- 7 Mayıs 2012
- 7.050
- 760
- 198
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #37.961
nst için ayrı ücretmi alıolar. ben ilkinde medikal parka gidiyordum ekstra ücret istemiolardı. şimdi ki hastaneyi bilmiyorum bak merak ettimMarka
[QUOben 32. Haftayı yeni bitirdim îki defa girdim bence gereksiz birsey zaten sancın ağrın olunca biliyorsun para tuzağı her kontrolde Nst ye bağlıyorlar
hıc sıradan degıl canım bılmemm herkeste aynı olurmuda karnının heryerınde bebek gezıyor gıbı bole dısarı fırlıcak gbı gezıyo ama kaburgalar kasıklar belıme bırden agrı ındı ne yana donsen kar etmıyor hep hareket halınde karnımda davul gıbı oldu gergınlestı bıde vajınaya vurmaya basladı sancı gıbı durmayınca dorde kadr endıselendım sımdı ole bısey yok ama ben endıselendım ıste :Sçok geçmiş olsun öncelikle.
biraz anlatırmısın bu kasılma nasıl bişey?yani sıradan bişey olmadığını nerden anladın?
kızlar benim ilk gebeliğimde memleketteki dr m 32. haftadan itibaren her muayene de nst istiyordu. şimdi ki dr m henüz nst den bahsetmedi. yani dr den dr ye değişio telaş etmeyin.
nst için ayrı ücretmi alıolar. ben ilkinde medikal parka gidiyordum ekstra ücret istemiolardı. şimdi ki hastaneyi bilmiyorum bak merak ettim
hıc sıradan degıl canım bılmemm herkeste aynı olurmuda karnının heryerınde bebek gezıyor gıbı bole dısarı fırlıcak gbı gezıyo ama kaburgalar kasıklar belıme bırden agrı ındı ne yana donsen kar etmıyor hep hareket halınde karnımda davul gıbı oldu gergınlestı bıde vajınaya vurmaya basladı sancı gıbı durmayınca dorde kadr endıselendım sımdı ole bısey yok ama ben endıselendım ıste :S
aynen canım bnde ondan telas ettım herkes bır degıl ya gelıosa bebek dıye korktum gıdıcem sanırım sımdı doktora :S agrı yok canım hareketlerın kasılmanın verdıgı sızı var e tabı halıyle kıwrandırıyorda normalden cok hareket oldugu ıcınşiddetlenerek ağrıyor mu? sancıların arasındaki süre giderek azalıyor mu? bunlara bakmak lazımmış. beyaz çamaşır kullanarak akıntıyı kontrol etmek lazım. sırttan bele doğru iniyor birde. normal bir ağrı gibi değil. ama herkes yaşamıyor sanırım. benim arkadaşım. gazım var diye gitti açılma tamamlanmış nerdeyse hemen doğumhaneye demişler ve iki saate doğurdu. ne bi sancı ne su. herkesin yapısına göre değişiyor sanırım.
Cnm 15 de bi gel dedi zaten anca 15 gune randevu alabiliyorum cok dolu...
Bu ayin 30 unda nasipse...
Bakalim yapisma yok diye uzamisti...
Herhalde değişmez artik...
Ama bana tam mirac gunu 15 mayis dogacakmis gibi geliyor...
15 mayis diyordum hep kendi kendime gecen hafta mirac kandili gunu oldugunu ogrendim daha bi heyecan yaptim...
Planli sezeryan gerçi ama tam gun verilmedi daha...
Onceden kanama yaparsa ki totalis yapabiliyormus
Bebek agirlastikca pladentaya yuk biniyor...
ALLAH bilir yinede hayırlısı bakalim...
merhaba canım, benimde plasenta previa totalis problemim vardı, geçen hafta plasentamın yukarı çıkmış olduğunu söyledi doktorum Allaha şükür, yani 34. haftaya kadar yukarı çıkma ihtimali olabiliyor üstelik yüksek yüzdeli bir oranda..
