- 12 Ekim 2014
- 1.065
- 1.505
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #33.101
Aynen öyle yaptim cnm...Valla okuyorum yazdıklarını ama konu anne olunca yorum yapamıyorum çünkü şimdi sinirlisin yarın geçer sinirin.
Sakinleş biraz.
Akşam eşini al yanına hem yürüyüş yap hemde oğluşuna ciciler al, kafanı dağıt.
Alacak birşey bulamazsan bende iki tane zilli var, benimkilere al gönder.
Bak nasıl rahatlatacak alışveriş seni.
Annemin tum cocuklari 2 kilo civari dogmus...innmıyrm yaaa insanlar bnu hastalık boyutuna getiriyorlr. hpmz farklıyz. kmse kmseye bnzemz. bn abmle ablamla ble bnzemiyorm. 2 kilo doğmşm. haytmda boyunca zayıf oldm, boyum da 1.58, ablam ve abim uzun ve yapılılar, şimdi bn öleyim mi, uzun değilm yapılı değilm diye. şimdi bn de hamileym ve bnm çocuğma da dr srekli zayıf dyor. tek isteğim sağlıklı olması. hiçbir konuda aynı değilz ki kilo konusnda aynı olalım.
Çok geçmiş olsun canım benim,annem kardeşime hamileyken 9 ay çekmişti tabi özel hastane özel doktor durumları da yoktu. Dişinol diye bir ilaç vardı onu kullanırdı,ağrıdan sızar kalırdı garibim,doktora bir sor zararı yoksa dene.
.
benim de geriliyor. gerilme hissedince alıyorum badem yağını sürüyorum rahatlıyorum biraz. bide çok yemek yiyip şişmemek lazım. yemeği kaçırırsam geriliyorum ben. zaten çocuk sıkışıyor yerinden çalmayalım
Daha oncede yazdin buraya 24.haftamda bebisimin boyu devlet hastanesi ultrasonunda bir hafta geri cikti.ertesi gun kendi doktorumda iki hafta ilerde cikti.kendi drmin cihazi 4boyutlu olandan bakin cihazdan cigaza bile fark ediyor.eger kan akisinda sorun varsa ki bence yoktur doktotum her gidisimse renkli doppler yspiyor hep iyi cikiyor sadece bi keresinde biraz akis yavasti.bana tuzu azalt dedi. Tursu maden suyu ve salgam kesiblikle icme dedi bilginiz olsun ben o gunlerde gercekten biraz tuzlu yemistim kan akisini yavaslqtmisbir de bn çok taktım çok üzldm artk alıştm cnm. sen kndni üzme. bebkte bşka bir problm yoksa bir iki hftalk gerilik olablr. zaten gerçk glişme geriliğinde bebeğin suyu azalıyormş, kan akışnda problm oluyrmş, bnlar yoksa karın çevresi yani ac nin veya baş çevresinn geri olması sorun değil. hepimzn kafası aynı büyüklükte mi ya da herkesn karın çevresi çok mu yağlı.. allah bilir her şeyi, inşllh sağlıkla doğarlar.
ya cok pahalı ben de soktayım daha fıyatı duyunca ,tabıı esım benden de cok şoktaben istanbulda değilim fiyatları bilmiyorum ama çok pahalı değilmi yine de sen bilirsin ama o kadar para vereceğime doğurmam tutarım içimde yani :)benim hastanede doğum 700 lira aradaki fark dünya kadar
7500 normal,8500 sezeryan doktor ıcınde ,bebek yogun bakımı da 3000 tl den baslıyor kı benım durum da rısklı erken gelme ıhtımali varBen diyarbakırdayım bir fikrim yok malesef.ama fiyat çok uçuk yani oraya vereceğine bebişine harcarsın.sonuçta bizim yerimize doğurmayacaklar acımızı biz çekecez.normal doğum ücreti mi bu?
