- 27 Şubat 2013
- 1.752
- 975
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #38.261
onu ben yazmsim tekrar soyluyorum her yerdeyaziyior zaten 34 ten sonra baglanir normalde.Malesef parali olduguicn bazi doktorlar para icin erkenden bagliyor,bazilari da agri varmi onden bilmek istiyor.Ki benim erken dogum tehlikem var o yuzden seni 32 de alacam dedi doktorum.Sanci cikmayinca 2 hafta sonra artik 34 te baglanirsin dedi.Gerek olsaydi her halde doktorum riske gitmezdi,tehlikem olmasina ve pimpirikli bi doktor olmasina ragmen.Bi de her baglanma 200 kusur gittigim yerde ,oylesine gel gir derdi.Burda coku arkadas da girmemis zaten ,bizi neden almiyor doktor diye merak ettikleri icin yazdim ben de icleri rahat etsin diye,30 cu haftada rutin herkes nst ye baglanacak diye bi sey yokSelam hanımlar..:)
Biz uğrayamadik dün, herkescik iyidir inşaAllah.. bizde her şey yolunda şükür, bir sıkıntımiz yok, gözüme çarptı geçmişi okurken... Nst ye 34 den sonra bağlanıyor normalde tehlike durumunda erken baglaniyor diye, rica edrim yanlış bilgi vermeyin annisler.. devlet hastanesine gidiyorum, ve rutin 30haftayi geçen herkesi bağlıyorlar... Riskim yok bir şeyim yok, muayeneye geçmeden ebelerin olduğu servise çıkıyorsun, haftana bakıp kilonu, tansiyonunu, nabzini kontrol ediyorlar.. 30 u geçtim diye de nst ye bağlamıslardi.. herkes zaten burda telaş yaparken böyle cümleler kurmayalim e mi:)
Opuyoruz sizi...
canim bunu ben desordum kafasi uyumlu sata ,kemik ve karin cevresi 10 gun geride benim.Sat a gore 15 haziran gozukuyor dogum tarihi ultrasona gore 26 haziran.Dopleri yapan perinantologa bile sordum bunu,kesinlikle oyle bi sey yok dedi,hatta kuuk oldugu icin 37 ci haftayahazir ol dedi.Sebep bebek kucuk oldugu icin sanci basladigi zaman normal kilolu bebeklere gore daha cabuk strese gire bioiyor.Yag deposu olmadigi icin de boyle bebeklerin stres olmamas gerek karinde kesinlikle,o yuzden stres ve sanci basladigi anda hemen aliniyor.Normal dogum de ola bilir dedi doktor bana o zaman bebegin durusuna bagli bi sey dediKizlar bisi sorucam 31+3 gunluhamileyim kafamiz 31+4 bacagimiz 31 karnimiz da 30+5 olmasi gerek .simdi kafa son Adet tarihiyle uyumlu am a bacak ve Karin uyumlu degil.kafa uydugu icin son adet tarihine Gore mi alacak bebegi
9-6 normal canim inanki kimse hamilelikte yuksek tansiyon istemez vebebege 9-6 tansiyonun hic bi zarari yokAkşam acilde ölçtürdüm 11-6 çıktı. 1 saat sonra kayınvalidemlerde yine kötü hissettim. Tansiyon aletleri vardı ölçtüm 9-6 çıktı. Düşük tansiyon yükseğe göre iyimiş die bende duyuyom ama yine de bebeğe zararı oluyo mudur acabaNapsam da normal düzeyde tutsam bunu bilmiyom. Ne yiyip içim?
Kızlar hepimiz telaşa mi kapıldık ne.. Bilmiyoruz nasipteki vakitlerini..inş hayırla ,saglikla dogsunlar..
Birşey sormak istiyorum. Daha öncesinde sezaryan olan annelere..3-4 gün u buluyormus sut gelmesi.hastanede kaşıkla yafa enjektör ile mama veriluyormus..ne kadar surede bir verilmeli ? Açlıktan sarılık olmasın dan korkuyorum..