İnşalah seninde yukarı çıkar.
tabi benim bebeğin boynundaki kistten dolayı doğumum yine sezeryan olacakmış :/
Benim de plesenta previa totalis var kızla. haftaya izne ayrılıcam ben de. Haftaya da dr.kntrolüm var. Çok merak ediyorum ne diyecek. İnş benimki de yukarı çıkmıştır
aynen canım bnde ondan telas ettım herkes bır degıl ya gelıosa bebek dıye korktum gıdıcem sanırım sımdı doktora :S agrı yok canım hareketlerın kasılmanın verdıgı sızı var e tabı halıyle kıwrandırıyorda normalden cok hareket oldugu ıcın
hatunlar annemle konustum doguma 3 hafta kala gelcek temizlik falanda yapcaz sizce gecmi yahu daha erken mi gelseki bilemedim.oyle erken dogum fakan demedi sadece haftasina gore bir hafta ilere
canım öncelikle geçmiş olsun, inşallah bi sorun çıkmaz. bende dün kötü bir gece geçirdim, belim çok kötü ağrıyordu,heralde onun etkisiyle erken doğum yapmış olduğumu gördüm rüyamda,bebeğim küçücüktü.hepimizin az kaldı,biraz dikkat edersek inşallah bu bikaç haftayıda atlatır rahat ederiz artık...merhaba annelerr bız cok zor bı gece gecırdık dewamlı kasılmlar yasadık saat 4 e kadr vajınada karnımda dewamlı kasılma belırtılerı oldu cok korktum dogurucam sandım kalkıp vucut temızlıgı bıle yaptım dusunun yanı aksamdanda bıraz streslıydım agladım falan heralde o yansıdı ama doktorumu aradım sımdı gelın bı bakalım dedı gıdıcem sanırım kararsızda aldım :S
Benim annem de her konuşmamızda geleyim artık diyorbenim annem de erken gelecekti sonra vazgeçtik. zaten yatıp duruyorum. bi hafta kala gelirse doğum sonrası daha çok kalabilir. o yüzden erteledik. doğumdan sonra hem psikolojik hem de bedenen daha çok ihtiyacım olacak gibi geliyor bana. Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini.
bence de erken gelmesinin bi yararı yok. ama doğumdan sonra ne kadar kalırsa, eğer ilk bebeğinizse o kadar iyi.benim ilk bebeğimde kırkım çıkana kadar yanımdaydı.şimdi de ya ben doğuma yakın onlara gidicem, ya da doğum tam başlayınca haber verip çağırıcam. Allah onlarada sağlık versin, gerçekten olmazlarsa ne yaparız bilemiyorum...benim annem de erken gelecekti sonra vazgeçtik. zaten yatıp duruyorum. bi hafta kala gelirse doğum sonrası daha çok kalabilir. o yüzden erteledik. doğumdan sonra hem psikolojik hem de bedenen daha çok ihtiyacım olacak gibi geliyor bana. Allah başımızdan eksik etmesin hiçbirini.
geçmiş olsun cnm . bende sancı çekiyorum bu ara hatta midemde sabahları yanma oluyor süt içiyorum geciyor. sancılar normal cnm ama kramplarım başlamıştı bnmde doktoruma söledim magnezyum verdi. aslında burdaki kızlar bayadır kullanıyor ben yeni başladım faydası olur inşMerhaba hanımlar.
Dün gece bende çok fena bi sancı yaşadım. Gecmeseydi hastaneye gidecektim. Belime kasiklarima vurdu doğuruyorum sandım. Neyse ki geçti.