Merak etme canım,bir şey yoktur Allah ın izniyle.Şüphelendiği bir durum olsa en azından bilgi verirdi sana,hazırlıklı olman açısından.İyi düşün,iyi olsun.Yarın ne güzel yakından göreceksin paşayı.Ya kizlar simdi icime kurt dustu. Siz yazinca.
Yarin benim doppler randevum var. Ama doktor hic kotu birsey soylemedi. Randevu al damarlarini incelesinler dedi gecti devlet hastanesine.
Boyu uzun diyor ama kilo hakkinda birsey soylemiyor. Sat uyumlu dior.
Zaten az once bir adam gordum nasil bozuldum accikta agladim. Allah im sen kimseye boyle hastaliklar verme..
Direkt Ege diyesim geldi nedense.Kızlar bi kızım bi oğlum var isimleri efe ece şimdide üçüncü geliyo ama onlara uygun bi isim bulamadım fikirlerinize ihtiyacım var :)
Senin anne benim anneannem gibiymiş. Benim rahmetli anneannemin de bütün çocukları ayrı ayrı, başka şehirde ve anneleriyle samimi değildi. Beddua edip hepsinin ayrı dağlara dağılmasını istemiş. Hepsi kendisinden de uzakta kalmış oldu böylece. Bekar bir dayım ve sonra emekli olup yakınına taşınan dayım haricinde diğer 6 kardeş, çok farklı şehirdeler. Allahtan hayırlı bir ölümle, ele ayağa düşmeden vefat etti.Yok be yavrum... inan anneye merhamet dendiginde benim gibi olan evladı yok inan...
Yaptilanlar anlatilmaz ALLAH biliyor o benim annem basim ustune ayaklarinin altini operim onun...
Ama biz butun kardesleri dusman etti...
Farkli bi kisilik
Hicbi kardesim onla samimi değil baska sehirdeler zaten...
Neyse bosver...
Kiyaslama konuşulmus...
Benle bir apt ayni katta bir ay once dogan kiz vardi...
4.5 kili dogmusum ben...
Qnneminde sutu yagli topac gibiymisim her ay gelisimimi goren komsu kalk sen 5-6 yadlarinda kizina hormon igneleri yaptir...
Kiz erkenden adet gormeye başladı...
Sokaga cikamiodu bizle oynamaya utaniyordu...
Kiyaslamamak lazim...
Herkesin bunyesi farkli...
bulantıdan bişey de yiyemiyorum ki. büyüdüğünden dğeil de iki gündür sancılı bi gerilme var. nasıl ifade edeyim bilemedim.
cnm benim doğum 9 hzr görünüyor. 13 hafta doğum sonrası yaklaşık 2.5 ay. 1 ay senelik izin. 40 gün rapor etti 5 ay. süt izinlerimi birleştirince 1 ay da o yapıyor. 6 ay oldu işte cnm15 gün felan kalıyor, onu da sabahtan giderim ö.sonra gelirim idare eder müdürüm zaten. 1 ocaka kadar böyle idare ederim. 2016 nın iznini ve rapor hakkını da alsam 2016 martın ortasına kadar bebeğimle rahatça birlikte olurum..monga . Canım izinlerle bir seneyi tamamlarım demişsin ya nasıl olacak o..ben taş çatlasa 4 bucuk beş ay kalabiliyorum evde..
Ay çok mutlu etti beni takdir görmek zira kayınvalidem adımı deli ye çıkarttı temizlik yaptığım için, önemli değilmiş ev pis olsa olurmuş.
Yemek olduktan sonra temizliği önemsemiyormuş, pis ortamda yapılan yemekten kime fayda varsa.
Bir kızım daha var 7 yaşında ev temiz olmalı hijyen açısından hoş bekarkende böyleydim temiz ortamı seviyorum.
valla ben çocuğumu kıyaslayanlarının ağzının payını verme taraftarıyım.. kime ne benim çocuğumdan...
bence yemek olmasın ev temiz olsun, tüm çamaşırlar yıkanmış ütülenmiş ve bulaşık makinesi boş olsun :)
Ne kadar çocuğa yansıtmasak ta , yapmamaya çalışsak ta içimizden de olsa kıyaslanıyor maalesef. Şu da bir gerçek hafif kilolu çocuklar kendi yemekleri daha erken yiyip, yemek konusunda anneyi yormuyor.
