2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
onu ben yazmsim tekrar soyluyorum her yerdeyaziyior zaten 34 ten sonra baglanir normalde.Malesef parali olduguicn bazi doktorlar para icin erkenden bagliyor,bazilari da agri varmi onden bilmek istiyor.Ki benim erken dogum tehlikem var o yuzden seni 32 de alacam dedi doktorum.Sanci cikmayinca 2 hafta sonra artik 34 te baglanirsin dedi.Gerek olsaydi her halde doktorum riske gitmezdi,tehlikem olmasina ve pimpirikli bi doktor olmasina ragmen.Bi de her baglanma 200 kusur gittigim yerde ,oylesine gel gir derdi.Burda coku arkadas da girmemis zaten ,bizi neden almiyor doktor diye merak ettikleri icin yazdim ben de icleri rahat etsin diye,30 cu haftada rutin herkes nst ye baglanacak diye bi sey yok

Kizlar bisi sorucam 31+3 gunluhamileyim kafamiz 31+4 bacagimiz 31 karnimiz da 30+5 olmasi gerek .simdi kafa son Adet tarihiyle uyumlu am a bacak ve Karin uyumlu degil.kafa uydugu icin son adet tarihine Gore mi alacak bebegi
canim bunu ben desordum kafasi uyumlu sata ,kemik ve karin cevresi 10 gun geride benim.Sat a gore 15 haziran gozukuyor dogum tarihi ultrasona gore 26 haziran.Dopleri yapan perinantologa bile sordum bunu,kesinlikle oyle bi sey yok dedi,hatta kuuk oldugu icin 37 ci haftayahazir ol dedi.Sebep bebek kucuk oldugu icin sanci basladigi zaman normal kilolu bebeklere gore daha cabuk strese gire bioiyor.Yag deposu olmadigi icin de boyle bebeklerin stres olmamas gerek karinde kesinlikle,o yuzden stres ve sanci basladigi anda hemen aliniyor.Normal dogum de ola bilir dedi doktor bana o zaman bebegin durusuna bagli bi sey dedi

9-6 normal canim inanki kimse hamilelikte yuksek tansiyon istemez vebebege 9-6 tansiyonun hic bi zarari yok

cnm bnim 36+5 de erken doğum oldu mecburi sezaryen. 13 saat sancıya rağmen açılmam olmağı için. epudural sezaryen oldum ve bebeğim doğar doğmaz emzirdim. süt gelmiycek diye bişey yok. hiç mamada vermedik. ama sütü gelmeyenlerde oluyor. her hastanenin dibinde eczane var. gerekirse alırsınız mama derim ben tabi kendi fikrim.

Kızlar yenidoğan bebek bezini kaç paket kullanırız acaba?
3lü paketler var uygun oluyor ama 3 paket bitene kadar aynı numara kullanılır mı bunu bilemedim

biz kızımda üç paket yeni doğan almıştık indirimli diye. kızım 2970 gr doğdu ona rağmen son paketi kullanamadım çünkü çok hızlı kg almıştı. ve hemen 2 numaraya geçmiştik. ama ileri ki dönemde çoklu paket kullanılabilio kg alımı sabitlenio nerdeyse çünkü.

ben kullanıyorum cnm

Bir şey soracağım kızlar..
bebeğin altını aldik, pamuk ve suyla sildik, sonra ne sürüp altını kapatmayı planlıyorsunuz?
cnm ben altı ayı dolan kdar hr açmamda temizledikten sonra hakiki zeytinyağı kullandım. hiç pişik olmadık çok şükür.bi pet şişeye zeytinyağını doldurup yanına da bir paket pamuk koymuştu annem sağolsun. bez çantasında her daim elimin atında olurdu büyük kolaylık olmuştu bana da:) bu sefer de öyle yapcam inş. nasp olursa
herkese günaydın buarada kızlr . tüm hasta annişlere rabbim şifa versin.hayırlı cumalar

Günaydın kizlar mutlu bir gun diliyorum:) besik alacagm renge karar veremedim beyaz mi pudra mi sizceee