Sabah da iki bacagima da kramp girdi
magnezyumu icmeliyim demek ki
Canim sancilar baslar baslamaz dogum olmuyormus sanirim. Benim doktorum hic birsey söylemiyor malesef. Dogum seklini bile konusmadimerhaba kızlar
eşim gecen gun söyle birşey sordu ama bende cvbını vermekte zorlandım ve aklım karıstı. doktorumuzun doğum oncesi bize verebileceği net bir tarih oluyormu normal doğum için. mesela bebeğin durumuna gore 1 hafta içinde yada bi iki gun içinde doğumun gercekleşir gibi. eşim çalıştığı için en azından bize bir zaman dilimi sölerse bende hazırlıklı olurum ya da işe gitmem o gunler arası dedi. ya da söle sölim ben bigun oncesi ertesi gun doğurcağımı nasıl anlarım belirtileri nelerdir. nette ıshal olunur biraz açılma olabilir yada sancılar başlar bi kaç saat onceden sonradan azalarak gider yazıyor. eşimin işyeri, bizim ev ve hastane çok saçma yerlerde zamanlamayı iyi yapmamız lazım iş saatine denk gelirse yandık
hıc sıradan degıl canım bılmemm herkeste aynı olurmuda karnının heryerınde bebek gezıyor gıbı bole dısarı fırlıcak gbı gezıyo ama kaburgalar kasıklar belıme bırden agrı ındı ne yana donsen kar etmıyor hep hareket halınde karnımda davul gıbı oldu gergınlestı bıde vajınaya vurmaya basladı sancı gıbı durmayınca dorde kadr endıselendım sımdı ole bısey yok ama ben endıselendım ıste :S
Benim bebişte çook hareket ediyor. Karnım dalgalanıyor, sanki taklalar atıyor. Gece gündüz böyle ve canım yanıyor haliyle tedirgin oluyorum ama doktora gitmedim normaldir die. 2 hafta önce kontrolde magnezyumlu hap verdi o kasılmalarıma iyi geldi. Öncesinde taş gibi bi tarafıma toplanıp kalıodu bikaç sanie ve sancı oluodu. Şimdi o olmuo. Hareketli olmasını nasıl yorumlamalıyım? Erken doğuma işaret olabilir mi ki?dün benim de bir tarafta tepecik oluştu. bir şey koyunca durmuyor o derece. bazen karnımı yırtıp çıkacak sanıyorum.
bir de bu tüm göbüşün ortasındaki çizgi koyulaştı iyice.
Cnm saglikla kullansin guzel kuzun besigini...
Cok mutlu oldum...
Bizde ilk kurduk gelip gidip salladik sevdik...
Her gece yine salliyorum yatagima gecerken mincikliyorum yatagi bebis var gibi :)
Bizde sizi optuk cnm Taha ile :)
Cnm 15 de bi gel dedi zaten anca 15 gune randevu alabiliyorum cok dolu...
Bu ayin 30 unda nasipse...
Bakalim yapisma yok diye uzamisti...
Herhalde değişmez artik...
Ama bana tam mirac gunu 15 mayis dogacakmis gibi geliyor...
15 mayis diyordum hep kendi kendime gecen hafta mirac kandili gunu oldugunu ogrendim daha bi heyecan yaptim...
Planli sezeryan gerçi ama tam gun verilmedi daha...
Onceden kanama yaparsa ki totalis yapabiliyormus
Bebek agirlastikca pladentaya yuk biniyor...
ALLAH bilir yinede hayırlısı bakalim...
Gebelik kitabi yazicam ben bu gidisle
Hehehh
Ilk hamile olfugumu ogrendik edimle bayan dr arastirmaya başladık...
Sonra plasenta durumlari degistirdi
Prof devlette ve dogumumu ozeller kabul etmiyor...
Prof da erkek
Birde tasikardi var...
Anlayacagin elinde tip diploması olan ne kadar doktorluk bransi var benim sezeryanda
maşallah canım kızına ben de dün gittim benim kızım da 2 kiloyu geçmiş artık. Nst ye bağladı beni de çok şükür bşy çıkmadı karnımdaki sertliğe normal dedi bana da. Ben de 15 günde bir gidicem artık...Allah hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?