Görümcem kızımın öğretmeni ve kızımdan bir buçuk yaş küçük kuzeni de kızımla aynı sınıfa gidiyor, ben kıyaslamasam görümcem ister istemez kızıyla kıyaslıyor, eşimin ailesi ikisini kıyaslıyorlar. Misal, aynı çikolatadan ona da veriyorlar bizimki nede, o kenedinkini bitiriyor sonra benim kızımın elindeki almaya çalışıyor. Benimki verirse hakkını arayamayan, hakkına sahip çıkamayan, o ise istediğini söke söke alan oluyor, anne babasının hoşuna gidip karşımızda gülüyor. Kvalide ve kbaba "ne olacak bu kızın hali vah vah" diyor benim ki için. Al sana kıyas işte. Çocuğumun karakterini mi değiştireceğim, o da yaşayarak öğrenecek hakkını hukukunu savunmayı.
Hayat da böyle değilmi? Herkes her konuda bir yarış içinde. Şunun şusu var, benimde olmalı. Şu şunu almış benimki eksik kalmasın.
yok tatlım güya yardıma geldi bana, eşim olmadığı için annemle dönüşümlü olarak geleceklerdi, nihayet gelebildi 7 ay oldum nerdeyse, işte bir taraftan geriyor, bi taraftan yardım ediyor :)kıyamammm. kayınvalide yannda mı kalıyor canım, ya zaten hamilelik stresli bir şey, insan kndne tahamml edemiyor. allahtan bna gelip kalan yok. yani bz bayağı mesafeliyz. gelip kalmıyor hiç.
cts akşam gidecek cnm. az kaldı.. pazar gelebilirse hemen kadını çağırıcam zaten temizliğe..bnmde o parlayanlar yeni,butunune uymasada hevesimden kullandm
kiyamamm sana ya daha ne kadar sende canm?
bana da ege olsun dedi içimden bir ses..3.nün cinsiyetini yazmamışsın ama hem kıza hem erkeğe uygun..Kızlar bi kızım bi oğlum var isimleri efe ece şimdide üçüncü geliyo ama onlara uygun bi isim bulamadım fikirlerinize ihtiyacım var :)
Insaallah cnm...Senin anne benim anneannem gibiymiş. Benim rahmetli anneannemin de bütün çocukları ayrı ayrı, başka şehirde ve anneleriyle samimi değildi. Beddua edip hepsinin ayrı dağlara dağılmasını istemiş. Hepsi kendisinden de uzakta kalmış oldu böylece. Bekar bir dayım ve sonra emekli olup yakınına taşınan dayım haricinde diğer 6 kardeş, çok farklı şehirdeler. Allahtan hayırlı bir ölümle, ele ayağa düşmeden vefat etti.
Annem çok hasretlik çektiği için başka şehire evlendirmek istemedi bizleri. Bir tek en küçük kız kardeşim bu duruma direndi, şimdi doğunun en ucra şehrindeler eşiyle. Haklarında hayırlısı.
Doktoru nasıl ikna etmişler ki hormon iğneleri için?O yaştaki çocuğa yapılır mı yaa..
