise istediğini söke söke alan oluyor, anne babasının hoşuna gidip karşımızda gülüyor. Kvalide ve kbaba "ne olacak bu kızın hali vah vah" diyor benim ki için. Al sana kıyas işte. Çocuğumun karakterini mi değiştireceğim, o da yaşayarak öğrenecek hakkını hukukunu savunmayı.
Hayat da böyle değilmi? Herkes her konuda bir yarış içinde. Şunun şusu var, benimde olmalı. Şu şunu almış benimki eksik kalmasın.
kızlar bu arada mart annelerine baktım. çok büyük çoğunluğu şubatta doğum yapmş. demk ki ultrasona gre oln tarihte doğm yapılmıyor. haziranın başnda doğm yapması bklenenler mayısın 20sinden sonra yapablrler. kndmzi ona gre ayarlamamz lazm.
Yok be yavrum... inan anneye merhamet dendiginde benim gibi olan evladı yok inan...
Yaptilanlar anlatilmaz ALLAH biliyor o benim annem basim ustune ayaklarinin altini operim onun...
Ama biz butun kardesleri dusman etti...
Farkli bi kisilik
Hicbi kardesim onla samimi değil baska sehirdeler zaten...
Neyse bosver...
Kiyaslama konuşulmus...
Benle bir apt ayni katta bir ay once dogan kiz vardi...
4.5 kili dogmusum ben...
Qnneminde sutu yagli topac gibiymisim her ay gelisimimi goren komsu kalk sen 5-6 yadlarinda kizina hormon igneleri yaptir...
Kiz erkenden adet gormeye başladı...
Sokaga cikamiodu bizle oynamaya utaniyordu...
Kiyaslamamak lazim...
Herkesin bunyesi farkli...
Ben mayis 15 te sonra hazir ve nazir olarak beklerim canimm cok erken de gelmesinler gec de kalmasinlar insallah:)))kızlar bu arada mart annelerine baktım. çok büyük çoğunluğu şubatta doğum yapmş. demk ki ultrasona gre oln tarihte doğm yapılmıyor. haziranın başnda doğm yapması bklenenler mayısın 20sinden sonra yapablrler. kndmzi ona gre ayarlamamz lazm.
Ben mayis 15 te sonra hazir ve nazir olarak beklerim canimm cok erken de gelmesinler gec de kalmasinlar insallah:)))
innmıyrm yaaa insanlar bnu hastalık boyutuna getiriyorlr. hpmz farklıyz. kmse kmseye bnzemz. bn abmle ablamla ble bnzemiyorm. 2 kilo doğmşm. haytmda boyunca zayıf oldm, boyum da 1.58, ablam ve abim uzun ve yapılılar, şimdi bn öleyim mi, uzun değilm yapılı değilm diye. şimdi bn de hamileym ve bnm çocuğma da dr srekli zayıf dyor. tek isteğim sağlıklı olması. hiçbir konuda aynı değilz ki kilo konusnda aynı olalım.Yok be yavrum... inan anneye merhamet dendiginde benim gibi olan evladı yok inan...
Yaptilanlar anlatilmaz ALLAH biliyor o benim annem basim ustune ayaklarinin altini operim onun...
Ama biz butun kardesleri dusman etti...
Farkli bi kisilik
Hicbi kardesim onla samimi değil baska sehirdeler zaten...
Neyse bosver...
Kiyaslama konuşulmus...
Benle bir apt ayni katta bir ay once dogan kiz vardi...
4.5 kili dogmusum ben...
Qnneminde sutu yagli topac gibiymisim her ay gelisimimi goren komsu kalk sen 5-6 yadlarinda kizina hormon igneleri yaptir...
Kiz erkenden adet gormeye başladı...
Sokaga cikamiodu bizle oynamaya utaniyordu...
Kiyaslamamak lazim...
Herkesin bunyesi farkli...
Ben mayis 15 te sonra hazir ve nazir olarak beklerim canimm cok erken de gelmesinler gec de kalmasinlar insallah:)))
kesnlkle katılıyorum. tabii ki erkn gelmesnler ama mayıs sonnda sağlıkla doğsalar güzel olur. ramazan gelmedn biraz toparlnmş olurz.Ben mayis 15 te sonra hazir ve nazir olarak beklerim canimm cok erken de gelmesinler gec de kalmasinlar insallah:)))
doğum tarihmz çok yakın görünüyor canım, hemen hemn aynı gnlrde doğurup birbrmze el sallarız.Kesinlik katılıyorum zaten ultrasonda verilen tarihe göre doğan bebek oranı %3-%5 oranlarındaymışBen tüm hazırlıkları mayıs 10 engeç 15 şi gibi bitirmiş olmak üzare planlıyorum oyş çok heycanlı
Hayirlisi canim az kaldi artik cok azBende mayıs ayında beklemeye başlarım herhalde.
İlkinin korkusu da olur bende.
Kızımın doğduğu haftalarda doğmamış olursa bayağı tedirgin geçiririm o haftaları gibi.
Eveeeettttt:)))) 50 lere dusuyoruz sende haftaya bu rakamlardasin canimmm aramizda cok yok:)))2 gün sonra 50 li rakamlara düşeceksin.
AAAAAAAAAAAA bak çığlık attım heyecandan.
Çünkü arkandan geliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?