Yeni doğum yapan ark.ima Dr.emzirsen bile ilk 10 gün sabah akşam mama ver demiş.
Çok tecrubesizim..
Kızlar yenidoğan bebek bezini kaç paket kullanırız acaba?
3lü paketler var uygun oluyor ama 3 paket bitene kadar aynı numara kullanılır mı bunu bilemedim
ben kullanıyorum cnmAlmilacim senin bebisin kiz miydi.en son gittiginde kac kilo ve haftadaydi.seninle de ayniyiz da aslinda Ben senden bir haftada buyugumde geriden cikiyor ultrasonda.bide minyon oldugu icin be kadar minik diye dusunuyorum.bu arada Kizlar aranizda ostaocare kullanan var mi
cnm ben altı ayı dolan kdar hr açmamda temizledikten sonra hakiki zeytinyağı kullandım. hiç pişik olmadık çok şükür.bi pet şişeye zeytinyağını doldurup yanına da bir paket pamuk koymuştu annem sağolsun. bez çantasında her daim elimin atında olurdu büyük kolaylık olmuştu bana da:) bu sefer de öyle yapcam inş. nasp olursaBir şey soracağım kızlar..
bebeğin altını aldik, pamuk ve suyla sildik, sonra ne sürüp altını kapatmayı planlıyorsunuz?
beyaz benceGünaydın kizlar mutlu bir gun diliyorum:) besik alacagm renge karar veremedim beyaz mi pudra mi sizceee
merhaba kızlar,
yazdıklarınızı hep takip ediyorum ama iş yoğunluğumdan dolayı çok fazla yazamıyorum. ben 32 haftalığım ve oramda kaşıntım başladı mantardan şüpheleniyorum yaklaşık birkaç haftadır var ama kontrolde doktora söylemedim. normal doğumda acaba mantar varsa bebeğime bir zarar verir mi sizce ? sonuçta o yoldan geçecek
Gunaydin guzel annelergece karnim bi acikti ki, uykumdan uyandim. Bebisimde tepikliyodu beni.. kalktim iki uc seytin yedim hic canim istemedi. Dahada uyuyamadim. Sersem gibiyim
Canim benimde karnim ve ayaklarimda kasinti. Ayagimin ustunu yara yaptim kasimaktangünaydın kızlar sabaha kadar gözüme uyku girmedi kaşıntıdan. artık bu kaşıntılar beni korkutmaya başladı salı günü çalışabilir raporu almaya gitcem ozaman kaşıntı için de bir tahlil isticem inşallah. hala çalışıyorum bir sonraki, pazar son ama zaman nasıl geçecek bilmiyorum
Dr unu arayıp bi sor canım.belki düzenli şekilde takip etmeni isteyecektir.Akşam acilde ölçtürdüm 11-6 çıktı. 1 saat sonra kayınvalidemlerde yine kötü hissettim. Tansiyon aletleri vardı ölçtüm 9-6 çıktı. Düşük tansiyon yükseğe göre iyimiş die bende duyuyom ama yine de bebeğe zararı oluyo mudur acabaNapsam da normal düzeyde tutsam bunu bilmiyom. Ne yiyip içim?
Allahım sabir versin..o kaşintilar beni dogurtun Dedirtir insanagünaydın kızlar sabaha kadar gözüme uyku girmedi kaşıntıdan. artık bu kaşıntılar beni korkutmaya başladı salı günü çalışabilir raporu almaya gitcem ozaman kaşıntı için de bir tahlil isticem inşallah. hala çalışıyorum bir sonraki, pazar son ama zaman nasıl geçecek bilmiyorum
Bu aralar yine bulantimiz mi baslicak nolcak sabah bi yumurta zor yedim midem kotubende de aynı durum açlık var ama bir şey istemiyor canım ya da her şeyin tadı birbirinin aynısı gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?