Ben kızımın tombul değil de boyunun uzamasını isterim açıkçası. Bu sene büyümesi durdu sanki ama işte yavaş yavaş her türlü yemekten yemeğe alışmaya başlıyor. Eskiden tek yediği içtiği süttü. Karnı aç olduğunu da söylemez her şeye ağlardı. Gece besliyorduk, gündüz pek bir şey yediremezdik. Annemde kayınvalidelerde uğradıklarına uğraşırlardı, ister istemez kendisinden küçük çocuk ekmek diye ağlarken, benim kız tek lokma yemeyince k yas oluyordu. Mecbur sütüne bisküvi, bıldırcın yumurtası, tahin koyuyordum. Bir senedir gündüz yesin diye süt vermedik. Şimdi düzene girdik çok şükür. İnşaAllah sütlerimiz yararda mamayla, gece biberonla uğraşmayız yeni bebişler için.
sımdı anlamadıgım bı sey oldu benım hastanenın sgk la anlasması yok,bebek yogun bakımı 3000 tl den baslıyor dedıler bana ,bunu ıstemeye hakları varmıKızlar nette bir yerde okudum paylaşmak istedim.
Allah korusun bebeklerimiz yenidoğan yoğum bakımına alınmak zorunda kalırsa özel hastanelerde ücret alınmıyormuş, ben şimdi öğrendim paylaşmak istedim.
SGK ile sözleşmesi olan özel hastaneye bile gitmiş olsanız, bebeğinizin durumu sebebiyle tek kuruş bile para ödemek zorunda değilsiniz. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamaları gereğince hiçbir hastane gerek yeni doğan yoğun bakımı veya gerekse de yenidoğana yapılan cerrahi müdahaleler için ve gerekse aşağıda sayacağım hizmetlerden hiç kimseden fiyat farkı İSTEYEMEZ.
*** Özeller dahil tek kuruş fark isteyemeyecekleri durumlar
SGK ile sözleşmesi bulunan, özel hastaneler ile vakıf üniversitesi hastaneleri normal zamanlarda her iş ve işlem için (SGK’nın bizim için bu hastaneye ödediği sağlık hizmet bedelinin) yüzde 90 oranına kadar fark isteyebilmektedir ama aşağıda sıralanan hallerde hiçbir sağlık kurumu ve kuruluşu TEK KURUŞ bile fark isteyemez. Bunlar;
· Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri ile acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
· Yoğun bakım hizmetleri,
· Yanık tedavisi hizmetleri,
· Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
· Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
· Organ, doku ve hücre nakilleri,
· Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
· Diyaliz tedavileri, Kardiyovasküler cerrahi işlemleridir. Bu iş ve işlemlerden ilave ücret alınamaz.
***Özeller Sözleşmesi olmasa da aciller de fark isteyemezler
Yukarıda Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme yapmış hastanelerin hangi hallerde fiyat farkı isteyemeyeceğini sıraladık ama bu arada SGK ile sözleşme imzalamayan özel hastaneler de vardır. Bu özel hastaneler ise acil hallerde sizlerden tek kuruş fark isteyemezler. Kanun’un 73’üncü maddesine göre; “...acil haller dışında sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından kişilerce satın alınan sağlık hizmeti bedelleri Kurumca ödenmez.
Sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından acil hallerde alınan sağlık hizmeti bedeli, 72’nci madde gereği sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları için belirlenen bedeller esas alınarak genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere fatura karşılığı ödenir. Sözleşmeli ve sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucuları, acil hallerde, sözleşmeli sağlık hizmetleri sunucuları ise Kurumun belirlediği sağlık hizmetleri için genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden veya Kurumdan herhangi bir ilave ücret talep edemez...”
Mesela, SGK ile sözleşmesi olmayan bir hastanenin önünde trafik kazası geçirdiniz ve sizi yaralı halde apar topar buraya götürdüklerinde bu hastanede tedavi olduktan sonra GSS’li olduğunuzu (ki herkes GSS’lidir) beyan ettiğinizde hastane kendi fiyatlarını değil SGK’nın fiyatlarını dikkate alarak size değil SGK’ya fatura kesmek zorundadır. Bu fatura bedelini de gidip SGK’den tahsil edebilir, sizden isteyemez.
a=>
InşaAllah.Insaallah cnm...
Benim ilk oglanda masaallah sutum cok yagliydi ilk ay 1 kilo almisti
insaallah bundada ole olur...
Bol ve yagli olsun sutlerimiz
Cuk cuk ceksinler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?