Eklentiler

• lMYB-9864-K_1.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 93
  • lMYB-9864-P_1.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 123
günaydın kızlar sabaha kadar gözüme uyku girmedi kaşıntıdan. artık bu kaşıntılar beni korkutmaya başladı salı günü çalışabilir raporu almaya gitcem ozaman kaşıntı için de bir tahlil isticem inşallah. hala çalışıyorum bir sonraki, pazar son ama zaman nasıl geçecek bilmiyorum

günaydın herkese kahvaltımızı hazırlıyodum bi bakayım ne var ne yok dedim güne kaynana ve görümcelerle başladım :):):)bugün Allahtan biraz rahat uyudum artık her gece elim yüreğimde yatıyorum bu gece kaç kere uyanacam midem yanacak mı ağrım olacak mı diye bu benim oğlan sağa yattığım zaman acayip tekmeliyo yatağı:)ve çok canımı acıtıyo soluma dönünce rahatlıyo mu ne çok sakin tekme atıyo tkrardan sağa dönüyorum yine başlıyo ve dönmek zorunda kalıyorum eşşek sıpası öyle bi vuruyo ki sabaha kadar sürekli de sola yatamıyorum artık belim ağrıyo tutluyo kalkamıyorum ne yapıcam bilmiyorum sola yata yata yalama olacak artık:):):)

Günaydın Kızlar
35. haftamdayım ve 6 kg aldım.
Ancak 2-3 gündür ellerim ve ayaklarım şişti yürürken ayaklarım çok acıyor .Ellerim de şişti birşey sıkarken falan çok acıyor.Sizler de de böyle birşey oldu mu

merhaba kızlar,

yazdıklarınızı hep takip ediyorum ama iş yoğunluğumdan dolayı çok fazla yazamıyorum. ben 32 haftalığım ve oramda kaşıntım başladı mantardan şüpheleniyorum yaklaşık birkaç haftadır var ama kontrolde doktora söylemedim. normal doğumda acaba mantar varsa bebeğime bir zarar verir mi sizce ? sonuçta o yoldan geçecek

mantar senin içinde rahatsız edici bir durum ve ilerlemesi iyi bir şey değil. normal doğumda bebeğin ağzına bulaşarak pamukçuk oluşumuna yol açıyormuş. vajinal tampon, günlük ped vs. kullanma. şekeri azalt vee temizlik yönüne dikkat et. benim aklıma gelenler bunlar. inşallah geçer.

Gunaydin guzel anneler gece karnim bi acikti ki, uykumdan uyandim. Bebisimde tepikliyodu beni.. kalktim iki uc seytin yedim hic canim istemedi. Dahada uyuyamadim. Sersem gibiyim

geçmişi okudum. burda fikirlerimizi paylaşıyoruz ya da kendi deneyimlerimizi. ama kendimizden yola çıkarak bir genelleme yapıp doğrusu budur demek çok yanlış ve yanıltıcı. kendinizden pay biçin zaten her şeye aaa öyle miymiş modunda kulak kabartıyoruz. birbirimizi endişeye sürüklemeye hiç ama hiç gerek yok. her doktorun yöntemi, her hastanın yapısı kendine hastır ve bazı şeylerin standardı yoktur. a hastanesinde yapılan uygulama b hastanesinde farklı bir yöntem ve zamanla yapılabilir.

güzel bir gün olsun hepimize

Can
Canim benimde karnim ve ayaklarimda kasinti. Ayagimin ustunu yara yaptim kasimaktan

Dr unu arayıp bi sor canım.belki düzenli şekilde takip etmeni isteyecektir.

erken doğum riskim var ve zor günler geçirdim.o donemde kendini sakin tut eğer tansiyonun yükselirse doğumun önüne gecemeyiz dedi.tabi benim durumum çok farklı.
Yeme içme değilde stres daha çok etkiliyor sanki tansiyon u..

Allahım sabir versin..o kaşintilar beni dogurtun Dedirtir insana kullandığım ilacın yan etkisiymis benim yaşadığım.başka bi ilaçla önüne geçtik şükür..

Tahlil yaptır canım,inş birşey çıkmaz.geçicidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…