- 27 Ekim 2014
- 486
- 279
- 53
- 34
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #38.161
canım senin ikiz sanırım, ikiz bebeği olanlar genelde mamada kullanıyor diyo biliyorum, sütün yetersiz olabilir, sen hazırlıklı olda gerekirse verirsin, gerekmezse sütün çok olursa vermezsin...Kızlar hepimiz telaşa mi kapıldık ne.. Bilmiyoruz nasipteki vakitlerini..inş hayırla ,saglikla dogsunlar..
Birşey sormak istiyorum. Daha öncesinde sezaryan olan annelere..3-4 gün u buluyormus sut gelmesi.hastanede kaşıkla yafa enjektör ile mama veriluyormus..ne kadar surede bir verilmeli ? Açlıktan sarılık olmasın dan korkuyorum..
Yeni doğum yapan ark.ima Dr.emzirsen bile ilk 10 gün sabah akşam mama ver demiş.
Çok tecrubesizim..
aslında ayrı ayrı marka almak iyi değil, çünkü bebeğe ilk hangi markayı kullanıyorsan teni genelde ona alışıyo ve diğer markalarda hep alerji yapıyo...Canim ayri ayri marka alsan iyi olur bence. Cunku alerji oluyomus bazilarina bebekler, tenleri uymayabiliyomus. Ben bi paket molfix , bi paket prima aldim.
InsallahhhCümlemiz bebeğim bebeklerimiz dünyaya gelsin inşallah artık tecrübeleri paylaşırız :))
yani ben uzun zaman oldu doktoruma gidemedim bakalım hayırlısıyla gidebilirsem öğrenicem bebişin durumunu.bi hafta kadardır acayip sırt ağrım var,bugünde biraz kısa süreli sancı yaşadım,ama bebişin hareketleri iyi çok şükür.onun için içim rahat biraz.Sağol tatlım benim 2haftadur böyle bi iniyor bi çıkıyor bende anlamadım kalpe gönderdi bşrşey çıkmadı gebelik zehirlenmesi olur dedi ı da çıkmadı bizde anlamadım ki gerçekten tansiyonum hiç böyle olmuyordu bu hamilelik vücudumun tüm dengesini bozdu ama şükür oğlum iyi yi tek sorun bu hafta hiç kilo almamış o canımı sıktı o kadar .....sende durumlar nasıl
Insallahhh
Sırt ağrısı normal çünkü bebek büyükçe heryerimiz ağrıyor iyi durabilmişsün uzun zaman oldu diyorsun ben nerdeyse haftalık gidiyorum artık doktora allahım sağlıklarını daha da iyi olsun inşallah tatlım :))))yani ben uzun zaman oldu doktoruma gidemedim bakalım hayırlısıyla gidebilirsem öğrenicem bebişin durumunu.bi hafta kadardır acayip sırt ağrım var,bugünde biraz kısa süreli sancı yaşadım,ama bebişin hareketleri iyi çok şükür.onun için içim rahat biraz.
evet Haziran'da başlıyor ozaman, doğumum 25 Haziran görünüyor, ay bazında hesaplama, hafta olarak hesapla, 8 hafta doğum sonrası 5 hafta da önceden aktardığım oluyo, toplam 13 hafta olcak yani.. O da 91 gün ediyo, Haziran'ın 4 ünde mecbur izne ayrılacağım için 5 Eylül'de son bulmuş oluyo. Umarım anlatabilmişimdir :))olur mu canim ya 5 hafta calissan mayis ayi biter haziran temmuz agustos eylul izinli olursun
Yazdıklarını okuyunca sanki ben yazmışım gibi hissettim canım aynı ben de böyleyim ve seni çok iyi anlıyorum. Ben de her dışarı çıkıp azcık yürüyüp bitap düştüğümde hırsımdan ağlıyorum! Ama geçicek az kaldı die avunmaya çalışıyorum. Evde kapalı kalmak hiç bana göre değil inşallah bebiş olunca gezmelere çıkabiliriz rahatça. Şimdi karnımdayken hiç sevmiyor gibi gezmeyi gerçi. Ne zaman çıksam alt tarafa tekmeleri yiyorum ama bi doğsunlar hayırlısıyla bakalım..Kendimi acayip yorgun hissediyorum. Azıcık yürüsem yorgun düşüyorum, sırtım ağrıyor, bacaklarım tutmuyo, ayaklarına kara sular iniyor. Bugün istiklal'de galatasaray lisesine kadar yürüdüm, sanki daha tırmandım. Ben alışkın değilim böyle yorgun bitap düşmeye, evde kalıp yatmaya. Çok moralim bozuluyor. Hırsımdam oturdum ağladım, çok zormuş son aylar. 1-2 öncesine kadar hiç etkilemiyor hayatımı ama artık resmen bana evden çıkma diyor bebişim. Tek rahat ettiğim yer yatağım, tv karşısında kanepede bile uzun süre uzanamıyorum. Gördüğüm kadarıyla sizlerde de durum benzer ama moralim çok bozuluyor bazen. Yine yatağıma yattım, bebek bakımı kitabımı aldım okuyorum. Bu arada ilgilenen varsa tavsiye edebilirim.
MAYO CLINIC- Bebeğinizin İlk Yılı Rehberi.
Canlaar, benim muayene bitti. Bebeim birazcik zayifmis. 31+1 1600 gr. Doktor biraz daha al dedi moralim bozuldu. Iki hafta sonra tekrar gidicez bakalim.. onun disinda hic bi sikinti gorunmuyomis Allah a sukur
Arkadaşım ben de 8 sene önce yani 21 yaşında genç anne olarak cok tecrübesizlşk yaptım ve ilkgün evet gelmiyor cok az geliyor oda bebeği doyurmuyor sonra zaten emzire emzire geliyor sütün ama mana kesin yediriyorlar benden sana tavsiye az az ver ama bebek mamayı biberondan yemek daha kolayına geliyor alışıyor ve emmek istemiyor memeyi sarılık konusunda ne yaparsan yap sarılık oluyor bebekler onu da emzirerek kolaylıkla geçiyor özel hastanede bizim başımızdan kızımda cok kötü dediler 8sene önce 2 milyar sarılık tedavisi için para istediler bizde yeni anne baba olarak hemen kabul ettik eşimin sayısı gelip bizi çıkardı siz ne yapıyorsunuz dedi Bakırköy'e gittik meersem bebek normal seyrinde sarılık geçiriyormuş profösör doktor bize dedi ki bol bol emzir sütün emzirdikçe geliyor bol bol emzir diyor ve beşiğin içine koy bebeğin sadece bezi kalsın beşiğin üstünü çarşafla ört gözlerini bezle kapat florasan ışığı beşiğin üstüne koy hergüm yarım saat kalsın ışığın altın da emzirmekle geçer dedi Buda bizden size tecrübe olan şeyi sizinlede paylaşmak istedim cok faydasını gördüm özeller para kazanmak için yapmadıkları şey yok bayanlar aklınızda bulunsun
canım senin ikiz sanırım, ikiz bebeği olanlar genelde mamada kullanıyor diyo biliyorum, sütün yetersiz olabilir, sen hazırlıklı olda gerekirse verirsin, gerekmezse sütün çok olursa vermezsin...
Kızlar gezmek bi yana,yataktan bi inişim var.örümcek gibi iniyor bacaklarım yereYazdıklarını okuyunca sanki ben yazmışım gibi hissettim canım aynı ben de böyleyim ve seni çok iyi anlıyorum. Ben de her dışarı çıkıp azcık yürüyüp bitap düştüğümde hırsımdan ağlıyorum! Ama geçicek az kaldı die avunmaya çalışıyorum. Evde kapalı kalmak hiç bana göre değil inşallah bebiş olunca gezmelere çıkabiliriz rahatça. Şimdi karnımdayken hiç sevmiyor gibi gezmeyi gerçi. Ne zaman çıksam alt tarafa tekmeleri yiyorum ama bi doğsunlar hayırlısıyla bakalım..
Hayirlisi canim, sanci gorunmedi Allah a sukur mutlu oldum. Cantami hazirliyim mi dedim, simdi hazirlama zamani war dediCanım maşaallah bebişe gayet iyi bence kilosu benimki de 30+1 de 1400 ' dü doktor gayet iyi dedi , seninkinin de kilosu gayet iyi bence zayıf degil , zaten 28.haftadan itibaren bebekler kendi özelliklerini taşımaya başlıyor nasıl ki hepimiz zayıf yada kilolu değilsek onlarda öyle canıım
Hayirlisi canim, sanci gorunmedi Allah a sukur mutlu oldum. Cantami hazirliyim mi dedim, simdi hazirlama zamani war dedi
Normalde 34 te almaya basliyolar canim. Ama benim bi ara sorunum oldu diye doktor tedbirli dawraniyo. Ben iki hafta sonra tekrar gidicem muayeneye nst yede artik her gittigimde gircekmisimİyi valla canım ben henüz nst'ye girmedim20 gün sonra kontrolümüz var 34 haftalık oluyoruz bizde gireriz heralde
Yok canım ben öyle hissetmedim açıkçası. Önceden giden iki tane tanıdığım var biri normal doğum yaptı, diğerini de hasan bey normal yapsın istemiş ama çatısı çok darmış o yüzden yapamamış.canım sana daha önce sormuştum, hasan tahsin beye gittiğini biliyordum.yanlız normalmi yapmak istiyorsun? ben biraz sezeryan taraftarı diye duydum..
bende o hastanede dilek hanıma gidiyorum. :)
geçmiş olsun canım yaaa.. dün gece herkes kötüymüş.. tansiyonun hepmi yüksek senin, ilk defa mı yüksek çıktı?
Normalde 34 te almaya basliyolar canim. Ama benim bi ara sorunum oldu diye doktor tedbirli dawraniyo. Ben iki hafta sonra tekrar gidicem muayeneye nst yede artik her gittigimde gircekmisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?